Przy naturalnej śmierci 9 poziomowego agenta najlepiej wczytać autosave... potrafi mu to przedłużyć życie o kilka tur potrzebnych do wbicia ostatniego, 10 poziomu.
Wersja do druku
Przy naturalnej śmierci 9 poziomowego agenta najlepiej wczytać autosave... potrafi mu to przedłużyć życie o kilka tur potrzebnych do wbicia ostatniego, 10 poziomu.
Tak głupio się spytam, aby mieć to osiągnięcie
Trzeba mieć ten budynek?Cytat:
http://cdn.akamai.steamstatic.com/st...b92facb74e.jpgPontifex maximus - Stwórz panteon w trakcie kampanii rzymskiej. Dotyczy Głównej Kampanii.
http://cloud-4.steampowered.com/ugc/...DB8B294C259A6/
Przed wyjściem EE to był ten budynek, teraz jeśli Ci nie zalicza to pewnie jest zasługą gratisowego buga dodanego razem z nowym systemem budowania.
Mi nie zaliczył grając Antoniuszem. Ale może to się nie zalicza jako główna kampania, mimo że mapa nie mniejsza. Trochę mnie zmartwiłeś tym newsem, gdyż miałem chęć dokończyć dawno zaczętą kampanię Rzymem w głównej. Niestety, po ostatnim patchu nie mogę nic zrobić w polityce wewnętrznej (nie aktywne małżeństwa, zabójstwa, awanse, adopcje itd...) więc jak mówisz że nie zalicza kulturowego to sobie chyba odpuszczę całkiem Rzym na jakiś czas. Jak miałbym zacząć od nowa, biorąc pod uwagę czas poświęcony R2 to do premiery Attyli bym się nie wyrobił... ;)
Budynek jako warunek zwycięstwa pewnie zaliczy, ale achievmenty w TW lubią się psuć. Poza tym z opisu wynika, że teoretycznie w kampaniach z dodatków się nie odblokuje (jednak praktycznie, jak widać, w tej co powinien też nie:P). Jest też nieduża szansa, że wpadnie po kilku(nastu) turach lub po zaczęciu innej kampanii, miałem takie przypadki w poprzednich częściach.
Tak, do zwycięstwa zaliczył. Dobrze że nie mam ciśnienia na te osiągnięcia. Inaczej byłbym niepocieszony...
Kampania cesarska nie jest traktowana jako główna. Wielkość mapy nie ma tu nic do rzeczy. Co do panteonu - może jakby został postawiony w stolicy prowincji w kampanii głównej, tak jak to było przed patchem 15...
Mi się wydaje, że osiągnięcie może traktować obecny Panteon, jako inny budynek, bo nikt w CA nie wpadł na dostosowanie achievów do patcha 15.
Hehe. Ja mam już ponad 560 godzin i osiągnięcia nie mam. Jak już odpalam romka to po to by pograć. Na pasku grę trzymam bardzo rzadko głównie podczas antyku.
Spróbuje zacząć inną kampanię. A jak to nie pomoże to wczytam któryś z starszych zapisów i postawię ten Panteon (w Ariminum stoi już ze 20 tur) w Rzymie. Wolałbym by zaliczyło mi to osiągnięcie bo nie lubię synów wilczycy i raczej nie prędko najdzie mnie chęć grania nimi, tym bardziej że jest jeszcze kampania Augusta.
Czy od momentu kupna Rome 2 ,formatowałeś komputer lub kupiłeś nowy,ew. na innym pierwsze 40h grałeś?Cytat:
Mi wyskoczył dzisiaj, po 540 h gry. Prawdopodobnie do osiągnięcia nie zalicza czasu w którym gra jest zrzucona na pasek.
Chciałbym sprawdzić swoją teorie utraty godzin z pliku wysyłającego sygnał o odblokowaniu osiągnięcia.
Nie, ale gra była zrzucana wielokrotnie na pasek (nie tylko ja korzystam z tego kompa) - ze 40 h mogło się zebrać. No i co najmniej raz usuwałem cały folder Rome 2 z AppData - nie pamiętam po ilu h gry, ale raczej więcej niż 40.
O rany... Przeinstalowywałem Rome 2 z powodu błędu aktualizacji... mając 50h... czyli na czysto wychodzę z czternastoma godzinami :(
http://cloud-4.steampowered.com/ugc/...374E0ECEAD826/
Niestety zabugowane jest to osiągnięcie, przeniesienie panteonu do Rzymu nic nie dało.
O matko... ja mam nawet problem z osiągnięciem za 100 godzin pomimo iż mam już naliczone ponad 140h:(
Czasowe prędzej czy później wskoczą, gorzej z tymi które zostały popsute przez zmiany w patchach.
Uwaga.Osiągnięcie oblężenie jest nadal możliwe do zdobycia w kampanii.Cytat:
Tym razem pytanie do "Oblężenie".
Tego osiągnięcia raczej już nie da się zdobyć.
Przed chwilą właśnie je zdobyłem.Trzeba:
-przejąć plac
-odizolować wroga daleko od placu
-na wszelki wypadek swoje wojska z placu też zabrać.
Zdobyłem to osiągnięcie podczas oblężenia Rzymskiego Mediolanu(gdyby to był bug w i innych miastach to nie działało).
