Wiem, że łatwo nie będzie. Ale ze swojej strony również się postaram :)
Wersja do druku
Wiem, że łatwo nie będzie. Ale ze swojej strony również się postaram :)
Niesmiertlenik potrafi zaskoczyć czego jestem żywym przykładem ;)
W 2 lidze sprawa jest jasna. Ja prowadzę z 17pkt. a remis mają Ituriel z DonVegą, o dziwo spodziewałem się tylko 1 remisu z Donem, ale ituriel zaskoczył mnie swoim poziomem gry i przegrałem 1 rundę z nim. Niestety reszta meczów była praktycznie jednostronna i czuje nieco zawód z tego powodu.
Chwalisz sie czy zalisz? :) . Zapraszamy do l ligi, poprawimy humor
Ty już do SL uciekasz :D
To kontynuujemy wątek w 2 Sezonie. ;)
Wasze typy na 2 Sezon: faworyci w poszczególnych Ligach, potencjalne objawienia itepe.
I ligę wygra Tyberiusz albo Yoshiie :D
Myślę że mogę spróbować powalczyć o III miejsce. Zależy od szczęścia i formy pozostałych ;)
Myślę, że rzeczywiście Tyberiusz i Yoshiie zdominują 1 Ligę. Poziom w SL był bardzo wyrównany (obydwaj zanotowali ze mną remisy), a zauważyłem, że w 1 Lidze grało się jednak inaczej (bardziej skupione armie, raczej obronne) - tymczasem kluczem do zwycięstwa w 1v1 jest moim zdaniem inicjatywa.
Jeżeli chodzi o SL, to ogromnie dużo zależy od systematycznych treningów - w ciągu miesiąca może się bardzo dużo zmienić w jakości gry. Myślę, że duże szanse na pudło mają: Mist, rafjar i ja. Na pewno o sporą niespodziankę może się też pokusić Nieznajomy, jeżeli będzie trenował. TUFF może mieć ciężko, bo w SL dużą rolę odgrywa kawaleria, a nie ma dużo nacji, które mogą się jej przeciwstawić wśród Zrównoważonych (Sparta, Ardiajowie).
W takim razie wydaje mi się że nie mam żadnych szans, zastanawiam się czy się utrzymam w tym sezonie ;> dla podpowiedzi dodam że 24.05.2016 wychodzą dwa tytuły które znajdą się w mojej biblioteczce a to na pewno nie pomoże :).
Wracając do tematu zgadzam się, że w SL faworytem jest dominator Pirx ;>, pozostałe dwa miejsca na podium to jak dla mnie będzie zacięty bój między Tuffem , Rafjarem i Nieznajomym. Jednak w pierwszym sezonie było widać że ta liga rządzi się swoim prawami każdy ma szansę wygrać z każdym, więc nie skreślam pozostałych zawodników.
W I lidze stawiałbym na Tybieriusza jeśli nie stracił zapału po spadku do ligi niżej, co do Yoshiego to mam nadzieję że pokaże duszę "sportowca" i udowodni co niektórym na co go stać ;>
W II lidze moim faworytem jest "Twój Mistrz" (nick go zobowiązuje ;] ) co do reszty to mam mieszane uczucia i nie chciałbym wypowiadać się na danym etapie :P może po pierwszej kolejce będzie można pobawić się w obstawianie.
III liga to miejsce w nowymi graczami, którzy dopiero zapoznają się z formatem a niekiedy z samym multiplayerem wiec raczej nie ma co tutaj typować faworyta, zwłaszcza że nie miałem okazji zagrać z żadnym z graczy.
W III lidze wiatr wieje w tematach, trwa zlew powszechny i chyba zainstalowało się tam stado dropsów
W SL czeka nas bardzo interesująca walka o 2. miejsce. Mamy bezpośredni pojedynek pomiędzy drugim Tuff-em a trzecim Nieznajomym. Przegrana Nieznajomego albo remis oznacza pewne 2. miejsce dla Tuffa. Wygrana Nieznajomego oznacza dla niego pewne 2. miejsce.
rafjar stracił szanse na 2. miejsce, ale nadal ma duże szanse na wbicie na 3., o ile upora się z Herr Pszemek.
Co słychać ciekawego w Waszych ligach?
W 1 lidze jest trochę jeszcze nie rozegranych meczy u Bachusa i nie wiadomo jakie będą wyniki, ale patrząc na to teraz. To walka o pierwsze miejsce odbędzie się między mną a Yoshiie, jeśli jedna strona wygra swój ostatni mecz a druga chociażby zremisuje to zdobędzie mistrzostwo. Tyberiusz zaś może jeszcze powalczyć o 2 miejsce, musi wygrać z Yoshiie.
W 2 lidze walkowery wypaczają rywalizację.
Kwestia pierwszych 5 miejsc wciąż jest otwarta, ale największe szanse na wygraną ma Twój Mistrz, jeśli pokona hdshovcase.
Remis spowoduje, że Nikczemnik i Twój Mistrz będą musieli zagrać dogrywkę o pierwsze miejsce. Zwycięstwo hdshovcase oznacza, że on zajmie pierwsze miejsce.