Re: Podsumowanie "mistrzostw polski" shoguna
Ja osobiście co miałem do powiedzenia, opisałem na forum BS, nie chciałbym się powielać zbytnio dlatego krótko:
Jasne wykorzystujmy bugi, to nic, że pozwalają nawet graczowi który obcował z grą 2 tygodnie dawać heroiki pro graczom o 3 letnim stażu (Medek), to nic że męczysz się i głowisz nad upakowaniem armii w 10 tys., jak przeciwnik za pomocą wspaniałej różdżki dostaje gratis do 2-3 tys. więcej, to nic że jednym gra na to pozwala a innym nie -to naprawdę nic...
Naprawdę zastanówcie się nad tym co piszecie, wstydzilibyście się!
Na koniec chciałbym zapytać na jakiej podstawie wybraliście reprezentacje do Mistrzostw Świata?
Jakieś wyniki z turniejów? może tego organizowanego przez klan VM? http://viamilitera.ru/forums/forumdisplay.php?f=118, a może przez klan HG? http://clanguardias.com/foro/index.php? ... oard=222.0, czy przez rosyjski BH? http://bhtw.ru/forum/1vs1-f93.html, czy może z Mistrzostw Polski? a może kierowaliście się czymś innym?
Reprezentujecie nasz kraj i wypadało by się wypowiedzieć w tej kwestii, bo ja mam wiele zastrzeżeń co do składu...
Kolego wiedziales o Nation Cup? Ja bedac an forum org.pl nie wiedzialem... ostatniego dnia dowiedzielsimy sie ze cos takiego jest i poprosilem osobiscie sedziow o 2 dni na zebranie polskiego teamu. Wybacz ze org.pl nie spelnia roli jaka kiedys spelnialo i nie bylo zadnego info o Nation Cup. Gdyby nie my Polski nie byloby w ogole na tym turnieju. Wiec prosze rob sobie turniej... za pare tygodni, miesiecy podasz jakis wynik ..... a orgaiozatorzy Nation Cup podadza Tobie wynik Nation Cup ;)
Cytat:
Jasne wykorzystujmy bugi, to nic, że pozwalają nawet graczowi który obcował z grą 2 tygodnie dawać heroiki pro graczom o 3 letnim stażu (Medek), to nic że męczysz się i głowisz nad upakowaniem armii w 10 tys., jak przeciwnik za pomocą wspaniałej różdżki dostaje gratis do 2-3 tys. więcej, to nic że jednym gra na to pozwala a innym nie -to naprawdę nic...
hcialem to zostawic na koniec..... Arbi mial 4 miejsce w rankingu 1v1 a STW 2 a Ty? Tak dlugo sie glowiles ze nie miales czasu ?? Wiec wsadz sobie 3 letni staz wobec Arbiego 7 letniego w ... i pomysl zanim cos odpiszesz.
Gdzie jest klawisz delete accoount?? Bo poziom spada ponizej normy...
Nie wiem czego się krook uczepiłeś Juranda bo wszystkie swoje decyzje konsultował z pozostałymi sędziami więc bądź tak łaskaw się czepiać we wszystkim wszystkich sędziów. Cóż piszesz, że poziom sędziowania był żenujący. To ja Ci odpisze, że był na poziomie zachowania graczy. Czepiasz się regulaminu, a sam go zaakceptowałeś przystępując do turnieju. Piszesz o walkowerach przeciw PrzeDirtemu, a one nic nie zmieniły w grupie. Piszesz o wrzucaniu osób do jednej grupy, a wystarczy spojrzeć tutaj viewtopic.php?f=357&t=8334 i masz czarno na białym wyniki losowania grup, którym zajął się Amrod, właśnie po to żeby uniknąć oskarżania sędziów o ustawianie grup. Do tego jakieś durne awantury graczy o to, że wymaga się od nich screenów na potwierdzenie wyników meczy. Koniec świata nastąpił bo czegoś się wymaga od graczy. Co do oszustwa Arbiego i Diackona w półfinale od razu byłem za wyrzuceniem obu graczy z turnieju bez powtarzania meczu, dlatego w pełni popieram decyzje Obiego. Ponoć Diackon miałeś skasować konto i więcej nie pisać na forum więc wyświadcz nam wszystkim przysługę i zrób to, zajmij się grą (bądź dyskutowaniem) w Nation Cup.
Diackon deaktywowalem Twoje konto,zebys nie musial szukac.
Cytat:
hcialem to zostawic na koniec..... Arbi mial 4 miejsce w rankingu 1v1 a STW 2 a Ty? Tak dlugo sie glowiles ze nie miales czasu ?? Wiec wsadz sobie 3 letni staz wobec Arbiego 7 letniego w ... i pomysl zanim cos odpiszesz.
