Waaaagh! I wszystko jasne :mrgreen: Może i gra się nimi trudno, ale mają swój unikalny, niepowtarzalny klimat.
Wersja do druku
Waaaagh! I wszystko jasne :mrgreen: Może i gra się nimi trudno, ale mają swój unikalny, niepowtarzalny klimat.
Ejj, Ejj, Ejj... Mam Dawn of War: Dark Crusader a żadnych "Sióstr Bitwy" "Mrocznych Elrandów" ani "Tyranidów" nie mam :P
Są w SoulStorm, a Tyranidzi w DoW 2 :)
Właśnie wyczytałem to na necie :) Myślałem że Dark Crusader to "najnowszy" dodatek :oops:
Tyranidów można mieć w Dark crusade jeśli zainstaluje się moda na tę frakcję. Swoją drogą Siostry Wojny też, tyle że pod nazwą Witch Hunters :) jako mod
A te mody będą razem ze sobą działać? Znaczy czy będą kompatybilne ze sobą :)
Tak, wystarczy, że pobierzesz 4 mody na 4 frakcje, potem je złączysz Combiner Modem i masz 11 frakcji w całej grze :)
Tau super potężni nawet za bardzo
Gwardia za artylerie baneblade <3
Space marines tak jak ktoś ich już pisał są fajni a po zatem kojarzą mi sie z clonami z star wars.
Gwardia za niepowtarzalny klimat.
Poprawka - napiszę tu, jak mnie się podoba każda z frakcji (wezmę pod uwagę DoW 1 i DoW 2):
-Space Marines - 3/10 - szczerze, nie wiem, co o nich powiedzieć. Nie są ani fajni, ani mocni - orkowie wgniatają ich w parę sekund w ziemię dzięki Gadżeciarzom. Poza tym dialogi SM są w większości kiepskie, bez polotu i nudne. W grze Space Marines (tak, wiem, FPS) są Ultramarines, jeden z dwóch dobrych wg mnie zakonów SM. Reszta - cienizna.
-Orkowie - 9/10 - świetnie zrobiona frakcja, w obu częściach DoW wymiatają, ich wspaniała ortografia i siła już stwierdzają, z kim przychodzi nam się zmierzyć.
-Eldarzy - 7/10 - dość dobra frakcja. Jak dla mnie wgniata Chaos w ziemię, do tego może używać skoków między bramami Osnowy. Jak w DoW 2 grałem tą frakcją na multiplayer to bardzo szybko ogarnąłem ją i rozgniotłem Chaos.
-Chaos - 7/10 - ta frakcja winna być jedną z moich ulubionych, ale Kyras z Retribution wszystko zepsuł. Do tego dochodzi inny problem - w Dow 1 mamy tylko armię wierzącą w Khorne'a - a co z Tzeenchem, Nurglem i Slaaneshem? Przecież to też bogowie Chaosu, a nie mają swoich własnych oddziałów?! W DoW 2 na szczęście to poprawiono i dano Marines Zarazy i Kakofonii :mrgreen:
-Gwardia Imperialna - 8/10 - jeśli miałbym wybierać, którą frakcję z Imperium postawiłbym na piedestale to zdecydowanie Gwardię. Ma bardzo dobre pojazdy, Baneblade'a, piechotę (która po ulepszeniu w granatniki jedzie każdego). Do tego w DoW 2 pojawiają się Catahańskie Diabły (coś na miarę Rambo) i w DLC skinpack na Korpusy Śmierci z Krieg.
-Tau - 10/10 - zdecydowanie jedna z najlepszych frakcji w całym uniwersum. Ma bardzo wytrzymałe jednostki Krootoxów - dlatego biorę zawsze ambasadę Kauyonu. Pojazdy używam zawsze Skyray'e. Poza tym mają świetną piechotę i dobrego generała. Jedyne, co mnie śmieszy to to, jak taka zaawansowana frakcja mogła dać się sprać cieniasom z SM...
-Nekroni - 9/10 - niezwykle wkurzająca frakcja, z powodu "nieśmiertelności" ich Lorda (odradza się w minutę/dwie po śmierci). Poza tym jednak ma bardzo dobrą piechotę, a Pariasi potrafią nieźle przywalić.
-Siostry Bitwy - zdecydowanie 1/10 - frakcja ta ssie - i to nie dlatego, że to kobiety. Mają niezwykle słabe wojsko, ich czołgi są strasznie cienkie - już Rzeziblachy orków są 100x lepsze. Do tego ich Żyjąca Święta...
-Mroczni Eldarzy - 5/10 - średnia rasa - stają się mocni dopiero, gdy w armii masz Wiedźmy Slaanesha i używasz narkotyków bojowych. Do tego wkurzają mnie ich ogary - gdy je wysłałem do walki i zginął ich treser, to nic nie mogłem już z nimi zrobić. Zajmowali mi niezbędny limit wojsk.
-Tyranidzi - 7/10 - ich potęgą jest liczebność i zaskoczenie. Głównie mają dobrych bohaterów, co czyni ich wyjątkiem wśród Xenos.
-Łowcy Demonów - 6/10 - wybija się trochę nad frakcjami Imperium, ale na dłuższą metę nie są tacy mocni. Ich bohater jak dla mnie jest cienki trochę, a liczyłem na więcej.
-Stalowy Legion - 7/10 - niezwykle wytrzymałe te wojsko jest (dzięki doświadczeniach z wojen z orkami o ich planetę - Armageddon). O dziwo zaskoczyli mnie jednostkami konnicy (i to nie pancernej). Do tego ich pojazdy jakoś do gustu mi przypadły.
-Łowcy Wiedźm - muszę to powtarzać, co pisałem u Sióstr Bitew?