Potwierdzam dzięki za gry :D
Wersja do druku
Potwierdzam dzięki za gry :D
Belizariusz 0-2 Attyla
Egipt-Monarchia Seleucydów
Monarchia Seleucydów-Rzym
Mam zastrzeżenie co do pierwszej bitwy, które od razu zgłaszam. Mój przeciwnik wziął trzy jednostki konnych miotaczy, a limit wynosi max 2 ha. Zorientowałem się w tym fakcie zaraz po oglądnięciu powtórki bitwy. Jako, że jestem jednym z sędziów decyzje pozostawiam Amrodowi jako osobie niezależnej i czekam na decyzje co z tym faktem. Bitwę mam zapisaną i mogę ją przesłać.
Po drugie Fallen czekam już od 50 minut na Ciebie, umówiliśmy się na 17, czekałem i Ciebie nie było więc zagrałem z Attylą. Czekam dalej do 18.30 potem nie będę miał czasu zagrać. Pisałem do Ciebie kilka razy na gg.
Potwierdzam wynik.
Jednostki konnej milicji nie są liczone jako ha, to pisze w zaasadch bitewnych, doczytaj sobie
* przez konnych łuczników rozumie się konnych łuczników, łuczników na wielbłądach, łuczników na rydwanach
sam to pisałeś, gdzie tu mowa o milicji konnej z oszczepami
Umówiłem się przez gg z Rikszą, że zagramy gdzieś za godzinkę. Wiem, że umawianie się nie na forum nie jest wiążące, piszę po prostu żeby inni wiedzieli, że Riksza już "zaklepany" :)
Konna milicja (miotacze oszczepów) nie jest zaliczana do limitu konnych łuczników HA. Wliczana jest jedynie do limitu kawalerii. Bitwa, w której użyto 3 konnych oszczepników jest ważna.Cytat:
Zamieszczone przez Belizariusz
Fallen czekałem na Ciebie 2h teraz i się nie zjawiłeś :? info dla Ciebie i Purple, będę dostępny do gry najprawdopodobniej od soboty. Ok dzięki Amrod za wyjaśnienie, teraz już nie mam żadnych wątpliwości :)
Riksza vs Purple
0:2
Moje nacje: Seleucydzi, Grecja
Nacje Rikszy: Kartagina, Pont
Dzięki za gry, powodzenia dalej ;)
ok Belizariusz, to może uda nam się zagrać w przyszły weekend, ale to jeszcze będę wiedział dokładniej za parę dni.
potwierdzam ale mam bardzo duże zastrzeżenia po pierwsze mój przeciwnik wziął 4 jav cav teraz jest uściślone na forum lecz wcześniej nie było gdybym wiedział ze można wiecej niz 2 jav cav to bym zmienił znacząco skład mojej armi po drugie pod koniec też że samej wali wywaliło mi internet.Chciałbym powtórzyć drugą bitwę
1) Zasady od początku były ścisłe.
2) Cóż.. Prawdę mówiąc to stan bitwy w momencie opuszczenia jej przez Rikszę był mniej więcej taki, że podejrzewam, iż gdyby moje jednostki poruszały się po trakjektoriach jakiegoś procesu Wienera wykonując całkowicie losowe próby ataku, to i tak dałyby radę.
Riksza - Attyla 0:2
Tracja - Partia
Partia - Scytia