Robert:
Ha ha - powiedziała markotnie, krzyżując ręce na piersiach i zakładając jedną nogę na drugą. Swój wzrok cały czas wyczekująco trzyma skierowany ku Tobie.
Wersja do druku
Robert:
Ha ha - powiedziała markotnie, krzyżując ręce na piersiach i zakładając jedną nogę na drugą. Swój wzrok cały czas wyczekująco trzyma skierowany ku Tobie.
Robert
Delikatnie położył wybrankę na łoże układając się obok niej,zaś po chwili milczenia powiedział wpatrując się w jej oczy i cały czas nie mogąc powstrzymać uśmiechu - Czyżby moja Pani była obrażona? Cóż złego uczyniłem by narazić się na Twój gniew Pani?
Robert:
Charlotte najwyraźniej nie jest w nastroju na takie żarty, dlatego jedyne co zrobiła to odwróciła się plecami do Ciebie i zakryła twarz włosami.
Robert
Chodź kochanie,porozmawiamy z Agnes... - powiedział przytulając ją czule,dobrze że była odwrócona plecami bo wciąż był rozbawiony jej zachowaniem...
Sir George Srogi
Azaliż to ty Charlsie? Zmężniałeś. Witajcie i wy pani, czy razem podróżujecie? Wszelka chwała Chrystusowi i jego rodzicielce. Opowiadajże co się działo. - rzekł z wyraźną ciężkością w głosie.
Sir George, Charles:
Miło mi cię poznać panie, me imię to Aurora. Podróżujemy razem, będę pomagała ojcu Charlesowi w Montmirail we włościach hrabiny, oczywiście jeśli ten mi zezwoli... Rzekła dziewczyna, kłaniając się nieco i wyciągając dłoń w stronę rycerza św. Jana.
Adalbert
Jam Adalbert z Tuluzy, zaiste. A Wy kto?
Adalbert:
Zwą mnie Rycerzem Śmierci, Mieczem Bożym, Symbolem Apokalipsy - rzekł poważnie rycerz, patrząc Ci przeszywająco w oczy.
Sir George Srogi
Ujął rękę kobiety, i skłonił się lekko - jestem rycerzem zakonu św. Jana, imie me George oraz bardzo niefortunny przydomek Srogi. A cóż się stało że podróżujecie w tak daleką podróż pani? Razem. - spojrzał podejrzliwie na brata i na Aurorę.
Adalbert
Średnio go wzruszyła przemowa rycerza, skoro chce być tak nazywany, to niech tak będzie. I co Was do mnie sprowadza, Rycerzu Śmierci?