Jakie mody polecacie z dobrym AI ??
ponad 1,5 roku przerwy kiedy ostatni raz zasiadałem do czystego Romka II - wtedy to nie dało się grać...
teraz wracam z myślą że jest już dobrze z tą grą i jakie mody do niego polecacie
(interesuje mnie wysokie AI komputera, ekonomia,dynamiczność bitew, dyplomacja...same standardowe rzeczy
oraz więcej tur i zwiększona liczba armii)
czytałem o
1. Radious total war mod
2. Conflictus Antiquarum Culturarum (CAC)
ten nr. 2 bardziej przypadł mi do gustu ale powiedzcie mi co bardziej opłaca się wybierać :)
Mod na schyłek cesarstwa.
Czy istnieje jakiś mod, przenoszący nas do czasów końcówki cesarstwa, ew. epoki dominatu lub Konstantyna. Pograłem trochę w Attylę i mi się gra nieco spodobała, wymagania ma wyższe od Rome II, ale chętnie bym ją sobie zatrzymał, bo grałem na wersji testowej na Steamie. Ale nie o to chodzi. Kilka modów chyba było, najbardziej pograłbym sobie w epoce dominatu, bo ten okres twórcy pominęli. Ale nie wiem jak te mody, wypadają, podobno są ahistoryczne i zabugowane, grał w nie ktoś?
1 załącznik(ów)
Poszukuję moda, którego nie moge znaleźć.
Witam serdecznie. Jestem nowy na tym forum, ale starym graczem Total War. Potrzebuje pomocy w lokalizacji moda o nazwie GEM-Next, który zmienia grafike, ponieważ obecny mod na Totalwarcenter nie zawiera linku do pobrania, ponadto jest tam mod ale w gorszym rozszerzeniu, to znaczy zawiera edycje cinematic, ale ona jest zbyt ciemna w porownaniu do starej wersji GEM-Next, który można zobaczyć pod tym linkiem: https://www.youtube.com/watch?v=0bws4D9p_6I . Chodzi o to, że zależy mina true color, a linku do niego żadnego nie moge znaleźć. Zaznaczam, że posiadam zainstalowany R2-TW-GEMv203-HD, ale jest on na prawdę marny i nie ma w nim opcji true color, być może istnieje pod inna nazwą, ale nie moge go znaleźć w pliku readme. Załączam zdjęcie z plikiem readme prosiłbym o wskazanie mi jak można znaleźć, lokalizacje cinematic do wyłaczenia, a włączenia true color, pozdrawiam !
Załącznik 1107
Edit: Posiadam czystą gre z patchowaną do najnowszej wersji. Jakie podstawowe mody polecacie dla gracza, który jest zarazem satrym graczem, ale nadal czuje się jak nowy, podziwiając Rome 2 Total War niczym, gdyby ją pierwszy raz odpalił :D
Przeniosłem do odpowiedniego działu
Sadam86