witam.
mam pytanie :?
czemu po jakimś czasie gdy jestem np jakąś z rodzin rzymskich najczęściej Juliuszami
inne nacje rzymu zaczynają masowo wchodzić swoimi armiami na mój teren (gram dopiero kila naście tur jeszcze nie mam z nimi wojny) :?:
Wersja do druku
witam.
mam pytanie :?
czemu po jakimś czasie gdy jestem np jakąś z rodzin rzymskich najczęściej Juliuszami
inne nacje rzymu zaczynają masowo wchodzić swoimi armiami na mój teren (gram dopiero kila naście tur jeszcze nie mam z nimi wojny) :?:
O ile dobrze pamiętam na starcie wszystkie rodziny rzymskie oraz senat mają podpisany sojusz z możliwością przemarszu wojsk po swoich terytoriach. Nie zdziw się jak kiedyś któraś rodzina albo senat poprosi o wsparcie będącą w pobliżu bitwy "Twoją" armię.
Ej a Senat może zakatować czy nie ?
Zwykle Senat się nie rusza. Dopiero po wypowiedzeniu wojny i zerwaniu przymierza (musisz zająć ileś tam osad) rozpoczyna się "wojna rodów Rzymskich" ;) i wtedy walczysz z Senatem.
Zdarzają się wyjątki, gdzieś to było opisane że Senat zajął jakąś Germańską wioskę, czy pomógł twojej armii znajdującej się w pobliżu (ofc jak grasz rodem). Ale na początku nie musisz się martwić ;)
A mogę wiedzieć dlaczego nie tolerujecie ? ?Cytat:
Zamieszczone przez Jarl
Jeszcze chwila i się pożegnasz z obecnością na forum. SoN
Takie już jest tutaj oszołomstwo, że się nie toleruje łamania prawa.
Ja mam oryginała a nawet się nikt nie przyzna pewnie bo to wstyd mieć pirata gry która kosztuję gdzieś tak 30 zł
Pożegnać się jeszcze nie pożegna, bo nie wiadomo, czy ma pirata, a dochodzenia też prowadzić nie będziemy. W sumie powinienem olać to pytanie, ponieważ było wałkowane milion razy, ale że mam chwilę czasu i liczę przy okazji na to, że więcej osób przeczyta, to rozjaśnię nieco tę kwestię.
Załóżmy, że na tym forum przepisy w tej sprawie są bardzo liberalne i pozwalamy na wklejanie linków do torrentów itp. Pierwsze, czego się pozbawiamy, to jakiegokolwiek wsparcia CDP - co to za interes dla nich, wspierać ludzi którzy robią im koło tyłka? Recenzje bety, nagrody w konkursach itd wylatują w pierwszej kolejności. Druga rzecz, to możliwość zamknięcia forum - napisy.org zamknięte zostały i jest to niebezpieczny precedens w tej sprawie. Co prawda fora typu peb czy darkwarez trzymają się i tam jakoś policja nie interweniuje, ale nie zmienia to faktu, że działanie niezgodne z prawem absolutnie nie leży w naszym interesie.
Nie zależy nam na prawieniu morałów i wmawianiu, że piractwo jest złe - myślcie, co chcecie. Ale rejestrując się akceptujecie panujące tu zasady i naruszając je, narażacie się na interwencję administracji. Wiedzcie też jedno - nikt tutaj nikomu na złość nie robi.
Witam wszystkich
Mam mały problem grając rodem Juliuszy po jakimś czasie na moje terytorium weszła armia Senatu i tak stałe przez długi czas czy ktoś wie co to oznacza wiem że to błaha sprawa ale nie daje mi spokoju więc prosze o wyrozumiałość.Pozdrawiam
To nic, armie senatu mogą poruszać się po całej Italii, a najczęściej zapuszczają się na tereny Julków.