Ja uważam, że powinny zostać takie zasady jakie są obecne, tak jak napisał Szymblok tym więcej ograniczeń tym mniej fanu z tego typu gry jaką jest Warharmer.
Wersja do druku
Ja uważam, że powinny zostać takie zasady jakie są obecne, tak jak napisał Szymblok tym więcej ograniczeń tym mniej fanu z tego typu gry jaką jest Warharmer.
Zatem postanowione. Zasady uległy troszkę zmianie po pierwotnych. Już ich nie zmieniamy. Data turnieju też prawdopodobnie nie ulegnie zmianie. Zapisujcie się i widzimy się na polu bitwy! :)
Do turnieju promocyjnego Norski dołączył reprezentant Chorągwi :D
nie wiadomo jak długo tam zostanie z jego aktualnymi wynikami :P (zresztą sam to stwierdził xD) miło że jednak będzie ja cały czas czekam na ten jego obiecany mecz w którym mnie pokona ^^
Został nam równy tydzień do turnieju przygotowującego :)
Przez cały turniej będę prowadził streama (link później) mam nadzieję udanego. Zakupiłem nowe mikro na stojaczku i mam nadzieję, że jakość dźwięku będzie zadowalająca. Z migotaniem obrazu sobie już poradziłem na poprzednim turnieju. Także zapraszam wszystkich, szczególnie tych co nie mogą zagrać :)
super ;) zawsze fajnie ogląda się relację
@up
w takim razie zapraszamy do turnieju, będzie okazja do sprawdzenia umiejętności oraz poznanie kilku osób ;)
Mist, nie żeby coś, ale to był bot, bardzo banalny do rozpoznania bot ;)
@up
szczerze nie znam się na tym ;) po prostu przeczytałem post i odpisałem :P
Maciek zrezygnował, więc czeka nas starcie elity na antenie :D
Kurde, żałuje, że nie zagram, ale obejrzę na 100% ;)
https://www.twitch.tv/totalwar_org_pl <--- Link do kanału na którym odbędzie się stream z turnieju w niedzielę o 15:00. Nastawcie budziki i wyślijcie link wszystkim znajomym.
Bardzo mi przykro panowie - nie jestem u siebie i pomyliłem się zamiast jutro myślałem że ten turniej jest dzisiaj -wyznaczyłem sobie na to dzisiaj czas - jutro nie dam rady.
Mist widzimy się na MP :D
Ale ściema!! Przyznaj się, że się boisz!!!
tak długo mam czekać :) nie wiadomo co do tego czasu będzie :cry2:
Panowie, a może zagramy Każdy z Każdym skoro jest tylko 5 uczestników albo przeniesiemy turniej o tydzień ?
pewnie taka będzie formuła ;) jak byłaby normalna drabinka to było by nudno ;P
Jutro pooglądam sobie Wasze zmagania na kanale Turka. W szczególności liczę na jakieś nowe taktyki i interesujące składy armii brodaczy. :P
Chciałbym zorganizować turniej "Wojenny Młot" w terminie 03.09.17 na następujących zasadach:
- Jeden mecz
- Jedna mapa (Błękitna Rzeka)
- Gracz na początku turnieju wybiera rasę i tworzy jedną rozpiskę armii, którą będzie grał przez cały turniej. Niedozwolone są zmiany w rozpisce podczas turnieju. Gracz, który zmieni ustawienia zostaje automatycznie zdyskwalifikowany.
Zasady budowy Armii:
1. Armia musi się składać z minimum 250 modeli
2. Max 3 bohaterów, max 2 tych samych
3. Czary u magów nie mogą się powtórzyć
4. Limit jednostek
a) Jednostki Podstawowe (powyżej 20 modeli)
- Maks 4 takie same jednostki
- jednostki RoR wliczają się do limitu
- "tarcza" nie zmieni typu jednostki
b) Jednostki Specjalne (2-20 modeli)
- Maks 3 takie same jednostki
c) Jednostki Rzadkie (1-2 modeli)
- Maks 2 takie same jednostki
- jednostki RoR, Wierzchowce (mające odpowiednika w armii np. Smok, Mamut itp.) wliczają się do limitu
- Kholek i Durthu wliczają się do limitu
d) Jednostki Unikalne (1 model)
- Urządzenie Mortis
- Czołg Parowy
- Świetlista Arka Hysh
Turniej chcę zrobić na realiach figurkowego Warhammera gdzie gracz tworzył tylko jedną kompozycję swojej armii grał nią przez cały czas. Co o tym sądzicie ?
Armie wysyłamy na jakiegoś maila czy wpisujemy w jakimś temacie?
P.S A można się podkładać?
Super inicjatywa, oczywiście jestem na tak :)
Czy jeżeli będę posiadał tylko pierwszom część to bede mógł grać?
Hej. Niestety musisz posiadać obie części gry, ponieważ jest to turniej promujący 2 część gry. Dodatkowo musimy poczekać i zobaczyć czy będziemy mogli przeprowadzić turniej, ponieważ nie jesteśmy w stanie na tą chwilę stwierdzić czy będzie możliwość gry rasami z 1 i 2 na multi. Wszystko się okaże 28.