Ja też zdobyłem to osiągnięcie, całkiem przypadkowo bo zobaczyłem że po zajęciu placu i odepchnięciu procarzy zaczęło mi odliczać czas:) Męczyłem się niezmiernie bo zostały mi 3 mocno ubite kohorty weteranów, wróg miał chwiejących się procarzy i gdy tylko próbowałem ich dorwać to uciekali, gdy wracałem na rynek to walili serię za serią, a jednostka na placu straciła prawie 30 ludzi od jednej wieży i zająłem plac z... 5-6 ludźmi:D Koniec końców zdobyłem to osiągnięcie ale trudno mi powiedzieć czy działa to już jak powinno za każdym razem czy tylko okazjonalnie.
Działa(tylko stolice prowincji ,z licznikiem na górze ekranu).Cytat:
działa to już jak powinno za każdym razem
Jakby ktoś chciał,zdobyć to osiągnięcie polecam spróbować w mieście nomadów(duża szansa ,że ich konni strzelcy się wycofają z punktu kontrolnego).
Tylko niech wtedy zbierze dużą armię ,żeby ostrzał wytrzymać.
Sprawdzałem, ja już w październiku 2013 miałem to osiągnięcie zaliczone :hmm:... ale zdobycie obozu wroga do tej pory "niet" :devil:.
O zdobyciu obozu wroga mogę również pomarzyć... No ale nie można mieć wszystkiego prawda?:)
Czy liczą się żołnierze,którzy zginęli w automatycznych bitwach,czy tylko ci w ręcznie rozgrywanych?Cytat:
Morze krwi (Gore-drenched) - Zabij w boju milion żołnierzy.
Tylko w ręcznie rozgrywanych.
Po tym jak ostatnio ukończyłem kampanię Arwernami i przy okazji otrzymałem osiągnięcie ,,blisko,ale bez amfory" zauważyłem pewną dziwną rzecz.Mianowicie jak wiadomo niektóre osiągnięcia są uszeregowane w nazwijmy to łańcuchy po wygraniu na b.trudnym możemy otrzymać osiągnięcie za poziom trudny. Przechodząc do sedna sprawy istnieje taki łańcuch:komputer mnie nie zastąpi/blisko,ale bez amfory/Veni, vidi, vici!.Dziwną sytuacją wobec tego jest to ,że odznakę ,,drugiego poziomu"(blisko,ale bez amfory) zdobyło o połowę mniej graczy niż ,,trzeciego poziomu"(Veni, vidi, vici!) i tego nie rozumiem.Skoro po tym jak zdobyłem blisko,ale bez amfory, dostałem też komputer mnie nie zastąpi,to dlaczego osoba,która zdobywa Veni, vidi, vici! nie otrzymuje blisko,ale bez amfory?A ,że tak się dzieje można wywnioskować ze statystyk Steama. Więc chciałem się zapytać czy taka sytuacja jest:bugiem,złym tłumaczeniem osiągnięć,jakimiś dodatkowymi warunkami zdobycia.
Przy okazji jak już pisze w tym temacie, chciałbym zasugerować dodanie do listy na pierwszej stronie nowych osiągnięć.
Przy okazji dodałem. Na razie są na bieżąco.
Tak sobie patrzę na te osiągnięcia moje i okazuje się, że osiągnięcie "Wyciąć ich... wszystkich!" i "Bóg wojny" nie zaliczyło mi podczas, gdy ogółem w całej grze (zarówno na singleplayer, jak i multiplayer) mam zabitych bardzo dużo żołnierzy oraz w całej grze spędziłem 1014h (nie doliczając nudnego sterczenia w menu gry). Czyżby kolejne bugi odkryte?
Ja mam 555 h w grze, a jeszcze mi nie zaliczyło Augusta
Tu macie nowe osiągnięcie
http://screenshooter.net/100630749/alhtpmg
To nie nowe osiągnięcie ,jest już od halloweenu ,kiedy wprowadzili tryb koszmaru i tego się to osiągnięcie tyczy.
To osiągnięcie wcale nie jest trudne do zdobycia, wystarczy pojedyncza bitwa z wł. opcją koszmaru, który wcale koszmarem nie jest :D Ot, inny kolor nieba i jakieś ptaki w powietrzu...
Dodane. Dzięki za zwrócenie uwagi, że je przeoczyłem.
Wszystkie osiągnięcia zdobądź 10 poziom... da się zdobyć w kampanii augusta.Zastanawia mnie jak zdobyć osiągnięcie wielka ucieczka (the great escape).Musimy kliknąć białą flagę przy pasku z jednostkami i liczyć że uciekną?(od dawna jej już tam nie widziałem)
Nie, wielka ucieczka polega na tym, że musimy obronić się podczas gdy atakują nas z zasadzki i stracić w takiej bitwie mniej niż 25% naszego wojska.
Informuje,że nie ma tu ujętych trzech osiągnięć ''Jak kompania bez gaci…'',''Czyń wojnę, nie miłość'' i Relikt ''przeszłości''.
Pytanie:
Czy posiadanie zainstalowanych modów umożliwia nadal bez przeszkód zdobywanie osiągnięć steam w Rome 2 Total War?
Czy może nie?
Mam ochotę zainstalować pierwszego moda ale nie chciałbym rezygnować ze zdobywania osiągnięć.
Będę wdzięczny za odpowiedź.
Można zdobywać osiągnięcia, kiedyś już to pytanie się pojawiało. :)
Osiągnięcie za ukończenie kampanii na poziomie legendarnym wyskakuje jeśli skończę grę o tym poziomie w którejś mniejszej kampanii? Próbował ktoś?
Powinno wskoczyć, ja tak zdobyłem Stratega (poziom trudny).