Historia, Militaria, Seria Total War oczywiście i kolekcjonerstwo ;)
Wersja do druku
Historia, Militaria, Seria Total War oczywiście i kolekcjonerstwo ;)
otóż ja interesuję się ezoteryką.
szamanizm
etnografia
sztuka
Konflikty zbrojne do napoleona włącznie, piłka nożna, tenis stołowy, gry komputerowe, total war, hip-hop, smack down (nie tylko oglądanie ;) )
Co kolekcjonujesz?
Oj jest tego naprawdę dużo :o , wiec wymienię te najważniejsze:
- moja partnerka :lol:
- historia (wszystko, w końcu student historii)
- militaria i wojskowość
- kino, głównie ambitne filmy oraz kino studyjne, plus stare klasyki np "Metropolis"
- dobra książka - głównie światowy kanon literacki, książki naukowe, bestsellery, kryminały
- kolarstwo - uprawiam amatorsko
- modelarstwo - głównie broń pancerna skala 1:72, die cast-(y) Dragon Armor, modele samochodów amerykańskich z lat 50 i 60
- filatelistyka
- numizmatyka starożytna (mam kilka monet :D )
- gry komputerowe, głównie seria Total War oraz II wojenne shootery
- modowanie jeśli tak można nazwać tworzenie bitew historycznych do Medievala II
- ASG
- podróże (głównie nietypowe miejsca)
- hokej - zapalony kibic Pittsburgh Penguins, potrafię wysiadywać do 4 w nocy na meczu :lol:, moja starsza mówi że mam fisia :lol:
- piłka nożna (Bundesliga - Borussia Dortmund)
- Flavon - któremu poświecam sporo czasu, mój sposób na spokojne życie w niedalekiej przyszłości :lol: :lol: :lol:
Total War,NFL (futbol amerykański),II wojna światowa,historia,militaria.
Brawa dla Vasa!!! Koles jest mocny, jeszcze dwa bledy w swoim podpisie zrobil;) I nie wie o co chodzi... Gimnazjum albo podstawowka jak nic :mrgreen:Cytat:
Cytuj:
Proud To Be Polish
Proud To Be White
Proud To Be Catolick
Proud To Be Natonalist
a proud to be idiot ?
Historia (sredniowiecze), muzyka i jedyna kobieta;)
Cała masa
Głównie sporty ekstremalne takie jak
- wędkarstwo
- grzybiarstwo
- gotowanie (a zwłaszcza moją specjalność - biedazupe)
- ciągłe upiększanie ogrodu
Sporty ekstremistyczne - paintball i wysadzanie wszystkiego co się da, oczywiście w ramach PB
Imprezy!!! Oraz spożywanie w ich ramach alkoholu niskoprocentowego (do 81%)
Dobra
Historia z naciskiem na taktykę i uzbrojenie
Od pewnego czasu wszystko co związane z techniką, głównie z budową maszyn i materiałami potrzebnymi do ich tworzenia.
I najważniejsze czyli - zbieranie bagnetów! i innych fantów związanych z IIWŚ
W przygotowaniu, jeżeli Bóg da i partia pozwoli (w sumie to tylko o fundusze chodzi)
- spadochroniarstwo
- szybownictwo
A jak już zarobie mnóstwo kasiory to kupie sobie awionetkę i zrobię Jihada w sejm. Ot co.
Długo by pisać, ale tak choćby skrótowo:
:arrow: Historia, międzywojnie z naciskiem na obóz sanacyjny oraz IIWŚ, szczególnie Polskie Siły Zbrojne podległe legalnemu rządowi na uchodźctwie, z naciskiem na Armię Andersa; sprawa katyńska z uważną obserwacją wpływu zbrodni z przeszłości na wspołczesność.
:arrow: Ogólne kwestie związane z komputerami, w tym gry komputerowe, ze szczególnym naciskiem na Totalwar, Blitzkrieg oraz Wiedźmina :D
:arrow: Modelarstwo kolejowe (w związku z dużymi kosztami głównie teoretyczne, z elementami praktyki), włącznie z historią kolejnictwa w Polsce i wyprawami z aparatem w teren.
:arrow: Teatr; (forma bierna) najchętniej na modłę Stanisławskiego, lecz współczesnym przedstawieniem również nie pogardzę, jak i operą czy operetką; (forma czynna) występy teatralne i kabaretowe (niestety ostatnio dosyć rzadko).
:arrow: Literatura (w trzech stanach skupienia) teoria (najchętniej kryminały Aghaty Christie, fantastyka Sapkowskiego, powieści podróżnicze Cejrowskiego, wiersze Herberta, dramaty w zależności co wpadnie w rękę); jak i praktyka (szkice powieściowe, opowiadania, grafomańskie wybryki).
:arrow: Polityka (ponarzekać każdy lubi) kontestacja rzeczywistości, poszukiwanie absurdów, wyśmiewanie głupoty.
:arrow: Radio (nałogowo słucham Programu III PR)
ufff... starczy :mrgreen:
Mossin, nie chcesz kupic (podobno) bagnetu, (podobno) rosyjskiego, (podobno) z II wojny swiatowej?Cytat:
I najważniejsze czyli - zbieranie bagnetów! i innych fantów związanych z IIWŚ