Wiesz co, idź w cholerę z takim odnoszeniem się do piterusa.
Niedawno wyszedł patch który nie jest już tak łaskawy dla quiterów więc Arbi z pewnością spadnie ze swojego rankingu.
Sory... odpowiedź na tym samym poziomie co Twoje.
Odnośnie nation cup, nie wiem co zrobimy, ale jedno jest pewne - pokazałeś, że Twoja renoma z przed lat poszła w cholerę. Nie wiem co się z Tobą stało Diakon. Od zarania dziejów do nation cup organizowane były eliminacje krajowe. Z całym szacunkiem, ale skład który jest obecnie ma tyle do 'elity polskiej sceny TW' co ja do zawodowego łyżwiarza. Najlepszych ustala się w wyniku eliminacji, turniejów ( oczywiście jeżeli nikt nie wykorzystuje bugów ), a nie w wyniku umowy czterech gości na krzyż.
Diackon jedna kwestia z tym Nation Cup. Kiedyś jak to mówisz to nie serwis szukał takich rzeczy tylko ludzie związani ze sceną. Jeśli ktoś znalazł takie info to od razu pisał o tym w dziale multi i wtedy klany usatalały między sobą co i jak.
Cytat:
Kolego wiedziales o Nation Cup? Ja bedac an forum org.pl nie wiedzialem... ostatniego dnia dowiedzielsimy sie ze cos takiego jest i poprosilem osobiscie sedziow o 2 dni na zebranie polskiego teamu.
To dlaczego nie napisaliście posta na forum orga bądź nie rozesłaliście info po stronach klanów? -jakoś ze swoimi żalami uderzyliście do wszystkich i jakoś się dało...
Ponawiam pytanie na jakiej podstawie gra tylu zawodników z Twojego klanu?
Cytat:
Żenujące są Twoje wypowiedzi, w ogóle nie zrozumiałeś o co mi chodziło -podałem przykładowy 3 letni staż gracza który został rozjechany przez ruska wykorzystującego bug w Medku a grał raptem 2 tygodnie w tą grę.
Co do wspaniałego miejsca Arbiego w rankingu to nijak się to ma do klasycznych bitew, bo przecież w mistrzostwach takowe są prawda? Avatar to inna bajka niż bitwy klasyczne.
A ja cóż, nie mam wysokiego miejsca w rankingu z prostego powodu -gram 90% tylko w klasyczne i jak masz jakieś obiekcje co do moich umiejętności to zapraszam na 1v1 chętnie się zmierzę.
Zastanawia mnie Diackon czemu pominąłeś przy wyborze narodowej reprezentacji klan BS. To że pominąłeś SB to rozumiem ,bo przecież jesteśmy źli ,nie dobrzy ,w ogóle nie umiejący grać ,ale grałem z Zibim i widziałem jego poziom. O poziomie Piterusa świadczą turnieje. Aha już rozumiem ,przecież to BS wykrył ,że używaliście buga ,więc oni też są źli , nie dobrzy i nie umieją grać. Jak mogli wykryć to ,że używacie buga. Czy to właśnie dlatego nie braliście ich pod uwagę?
Rozumiem to ,że 2-3 dni to za mało na stworzenie turnieju eliminacyjnego ,jednak za porozumieniem wszystkich klanów ,moim zdaniem ,można było bez eliminacji stworzyć team ,który tworzyłby znacznie silniejszą reprezentacje.
Nie chciałem się w tą sprawę za bardzo wtrącać, ale skoro wielu z nas wypowiada swoje osobiste zdanie, ja również to uczynię.
Zanim jednak zacznę właściwą wypowiedź, pozwolę sobie dać słowo wstępne.
Jak zapewne wszystkim Wam jest wiadome, ja również jestem członkiem SB. Z tego też powodu prawdopodobnie nikt z czytających ten temat nie będzie brał mojego zdania na poważnie i uzna je za nieobiektywne. Szczerze powiedziawszy-nie dbam o to.
Diackon oraz Arbi-Wy sami doskonale wiecie, że z turnieju zostaliście usunięci z powodu oszustwa, świadomego wykorzystywania buga. Nikomu raczej nie trzeba tłumaczyć, że to tak samo jakbym modował pliki gry, dodając sobie dodatkowe fundusze. Nikomu, kto spojrzy na sprawę na trzeźwo, bez emocji, nie zamydlicie oczu wypisywaniem nonsensownych historii na temat rzekomego spisku.
