A tam są jakieś linki z Gamefrontu :?:Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Ja pobrałem z ModDB
Wersja do druku
A tam są jakieś linki z Gamefrontu :?:Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Ja pobrałem z ModDB
Pogadaj z Aravenem i wrzućcie do naszego działu download ;)Cytat:
Zamieszczone przez McAbra
Próbowałem pobrać wczoraj oraz dziś i nic. Może ktoś pomoże? A z tym wrzuceniem do działu download, to nie głupi pomysł.
Hm, powróciłem do Romy, pograłem no i cóż powiedzieć. Mod ciekawy, interesujący, poprawione Ai komputera.
Na normalnej mapie zmiany - niektóre osady zmieniły właścicieli, od razu niektóre frakcję mają wojny i sojusze. Co jest ciekawe dla mnie - miasta Greckie, pomimo silnych oddziałów Macedonia została wchłonięta przez Greków :!: co w normalnym Romku nigdy nie zaobserwowałem. Jednostki - ikonki nowych w większości widać, że twórcy się nie postarali - zwłaszcza dla Galów, Germanów, Daków, Brytów. Pojawiają się nowe wszystkie nacje dostały jakiś bonus, nie chcę zdradzać wszystkiego ale Brytowie mają konnicę :) jednostki frakcji Rzymskich są mniej liczne co jest trochę irytujące. dopiero po reformach dorównują liczebności reszcie świata za to mają dobre statystyki i b,dobre morale. Zauważyłem, że jeden oddział hastati zatrzymał 3 moje oddziały podstawowych włóczników galijskich. Poprawiło się też ai kompa. Co dalej - dodatkowe kampanie w zakładce prowincje w tym bardzo duża mapa Europy i Azji. Nowe bitwy historyczne :) dla ich miłośników. Po raz pierwszy chyba ktoś dał nagim fanatykom berserka :) mod jest bardzo dobry pomimo tych niedociągnięć, nie wywala - przeszedłem krótką i długą kampanię Galami bez żadnego wywalania do pulpitu.
Darth zmienia nie tylko Romę ale i BI. W dodatek nie grałem, ponieważ nie spodobało mi się przeniesienie jednostek z IB do dodatku co z ikonkami z gry tworzy trochę paskudne wrażenie. Sejvy, które mieliśmy na Romie o dziwo działają na tym modzie :shock:
Zapomniałbym wspomnieć o jednym plusie - MAMY WSZYSTKIE NACJE NA DZIEŃ DOBRY :D nawet w BI - brakuje Słowian, Buntowników cesarskich oraz Romano - Brytów.
Ogólnie mod warty zainstalowania i posiedzenia przy nim.
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz - bitwie gracza mam dodatkowe jednostki dla Galów, które nie pojawiły mi się w kampanii - czyżby jakiś event historyczny je odblokowywał?
Hura! Wyszła wersja 9.0.1 i można ją bez problemu pobierać. Zainstaluje ją sobie i jutro pogram i napisze co o niej sądzę.
Pobierajcie z linków na Startegy Informers Torrent - to normalne linki i szybko sie pobiera. Link na TWC jest w poście nr 1 w tym temacie.
Kobrax czekam na info - mod zmienia język gry na angielski? Gracie na wersji Alexender czy na tej pierwszej?
Super. Miałem post na kilkaset słów ale mi się usunął więc w skrócie. Mod super, 6 kampanii razem z tą z podstawki. Stare save'y działają w modyfikacji. Język jest tylko częściowo zmieniony. Są nowe jednostki i zmiany w dyplomacji(np. Grecy mają sojusz z Macedonią i Kartaginą), lekkie zmiany w rozmieszczeniu frakcji(w kampanii z podstawki bo w kampanii z większą ilością prowincji jest zupełnie inne rozmieszczenie). Grecy mają kawalerię normalną wreszcie ale drogą strasznie(oprócz tej taniej ale kiepskiej). Hoplici spartańscy są jednostką elitarną bo są drodzy strasznie w porównaniu z innymi hoplitami ale są chyba najsilniejszymi hoplitami w grze(14 atak, 39 obrona, 1 szarża) i jedną z najlepszych jednostek piechoty i mogą być rekrutowani tylko w Sparcie i Syrakuzach ale za to w Sparcie są od początku gry. Nie mogę się doczekać aż będę miał czas by sobie pograć w kampanie z większą mapą. Gram na wersji dla RTW i RTW:BI.
EDIT. Zagrałem sobie chwilkę grekami na medium/medium w mapę z podstawowej wersji gry i grało się o wiele łatwiej niż bez moda bo Macedonia ani Kartagina sojuszu nie zerwały i nie zaatakowały wcale przez kilkanaście tur dzięki czemu można było się skupić na Rzymie, Seleucydach i Pontyjczykach. Chyba będę grał w tego moda na VH/VH, powoli i spokojnie ale będę grał.
Kurde - przeszedłem kampanie Galią, Scytia - namordowałem się co nie miara na niej i nie miałem żadnego crasha, zacząłem Brytami i są :x zaczęło się niewinnie bug po wczytaniu gry - dziwne kolorki - ekran zrobił się niebieski, no nic spróbujemy jeszcze raz i tak za każdym razem :( dodatkowo zauważyłem, że obstawa generalska zmniejszyła się do 11 i mój głównodowodzący jest poza liną rozstawienia. No nic trzeba reinstalować pomyślałem zrobiłem, wywaliłem wszystko - odpaliłem na początku Roma, sejv śmigał na bitwie aż miło, tyle, że w następnej turze poznikały moje oddziały co niektóre :( pal je licho zainstalowałem od nowa moda i ta sama sytuacja. Miał ktoś może podobny problem?
Ja się nie spotkałem z takim błędem ale nie grałem w niego strasznie dużo bo czasu dużo nie mam, poza tym lubię przechodzić kampanię na spokojnie. Jedyny błąd miałem taki, że save juliuszów z podstawki mi nie chodził wcale, a scypionów wywalało przy zmianie tury. Jednak wiem, że taki save chodzić nie musi więc mówi się trudno bo save Grecji mi wczytuje. A w mojej obecnej kampanii Macedonii zostały 2 miasta bo Grecja, Dacja i Tracja zawiązały przeciwko nimi sojusz i rozebrały Macedonię prawie całkowicie. Brytowie nie podbili nawet całych wysp brytyjskich, Brutusi sobie nie radzą, Juliusze też nie za bardzo, a Scytia jest nawet wielka. Egipt się rozrósł strasznie i w przyszłości mogą być z nim drobne problemy. Ja gram Scypionami i problemów żadnych na razie nie mam z grą oprócz kilku niegroźnych bugów.
Rozpocznę chyba od nowa kampanie Brytów zobaczymy, mam nadzieję, że nie będzie znów bugów.