Masz racje,ruszajmy musimy jak najszybciej zapewnić eskortę pielgrzymowi. //maszerujemy dalej w stronę celu
Wersja do druku
Masz racje,ruszajmy musimy jak najszybciej zapewnić eskortę pielgrzymowi. //maszerujemy dalej w stronę celu
Podsumowanie tury 2
-kamienolomy [200g 4t kamienia]
-inrzynier 1lvl
Tura 4
Do Salzenmundu dotarli sprzymierzeńcy. Rozbili mały obóz poza miastem.
Siły sprzymiereńców:
- lord polany
- 1 oddział tancerzy wojny
- 2 oddziały waywatchers
- 3 oddziały eternal guard
Po ceremonii w świątyni Ulryka zaczepił Cię jeden ze strażników miejskich Panie, dotarł do nas zwiadowca z Erengardu, prosi o azyl polityczny, czekamy na decyzję co z nim zrobić.
Przekażcie mu że zapewnię mu azyl a wszyscy wrogowie norsów są mile widziani w moim mieście ,a gdyby miał do mnie jakomś sprawę to niech skontatkuję się z moim ambasadorem Johanem.
Wyznaczcie 1 strażnika nich zapewni mu bezpieczeństwo i niech dopilnuję żeby niczego mu nie zabrakło.
Jest od dziś moim gościem więc traktujcie go z należytym szacunkiem.
Podsumowanie tury 4
kopalnia spiżu (125g i 1t spiżu)
Tura 5
Z mgły wyłonił się zarośnięty mężczyzna w zielononiebieskich szatach. Widząc Cię zaczął wylewać wodę z bukłaka i zapytał: Panie, czemu wywyższyłeś jednego brata nad innych wzbudzając tym gniew Władcy Mórz?
Tura 5
Każdy z nas wybiera boga jakiego wyznaję i tak było też ze mną i to wszystko.
Mógłbym udawać że bardziej jest mi bliski Bóg Mórz, na pewno takiego elektora wolał by mój lud.
Ja nie mam zamiaru oszukiwać ludzi i siebie poza tym nie zabroniłem wyznawania Mannana .
Nordland jest księstwem w którym dominuję ta wiara.Ja postawiłem świątynie oraz przyniosłem do niej święty ogień nie powinno to wadzić
tobie ani innym obywatelom.w wyznawaniu tego czego chcecie.
Rozumiem Panie. Swym czynem w świątyni oddałeś jednak całą prowincję pod opiekę Władcy Wilków. To rozgniewało Boga któremu służę. Z troski o Twe życie, błagam Cię Panie, byś nie próbował przebyć morza na pokładzie okrętu.
przybysz pokłonił się nisko, wykonał skomplikowany gest dłoni trzymającej bukłak z którego wylewała się woda i zniknął.
Ale jak to! Przecież ta cholerna mgła wysysa moc! To na pewno Oni ją wywołali! zakrzyknął kapłan Ulryka, który wychodząc ze świątyni był świadkiem zniknięcia kapłana Manaana.
Tura 5
Uspokój się kapłanie.Jeśli to on jest odpowiedzialny za mgłe to powinniśmy mu podziękować.Z naszych źródeł informacji wynika że mgła blokuje moce mrocznych Bogów chaosu.Życie w mglę wydaje
mi się niewielką ceną za osłabienie wroga.Poza tym ten człowiek nie miał złych zamiarów,powinniśmy być mu wdzięczni za to, że mnie uprzedził. W jego słowach było wiele racji moje czyny narobią mi wielu
wrogów.Wierzę jednak że jeśli Bóg Mannan postanowi wymierzyć karę to odbiję się to tylko na mnie a nie na niewinnych obywatelach Nordlandu.