Po co aż tyle łuków :P? Jeszcze rozumiem żeby to była nacja z jakimiś dobrymi łucznikami,na przykład elfy,ale orkowie? To ich najsłabsza strona,ale cóż,co kto lubi
Wersja do druku
Po co aż tyle łuków :P? Jeszcze rozumiem żeby to była nacja z jakimiś dobrymi łucznikami,na przykład elfy,ale orkowie? To ich najsłabsza strona,ale cóż,co kto lubi
Jakieś wsparcie łuków się przyda. Arachnaroki będą dla mnie tym, czym słonie dla Kartaginy, a Leśne Gobliny będą specjalnym prowokatorem.
Jakieś wsparcie tak,ale 6 jednostek xD? To prawie pół armii,to już lepiej wziąć gobliny na wilkach,też mają łuki a chociaż mobilne,zamiast tych leśnych jak już tak bardzo chcesz mieć "prowokatora"
W każdym Total War używam w miarę możliwości konnych strzelców, gdyż:
1. Bardzo lubię te jednostki
2. Tutaj już odnośnie TW: Warhammer - jeszcze pewne nie jest na 100%, czy wezmę Leśne Gobliny, czy zwykłe na wilkach. Nad tym jeszcze myślę :)
Moja armia:
Arachnarok x 3
Czarne Orki x 3
Debeściaki dzikich orków x 3
Debeściaki dzikich orków na dzikach x 4
Wciąż pozostaje Ci 6 nie wykorzystanych miejsc :P
Wiem, te miejsca obsadzę bohaterami/lordami i LL. Nie wiem jeszcze jakimi.
Ale chyba można mieć tylko jednego bohatera na armię,czy jakieś inne info podawano odnośnie tego?
W każdym razie gobliny, na pewno nie będą mile widziane w mojej armii. Chyba tylko jako, lotnicy..
Wiadomo tylko że można przyłączyć bohatera do armii. Nie podano ilu do jednej.
ok, a wiadomo, czy bohaterowie, będą mieli eskortę - jak w innych TW?
Nie, nie będą mieli. Chyba, że Grimgor.
Nie mylisz przypadkiem Bohaterów z Lordami/Dowódcami?? Z tego co pamiętam to do tej pory w żadnym TW nie było Bohaterów (przynajmniej nie w takim znaczeniu jak w Warhammer). W Shogunie 2 byli bohaterowie jeśli dobrze pamiętam, ale bardziej jako top veterani danej jednostki. W Warhammer Bohater to po prostu konkretny badass z własnym imieniem, który zastępuje cały oddział. Jeśli chodzi o Dowódców/Lordów to nie będą oni mieli eskorty. Właściwie to działają oni na podobnej zasadzie co Bohaterowie, tyle że jeden Lord - jedna armia.
Grimgor to Lord nie Bohater :]
Jak dla mnie wygląda to tak: Legendarni lordowie (Azhag Rzeźnik, Wurrzag i Grimgor Żelazoskóry) i Lordowie (Orkowy Herszt i Wielki Szaman Goblinów) jako generał czyli jeden na armię. Zaś Bohaterowie (Wielki Wódz Goblinów, Szaman Nocnych Goblinów i Szaman Orków)traktowani jak zwykłe jednostki.
Z tym że są to pojedyncze oddziały, czyli po mapie będzie chodził jeden ludzik. Ma to swoje minusy i to dość sporo, przez co większa ich liczba w armii raczej się jej nie przysłuży.
Dokładnie tak jak piszecie - Lordowie (obojętnie czy legendarni, czy nie), to generałowie i limit jednego na armię.
Bohaterowie, to dawni agenci, bez limitu na armię.
Jakie są słabe i mocne strony tolli? Zastanawiam się, czy nie zrobić z nich głównej siły szturmującej. Widzę to tak: trolle atakują piechotę imperium, potem ich wycofuje wpuszczam czarne orki w wyrwy w szeregach imperium; w między czasie chłopaki dzikich orków zatrzymują na skrzydłach jezdzców na demigryfach; na koniec gobliny na wilkach puszczam w pościg za uchodzącym wrogiem; tyle w teorii.
Słaba strona to wrodzona głupota, tak samo jak gigantów. Mocne - regeneracja (dopóki nie zostanie przypalony), ogromna siła, wytrzymałość i żywotność, potężny kwas żołądkowy.
Tak,ale zapewne nie będzie tej głupoty odzwierciedlonej w grze,podobnie jak animozji a szkoda :confused:
Animozja będzie, tylko że dość głupio i po łebkach (jako -1 do Waagh).
