Re: DLC - Rise of the Samurai
Jak dla mnie to są dziwne te zachwyty nad tym DLC. Przecież to to samo co sprzedali w pudełku. Mapa, agenci, bardziej "fantastyczne" jednostki. Jedyny plus to to, że ten okres mógłby być od początku, tutaj nie uświadczymy matchlocków, które zdecydowanie psują grę.
Ja tam z zakupem poczekam, do czasu jak wyjdzie mod dodający Wszystkie jednostki i agentów do podstawowej kampanii.. ostatecznie sam go zrobię chociaż to w cholere czasu zajmuje, jak ostatnio robiłem dla buddystycznej Japonii chrześcijańskie jednostki to troche mi to zajęło xD
Chyba że wszystkie z nowości będą dostępne dla obu kampanii, agenci są atrakcyjni, tyle ze ninja i geisha by była bez wartości na rzecz The Monomi.
The Shirabyoshi to chyba coś w rodzaju księżniczki czyż nie?
Ale jak Memnon zauważył, jednostki nie mają charakterystycznej flagi klanu na plecach, więc jeżeli mieli by być w normalnej kampanii musieli by to mieć dodane, a jakoś wątpie aby twórcy to zrobili :] Chociaż kto wie..
Bohaterów raczej dodadzą do normalnej kampanii :) Bo brakuje bohatera z naginatą, bohatera na koniu, reszty nie wiadomo bo to typowo dla drugiej kampanii jednostki.
Btw. ciekawe w jakim DLC dojdzie "Bohater z Rusznicą" xD
Cytat:
Ale jak Memnon zauważył, jednostki nie mają charakterystycznej flagi klanu na plecach, więc jeżeli mieli by być w normalnej kampanii musieli by to mieć dodane, a jakoś wątpie aby twórcy to zrobili :] Chociaż kto wie..
Te jednostki nie mają nobori bo nie występowały w tamtym okresie. Powód jest prosty. Zorganizowane armie powstają dopiero około 1300 r. na ten okres datuje się pierwsze zmianki o ashigaru, a masowo wykorzystywani są dopiero w XV wieku. Wcześniej armie złożone były głównie z samurajów, którzy sami zaopatrywali siebie w broń i zbroje. Również taktyki były inne. Często o wygranej decydował pojedynek 1 v 1, rzadko dochodziło do bezpośrednich starć armii.
Wiadomo już jakie będą te jednostki ( opisy , zdjęcia, statystyki ) ?
Cytat:
Zamieszczone przez Sareth4
Wiadomo już jakie będą te jednostki ( opisy , zdjęcia, statystyki ) ?
Na chwilę obecną chyba tylko tyle co na preorderze w steamie, czyli kilka screenów i garść informacji.
Opis DLC na steam juz jest przetłumaczony :)
super że tylko na steamie można kupić ;/
"na wojennej ścieżce" było dostępne w różnych formach, czemu teraz nie??
W moim przypadku nie za bardzo mam jak zakupić przez stream mimo że mam kartę i konto w necie...
Idź do jakiegokolwiek sklepu gdzie jest punkt sprzedaży PayUp i tam kup sobie kartę PaySafeCard A jeżeli nie masz takiego sklepu w swoim mieście lub nie wiesz czy jest w ogóle w danym sklepie taki punkt zobacz sobie TUTAJ gdzie jest najbliższy sklep gdzie można kupić tę kartę ;)
Polecam ją. Jest za darmo tzn nie ma opłat za korzystanie tylko po roku pobierają ok 5zł na "podtrzymanie karty" ale jak wydasz wszystko naraz nic się nie stanie :)
Cytat:
Zamieszczone przez Niko
Idź do jakiegokolwiek sklepu gdzie jest punkt sprzedaży PayUp i tam kup sobie kartę
PaySafeCard A jeżeli nie masz takiego sklepu w swoim mieście lub nie wiesz czy jest w ogóle w danym sklepie taki punkt zobacz sobie
TUTAJ gdzie jest najbliższy sklep gdzie można kupić tę kartę ;)
Polecam ją. Jest za darmo tzn nie ma opłat za korzystanie tylko po roku pobierają ok 5zł na "podtrzymanie karty" ale jak wydasz wszystko naraz nic się nie stanie :)
dzięki, może się rozejrzę za tym ;)