W najbliższym czasie będziemy chcieli zorganizować więcej turniejów w których osoby posiadający tylko jedną z dwóch części będą mogli zagrać.
Dziękuje za odpowiedź. A może mi ktoś udzielić wskazówek do gry? Ewentualnie jakiś poradnik, bo na niektóre rasy nie moge se poradzić?
Jeszcze wracając do turnieju co można wygrać? I kiedy są organizowane turnieje w kampanie 1v1?
Bardzo cieszy, że ciągle pojawiają się nowi gracze i to reprezentujący bardzo wysoki poziom. Mam nadzieję, że utrzymamy takie tempo aż do MP, bo zapowiada się niezwykle ciężka rywalizacja, a co za tym idzie, wiele dobrych bitew. Post nic nowego do dyskusji nie wnosi, ale chciałem podzielić się swoją radością, bo odnoszę wrażenie, że poza Romkiem, scena multi dotychczas słabo u nas wyglądała.
Funkcyjni ds. multiplayer Warhammera poczynili ostatnio bardzo duże postępy w budowaniu sceny Warhammera. Widać to szczególnie po cyklu turniejów 4Monday, które odbywają się regularnie w poniedziałki i zbierają 6-10 graczy. Cała załoga totalwar.org.pl cały czas pracuje nad tym aby Mistrzostwa Polski wypadły jak najlepiej. Już wkrótce zostaną ujawnione wszystkie nagrody. Na dokładny termin rozpoczęcia zapisów niestety musimy jeszcze poczekać, bo jest on uzależniony od daty połączenia Warhammera I i II.
https://go.twitch.tv/totalwarofficial
O 16:00 live - FFA z ras z OW vs NW. Wg mnie jest to coś związanego z MP - ot dowiemy się, jak to będzie z tym multi WH1+WH2.
Na kiedy przewidywany jest start? Według informacji stąd http://forum.totalwar.org.pl/showthr...Zapowied%C5%BA turniej miał się rozpocząć 4 listopada,ale nie widzę nawet tematu z zapisami więc przydałoby się coś ogłosić w tej kwestii,zwłaszcza że minął już dobry miesiąc od premiery dwójki i powoli mija tydzień od wydania ME.
Daty były +/-, zależne od wydania ME. Skoro wszystko już gotowe to można brać się do pracy. Jeśli chodzi o mnie to proponuję rozpoczęcie zapisów 1 listopada, start turnieju 14 listopada. Wraz z rozpoczęciem zapisów zostanie ujawniona formuła i inne turniejowe smaczki. Zasady bitewne wrzucę do omówienia jeszcze dziś.
Zapisy zostały otwarte. W najbliższych dniach można spodziewać się formuły i gotowych zasad bitewnych.
Temat z zapisami jest cały czas zamknięty. Chyba,że mistrzostwa są tylko dla załogi forum i ludzi z uprawnieniami moderatorskimi :P.
Również nie mogę się zapisać D:
Już można.
@Pyrrus - temat zamnąłem, odpisze tutaj. Myślę, że dobrze będzie zrezygnować z wykorzystywania ras, bo przy dużej liczbie graczy straszne zamieszanie będzie. Dodane natomiast zostało banowanie frakcji przeciwnikowi.
Rozumiem, tylko niektórych ras pewnie w ogóle w grze nie zobaczymy. ;) Wszyscy skupią się na tych OP i zapewne widowisko mocno na tym ucierpi, a już na pewno różnorodność. Na dobrą sprawe wystarczy ograć kilka ras do perfekcji i na cały turniej powinno starczyć. Odpada też element kalkulacji.Osobiście mam mieszane odczucia odnośnie tej decyzji.
Z drugiej strony jest element zaskoczenia przeciwnika, który nie spodziewa się jakiejś rasy i nie jest na nią przygotowany. I unikamy też sytuacji gdzie walczy dwóch dobrych graczy i jeden z nich musi np. wziąć jakąś słabą frakcje i jest z góry skazany na porażkę.
EDIT. Chyba, że moglibyśmy zrobić, że nie mogą walczyć ze sobą te same frakcje. Dzięki temu pula grywalnych frakcji powiększyłaby się.
To jest właśnie element kalkulacji, którego sami się pozbawiamy. Szczerze powiedziawszy, to w tej formule zmiażdżymy świeżaków już na starcie i będzie to tyko turniej dla naszego niewielkiego grona. W przypadku tego, co proponowałem, każdy aspirujący o wysokie cele zachowa sobie OP rasy na najmocniejszych przeciwników, natomiast nowy gracz nie ma nic do stracenia i może nam zrobić psikusa np. Mrocznymi Elfami. Dlatego też uważam, że w jakimś stopniu obecna formuła faworyzuje stare wygi. Poza tym co to za Mistrz Polski, który wygra grę nie wykorzystując nawet 50% dostępnych frakcji(a wiemy dobrze, że tak będzie, ktokolwiek zwycięży;)).
Edit: Może ktoś ma jakiś alternatywny pomysł, jak wymusić większą różnorodność używanych ras, jednocześnie pomijając starą zasadę "reset frakcji po wykorzystaniu wszystkich dostępnych"?