Teraz proszę wszystkich, żeby zostawili w spokoju Juranda. Mając wgląd w dyskusje szachistów mogę zapewnić, że starał się najlepiej jak potrafił. Robienie z niego kozła ofiarnego jest nie tyle nie na miejscu, co raczej szalenie niesprawiedliwe i krzywdzące. Szachiści to jedna grupa, która za wspólnie podjęte i wspólne przedyskutowane decyzje ponosi wspólną odpowiedzialność.
Organizatorzy starali się unikać wszelkich akcji, mogących budzić kontrowersje co do uczciwości. Losowanie zostało przeprowadzone przez Amroda, screen zamieszczony. Każdy z 4 szachistów otrzymał nadzór nad takimi grupami, w których nie było zawodników z tych samych klanów. Jeśli idzie o pozycję Juranda jako głównego sędziego to powiem tyle, że złożyła się na to jego dyspozycyjność i znajomość gry, a także braki czasowe u pozostałych członków. Dowolny szachista, moderator i administrator tego forum potwierdzi, że to Belizariusz zaproponował Jurandowi stanowisko sędziego głównego, nikt inny.
A teraz Nation Cup. Nie widzę najmniejszego sensu zachwycać się rangą tych zawodów, choćby z tej przyczyny, że to nie są żadne mistrzostwa świata. A nawet jeśli ktoś tak je nazwał, to może mówić co najwyżej o ,,nieoficjalnych MŚ". Tak samo jak my braliśmy udział w Nieoficjalnych Mistrzostwach Polski. Dlaczego tak piszę :?: Odpowiedź jest prosta: prawo do organizacji mistrzostw wszelkiej maści mają twórcy gry, i nikt więcej. To, że jakiś francuski klan wpadł na pomysł stworzenia takiego międzynarodowego turnieju nie nadaje mu żadnej poważnej rangi. Proponuję zatem wszystkim, aby skończyli unosić się z zachwytu nad tym tematem.
Żaden postronny obserwator nie uzna wystawionego do tych zawodów składu jako ,,Oficjalnej Reprezentacji Polski" ; nie pozwolą mu na to bijące w oczy fakty pominięcia jakichkolwiek eliminacji i uzgodnień z pozostałymi krajowymi klanami. Krótko mówiąc: skrzyknęliście grupę znajomych i kolegów, z klanów które lubicie pomijając te, z którymi żyje Wam się źle. Pominęliście więc nie tylko SB, BS i Hussars ale także G.E., SK, THC czy choćby reprezentowany w części przez Polaków TWR.
Życzę powodzenia, ale nie sądzę, żeby Wasza samozwańcza ,,reprezentacja" odniosła jakiś większy sukces, jeśli w jej składzie gra człowiek, który w tych ,,Nieoficjalnych Mistrzostwach Polski" ustawiał noobboxy.
Nie zamierzam komentować tego, co tu zostało już napisane, odniosę się jedynie do tego, co Krook napisał. Właściwie nie dziwi mnie ironiczny ton, w jakim utrzymany jest tamten post, ani też jego treść. Nie spodziewałem się zobaczyć innych słów od człowieka, który jest członkiem tej samozwańczej ,,reprezentacji'', i którego klan (jak i on sam), od kilku lat ma z moim zadawnione zatargi, jeszcze z czasów RTW. Pojawiła się okazja żeby dokopać komuś z SB-on z tej okazji skorzystał.
Cytat:
Zamieszczone przez Arbi
Aaaaa no i coś co umknęło temu zajebistemu forum :
Nation Cup organizowane na stronie
http://www.clantotalwar.fr/ pod patronatem SEGA. Wy się tutaj kiście a my znów spróbujemy zdobyć mistrzostwo świata dla Polski.
Wiecej już tu nie napiszemy po wysłaniu posta kasujemy nasze konta na serwisie totalwar.org.pl z „takim” właścicielem.
Jeżeli macie zamiar reprezentować Polskę w nieoficjalnych Mistrzostwach Świata w taki sam sposób jak reprezentowaliście AeL w nieoficjalnych Mistrzostwach Polski {mam na myśli ustawianie meczy i wykorzystywanie bugów} to aż boję się pomyśleć jaki wstyd nam przyniesiecie na tych niby mistrzostwach.
Cytat:
Zamieszczone przez Diackon
chcialem to zostawic na koniec..... Arbi mial 4 miejsce w rankingu 1v1 a STW 2 .
Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Niedawno wyszedł patch który nie jest już tak łaskawy dla quiterów więc Arbi z pewnością spadnie ze swojego rankingu.
Odpowiedź na Twoja tezę Diackon , po wyjściu patcha Arbi rozegrał 5 gier na lądzie z czego 3 wygrał a 2 przegrał (wcześniej miał 375/25)
więc jak widzisz poziom raczej przeciętny :roll: