-
Re: 1648 - Der dreissigjährige Krieg
Cytat:
autor:Monguntiacum
No. We hope for 6.12.2010, but that is not sure, if we are not content with the mod-status we will not release.
For Units and Weapons, we have .... did i explain that before, i feel so, whatever... different unit-"groups", some are historic, some are "fun", dont be worry, no jedi-laser or tanks or orcs, but we create a lots of units, whose possible in that time-frame but not historical confirmed, but you will see..
Also gigantus always refresh first page with infos, pics and videos...
-
Wiadomo coś więcej na temat tego moda? Czy prace są wciąż kontynuowane?
-
Prace trwają na twcenter możesz poczytać o tym więcej. Ja zauważyłem tylko, że teraz działają z muzyką i zmienili herby nacji. Ile przyjdzie jeszcze czekać na moda? Nie wiadomo, jak będzie to cool. Ja bym się jednak nie napalał, jak widać po datach na tym forum i twcenter, prace trwają już ponad rok i zapewne jeszcze trochę potrwają. Jeśli mod wyjdzie to na pewno będzie o nim głośno :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez Solve Lind
Jeśli mod wyjdzie to na pewno będzie o nim głośno :)
Czyżby zapowiedziana była angielska wersja moda? Bo dotychczas pisano tylko o niemieckojęzycznej edycji. ;/
-
Z tego co czytałem na twcenter to jest w planach zrobienie angielskiego tłumaczenia, lecz prace ruszą nad nim nie wcześniej nim ekipa ukończy całkowicie prace nad modem. Zatem wyjdzie po niemiecku a za jakiś czas ang. wersja. Takie przynajmniej były plany ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez Solve Lind
Z tego co czytałem na twcenter to jest w planach zrobienie angielskiego tłumaczenia, lecz prace ruszą nad nim nie wcześniej nim ekipa ukończy całkowicie prace nad modem. Zatem wyjdzie po niemiecku a za jakiś czas ang. wersja. Takie przynajmniej były plany ;)
Oby się udało. Nauka dwóch języków od podstaw (rosyjskiego do Ренессанс TW i ewentualnego Ogniem i Mieczem 2, a teraz niemieckiego) jest poza moimi zdolnościami. ;/
-
-
Świetny filmik:) Mod wizualnie prezentuje się elegancko. Już nie mogę się doczekać...
-
Ten zwiastun już był tutaj umieszczany spory kawałek czasu temu. Widocznie podczas przenosin również w tym topicu odbył się kasacje. Wtedy zwrócono uwagę na pojawienie się husarii, działka wielolufowego, wykonanie taborów oraz możliwość stawiania dział na umocnieniach.
Teraz dodam od siebie jeszcze, że mamy wyraźną obecność polskich wojsk, które przystąpiły do oblężenia miasta.
-
Prawdę rzekłeś, ubyło postów :lol:
-
Kiedy wyjdzie ten mod? Czy jest jakaś data wydania? Na jakim etapie są prace?
-
Kiedy wyjdzie? Jak skończą ;) Wszelkie bieżące informacje uzyskasz na niemieckiej stronie twórców lub na twcenter. Linki są w pierwszym poście.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Mateusz18121995
Cytat:
Zamieszczone przez matix1256
E tam tak źle nie jest :) Mod ma szanse bić wszytkie inne na łopatki nawet TATW więc będzie pięknie. i nie peszyć!!!
Szczególnie te tabory husyckie. Zresztą z tymi taborami, to modderzy z niemiec naprawią to, co twórcy Medievala ukryli gdzieś w plikach.
Tak, dobrze przeczytaliście. Początkowo w medievalu miały być tabory. Zresztą mają zrobione nawet unitcardy i ukryte gdzieś modele w plikach gry
Miały być i można zobaczyć ich unitcard na honga.net. Tabory ma Polska i chyba Węgry. Ruś ma hulaj-grody, ale one nie mają żadnych wozów tylko gwardyjską jednostkę kuszników.
-
-
Stary. Podany kilka postów wyżej.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Marat
Stary. Podany kilka postów wyżej.
o w morde :lol:
-
-
Czy jest coś na nim ciekawego? Mam ograniczony transfer, a jestem bardzo ciekawy nowości. ;)
-
Generalnie ta zapowiedź to video z bitwy [CIACH!] wyglądających jednostek. Byłoby jaranko, ale filmik się ścina niestety.
Nie będziesz przeklinał - Martin von Carstein
-
Panie i Panowie, na TWC, Monguntiacum ( szef ekipy? ) napisał następującą rzecz:
Cytat:
mod is finished, we have now 95% because last 5% are for final testing.
Już w święta, Rzplita zmieni bieg wojny 30-letniej!!!
-
-
966 - Ślub Mieszka z Dobrawą, Polacy przyjmują chrześcijaństwo.
[- Jak ładnie się zaczęło.]
