Spokojnie, to tylko tymczasowe, Polskie armie nie będą paradowały z islamskim półksiężycem ;) Ani lista frakcji, ani rozkład prowincji nie są jeszcze ostateczne, mapa wymaga jeszcze sporej pracy.
Wersja do druku
Spokojnie, to tylko tymczasowe, Polskie armie nie będą paradowały z islamskim półksiężycem ;) Ani lista frakcji, ani rozkład prowincji nie są jeszcze ostateczne, mapa wymaga jeszcze sporej pracy.
Obecne Księstwo Śląskie to raczej jako Małopolskie powinno być z racji na Kraków zwłaszcza. Wygląda obiecująco.
Grywalni Mongołowie byliby ciekawym urozmaiceniem. Muszę przyznać, że szykuje się ciekawy mod.
Henryk Brodaty był księciem śląskim, nazwa "Księstwo Małopolskie" też nie byłaby najlepsza ze względu na silną pozycję Wrocławia. Z Kolei "Państwo Henryków Śląskich" to już współczesny termin, więc także nie pasuje :)
Mam pomysł na skrypt, w którym przywódca jednej z niemieckich frakcji był wybierany na cesarza, kończyłoby to również (oczywiście tylko na jakiś czas) wewnętrzne niemieckie konflikty.
Dzięki wielkie, na pewno skorzystam z pomocy ;) Ale skrypt z wyborem cesarza niemieckiego jest sam w sobie miłym urozmaiceniem, więc nie omieszkam go wstawić :)
Małe urozmaicenie mapy strategicznej, klasztory katolickie
Spoiler:
i prawosławne
Spoiler:
dzięki uprzejmości autorów moda Ferrum Aeternum ;)Spoiler:
Bardzo ciekawie się zapowiada ;). Udostępnisz może w niedługim czasie jakieś jednostki? :)
Na razie mam skompletowane rostery Litwy, Rusi i Krzyżaków, częściowo państw skandynawskich i Prusów, ale od dawna przy tym nie grzebałem, na razie skupiłem się na mapie strategicznej ;)