Mi wyskoczyło takie coś "Proszę włożyć płytę do napędu cd.A wcześniej uruchamiał się pierwszy obrazek i wywalało do systemu.Nie wiem czy był wtedy zainstalowany Alexander.(Rome chodziło bez płyty)
Wersja do druku
Mi wyskoczyło takie coś "Proszę włożyć płytę do napędu cd.A wcześniej uruchamiał się pierwszy obrazek i wywalało do systemu.Nie wiem czy był wtedy zainstalowany Alexander.(Rome chodziło bez płyty)
Witam a masz grasz może na piracie???Jeśli posiadasz antologię(orginał) żadnej płyty nie trzeba.Pozdrawiam
Właśnie nie! Mam Antologie.
Spraw sobie nowego cracka
Cytat:
Zamieszczone przez Arktos
Po zainstalowaniu patcha takie coś dziwne wyskoczyło.Przed instalacją lotr i patcha
wszystko było ok.
hmm a możesz napisać po kolei co instalowałeś ?
Rome total war (nie pamiętam czy miałem wtedy zainstalowanego alexandra)Cytat:
2-LOTR
3-Patch
To było dawno,bardzo dawno ale wciąż się dziwię.
Do tego moda musi być koniecznie alexander inaczej nie idzie.
Pierw Rome potem patch 1.2 następne Barbarian Invasion potem 1.6 patch chyba, potem Alexander następnie LOTR TW, next patch 2.08b i śmiga aż miło
A ja mam prośbę,jeśli ktoś ma last alliance proszę go wrzucić na jakiś servis bo ten podany na lotr-tw.net nie działa ;/
To jest niesamowite czy jak kto woli amazing po prostu jak zobaczyłem Minas Tirith, Helmowy Jar... uświadomiłem sobie że Thrid Age mimo lepszej grafiki dużo brakuje do LotR:TW.
Mam pytania:
1.Jak odblokować czy zdobyć armię umarłych i jakie zasady nią kierują (ograniczenia czasowe itp. i czy umarli umierają?)
2.Co dokładnie daje submod The Last Aliance?
3.Kiedy wyjdzie 2.1?
The last alliance to chyba submod oparty na wydarzeniach poprzedzających akcję LOTR czyli ostatni sojusz elfów i ludzi. Nie jestem pewien. Niech się wypowie ktoś kto grał.
Z tego co mi wiadomo to nieumarli są do zniszczenia ja niechcący ich zabiłem chcąc ich ruszyć z wnętrza góry. W bitwie też umierają.
Dzięki. A tak po za ty widzę że tobie jak i mnie wcześniej myli się jedna rzecz mianowicie oni są umarli nie nieumarli (za dużo WoWa :D)
Aaa rozczaruję Cię. Nie gram w wowa :D
Mam pytanko. Czy mod 2.08 musze zainstalowac na 2.06 czy bezposrednio na LOTR? z pominieciem 2.06
Jeśli posiada Antologię ,nie musi do podstawowej wersji gry instalować łatek.Antologia wszystkie patche posiada.Cytat:
Jeśli posiada.
PS: Zrób tak jak napisałeś z pominięciem starszego patcha
Mam to samo zdanie.To co wcześniej zdawało się niemożliwe, stało się realne.Przebudowanie miast, itp.Grając Bitwę historyczną, pod minas tirith(huge ver.), na konfiguracji AMD Phenom IIx4 945 3GHz, 4GB-ram(800(?)), GF GTX 260 1.7GB-ram, "full detale", gra mocno przycina :DCytat:
Zamieszczone przez Thrakburzum
http://Mam pytania:<br /> 1.Jak odbl...y wyjdzie 2.1?
1.Na podstawie poprzednich wersji, wiem, że trzeba udać się Aragornem do pobliskich wiosek (Rohan - Dunharrow(?) Gondor - ta najbliższa), i uaktywnić skrypt."Nieumarłych" mogłem użyć raz w bitwie.Czy są jakieś zmiany?Nie wiem.Nie próbowałem.
2.The Last Aliance przenosi nas do drugiej ery śródziemia, gdzie toczone są walki dawnej świetności Saurona, następnie utrata pierścienia, Eledin, Isildur, itd. - nie pamiętam dokładnie.Streszczając, są to czasy o których wspomina się w filmie.Polecam!
3.Spróbuj zapytać na Lotr-tw.net - odpowiedź brzmi 31.31.3131
Ja mam następujący problem że w pobliżu gór mglistych zaczyna mi się zacinać i gra Noldorami... jest wręcz niemożliwa.
Rohanem gra się normalnie ale pozostałymi jest tak jak wcześniej :cry:
Edytuj posty... Kyuzo
podobnie jak 3rd age mod ten zwalony z bgiem na bugu,a szkoda, ehhh;/
Cześć, mam problem.
Zainstalowałem moda i patche do niego, włączam, pokazuje się 1 stronka i koniec wywala mnie do windowsa.
Nawet filmików nie pokaże :(
Co robić :?:
Z góry dzięki.
powiedz co instalowałeś po kolei
Hmmm...
1. rome tw
2. rome tw alx
3. lotr tw
4. patch 2.06
5. Hotfix 2.06b
6. patch 2.08
Tak to było :|
Wszystko dobrze tylko nie instaluj patcha patch 2.06 tylko od razu 2.08. Jeśli zadziała to napisz
Przed patchem 2.08 zainstaluj 2.0. 2.06 w ogóle nie instaluj.Cytat:
Zamieszczone przez redav
Mi ten mod nie chce działać .
Gdy go włączam pojawia się obrazek i nagle wywala do pulpitu.
Mam zainstalowany patch 2.8.
