Ja też sprawdziłem i efekt działania tego pliku jest bardzo widoczny, zdecydowanie wszystko śmiga szybciej :)
Wersja do druku
Ja też sprawdziłem i efekt działania tego pliku jest bardzo widoczny, zdecydowanie wszystko śmiga szybciej :)
A co ten patch wyprawia np. z modami pod Rome? :D :D :D Ci co mieli problemy z EB na Aleksandrze plus megamodyfikacje, niech teraz odpalą je...Ile gra ma swojej urody tyle widać, jak ktoś miał do tej pory problem z przerośniętymi modyfikacjami, spokojnie niech próbuje...
------
Zaraz ściągam najbardziej rozbudowany mod obok BC, co do jego uroku należały ślamazarne tury i niespodziewane crasche... :D
Eutychesie działa pod Rome? Opisz jakie różnice bo mnie korci :D
Rozpowszechniajcie wiedzę na temat tego patcha, normalnie kupiłbym u was jakiś baner reklamowy ale nie jestem twórcą tego programu i nie zapowiada się żeby nawet autor miał coś na tym zarabiać. Może macie jakieś "hall of fame" w dziale download? Bo to już raczej nie chodzi tylko i wyłącznie o tego moda.
Dobra jestem nieogarem ale ni w cholere nie wiem który plik mam podsunąć temu patchowi. Nie mam żadnego .exe w katalogu z Third Age. Który plik trzeba "spaczować"?
chyba chodzi w przypadku TA o plik z którego uruchamiasz moda znajdujący się w Twoim głównym folderze z modem :) Ale pewności nie mam bo nie testowałem jeszcze.
Ja mam i tak mocnego kompa, ale podejrzewam że na innych słabszych będzie podobnie, np. tury w EB z dodatkiem Jirisys' Europa Barbarorum Mega Mod Pack for EB 1.2 chodzą z prędkością kilku sekund...1, 2, 3 i... :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Shay Ruan
Patchowi dla modów należy podsunąć plik kingdoms.exe zrób jego kopię wcześniej i trzymaj gdzieś osobno. po przerobieniu pliku exe przez patch (o nazwie 4gb) wrzuć go tam gdzie masz oryginał kingoms.exe i nadpisz. Od tego momentu powinno być dużo szybciej i lepiej graficznie. Program sam robi kopię plku, ale ja wolałem ją też sam zrobić wcześniej, nim go użyłem.
Albo, wypakuj plik, ...gdzieś tam :D
Kliknij lewym klawiszem myszki na
4gb_patch.exe
ponownie klikasz lewym klawiszem myszki :D na OK, to co jest na obrazku i pojawi ci się menu z wyborem, który plik chcesz zmienić.
http://img10.imageshack.us/img10/7686/schowek01yr.jpg
Sam, powtarzam, sam zrobi ci nazwę o rozszerzeniu backup oryginalnego pliku, jak ci się zmiany na lepsze nie spodobają :D , to wykasujesz samą nazwę backup i odzyskasz stary plik :D
pojawi ci się to, co jest w linku do tego genialnego maleństwa
http://ntcore.com/img/4gb_patch.jpg
Klikasz na OK, to zmienia, Another to wracasz do wyboru...
Pokłony dla was zacni panowie że wyjaśniliście mi to wręcz krok po kroku. Patch działa, widać sporą różnicę zwłaszcza w bitwach gdzie potrafiło czasem już na x2 przyciąć lekko, a teraz na max szybkości śmiga aż miło. Dzięki.