Jak dla mnie to właśnie płytki są przereklamowane, zawsze wolałem stare, dobre kolczugi ;)
Wersja do druku
Jak dla mnie to właśnie płytki są przereklamowane, zawsze wolałem stare, dobre kolczugi ;)
http://www.youtube.com/watch?v=lfKwywgs ... playnext=1 Bardzo dobry film ..zobaczcie jak wygladali legionisci za czasów Cezara.
Oraz Imperialne legiony .. http://www.youtube.com/watch?v=_cn9bP06 ... 6&index=12 zobaczcie ..to o czym pisałem .Pozdrawiam
Ps: własnie nie wiem dlaczego tak w wielu filmach ..wystepuje tak zakłamana wizja legionistów ...Sorry za off top. Moze jakis wątek założę o tej tematyce.
Interesuje mnie mod dotyczący upadku późnego okresu Cesarstwa / jego upadu. Czy jedynym wyjściem jest ściągnięcie Invasio Barbarorvm? Jeśli tak, to którą wersję polecacie, pod rome, czy pod medievala?
Witam szukam moda odblokowującego wszystkie nacje w RTW. Podobny mod był na gram.pl chciałem go ściągnąć ostatnio lecz serwer jest w konserwacji (podobno). PS. mod ten tylko odblokowuje nie dodaje nowych nacji czy jednostek i chciałbym żeby ten taki był.
Dobra nie szukajcie sam szukałem trochę i znalazłem podaje link jak byłby ktoś zainteresowany ostrzegam kampania buntowników i senatu wywala do windows. Oto link http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1013
No i odblokowujący frakcje w Barbarian Invasion link http://www.twcenter.net/forums/download ... ile&id=832 UWAGA kampanie Słowian, Romano-brytów, buntowników, buntowników Wschodnio i Zachodnio Rzymskich i Ostrogotów są pouszkadzane tzn. po rozpoczęciu rozgrywki przechodzą tury ale bez naszego udziału po prosty patrzymy na nieodkrytą mapę i nic więcej. Jeżeli bardzo wam zależy na Romano-brytach to podaje link dodający kampanię prowincji w menyu wyboru rozgrywki http://www.twcenter.net/forums/download ... ile&id=846
Odblokować nacje można w pliku descr_strat w folderze world > campaign.
A w dziale o RTW na tym forum jest specjalny temat o tym.
EDITED.
Sorry jestem świeży na modowaniu znam się jak na balecie i rzeczywiście masz rację z tym odblokowywaniem a propos czy ktoś wie o jakimś spolszczeniu moda Amazon 2.5c jeśli w ogóle istnieje pytam bo troszkę ciężko grać po angielsku (te bogate opisy jednostek).
Naprawiono ;) Dzięki za powiadomienie :)Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
Niestety Amazon nie był spolszczany z tego co mi wiadomo. Chyba, ze jakieś mniej znane, nieoficjalne spolszczenia.
ja mam pytanie o tego moda co go twardy wkleił o Etruskach, to na pewno switch jest?
A coś nie tak? Nawet w opisie jest napisane: This mod uses mod-switch so it will not affect your original game files.
Nie uraź się, po prostu upewniam się - raz się sparzyłem :D a podstawkę po prostu lubię :D
No spoko spoko nie uraziłem się po prostu nie wiedziałem w czym rzecz a jeśli lubisz podstawkę to trza skopiować w bezpieczne miejsce cały folder z prog files no i z bani. Ja tak mam i niczego się nie boję bo wiem że jak coś spiernicze to przynajmniej mam surową kopię plików.
czy jest mod dodający hot-seat do rome? i czy były kiedykolwiek próby jego stworzenia
A ja mam takie pytanie: czy istnieje mod, który zwiększa liczebność żołnierzy w jednostce na jeszcze większy niż bardzo duży? Czy może trzeba gdzieś pogrzebać w plikach samemu?
Do marcinusa, nie dość, że jest, to jeszcze link do niego znajduje się na tym forum. ;) Patrz mody uzupełniające. Nawet przyjemny. Niestety, nie ma żadnych zabezpieczeń.
Poszukuje moda w którym była by pokazana prawdziwa siła oddziałów dystansowych. Gdyż zauważyłem że strzelcy albo są bardzo słabi albo bardzo mocni w zależności od mody w jakiego grałem :)
viewtopic.php?f=57&t=1719 może przypadnie ci do gustu.Pozdr.
PS>TO mod na dodatek Alexander
Zna ktoś jakiś mod o czasach cesarstwa? Najlepiej switch mod :D
Jak instaluje się mod Amazon??? :?:
Mam Romka z oboma dodatkami, w wersji Rome 1.5, BI 1.6, i Alex w 1.9 chyba.
mam Amazona 2.5 pod Romka, 2,5 pod BI. I 3.0. Ale to nie są pliki exe, tylko daty.
W rzucałem je do katalogów gry, ale efekty są mizerne z BI wyrzuca mnie od razu,
a z Romka na ładowaniu frakcji.
Jak to zainstalować :?: :?:
Poprzenosiłem sobie pewne jednostki do różnych frakcji edytując tylko pliki tekstowe. Niestety, wyświetla się ikonka chłopa podczas wyboru danej jednostki w trybie bitwy gracza. O czym zapomniałem ?
edit. Czy jest jakiś sposób by zrobić screena całej mapy z widocznymi wszystkimi państwami ? Zaraz na początku, kiedy jeszcze nie mamy podpisanych żadnych umów.