Ano tak,ale miałem na myśli to że w żaden sposób nie wpłynie na dowodzenie podczas bitwy ;) ( a na to głównie powinna wpływać i w tym przeszkadzać)
Głupota na pewno będzie odzwierciedlona w grze, tyle że przypadkiem i wynikając z błędów AI :]
Wczoraj na stronie GamesWorkshop znalazłem figurki:śnieżnych trolli, goblińskich fanatyków- frakcja orkowie i gobliny. Czy to zgodne z lore? Jeśli tak czy widzicie możliwość ich dodania i wykorzystania w grze.
Oj majsterku, majsterku. Spokojnie.
Jak gra chwyci i się sprzeda to wyjdzie więcej dlc/flc i jak one się sprzedadzą to pojawią się następne.
Na razie traktuj zawartość podstawki jako takie minimum. Jak starter od którego wszystko się zaczyna.
Ok, więc jak będzie z śnieżnymi trollami i goblińskimi fanatykami?
Na dzień 23,04,2016 ich nie ma.
Nie jestem usatysfakcjonowany odpowiedzią, ale więcej nie będę nawiązywał do moich poprzednich postów
Majsterku po prostu nie czytasz naszych odpowiedzi...
Do tego pytasz się o to samo...
A my możemy Ci tylko odpowiedzieć to samo...
A cała sprawa sprowadza się do faktu że 24,05,2016 wyjdzie gra która będzie podstawką, która będzie pozwala pograć i pobawić się. Będzie ona rozwijana z czasem o nową zawartość (darmową i płatną). Ilość tej zawartości dodanej zależeć będzie od sprzedaży. Jeśli masz lub znasz wersje karcianą to powinieneś wiedzieć jak to wygląda.
Na Twoje pytanie o trolle śnieżne i inne jednostki, odpowiedź jest więc taka sama, a brzmi ona tak:
jest taka możliwość, jeśli gra się sprzeda, ale nie ma gwarancji że się pojawią.
A co do Lore. To jak jest na GW to jest zgodne z lore i tyle ;)
Świetnie, więc ten temat jest off topem, majsterku....
Śnieżnych trolli nie kojarzę z lore. Jeśli chodzi o goblińskich fanatyków - są tylko fanatycy nocnych goblinów. Uznaję w lore tylko to, co wiem z bitewniaków. Jeśli chodzi o te jednostki - nie kojarzę ich.
Cytat:
A cała sprawa sprowadza się do faktu że 24,05,2016 wyjdzie gra która będzie podstawką, która będzie pozwala pograć i pobawić się. Będzie ona rozwijana z czasem o nową zawartość (darmową i płatną). Ilość tej zawartości dodanej zależeć będzie od sprzedaży. Jeśli masz lub znasz wersje karcianą to powinieneś wiedzieć jak to wygląda.
Iturielu, nie do końca się z Tobą zgodzę. Akurat sprawy FLC nie będą zależeć od sprzedaży - prędzej DLC od tego będą zależne.
Moja pomyłka chodziło mi o: https://www.games-workshop.com/resou...atAxeNEW01.jpg
"-Azhag Rzeźnik (Korona Zła - polepszone relacje dyplomatyczne z nieumarłymi)"
Ale Nagash nie ujawnia się przed Azhagiem, bo pewnie gdyby wiedział, że kieruje nim starożytnych wróg Zielonoskórych i ogólnie dzikości, rozwaliłby-zmiażdzyłby tę koronę...
Te "polepszone relacje dyplomatyczne z nieumarłymi" są potwierdzone?
Tak, proszę poczytać na wikii gry. 11 dzień Festag - tam jest opisane.
To już Kasa zdaniem złamali lore, bo w Warhammerze nieumarli/nekromanci są wielkimi wrogami Zielono-cosi, no bo Nagash (i nie tylko on) pragnie ich śmierci...
Nie było żadnych układów między Orkami i Goblinami, a z jakimś nekromantą/wampirem/królem grobowców, NIGDY! :(
Wcale nie złamali. Proponuję poczytać armybooki Orków i Goblinów i wątek z Azhagiem. Dla Orków mimo, że Azhag zachowuje się dziwnie ze strategiami to jednak zachowuje się jak typowy zielonoskóry.
Marzy mi się,żeby dodali w Packach różne rodzaje Troll: kamienne, rzeczne. Byłoby zróżnicowana ciężka piechota potworów idealne uzupełnienie dla Arch..coś tam, plus czarne orki, na skrzydłach dzicy orkowie na dzikach i tylko magia, lub machiny mogłyby mnie zatrzymać. A tak w ogóle, to czy mi się tak zdaję, czy mapy bitewne są strasznie małe w stosunku do maksymalnej ilości wojaków?