Jakieś wiadomości co do daty premiery? :)
Wersja do druku
Jakieś wiadomości co do daty premiery? :)
Nie, ale skoro masz wrócić do nagrywania, to mogę Cię za jakąś prezentację obdarować betą ;D (piszę na poważnie, bo w sumie w takim celu betę dostałem).
Drogi Polemajosie, skoro masz dostęp do wersji beta to czy mógłbyś napisać czy z nacji (wiem, że nad tym można dyskutować) germańskich dostępni są Lugiowie? Strasznie brakowało mi ich w Romie II, a chętnie poprowadziłbym kampanię tym germańsko-celtycko-bałtyjsko(?)-słowiańskim(?) związkiem plemiennym
Rezerwuję sobie ten post jako miejsce do wymienienia wszystkich dostępnych frakcji.
Odezwę się do Ciebie Polej w weekend. :)
Jak coś takiego widzę to aż mnie zazdrość bierze że inni mogą sobie robić takie rąbanki na modzie który wciąż nie jest dostępny dla wszystkich :twisted::
https://www.youtube.com/watch?v=mAIHzXkCxDs
P.S.Diabli by wzięli te emotionki w linkach!
Dziś wrzucę parę screenów z bitew ;D A pierwsze wrażenia jeszcze w tym tygodniu ;D
Oto i one! Bitwa Cezara z Galami. Jutro planuję coś podobnego ale z innym przeciwnikiem. :)
Spoiler:
Polecam podczas bezpośrednich starć wyłączać interfejs za pomocą litery "k" - wygląda to dużo lepiej ;)
Oficjalny trailer pierwszej wersji Ancient Empires, która ukaże się 30 września tego roku.
Warto dodać, że to będzie pełna wersja z bitwami i kampanią.
Coś ciekawszego od starć legionistów z barbarzyńcami, czyli Saba kontra Baktria autorstwa youtubera HforHavoc.
Hej:) ilu tutaj z forumowiczow bedzie gralo w tego moda ? Tylko 6 stron zainteresowanych to nie duzo :)
Wiel osób śledzi, mało się udziela. ;)
Ktoś będzie tłumaczył tego moda na język polski? Znam angielski , ale jakoś zawsze wolę grać w języku ojczystym.
Jak się weźmiesz za tłumaczenie to tak. :) raczej wątpię.
Spoiler:
Spoiler:
Wygląd importowanych do rozgrywki AE map Aleksandrii oraz Kartaginy autorstwa Doomon'a15.
https://www.youtube.com/playlist?lis...3bfrhYVpP3QEKB
Ciągle aktualizowana playlista z przeglądami rosterów oddziałów.
Przeglądy jednostek Pontu, Seleucydów, Partii i Icenów oraz bitwa między tymi ostatnimi a Rzymianami.
Niestety data wydania moda została przesunięta. Na kiedy? Może to być kilka dni lub tygodni. Na pocieszenie wideo z kampanii:
Czekam z niecierpliwością na wydanie tego moda,zapowiada się znakomicie:)
Wielkie wyrazy uznania twórcom tak wspaniałego moda, wreszcie poczujemy klimat starożytnego Rzymu:D
Podejrzewam więc, że Tobie jak i innym oczekującym na tego moda spodoba się nagranie z prezentacją drzewek rzymskich budynków
Bardzo ciekawie to wygląda. Szkoda tylko że jest tak mało slotów do wykorzystania i tak dużo budynków do wyboru.
http://www.twcenter.net/forums/showt...7#post15131627
Ale bitewkę będzie można sobie zagrać.
Odpowiedzi na najczęstsze pytania graczy (Q&A) oraz wideo-prezentacje rosterów oddziałów Dalmatów i Królestwa Bosporańskiego (Krym ciekawa sprawa w R2, z miłą chęcią bym widział ten miks nomadów z Grekami podczas palenia Rzymu :P).
Rostery rosterami ale i tak naparzanki są najbardziej wciągające :devil:
@Polemajos
Wiesz może czy udało się zmienić model obozu na mapie bitewnej? Widziałem jakiś minimod na Steamie z ładnym obozem w lesie ale autor pisał że nie potrafi zaimplementować tego do kampanii. Zawsze raziło mnie w vanilla że obóz Rzymian wygląda tak biednie.
Ciekawe czy zabawią się w odtworzenie bardziej kojarzonych nazwisk rzymskich nobilów? W sumie niezły smaczek, a te z podstawy wydały mi się mało przekonujące.
13:55
Świetnie. Dzięki. Naprawdę wygląda to mocno. Poczułem klimat pierwszego Europa Barbarorum.
Przed Bożym Narodzeniem mają pojawić się nowe doniesienia odnośnie kampanii, a do obecnej wersji Ancient Empires zostaną dodane bitwy morskie.
Jakieś wieśći?
Wkrótce będzie zaprezentowana mapa kampanii.
Coś grubego się kroi. Na TWC w głównym wątku zapowiadają że coś wyjdzie ciekawego na dniach. ;)
I na 80% będzie to kampania, jako że AE posiada już praktycznie całkowity system budynków, a w kwestii wszelakich mechanik kampanijnych jest daleko do przodu od innych modów pod Attylę. Tylko kiedy wydadzą te nieszczęsne bitwy morskie...
Spoiler:
Spoiler:
Rzym bez uszkodzeń oraz w pierwszym stopniu ich eskalacji.
No to niech puszczają kampanię. ;D Ciekawe czy będzie na steam?
Będzie i nie będzie na steam. Akurat mody pod Attylę obchodzą limity rozmiarów tak, ze sub dajesz na steam, ale i tak musisz pobrać ręcznie główny mod. Dlatego np taki Medieval Kingdoms, mimo braku kampanii i posiadaniu kilkukrotnie mniej jednostek od DeI, jest znacznie większy, bo mogą dawać własne tekstury i modele do oporu, ponieważ i tak nie wrzucą tego na steam, więc o limity się nie martwią.