Podstawowe pytanie gdzie i kiedy? Bo to rożnie można interpretować w Vei? Z tego co pamiętam to nawet na Sycylii przez pewien czas żyli :D
Wersja do druku
Podstawowe pytanie gdzie i kiedy? Bo to rożnie można interpretować w Vei? Z tego co pamiętam to nawet na Sycylii przez pewien czas żyli :D
Pewnie chodzi o Serwiusza Tuliusza.
Pewnie tak, choć z obecnego punktu widzenia, to mówi się raczej o reformach społeczno-prawnych mających wpływ na wojsko :D ale mimo wszystko takie pytanie bez określenia o jakie miejsce chodzi, jest no cóż już na pierwszy rzut oka dziwne :D
dzieki
Ależ jeszcze jest Jacoby "Die Fragmente der Griechischen Historiker" ;)Cytat:
Zamieszczone przez tomsn
W razie czego - jakbyś JESZCZE i akurat to potrzebował - mam ustęp o taktyce Fenicjan i recepcie Herakleidesa na nią po angielsku (konkretniej to własnie wyciąg z Jacoby'ego FGrH 176 F1) :)Cytat:
Zamieszczone przez Furiusz
Dlaczego generał Jaruzelski zawsze chodzi w ciemnych okularach ?
W czasie "leczenia klimatycznego" w ZSRR nabawił się choroby oczu, coś związanego ze śniegiem, nie znam się na tym. To jest powód.
Czulu Ty tak na serio czy jaja sobie robisz? ;))
Byłem po prostu ciekaw.
Spoko. Myślałem, że to powszechnie znany fakt - stąd pytanie.
Mam pytanie o nazwy mniejszych i pomocniczych jednostek Kriegsmarine. Czy kanonierki i stawiacze min ew. mniejsze jednostki miały nazwy poza np. standardowym M-(numer)? Czy zdarzało się, że poza oficjalną nazwą sama załoga "nazywała" swój okręt?
Już od dłuższego czasu szukam okrętu "Der letzter Mohikaner" - mam zdjęcia z tą nazwą wymalowaną na ścianie (służył na nim mój śp. dziadek) i nijak nie mogę dojść...
Czy gdzieś w odmętach internetu są może jakieś spisy z mniej oficjalnymi nazwami czy coś w ten deseń...?
Pisze tutaj, bo pasjonatów II Wojny nie brakuje...