Panowie czy zmieniamy mapy na których się aktualnie bawimy ? Jeżeli tak to proszę o podanie waszych propozycji (3 map).
Wersja do druku
Panowie czy zmieniamy mapy na których się aktualnie bawimy ? Jeżeli tak to proszę o podanie waszych propozycji (3 map).
Patrzcie ilu nas było ostatnio na TS:
https://i.imgur.com/yfePbVU.png
Ja jako mapy proponuję:
Komnaty Karak Azul (Podziemna bitwa), Bilbali i Złoty Monolit
IMO, mapki które podałeś są zbyt ciężkie (testowałem):
Komnaty Karak Azul - zbyt wąska niestety i jeden gracz może się ustawić w przejściu
Bilbali - ciężka mapa dla obydwu graczy
Złoty Monolith - może być ale irytującą rzeczą jest ten monolit na środku ^^ Dodatkowo gracz która zamierza grać defensywnie ma za duży atut obronny.
czekam na opinię innych graczy.
Tak jak kolega powyżej już napisal, mapki dla niektórych frakcji ciężko grywalne.
Moją propozycja którą dziś ograliśmy i przypadła mi do gustu była mapa Bechafen
Moim zdaniem mapki których używamy są dobre, a zmiany nie potrzebne ;)
Z Warhammer II na Grzechy Starego Świata proponuję jedną z bitew związaną z Gwiezdną Stelą - bitwa u ujścia Wiedźmiego Morza. Jaszczuroludzie dowodzeni przez Maga-Kapłana Tepec-Inzi z Itzy vs złodzieje Mrocznych Elfów.
Na najbliższe 4Monday będzie bitwa pod Tor Alessi (dzisiejsze L'Anguille) - Krasnoludy króla Gotreka Gwiazdołamacza pokonują wojska Wysokich Elfów pod wodzą Caledora II, zabijając tym samym króla Wysokich Elfów.
Na następny tydzień z kolei bitwa pod Vogelstraushof. Bitwa ta miała miejsce w 1412 r. według Kalendarza Imperium. Wpierw Skaveni z klanu Mors łączyli siły z Wojownikami Chaosu pod wodzą Vygo Po Trzykroć Zbrukanego przeciw Imperium, ale gdy połowa miasta się zapadła to doszło do walki między Skavenami, a Wojakami Chaosu. Na ostatnim fragmencie poprzedniego zdania chcę się skupić tj. nad bitwą Skavenów z Wojownikami Chaosu.
Na najbliższy poniedziałek taka oto bitwa: Bitwa pod Hexoatl. Armie Mazdamundiego i Kroq'Gara odpierają najazd hord Chaosu pod wodzą Vashnaara Oprawcy.
Witam Panowie. Z powodu całkowitego braku czasu proponuje w tym miesiącu zrobić turniej jednodniowy kończący ten rok. Zastanawiam się nad terminem 26.12. Co wy na to ?
Mnie na 99% nie będzie w domu na święta, a jako że gardzę takimi miniturniejami to pewnie nawet jak bym był to bym nie brał udziału :]
Panowie odbędzie się ostatni Event 4Monday w tym roku 30.12.17 (sobota). Będzie na zwykłych zasadach 4Monday (Każdy z Każdym) + zasady z "wór świętego mikołaja". Punktacja będzie w zależności od ilości uczestników (np. 5 graczy to gracz z pierwszego miejsca zdobywa 5 pkt itd.) + tradycyjne punkty, a gracz który wygra ten event automatycznie staje się grudniowym Heroldem Wojny.
link do rejestracji:
http://challonge.com/pl/u55k2zg5/settings
Panowie wczorajszy 4Monday ze względu na MP zostaje przeniesiony na jutro. Serdecznie zapraszam do rejestracji !!!
http://challonge.com/pl/ps9w2qmh
Dzięki za grę dzisiaj, mega było. Teraz czeka nas miesiąc klepania Bretki xD Śmieszkowy obrazek podsumowujący dzisiejszy event :D
https://i.imgur.com/7tNxXN4.png
Mam dwie interpretacje tego meme:
1. Kaszanka Bretonia (słabo), Mist chciałby mieć dobrego sojusznika i widzi Skavenów. :D
2. Mist się sprzedał (a właściwie kupił Sapera i losowanie) :D
Ewidentnie się chłopakom za dobrze gra. Następne losowanie tylko na żywo ze studia Sapera, inaczej będę mówił, że znowu oszukujo. :P
Hehehe xD Dobre Turek
Panowie została rzucona propozycja aby wymienić 5 obecnych mapek na nowe. Czekam na propozycje z waszej strony. Proponuję aby te mapki były duże i się różniły pod względem ukształtowania. Dodatkowo, jakieś propozycje/pomysły na temat marcowego 4Monday ?
Panowie wpadłem temat marcowego eventu. Będzie nim "Zasadzka !!!" Zasady będę następujące:
Gracz z góry tabelki jest stroną atakującą ale może zdecydować czy chce przeprowadzić zasadzkę czy w nią wpaść. Po podjęciu decyzji gracz wybiera Frakcję. Za wygranie bitwy będąc stroną atakującą gracz otrzymuje 1 punkt. Za wygranie bitwy będą stroną broniącą gracz otrzymuje 2 punkty. Za podjęcie wyboru, że będzie się stroną broniącą i wygranie bitwy otrzymuje się 3 punkty. Co o tym sądzicie ?
Jak tam z wyborem nowych mapek Panowie ?