1. rome tw
2. rome tw alx
3. lotr tw
4. Hotfix 2.06b
5. patch 2.08
Taka powinna być kolejność
Zrobiłem tak i dalej wywala.Wie ktoś co ztym zrobi?
Z tego co wynika z forum moda trzeba ściągnąć najpierw
a następnieCytat:
1) Lotr-TW Open Beta 2.0 Installer:
Sam instalowałem w taki sposób i nie miałem problemów zdziałaniem gry...Cytat:
2) Patch 2.0 to 2.08c Installer (Music, Sounds, and Spanish/Italian traductions included):
Ważne żeby stworzyć właściwy skrót do odpalania moda:
DOWNLOADCytat:
- Otwieramy właściwości ikony Alexandra i w elemencje docelowym dodajemy -mod:alexander/lotrtw
powinno to wyglądać np. tak "C:Program Files\Activision\Rome - Total War\RomeTW-ALX.exe" -mod:alexander/lotrtw
Ja mam taki problem, zainstalowałem roma-antologię, potem LOTRTW_v2.0b_OB następnie LOTRTW_PATCH_v2.08c_OB pojawiła mi się ikonka z pierścieniem gdy włączam moda pojawia się obrazek z Aragornem i nic tak już zostaje.
dawno w niego nie grałem, więc nie pamiętam jaka była pierwsza ikonka. Niektóre mody ładują się po po prostu dość długo, musisz poczekać kilka minut. Podobna sytuacja jest w EB, też trzeba było poczekać kilka minut nim się załaduje wszystko.
Dobra, zadziałało :) tylko pojawia się kolejny problem elfami da się grać aż miło, potem włączyłem sobie Dale i Wolnych ludzi i w obu przypadkach wywala mnie do pulpitu.
I takie pytanko, właśnie odnosnie elfów czy ich jednostki można budować tylko w określonych miastach czy, także w tych które się podbiło???
Najlepiej zainstaluj mod na nowo według instrukcji w tym temacie: http://lotr-tw.net/viewtopic.php?t=1496&start=0 instrukcja jest w drugiem poście.Cytat:
Zamieszczone przez faolion
Można tylko w startowych prowincjach, tyczy się to wszystkich frakcji Elfickich.Cytat:
Zamieszczone przez faolion
Jest mnóstwo mitów o tym, czego to w tym modzie nie ma. Ktoś mógłby to pokazać na screenie? Np. latające jednostki? (coś takiego obiło mi się o uszy)
Patrz tu: The Lord of the Rings: Total War Screenshots
Przeglądnij parę stron, nazgule tez tam są :)
Witam. Mój problem jest następujący - po zainstalowaniu Rome Total War Anthology(oryginalną wersje, platynową) i wgraniu moda LOTR TW 2.08 pojawia się błądInstaluje w następujący sposób:Kod:Failed to read censored word dictionary file: data\\chat-filter.san
1. Rome total War anthology z
-rome
-barbarian invasion
-alexander
2. Lord tw 2.08 do folderu gry(w moim przypadku jest to D:\Gry\Rome\)
3. W środku znajduje się plik .bat. Jego zawartość wygląda następująco:Pomimo tego mam powyższy błąd. Proszę o szybką reakcjęKod:RomeTW-ALX.exe -mod:alexander/lotrtw
Bo zanim zainstaluję się 2.08, trzeba zainstalować 2.0.
Najlepiej zainstaluj mod na nowo według instrukcji w tym temacie: http://lotr-tw.net/viewtopic.php?t=1496&start=0 instrukcja jest w drugim poście.
Po prostu zagraj a zobaczysz. ;) A mod jest naprawdę wypasiony, dla każdego fana twórczości Tolkiena to miód na serce. ;) Moim zdaniem najlepsza growa adaptacja Śródziemia (choć w TA: TW nie grałem).Cytat:
Zamieszczone przez mateuszkl
Witam mam kilka pytań:
1.Po ilu dniach/godzinach doszedł do was link aktywacyjny na forum tego moda ?
2.Czy ten mod zamarł? Bo jak się nie mylę to nie ma nowej wersji , patcha już od 3 lat.
1. Próbowałem się rejestrować, lecz w jednym miejscu dałem przypadkiem że jestem młodszy niż 13 lat i dałem sobie spokój. :P Bo musiałbym zakładać nową skrzynkę e-mailową i znowu się rejestrować, a nie chciało mi się.Cytat:
Zamieszczone przez dunios
2. Mod nie zamarł oczywiście! Najnowsza wersja, 2.08, jest z grudnia/stycznia (nie pamiętam dokładnie). Ma nowa ma być 2.1, lecz nie wiadomo kiedy wyjdzie.
Hotfix jest konieczny?Cytat:
"C:Program Files\Activision\Rome - Total War\RomeTW-ALX.exe" -mod:alexander/lotrtw Czy tu mają być odstępy i czy mają być te cudzysłowy?
Wszystko działało ładnie rozegrałem już 3 bitwy zacząłem 4 w trakcie tej bitwy mnie wywaliło. Myślę sobie, czas na hotfixa, zainstalowałem go i już w ogóle nie chce się włączyć. Odradzam instalowanie hotfixa mi zrąbał grę. Pomóżcie mi jak mogę to przywrócić nie mam plików zapasowych a nie mam zamiaru robić reinstalki. Ludzie ostrzegam nie instalujcie dziadowskiego hotfixa! Może ktoś wysłać mi te pliki, które były tam wcześniej? Cholerny hotfix. Co on niby daje? Grę rozwala i tyle!
Edytujmy posty... Kyuzo Przepraszam.
.:PW:.Hektor, instalujesz tak:
1. 2.0 open beta: http://lotr-tw.net/viewtopic.php?t=1496&start=0
2. 2.08c: http://lotr-tw.net/viewtopic.php?t=3998
I nic więcej.