Chciałbym zmienić swoje talie na : Nilfgaard, Scoiatel i Skelige.
Oczywiście jeśli można.
Wersja do druku
Chciałbym zmienić swoje talie na : Nilfgaard, Scoiatel i Skelige.
Oczywiście jeśli można.
No jasne, ze tak.
Kamil, dasz rade coś złożyć do piątku? W międzyczasie wypowiedz się o punktacji.
Panowie, jest problem. Jeżeli używaliście do liczenia wartości talii podany przeze mnie gwentdb, to niestety, ale ta strona liczy źle.
Wczoraj się zorientowałem, gdy liczyłem sobie talie w pamięci. Każdy mój deck jest droższy niż 2 tys skrawków ( nawet ten "rzekomo" za 1680 kosztuje dokładnie 2200 ). Radzę więc sprawdzić wszystko ręcznie, bądź na tej stronce http://gwentify.com/deck-builder/ ( dla sprawdzenia przeliczałem ręcznie ).
Teraz pytanie, co robimy? Albo podwyższamy ten limit do tych 2200 ( co stworzy kłopoty dla osób które mają mniej kart ), albo ci co mają zbyt drogie talie, muszą je teraz zmieniać na dzień przed startem.
Jakie jest wasze zdanie? Bo ja osobiście nie wiem co w tej sytuacji.
obliczyć wartość nie zajmuje dużo czasu.
Pozostańmy na 2000 i niech każdy kto używał tej strony sprawdzi jeszcze raz poprawność swoich talii
W zasadzie to jak popatrzyłem teraz to to jest spora różnica ;)
Jak już większość poukładała to możemy zostawić taki przedział?
To będzie najlepsze rozwiązanie, ja już porobiłem zmiany.
No niech będzie ;)
Niestety, wychodzi na to że każda z moich talii przekracza 2k, a tylko jedna mieści się w granicy do 2200 :( .
Ja bym wolał zwiększyć limit do tych 2200 skrawków, bo inaczej będe musiał składać wszystkie talie od nowa, a na to nie mam za bardzo czasu ( najszybciej to usiąde do tego jutro) plus skrawki wydane na tworzenie nowych kart do decków :/ .
No ja nie wiem, niech większość zadecyduje. Ja jestem za 2k. Sam już zmieniłem wszystko i jak zadecydujecie inaczej, to i tak zostanę przy tym, najwyżej przegram ;)
Nie tak znowu od nowa,wystarczy wymienić jedną-dwie karty ;). Możemy ewentualnie wydłużyć termin do soboty i zostawić ten limit 2000 z możliwością przekroczenia o kilkadziesiąt fragmentów.
ja jestem za limitem do 2000. wystartujemy w sobotę
No może tak być jak mówi Il Duce, bo często wychodzi 10-30 fragmentów więcej, więc tego się już nie czepiajmy (zwłaszcza, że i tak nie mamy MG, który b y to sprawdzil ). Jutro się zrobi losowanie, a wystartujemy w sobotę, kto będzie miał ochotę zagrać już w piątek, to sobie zagra w piątek. Mnie osobiście zmiany w 4 taliach zajęły półgodziny - zazwyczaj to jest wywalenie jakiegoś srebrno-złotego epika i ew. commona za 80, a w to miejsce dwie karty po 30.
Dajciew czas do soboty, bo mam sporo zajęć jutro. :)
Również chętnie przedłużył bym do soboty. ;)
Taka mała dygresja jeszcze, dowódcy nie liczycie do siły talii?
To startujemy w sobotę.
W zasadzie to miałem wątpliwości :P
Ja osobiście nie liczyłem i myślę że liczony być nie powinien,w końcu nie liczy się go dosłownie jako kartę i bazowo przy tworzeniu nowej talii mamy 0 kart ;)
Tak samo myślałem, ale wolałem się upewnić jakie macie na to zapatrywanie. Na gwentdb ( btw od startu bety korzystam z tej strony i dopiero teraz wyszedl taki walek w liczeniu wartosci... ) nie liczy, natomiast na gwentify dowódca jest doliczany po zapisaniu, a przed mamy tylko czysty wynik wartości kart ( talia jest tam może mniej czytelna, ale nie trzeba tworzyć konta, żeby skorzystać z kalkulatora - no i poprawnie liczy ). Swoją drogę przepraszam za to zamieszanie, ale nie widziałem nigdzie, by ktoś zgłaszał problem ze złym naliczaniem na gdb, a sam wpadłem na to przez przypadek, bo z lenistwa robiłem talie na tablecie leżąc w łóżku, licząc tylko po kolorach rzadkości.
Ciekawe kogo pokocha Lord RNGesus, bo przyznam, że zerknąłem wczoraj na turniej gwentelmenów i niektórzy potrafili mieć najgorsze losowania z możliwych, tak, że już na początku drugiej rundy mogli poddawać, bo nie dało się nic ugrać.
U nas to powinien być mniejszy problem, bo jednak na tak tanich taliach nie mamy ultramocnych kombosów, bez których ani rusz, ale losowość też się pewno da we znaki :).
