O, to pomoże :P . Jeszcze jedno, zobaczyłem w necie, że daaawno temu przy zakupieniu pre-ordera dostawało się jakieś jednostki... To prawda?
Wersja do druku
O, to pomoże :P . Jeszcze jedno, zobaczyłem w necie, że daaawno temu przy zakupieniu pre-ordera dostawało się jakieś jednostki... To prawda?
Tak to było przy zakupie edycji specjalnej.Dostawało się dodatkowych pięć jednostek-Special Forces Units.Możesz tez dokupić dostępne dlc: Elite Units of the West, The Warpath Campaign, Elite Units of America, Elite Units of the East.Dostępne na steamie.
Hah, 13 zł na parę jednostek :D. To sama gra mnie wyniosła 70... Wolę jednak pograć bez tych jednostek w multiplayera ;]
Empire: Total War™ - Elite Units of the East
1,99€
Empire: Total War™ - Elite Units of America
1,99€
Empire: Total War™ - The Warpath Campaign
6,99€
Empire: Total War™ - Elite Units of the West
1,99€
Empire: Total War™ - Special Forces Units & Bonus Content
1,99
A co należy zrobić, abym mógł rekrutować więcej niż 10 jednostek Husarii?
Witam.
Gdzieś był taki temat w którym była o tym mowa. Ja mam pewien sposób, ale u niektórych on nie działa, sprawdź jak będzie u ciebie:
1. Idz do Twojego \Empire Total War\data\UI
2. Otworz plik Recruitment.lua
3. Znajdz linie:
CampaignUI.LocalisationString ("maximum_permitted_amount_of_this_unit_type_reach ed")
i wykresl
4. save
5. Teraz mozesz grac i utworzyc nie ograniczona liczbe winged hussars
Niestety, nie mam takiego pliku
Potwierdzam ze nie ma...
No cóż, innego sposobu nie znam. Właśnie problemem jest brak pliku Recruitment.lua
U mnie to działało (od razu po premierze), ale potem odinstalowałem E:TW, zainstalowałem ponownie po półtora roku i ... pliku nie było.
Nie mam pojęcia co się mogło stać.
edit!!!!!!!!
Coś jednak znalazłem: w pliku ew2.pack(mod) nanieś zmiany DBEditorem w linijce units_tables. Dzięki temu można zdejmować limity.
Przeczytajcie pierwszą stronę tematu :lol: .
Może to pomoże ;) .
edit2:
Świetną rzecz wygrzebałeś Rue!
Spróbuj DB Editorem.Cytat:
Zamieszczone przez Nheero
[spoiler:ahjfn2hj][/spoiler:ahjfn2hj]Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
Tu masz link do DBEditora:
https://sourceforge.net/projects/etw-mo ... p/download
Te jednostki są w którymś z addonów? Czy nie zostały udostępnione potem np w Złotej Kolekcji?Cytat:
Zamieszczone przez Nheero
Nie mam pojęcia, ale te jednostki to dodatkowe 200 mb... A mnie już krew zalewa. Gram sobie RON'em i w czasie bitew zwykle w krótkim czasie gra wywala do pulpitu z komunikatem : Program etc. etc. przestał działać. Mam najnowszego patcha pobranego przez steama. Co do tego Editora to nie mogę zmienić nic w kolumnie :D. Jak ustawiam zero na pasku to idzie dla wszystkich jednostek, ale pliku nie da się zapisać, bo przycisk Save jest nieaktywny
Na steamie jest pakiet który zawiera te jednostki za 30 euro.Cytat:
Zamieszczone przez Drattius
http://store.steampowered.com/sub/6301/
Czyli wszystko to samo co jest w Złotej Kolekcji w okolicy 100 zł i można powąchać chociaż pudełko. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Rue
Witam. To mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość. Zarejestrowałem się tutaj, gdyż nurtuje mnie kilka kwestii odnośnie Empire Total war.
Czy istnieje mod, w którym oddział piechoty liniowej może strzelać z dwóch szeregów: jeden kuca, drugi stoi jednocześnie, jak w czworoboku. Spodobało mi się to w filmie "sługa Dwóch Panów".
Czy istnieje mod ze zwiększona ilością prowincji?
Jakim cudem w czasie mojej kampanii 3 oddziały: 2 artylerii i jeden grenadierów został powiększony? Miały po 115 żołnierzy.
Czy obsługa artylerii może mieć lontownice
Czy husaria może mieć kopie?
Czy istnieje mod,w którym można kierować protektoratami? Kurlandia i Saksonia to najsłabsze z państw,a fajnie byłoby dowodzić ich armiami
Czy da się wydłużyć okres jednego roku?
Gdzie są pliki z grą? w zakładce "steam" w moim komputerze ich nie ma, tylko ikona gry
Na razie to tyle. Może sobie przypomnę resztę ;)
Pozdrawiam
Witam. Jako , że to Twój pierwszy post to Ci daruje ;) Ale jak poszukasz na forum w tym dziale jest kilka tematów z pytaniami , w nich powinieneś szukac odpowiedzi i zadac swe pytania. Zaraz przeniose temat.
Z tego co wiem to :
1. Wydaje mi się , że to nie możliwe. 3 szeregi to maksimum i minimum.
2.Raczej nie i tak jest ich dosyc sporo jak na serie TW( licząc łącznie )
3.Nie wiem
4.Ktoś chyba robił jakiegoś mini modzika , w którym husaria miała jakieś kopie a nie te durne patyki. Ale to musisz poszukac na forum.
5.Na 99 % nie.
6.Nie jestem pewien , prawdopodobnie tak , musisz poszukac.
7.Nie jestem w domu tym samym dokładnie nie sprawdze - ale musisz wejsc w Użytkownicy/Ty(Twoja nazwa użytkownika)/The Creative Assembly i tam już wybierasz grę. Z tego co pamiętam musisz odkryc jakiś folder żeby się tam dostac , ale nie jestem pewny , nie będe pisał głupot.
Link do programu ze zwiekszeniem ilosci tur na rok : http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=240167
Sareth, dobijasz mnie...mialem napisane odpowiedzi do kazdego jego pytania, a ty przeniosles temat i...
Wybacz 8-)
Pozwoliłem sobie przykleic wątek tym samym jeśli ktokolwiek ma jakieś pytania związane z Empire powinien napisac o nich tutaj.
Łukaszu, domyślam się, iż Twoje odpowiedzi nie były by wielce pokrzepiająca :(
1.Ustaw piechotę liniową w dwóch szeregach.Cytat:
Zamieszczone przez Hetman Różyński
2.Nie spotkałem się z czymś takim.
3.Repki i sejwy znajdują się w dysk\user\AppData\Roaming\The Creative Assembly\Empire
W opcjach folderów i udostępniania musisz mieć odznaczone pokarz ukryte foldery i pliki .
Czy w Empire Total War są jakieś późniejsze okresy rozpoczęcia gry niż 1700? I jak je odblokować?
Obilo mi sie o uszy ze trzeba zamienic jakis plik i kampania rozpoczyna sie w roku 1783. Pozwala nam grac krajami, takimi jak USA itp. Poszukaj troche na TW Center.
Pytanie zadaje tutaj dlatego, że ciężko odpowiedź na nie wyszukać. Czy to przez forumową wyszukiwarkę czy też przez google w języku polskim lub angielskim. Zazwyczaj dostaję tonę tematów śmieci.
A co do tego co napisałeś, nie chodzi Ci czasem o scenariusz Drogi do Niepodległości? Ja mam na myśli Wielką Kampanię, bo pisze "wybierz kraj i rok rozpoczęcia" domyślnie jest 1700, ale nie można zmienić roku. :P
Ten mod - http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=350349 - pozwala grać wszystkimi frakcjami (także protektoratami) w kampanię normalną, jak i w tą czwartą z Drogi do Niepodległości. W kampanii późnej jest większy wybór grywalnych nacji (dochodzą wszystkie frakcje emergent typu Węgry, Irlandia, etc), choć brak kilku z wczesnej kampanii (np piratów).
Zależy mi tylko na grze Polską w późniejszym okresie. Co trzeba zrobić? Wygrać kampanię, dobić 1750? 1799? Czy coś innego? :P Jeżeli jest taka możliwość BEZ UŻYWANIA MODÓW.
Drattius, nie chodzi mi o Epilog. Kiedys czytalem na TW Center, ze trzeba zamienic plik z Epiloga na Wielką Kampanie i mozna grac Norwegia itp
Asuryan, a w tym modzie mozna grac potem w podstawowe Empire? I jesli dobrze widze to mod jest po angielsku?
Chodzi mi o równoczesny ostrzał z szeregu kucające i stojącego jak w czworoboku. Bardzo mi się to spodobało: http://www.youtube.com/watch?v=esMhRIpxhSQ Minuta 4:45. To chyba teoretycznie jest możliwe, skoro istnieje już taka animacja.Cytat:
1.Ustaw piechotę liniową w dwóch szeregach
Kolejne pytanie:
W medievalu II powstawały mody, w których było dwukrotnie więcej prowincji. Czemu nie można tak zrobić tutaj?
Czy wróg zna jakiś inny szyk po za linią? Niezależnie od tego ila ma jednostek, zawsze jego siły są rozciągnięte. To trochę denerwujące.
Czy mieszkańcy z rusznicami wliczani są w populację?
Czy armia stacjonująca w mieście liczy się przy wypłacaniu żołdu jako: "straż miejska"?
Czy to bug, że mogę rekrutować gwardie generalskie w miastach?