1410 - Wygrana bitwa z Krzyżakami pod Grunwaldem
[- Można? Można?
- Panie, ale ci Krzyżacy to nasi byli!
- Oj tam!]
1620 - Polacy rozbijają sprzymierzone wojska cesarskie i Króla Zimowego pod Białą Górą.
Co prawda daty nie podali, a na forum projektu wpis w temacie odnośnie postępów/daty wydania pochodzi z końca listopada. Myślę, że na święta nie uraczymy tego moda, ale na ferie zimowe...
Na tym samym forum jest temat o tłumaczeniu. Mój niemiecki jest słaby, ale z tego co zrozumiałem to jest grupa, która będzie (czy też już to robi) tłumaczyć moda. Twórcy pisali coś o dużej porcji poezji i eventów, które trzeba tłumaczyć. Będzie czekania...
-
Mam nadzieję że w okolicę świąt wyjdzie, bo inaczej mogę mieć problem z pograniem z powodu ogromu zajęć :(
-
Tłumaczenie nic do tego nie ma, mod wyjdzie po niemiecku. Jak zangielszczenie będzie w dniu moda, to dobrze; jeżeli nie, mod wyjdzie tak czy inaczej.
-
-
Piechota w pełnych zbrojach niesie drabiny, bardzo ciekawy pomysł. :lol:
Dzięki Marat za informacje.
-
NO to trzeba szykować neta na 20 i pobieramy !
-
No i co była już premiera?
-
Chyba już wyszedł, strona z ich forum się zapchała :)
-
I to ostro zapchana, co gorsza, by mieć dostęp do linków trzeba być zarejestrowanym na ich forum.
Nawet na twcenter.net nie ma linków, jedynie info:
Cytat:
Durintwz wrote:
Main Download is 2,4 GB splittet into 2 Parts.
Release patch is about 300 MB
Widzę, że dopiero po Świętach się tym zajmę.
-
Cytat:
autor:
Like i said in another german forum:
We will let this go until tomorrow midday.
If there is no way we will offer other possibility like torrent or filehoster to download.
Może jutro się uda.
-
Jak pobrać to plugastwo .?
-
Nie łaska czytać poprzednich postów?
-----------------------------------------------------------------------------
Jest już możliwość pobrania moda!
-
Skoro mod wyszedł, to znak, że został ukończony.
Przeprowadzka zakończona sukcesem. :)
-
Nawet szybko poszło to... 2,4 gb na torrencie ( w godzinkę ). Niestety, przy ekranie powitalnym wywala mnie... Nie mam już czasu na szukanie przyczyn, moze jutro. Jak ktoś ma podobnie, to będę wdzięczny za podpowiedź ;)
-
Jak ktoś już ściągnął i ma czas to może wrzuciłby np. na filesonic albo coś w tym stylu, bo przez te torrenty to będzie z 2 dni się ściągać.
Marat, oprócz patcha dodali jeszcze jakiś fix, jest na stronie TW center.
-
Cytat:
Zamieszczone przez ordenus22
Marat, oprócz patcha dodali jeszcze jakiś fix, jest na stronie TW center.
Dzięki za info, patch dodany w pierwszym poście tematu.
Zainstalowałem wszystko, łącznie z tym hotfixem i tylko szybkie bitwy nie działają poprawnie... Zresztą normalne bitwy też są troszkę wybrakowane - brakuje chociażby husarii na liście jednostek ... Generalnie brakuje jednostek będących typowymi dla każdej z nacji.
Cytat:
Jak ktoś już ściągnął i ma czas to może wrzuciłby np. na filesonic albo coś w tym stylu, bo przez te torrenty to będzie z 2 dni się ściągać.
2 dni? A ja pobrałem w 3 godziny. Przy takiej ilości chętnych, szybsze będzie ściąganie przez torrenta niż przez w/w stronę. W torrencie ludzie siebie wspierają, w takim filesonicu, rywalizują o transfer. :)
Artyleria jest słodziutka, już widzę, że bez niej nie pogra się za dużo, czemu? Jest skuteczna. :) Bardzo przypomina mi tą z Eras Total Conquest.
-
Mi też dość szybko ściągnął się z torenta, ale podobnie jak u Marata wywala do windy. Powalcze z nim troche jak znajde przyczynę przedłoże raport.
-
Gdzie to instalowaliście - do kingdoms do folderu mods?
-
Cytat:
Gdzie to instalowaliście - do kingdoms do folderu mods?
Zajrzyj do pierwszego posta tego tematu, tam jest krótka instrukcja co do instalacji, a w niej wiele ciekawych porad, chociażby taka by wybrać ścieżkę do głównego folderu gry, żaden folder mods, bo inaczej nic nie zadziała. U mnie instalator automatycznie wyznaczył ścieżkę dostępu do głównego folderu gry, więc nic nie musiałem zmieniać.