A i jeszcze jedno, robimy normalne kolejki, czy po prostu każdy z każdym się umawia kiedy mu pasuje ( powiedzmy max tydzień na 2-3 kolejki )? Mnie pasuje taka opcja, bo o ile w tym tygodniu miałem wolne, to później będę dostępny głównie w niedziele.
Każdy z każdym niech się umawia w ramach kolejki która będzie trwać tydzień. Chyba nam się nie spieszy? :) Np Pampa vs Marat kolejka nr 1 i mamy czas na jej rozegranie tydzień. Pamiętajmy że każdy z nas albo pracuje, albo studiuje lub różne rzeczy się w życiu dzieją. A z Maratem ciężko jest się właśnie spiknąć przez jego czas dostępności. :P
nick
lumpenproletariat
kp,nilfgard,skellige
jestem za systemem 2:1
pytanie co z kartami z animacjami? daja tyle co zkwykle a kosztuje nieraz po 1600. Przyklad geralt12?
One w deck builderze liczone są jako zwykłe, licz jako 200.
No chyba wiadomo że wartość taka sama jak zwykłej wersji ;)
Decku ułożone ( minimalnie wykraczają poza 2k ), mogę zaczynać choćby dzisiaj.
Pampa, to już lepiej po 2 kolejki na tydzień, bo inaczej to będziemy ciągnąć do OB :P A tak rozegramy wszystko w ok. miesiąc i może puści się coś nowego, na większym limicie, bo każdy już powiększy swoją kolekcję.
Da ktoś radę zrobić losowanie kolejek, czy po prostu sami sobie wybieramy? Ja muszę teraz wyjść na 2 godzinki, jak do tego czasu nikt tego nie zrobi, to postaram się to ogarnąć później.
Koniecznie losowanie bo inaczej będzie straszny chaos,dwie kolejki na tydzień są w porządku,moim zdaniem mogłyby być nawet i trzy bo mecze w Gwinta są dość szybkie ale nie będę się specjalnie przy tym upierał. Po meczach oczywiście podajemy wynik i wykorzystane talie,rozumiem,że reset następuje dopiero po wykorzystaniu wszystkich trzech zgłoszonych?
Il Duce trzy talie masz do dyspozycji na każdy mecz.
Gra się do 2 zwycięstw ( 2 taliami,) 3 talia jest na decydującą 3 partię gdyby był remis
Panowie, pierwsze dwie kolejki na ten tydzień zostały podane, kto chce, może zaczynać. Czas na rozegranie obu kolejek do piątku.
Dodałem taki punkt:
Po rozegraniu pojedynku, gracze są zobowiązani podać dokładny wynik tj. ilość wygranych meczy, ilość wygranych rund we wszystkich meczach oraz ilość zdobytych punktów w poszczególnych rundach.
Dlatego też proponuje grać do ostatniej karty, bez poddawania i wczesnego pasowania. Chodzi o to, żeby w razie tej samej ilości punktów i wygranych rund, rozstrzygnąć kto, jakie miejsce powinien zajmować.
Dziękuje za uwagę, Łysy z UEFA ( obecnie FIFA ).
czas zapolować na leszcza marata :)
Piłeś? Nie pisz!
Generalnie 3 kolejki chyba były by lepsze ;) - Właśnie z bolesławem zagraliśmy całość w 10 minut więc... ;)
Wygrałem z Andrijem 2:0
pierwszy mecz ja Nilfgard na Potwory 2:1 (7-9,6-5,38-21)
drugi mecz ja KP Andrij Skellige 2:1 (51:43,9:16,39:17)
Tragiczne rączki :rolleyes: i ładna gra przeciwnika :P
Zmieniłem Skellige na wiewióry i dodałem talie na gwentdb. Najwięcej bólu głowy było ze zmieszczeniem się w kosztach ale jakoś koniec końców dałem radę.
Ja nic nie zdaze zlozyc z podstawowych kart :)
Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka
trudno Kamil
zagrasz w kolejnej edycji ;)
No pewno tak :). Kiedys na pewno zagrac bede w turnieju :)
Wygrałem z Maratem :
1 mecz : Skelige (ja) vs Królestwa północy (Marat)
Ja: :Marat
6-38
43-42
30-5
2 mecz : Nilfgaard vs Scoiatel
0-19
95-90
42-30
Wygrałem dzięki niebywałemu szczęściu, Marat to trudny przeciwnik. Dzięki za grę !
Ten moment, gdy nie wyrzucasz temarskiego piechura w pierwszej rundzie, a w drugiej losuje ci dwóch! Bezcenny :)
Potwierdzam wyniki, gratuluje i dziękuje za fajne potyczki. Już tak nie słódź, może tak cienki jak Zachar nie jestem, ale nadal 2:0 to 2:0 :P
Tej drugiej najbardziej szkoda, mogło być 2:0, wyszło 1:2 :F
Niestety przegrałem z Il Duce:
Wynik ogólny 0:2
Mecz 1: Scoiatel (Ja) Królestwa Północy (Il Duce) 1:2
5-15
23-17
53-54
Mecz 2: Potwory (Ja) Scoiatel (Il Duce) 1:2
21-27
27-7
10-22
Nikczemnik pamietasz ile my gralismy i o ile przegralem z toba? Mozna by zapisac wynik