Re: Pełne spolszczenie Stainless Steel 6.1 (wersja 1.001)
Generalny link poprawiony ;) A co do wydania; aktualnie gram Bizancjum i wyłapuję jeszcze pewne błędy, których niestety nigdy nie da się do końca wyeliminować :P
Prawdopodobny termin wydania wersji 1.01, już po głębszych testach i z dodanymi tekstami opisów państw w oknie kampanii to jakaś połowa lutego. Powód ? Sesja ;)
Wersja 1.02 będzie już ostateczna, a jej wydanie to prawdopodobnie jakiś marzec/kwiecień.
Jeśli chcesz przerobić tą wersję, to możesz już zaczynać z tymi plikami, bo nie ulegną już zasadniczym zmianom, poprawiam tylko detale (np. ostatnio zamieniałem 'statek' na 'okręt' :P) no i te nieszczęsne opisy państw :)
Kiedy skończysz, mogę zamieścić link np. w tym temacie, razem z jego bratem pod 6.1 :D
Pozdrawiam
Zauważyłem że gdy zostanie wybrany nowy papież którego popierałem to w wiadomości część tekstu jest po angielsku (opisująca mniej więcej że dobrze postąpiłem wybierając go i nie zostanie to zapomniane)
nie przetłumaczone są także opisy kapłanów można je wkleić z MTW2
i jeszcze to(wieża oblężnicza)
http://i47.tinypic.com/1ytklg.jpg
Dzięki, te błędy już są naprawione z wyjątkiem papieża, mógłbyś przesłać chociaż jedno zdanie z tego angielskiego tekstu ? Znajdę je i poprawię :)
plik strat.txt
linijka {SMT_VOTED_POPE}PostąpiłeśYou were wise to support him in the last election and he will not forget your show of faith.
Dzięki Tiberius ;) Poprawione i będzie uwzględnione w następnej wersji.
Każdy może pomóc przy udoskonaleniu spolszczenia. Wystarczy, że zgłosicie złapany błąd tutaj - nawet sam fragment zdania po angielsku wystarczy mi do zlokalizowania nieprzetłumaczonego tekstu.
Pozdrawiam
A czy będzie project polonizacyjny moda Real Combat/Real Recruitment (submod do SS'a)?
Nie planuję takiej konwersji, ale Tiberius zadeklarował, że po skończeniu mojej pracy być może weźmie się za spolszczenie dodatków do SS (patrz kilka postów wyżej).
Znalazłem coś takiego, gdy Papiestwo grozi nam ekskomuniką pojawia się okienko a w nim:
strat.txt:{SMT_ATTACKING_THIS_CHARACTER_WILL_EXCOM MU...
Dzięki, poprawione, ukaże się w następnej wersji, która wyjdzie w okolicach niedzieli ;) To nie będzie jeszcze wersja 1.01 ale jeszcze trochę wcześniejsza (1,01 będzie po naprawieniu wszystkich usterek, 1,02 po poprawieniu polskich komunikatów w bitwie i opisów państw).
Cze
po wgraniu imperial campaign-na mini mapie nie miesci mi sie iberia i Szkocja,
brak najemników-to jakis błąd cz tak ma byc?
a i jeszcze jedna literówka- po przegranej jest "żrużgocąca" porażka
a pozatym cud,mjód i maliny.....