Re: RTW: ALEXANDER - dyskusje ogólne
dzięki Mavrug za odpowiedź ale to 100 to chyba przesada ??
to mam następną prośbę do was bo kampanie przeszedłem może i łatwa (dlatego chyba ze grałem na łatwym poziomie) no ale powiedzcie mi jak przejść tą pierwszą bitwę historyczną zawsze jest tak ze mi zostaje ok 60 % wojska a komputer ucieka i automatycznie moi też próbowałem od frontu udezac od tyłu z flanki zabijałem ich generała święte zastępy i zawsze komp ucieka jak pierwsza bitwa jest taka to już wyobrażam sobie następną mało tego nadmienie ze gram na najłatwiejszym poziomie
pozdrawiam
Ja na średnim poziomie trudności likwidowałem jedną jednostkę zastępu, zanim nastąpiła przegrana, a na łatwym bez trudów rozwaliłem wszystkich. Tu jest ważny czas, musisz jak najszybciej przebić się przez walczących piechociarzy Filipa i wroga, a następnie atakować ze wszystkich stron jednocześnie.
Dobrze jest tu wykorzystać Aleksandra, po prostu sieje spustoszenie :)
Dodatkowo nie możesz wjechać w dowolną część pola bitwy - musisz zablokować jednostki greckie maszerujące na flance.
Dziwne ja porostu brałem z frontu wyciągali te takie mieczyki i rach ciach i po św.zastępie
grał ktos bitwe w aleksa na gs?
Grałem jak wyszedł, szybko przestałem - strasznie kijowo zbalansowany.
a co to jest en turniej w Alku?
Cztery nacje w Multi chyba ich powaliło. :lol:
Kampanię szybko wygrałem ustałem na bitwie pod Issos w bitwach historycznych
Mam pytanie czy jest sens kupowac Aleksandra? Mam BI i mi sie podoba ale Aleksander jest ponoc gorszy. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Jeślibyś kupił w zestawie (Rome + BI + Alek), to by się opłacało, ale tak to sam nie wiem, kilka nacji na krzyż, nawet łatwa kampania, której oczywiście nie możesz kontynuować, ani grać inną nacją, co jest niby zgodne z historią, ale sprawia, że nic nowego po przejściu kampanii nie zobaczysz. Twój wybór.