-
Zgadzam się z bachusem, że system BO1 jest słaby jak słusznie zauważono dodatkowa gra nie szkodzi a na pewno jest to lepsze mentalnie dla zawodników bo nie muszą się bać o coś dziwnego i szybką porażkę. Bo2 nawet jak miałoby być dużo remisów i tak jest lepszym systemem na takie eliminacje :) a no i zabawy będzie dwa razy tyle ;p Więc jestem na "NIE" w ankiecie
System BO1 sprawdza się tylko w przypadku dwóch warunków:
1. turniej jedno dniowy
2. Jest dużo osób moim zdaniem minimum 32 osoby albo więcej.
Tutaj jeden warunek jest od razu wykluczony więc nie powinno być z tym problemu żeby było np BO2
-
Zgadzam się że jedna bitwa to za mało,zwłaszcza że chyba wszyscy wiemy z doświadczenia że są takie sytuacje że coś nie pyknie z mikro albo buildem i takie szybkie gg nie jest dobrą sytuacją jak nawet nie mamy jak się odkuć. System doboru nacji mi się podoba natomiast mam jeszcze zastrzeżenia co do czasu trwania fazy pucharowej i grupowej. Przyjmując przykładowo że będą dwie grupy po 10 graczy, dwa tygodnie na 9 meczów to jest okrutnie mało czasu, przy takiej ilości bitew do rozegrania na zagranie powinien być przynajmniej miesiąc zwłaszcza że jeszcze trwają DMP na Warhammerze czy projekt Zachara z bitwami morskimi. Ogólnie to uzależniłbym czas na rozegranie od ilości graczy ale dwa tygodnie to żeby spokojnie to rozegrać to musiałyby być grupy 4 osobowe a nie 10 ;).
-
Co do terminów, wolę założyć krótszy i najwyżej coś przedłużyć, niż zakładać długi termin. Z doświadczenia wiem, że z reguły część osób zostawia sobie granie na ostatnie dni, bo niby chce potrenować (co z reguły i tak nie wychodzi).
Pamiętajmy też, że w lipcu zaczną się wyjazdy wakacyjne i zaczną być problemy z graniem. Optymalnie byłoby zamknąć grupy z końcem czerwca, najpóźniej w pierwszym tygodniu lipca.