Gneujuszu GEM mi osobiście optymalizacji nie poprawił wgl (zresztą tak jak R:Graphic Mod), więc ja postanowiłem kupić nowy sprzęt, ale wiem że GEM u niktórych bardzo poprawia optymalizacje :)
Wersja do druku
Gneujuszu GEM mi osobiście optymalizacji nie poprawił wgl (zresztą tak jak R:Graphic Mod), więc ja postanowiłem kupić nowy sprzęt, ale wiem że GEM u niktórych bardzo poprawia optymalizacje :)
GEM zdecydowanie poprawia wygląd, u mnie coś mocno ;)
Co do fire at will, to trzeba pamiętać że AI nie potrafi z niego korzystać, sam mod powodował u wielu osób potem bugi wszelakiej maści, które potem zwalano na ekipę DeI ; P
A ja poczytałem trochę o tych modach typu "fire at will" i żaden z tych które znalazłem nie jest kompatybilny z DeI. Poszukam jeszcze :cry:
Zmieniłęm grapgic Radiousa na Gem, na mapce jakoś nie potrafię ocenić, muszę bitwę ręcznie rozstrzygnąć, możę wreszcie więcej niż 1 vs 1 będę mógł pociągnąć.
Mam pytanie, czy jest jakaś szansa na submod który w monitorze 4:3 zrobi format jak w panoramicznym (Wiedźmin 3 miał taką opcję). W bitwach na mapkach bitewnych interfejs z kartami jednostek ma podwujny i zabiera mi to ponad 1/3 obszaru widzenia w pionie - fatalnie się z tym gra.
Po ostatnich apdejtach (zaktualizowały się tylko mody, które miałem w warsztacie, gra ma patch 8.1) przestał mi działać BareBones Superior Campaign AI - Rome nie chce się włączyć, nie wiem z czego to wynika.
Po serii testów dodałem do zestawu Zero AI Agent usage - zupełnie eliminuje z gry wrażych agentów :D
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/30/bx6n.png
Bullgod ma nową aktualizację
Dodał baktryjskich górali i podrasował Iberów
http://www.mediafire.com/download/46pl9 ... d_v042.zip
Ale coś poknocił z tymi góralami bo w grze mają oni topory vel siekiery , a tu widać ich z włóczniami - obiecał to poprawić więc lada moment będzie jakiś update
Ja musiałem instalować BulGoda ręcznie, ikonki są teraz jednak tak śłiczne i realne, żę chce się jeszcze bardziej grać, do naszej paczuszki są obowiązkowym dodatkiem. Spada jednak optymalizacja, mam stary sprzęt i czuję to wyraźnie.
Czy ktoś może mipodaćlink do najnowszej wersji GEMa? od dawna nie aktualizowałem.
Mam jeszcze jedno pytanie: Jeśli miałbym GEMa zainstalowanego przez Steam i ściągniętego przez TWC to czy wystąpi jakiś błąd? Jak działa GEM przez steam? Gdzie można zmieniać ustawienia Tego moda?
Wszystko co trzeba masz opisane tutaj. viewtopic.php?f=577&t=13925&start=20
Dzięki za pomoc :D