O dodaniu Unit Cardów.Cytat:
Zamieszczone przez Rn10
Tak. Wpisz kod na odblokowanie mgły wojny w panelu Romka.
czy istnieje jakiś mod pozwalający szkolić słonie Numidii??
Czy jest jakiś mod oparty o trylogię Tolkiena (coś w stylu Third Age) do Rome TW (włącznie z dodatkami)?
Czy jest jakiś mod w którym kampanię zaczynamy cesarstwem, i żeby można było rekrutować późną piechotę legionową "bez zbędnych formalności"? Może być pod rome i dodatki.
jest LOTR ale musisz mieć alexa i The Fourth Age: Total War ale do tego trzeba BI. poszukaj na forumCytat:
Zamieszczone przez Inglorion
Dzięki wielkie.Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
Czy jest jakis mod poprawiający wygląd drzew? Zeby byly mniejsze i ladniejsze bo sa okropne...
czy istnieje mod pod romę sięgający czasów "starszej" starożytności. Chodzi mi o czasy Fenicjan.
A to kiedy one były? :D
najgłębiej wstecz sięgający mod pod rome jaki znam to RoP - Rise of Persia, b. dobry zreszta
Nie.Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
Szkolić słonie Numidią można np w Res Gestae.
1. Jak zmienić kolor danego państwa na mapie ?
2. Co należy dopisać w kodzie, by dane jednostki były dostępne jedynie w wybranych miastach lub regionach ?
3. Gdzie w oryginalnej wersji gry, znajdują się pliki pozwalające w oknie rekrutacji widzieć miniaturę jednostki ? Dodałem jedną jednostkę innej frakcji i teraz nie bardzo wiem co dodać do folderu UI. Brak tego pliku jest przyczyną tego, że zamiast prawdziwego żołnierza widzę chłopa ;p
Które mody dotyczą inwazji barbarzyńców na Rzym?
Czy istnieje jakaś modyfikacja RTW która umożliwila by nam granie kampanii przez sieć lan?
W której modyfikacji jednostki mają najwyższe morale? Nie chodzi mi o daną jednostkę, lecz o mod w którym jednostki wszystkie mają wyższe morale :D Lub jak kto woli, w którym modzie jednostki dłużej pozostają na polu bitwy mimo znaczących strat.
w DTW nie raz biłem się do upadłego z chamami :D
Wybacz, że pytam, ale czy mógłbyś rozwinąć ten skrót :] Bo ja bardzo dawno nie grałem w Rome i nie delikatnie mówiąc nie jestem na czasie :DCytat:
Zamieszczone przez Furiusz
Diadochi Total War, wejdź w podforum mody globalne, tam gdzieś na wierzchu powinien być o nim temat.
Wielkie dzięki :)Cytat:
Zamieszczone przez Furiusz
witam, czy można ustawić tak, aby wszystkie budynki były możliwe do niszczenia??
MaM ogromną prośbę. Jak dotąd z modami radziłem sobie sam. Mam od paru dni nowy komp. na którym jest windows 7. Beropa Barbarorum jak dotad tzna na innych moich kompach działała bez zarzutu. Na win7 działaja tylko bitwy, kiedy kliknę po wyborze kraju gra wyskakuje bez zadnego komunikatu do windowsa co poradzić?? Z góry dziękuje za pomoc
Witam, jestem po raz pierwszy na forum. Uwielbiam Rome Total War, nie znam lepszej gierki, w nią można grać lata. Jednak mimo wszystko chciałbym użyć modów, ponieważ uwielbiam historię i lubię jej się trzymać. Pomóżcie mnie przeprowadzić przez ścieżkę modów. Chciałbym, że Rome Total War miał takie zmiany jak:
- Wyższy poziom sztucznej inteligencji (i w bitwach, i na mapie, niech na przykład Galowie atakują Mediolan nie tylko ze strony Marsylii);
- Republika Rzymska była jedna i jedyna, nie było trzech rodów i Senatu, tylko Senat (z genialnymi generałami i politycy), i żeby gra Rzymianami była trudna i wymagająca;
- Armie w pół roku mogą pokonać chyba większe odległości niż te co znamy z gry (100 km z buta można pokonać w 5 dni);
- Brak jednostek typu świńskie głowy, wrzeszczące kobiety czy dzikie psy;
- Chciałbym, żeby w grze były historyczne postacie (Juliusz Cezar, Hannibal, Scypion Afrykański, Pompejusz Wielki, Antioch III Wielki i wielu wielu innych);
- Germanie nigdy nie tworzyli jednego państwa w starożytności, ale potrafili się zjednoczyć przeciwko wrogowi.
- Brak przesady ze spamowaniem floty jak w podstawce
Czyli podsumowując - chodzi mi najbardziej o wysoki poziom sztucznej inteligencji oraz o realność historyczną. I najważniejsze - żeby mod był po POLSKU!!! Od jakiego roku zaczynają się poszczególne mody?
Jak mod byłby dla mnie najlepszy? I czy ktoś mógłby pokazać jak go poprawnie zainstalować?
Rome Total Realism czy Europa Barbacorum?