Czy im więcej generałów, tym większe morale wojska?
Ten film nie jest realistyczny...z takiej odleglosci sie nie zabijali (troche dalej powinni stac...) I czekac az przeciwnik sam wykona ,,egzekucje"? Dziwne, widac ze ruskie go robili. Te strzelanie z 2 szeregów nie jest mozliwe w Empire. Jak tak nie lubisz ostrzalu szeregami to polecam ci mod European Wars.
Wróg rozciąga swoje sily, poniewaz próbuje cie od flanki zaatakowac ;P Farta masz ze ci sie tak przytrafia... mi zawsze ustawia sie w 3 szeregach... Gdy sie rozciąga to potem traci czas na powrót do szeregu.
Nie ma takiej możliwości. Bez używania modów, czy tworzenia własnego, można grać tylko tym co jest oferowane na samym początku - czyli głównymi (major) nacjami oprócz Wielkich Mogołów od 1700r i Trzynastoma Koloniami/USA w 4 kampaniach Drogi do Niepodległości + ewentualnie Indianami w dodatku Na Wojennej Ścieżce (nie pamiętam od którego roku).Cytat:
Zamieszczone przez Drattius
Tak i tak. Po wgraniu moda można grać w niego lub w podstawowe empire - po skończeniu gry w moda przywracane są za każdym razem ustawienia z vanilli.Cytat:
Zamieszczone przez Lukasz1
1.Na takie pytanie nie ma odpowiedzi. Zapytaj się moderów czemu nie zrobili :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Hetman Różyński
2.No cóż ... inteligencja komputera w tej grze nie powala. Bo rozumiem , że mówisz o kompletnym , maksymalnym rozciągnięciu ? Jeśli masz na myśli zwykłe 3 szeregi to po prostu jest to najlepsza formacja do ostrzału. Ani razu nie widziałem , żeby AI atakowało w kolumnie bagnetami.
3.Nie mam pojęcia.
4.Tego również nie wiem , nie grałem dawno w empire , najedz kursorem na jednostkę , która stacjonuje w mieście , może się pojawi coś ciekawego.
5.Dlaczego ma byc bugiem ?
6.Nie natomiast oczywiście im lepszy generał tym większe morale. Zaletą trzymania więcej niż jednego generała w armii jest to , że obydwaj wspierają swoich żołnierzy. Można tym samym jednego ustawic na lewej flance , drugiego na prawej , a nie latac jednym wszerz i narazac się na kulę.
Asuryan, naprawde fajny mod tylko czemu moge grac tylko Colombia?
Pewno dlatego, że tylko ją zaznaczyłeś w late campaign, zamiast "all emergent fractions playable". A może dlatego, że nie wgrałeś moda na polską wersję językową Empire i się nawzajem gryzą. Nie wiem, ja w tym modzie mogę grać każdą nacją (ale instalowałem moda na angielskojęzyczną podstawkę). A tak poza tym to może przestańmy offtopować. Ani to odpowiedni temat, ani nawet dział do zadawania takich pytań.
jestem początkującym graczem i nie wiem jak sformować piechotę , strzela tylko pierwszy szereg a reszta ludków z tyłu stoi i nie strzela na filmikach widziałem jak ci styłu się zamieniają z pierwszymi i na przemian strzelają i ładują broń jak to zrobić ?
Musisz odblokować odpowiednią technologię , a jeśli grasz Maratami to nic nie poradzisz - u nich strzela tylko pierwszy szereg.
Temat przenosze do ogólnych pytań o Empire w dziale Arsenał
Uściślę że chodzi o technologię wojskową ostrzał szeregami (fire by rank).
Musisz opracować odpowiednią technologię wojskową czyli "Fire and Advance"(strzela pierwszy szereg,klęka,ładuje muszkiety,drugi przechodzi do przodu i strzela itd).Ostrzał ten jest dostępny tylko dla pieszej gwardii i grenadierów ale mogę się mylić.
Witam, w jaki sposób mogę wezwać sojusznika na pomoc?
Jak wywolasz wojne to mozesz wezwac sojuszników. Jesli chodzi ci o to by przyszedl pod Moskwe np z wojskiem to nie da rady chyba.
Ale często jest tak że jak widzą że jak idziesz na jakieś miasto z wojskiem to czasami idą za tobą lub stoją już w pobliżu.
Hmm, wywołując wojnę wybieram sojuszników, zająłem w ten sposób sporo krajów, jednak przy żadnym ataku ani obronie mnie nie wspomogli. Myślałem, że podczas wojny można ich jakoś konkretniej wezwać do walki.
No bo twoi sojusznicy może są za daleko od twojego wroga, oni wychodzą często z poza swoich granic jak twój wróg jest przy ich granicach, np ja grałem Polską miałem sojusz z Austrią i biłem z nimi Prusy to oni mi pomagali nie raz.