Pałanga już na biało ;)
Wersja do druku
Okej, a więc po kolei. Potrzebuję terminy do poszczególnych grafik, bo oczywiście sam też nie zawsze czas mam. Wczoraj siedziałem sobie przed kompem na nockę, a więc zrobiłem tą miniaturkę. Spróbuję się w maire możliwości wyrobić z waszymi, ale konkrety. Na kiedy? :)
Woooow to tak dobre miniaturki da się robić ??? W tej chwili gdy patrzę na moje to mi jakoś głupio :D
Pytanie mam , znając moje umiejętności to nie będę w stanie zmieniać numeru odcinka, masz może poradę jak mogę to zrobić ?
Gimpa posiadasz?
Tak
Ewentualnie mogę przerobić to i wstawić tam tekst "Odc. 1" taki zwykły zamiast obrazka. Bo ten napis to jest obrazek :) Wtedy będziesz mógł łatwo zmienić.
Ten napis robiłeś w innym programie?
http://cooltext.com/ Polecam :)
Ahh to może uda mi się to odwzorować , a jak nie to prześlij mi to bez Odc I i ja coś się postaram wstawić :)
Prosz Załącznik 834
Pamiętasz jakie dane dałeś w tymcoolTExt , będę mógł je odwzorować wręcz idealnie
http://cooltext.com/Logo-Design-Fantasy, tylko kolory zmienić.
Thx mate :)
Jeśli chodzi o mnie to termin po prostu jak będziesz miał czas bo nie dlugo 3 tura się zacznie to zanim opublikujemy to pewnie z tydzień jeszcze minie.
Ja sobie załatwiam intro, mogę innym też podesłać jak będą chcieli
Zobacz sobie temat z intrem, tam jest plan. Chcemy zrobić jedno wspólne.
Nie widzę w Krzyżakach50 tematu z intrem. Gościu mi zrobi intro takie właśnie uniwersalne dla wszystkich, jest dobry więc myślę, że się spodoba. Znaleźliście kogoś konkretnego już wcześniej do zrobienia intra? Zapodajcie linkasa do tematu
EDIT: Dobra, znalazłem już
EDIT EDIT:
Pan Myrtan dopiero zaczął Youtube. A jak na początkującego ma dobre materiały oraz dobrze gra w TW, to chciałem go zgłosić jako potencjalnego współgracza do drugiej Youtubowej KO np. Third Age. Mam nadzieję, że Mistrzowie Gry i Wielki Mistrz Malborka przyjmą go do przyszłej kampanii ;)
Okej, pytałem się już o mody, teraz pójdźmy trochę dalej. Czy możliwe jest KO z nowszych Total Warów, np. z Empire? Powstaje już masa modów do nowszych Total War a Great War pokazało możliwości w tej kwestii.
Nie. Tylko Medek II ew. Rome.
Kurde długo będziemy tą kampanię grać xD Może zagramy w tego TA szybciej xD
Fajnie byłoby, ale
1. Zaczekajmy chociaż do pierwszych filmów
2. Ktoś neutralny powinien wpierw przygotować moda do gry. Bo TA jest dość niezbalansowany np. trzeba było wzmocnić Isengard, osłabić Rohan lub przyśpieszyć rekrutację i osłabić jednostki elfów.
TA ogólnie się nie nadaje na KO. Ktoś zaproponował kiedyś zagranie na zwykłej podstawce na 17 państw. Tylko skąd wytrzasnąć tyle youtuberów? Kingdomsy są pod takie KO-YT najlepsze a z nich krzyżaki są największe.
Drugi KO z Krzyżaków to bez sens. I nikt nie powiedział, że 100% graczy miała by być youtuberami, możemy wziąć zwykłych graczy, którzy w lets playu będą robić za ruchy komputera. Przy czym zadajesz pytanie skąd weźmiemy tylu youtuberów... Są tysiące youtuberów, a dziesiątki z nich są zainteresowanych total warami. Jeśli się nie uda z większymi, weźmiemy mniejszych youtuberów, nierzadko nie są gorsi, tylko nie udało im się wybić na YT po 2012-2013 roku.
@UP, jemu Radek chodziło o sam dodatek Krzyżaków, nie frakcję :P
Sami w sobie Krzyżacy jako dodatek też są niezbalansowani do KO. Nie powiesz mi że można stawiać norwegów i mongołów na równi z polakami bądź krzyżakami :P
Jeśli to ma być fun i lets play, gdzie nikt nie będzie miał pretensji kogo wylosuje, to możemy grać mniej zbalansowanym modem. Wylosowałeś słabszą frakcję? Trudno, tak samo jak nasza reprezentacja piłki nożnej zawsze trafia do grupy śmierci :D Nie chodzi o jakieś zawodu, które mają przynieść prestiż bądź nawet pieniężną nagrodę. Wtedy bym rozumiał mus wyrównania szans między frakcjami. Ale tu chodzi o nagranie najlepszego lets play'a z TA, lepszego niż wszystkie razem wzięte Ragnara z tego moda.
Mówiąc o zbalansowaniu moda myślałem bardziej o przyśpieszeniu metabolizmu niektórych frakcji. Np. osłabienie i stanienie jednostek elfów kosztem szybszej rekrutacji.
Jak najbardziej można spróbować :) rozpuścić wieść i na pewno 17 osób się nazbiera, a jeśli więcej to można zagrać w MOS albo D&C (tam chyba jest więcej frakcji niż 17)
A jak wypali, to zgarnie to znacznie większe zainteresowanie niż jakikolwiek inny ko na yt
To już można zacząć zbierać chętnych bo zanim się ich zbierze i ogarnie pliki aby można było grać to troche potrwa :P
Chętnych ok, ale na plikach się nie znam :P
Jak zbieramy 17 to rozumiem, że na podstawkę, tak? Ja wszystko zorganizuję jak już ustalimy co i jak. Gdy wypuścimy pierwsze filmiki to w komentarzach na pewno kilka osób się znajdzie.
No właśnie. Możemy wykorzystać obecne KO do rekrutowania nowych graczy. Np. dodać do opisu notkę lub zrobić adnotację :D
Rekrutacja nowych graczy do KO-YT nie zawsze będzie aktualna. A w tym opisie, który wcześniej zamieściłem już jest link do przewodnika dla tych, którzy by zechcieli zagrać w zwykłe KO.
Nie musimy chyba też zbierać 100%. Np. 14 graczy, 7 z dobra i 7 ze zła, przy czym dajemy lamerskiemu komputerowi 3 frakcje, które mają w TA najbardziej przerąbane np. gobliny z gór mglistych :P
WMM a kiedyś odbyła się kampania na Stainless Steel ?
Nie wiem, ale ja bym optował za kampanią na 17 graczy na podstawce.
to juz lepiej na tym modzie wwmwe jest specjalnie zrobiony pod ko
WWMWE już prędzej o ile uda się tyle ludzi zebrać. Na chwilę obecną nie udało się reaktywować już uszczuplonej wko 30. Mam nadzieję, że nasza KO spopularyzuje ten dział i nie będzie problemów.
Dlatego proponuję poczekać z następnym KO, nieważne z czego, po 2-3 turach odcinków z obecnej serii, minimum.
Ja bym poczekał aż ta kampania dojdzie tak do połowy. Będzie też wtedy większy popyt :)