-
Re: Pytania o mody. Czyli szukasz,tutaj zapytaj....
tak myślałem.
A znacie taką grę strategiczną?
Inna sprawa, że może ktoś ma jakąś mapkę zrobioną, na której są pododawane prowincje, na tyle, że wojna z Niemcami staje się realnie ciężką, bo Szkopy składają się z 20 prowincji a nie jakiś 5-7 i vice versa. Jakby cała mapa składała się z więcej prowincji to gra byłaby trudniejsza i podbicie całej mapy sprawiałoby naprawdę frajdę. Byłyby wtedy dwie opcje - napad rabunkowy - czyli omijamy biedniejsze cele i niszczymy najważniejsze punkty, oraz atak w celu przejęcia prowincji.
Jeśli ktoś nie ma takiej szczegółowej mapy to w wolnym czasie mogę się pobawić mapka na podstawie tego tematu - viewtopic.php?f=19&t=1097
tylko, że przy obecnym stanie czasu zajęłoby mi to z pół roku, o ile nie więcej...:/
-
Cytat:
Zamieszczone przez Dunkel
Inna sprawa, że może ktoś ma jakąś mapkę zrobioną, na której są pododawane prowincje, na tyle, że wojna z Niemcami staje się realnie ciężką, bo Szkopy składają się z 20 prowincji a nie jakiś 5-7 i vice versa. Jakby cała mapa składała się z więcej prowincji to gra byłaby trudniejsza i podbicie całej mapy sprawiałoby naprawdę frajdę.
Ściągnij mody. Większość ma przerobione mapki. Najmniejszy mod zmieniający mapę to Regions and Provinces lub coś w tym stylu. Dodatkowo pewnie nie wiesz, że jest ograniczenie liczby regionów.
-
Czy jest jakiś mod który zmienia janczarom noże/miecze na szable?
-
Jaki mod na podstawkę "dopieszcza" Bizancjum? Lubię tę frakcję, ale czasem naprawdę przykro mi się robi jak widzę te kosmiczne staty ich jednostek. Turcji da się jeszcze jakoś skopać tyłek, ale jak dochodzi do walki z jakąś cieższą europejską piechotą lub kawalerią to wymiękam. Słyszałem tylko o Broken Crescent, może znacie coś jeszcze?
-
czy jest mozliwy speed x4
bo domyslnie jest
pauza , 1x ,2x, 6x ...
2 to za malo a 6 za duzo... niema moda na 4x ???????????????? :? :?:
-
Witam
Mam pytanie czy istniej mod o nazwie Warhammer Total War. Szukałem na necie i cos jest tylko ze nie idzie tego ściągnąc. Nawet oglądałem filmik i bardzo mi sie spodobał, uwielbiam obydwie gry a ich polączenia będzie super.
-
Cytat:
Zamieszczone przez yodos
Witam
Mam pytanie czy istniej mod o nazwie Warhammer Total War. Szukałem na necie i cos jest tylko ze nie idzie tego ściągnąc. Nawet oglądałem filmik i bardzo mi sie spodobał, uwielbiam obydwie gry a ich polączenia będzie super.
Poszukaj w modach globalnych ;) zresztą wyszukiwarka nie gryzie :)
-
no wiem ze ne gryzie :oops:
poza tym znalazłm tylko nie jest jeszcze skońzony mam nadzieje że skończą go szybko :D . Mam jeszcze jedno pytanie można miec zinstalowane kilka modów bo zobiłem tak i nic mi nie działa, noi chyba że cos schrzaniłem :D
-
Kilka modów ingeruje w pliki gry, ale dla przykładu ja mam SS RR/RC, TATW, Broken Crescent, Deus Lo Voult, Das Heilige Römische Reich, Renaissance i wszystko mi normalnie działa.
BTW. Mój folder z medkiem waży 37 GB :D (tak dla porównania mam dysk 200 GB z czego tylko
184 GB mi wykrywa) Czyli ta gra zajmuje mi 20% miejsca na dysku :D
-
No to dośc tak :shock: mój tylko 20 GB ale nie ma tyle modów zainstalowanych. :cry:
-
Jaki jest fajny mod pod kingdoms/podstawkę o krucjatach? Broken cerest mam, jednak coś bardziej krucjatowego, więcej jednostek itd.
-
A czy jest jakiś mod (oprócz third age) gdzie łucznicy jak napinają łuk mają na cięciwie strzałę ?
-
Szukam modyfikacji Stainless Steel 6,1 autorstwa polskiego użytkownika, którą dawno temu widziałem na forum. Pamiętam że zmieniała mapę Polski i okolic ;) Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie ?
-
Witam chciałbym się dowiedzieć czy istnieje mod do medievial II z dodatkiem lub bez opowiadający o II Wojnie Światowej lub ogólnie z XX XXI wieku...?
-
Cytat:
Zamieszczone przez Galik
Witam chciałbym się dowiedzieć czy istnieje mod do medievial II z dodatkiem lub bez opowiadający o II Wojnie Światowej lub ogólnie z XX XXI wieku...?
Nie ma takiej modyfikacji. Najstarsze to XVII- XVIII wiek.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Soul of Night
Cytat:
Zamieszczone przez Galik
Nie ma takiej modyfikacji. Najstarsze to XVII- XVIII wiek.
Najstarsze :?: :D Chyba najpóźniejsza ;)
-
A moglibyście zarzucić przykłady? :D
-
Czy jest jakiś mod dodający hot-seat pod WWMwE 0.9 ?? Bo, gdy robię hot-seat tak jak w podstawce żadnych zmian nie ma :roll: A chciałbym pograć sobie Litwą i Rusią Kijowską . Jeszcze jedno pytanie. Wiem, że zły temat ale można jakoś zmienić w plikach żeby Rusią Kijowską można było grać na WWMwE 0.9 bez pobierania 1.0 ?? ;)
-
Czy istnieje jakis mod na podstawke MTW2 najlepiej na big mapie w ktorym mozna grac aztekami ?
-
Witam, chciałbym zapytać czy zna ktoś może moda przenoszącego akcje na późniejszy okres- chodzi mi o coś w stylu Ogniem i Mieczem do Rome'a, lub upodobniającego Medievala do Empire.
-
For King or country - jak sama nazwa mówi czasy wojny domowej w Anglii
Renaissance TW - Renesans
XVIIth Century Mod: Dominium Maris Baltici - chyba nie muszę to tłumaczyć osobom które znają się na historii :D
I to są trzy główne mody o późniejszych czasach
-
Czy jest jakiś mod oparty o trylogię Tolkiena (coś w stylu Third Age), z tym że na czystego Medievala 2?
-
Podziękować Andzia.
Niestety For King or country w ogóle mi nie pasuje, zależy mi najbardziej na husarii itp. Renaissance TW też jakoś mi nie przypadł, za to ostatni: XVIIth Century Mod: Dominium Maris Baltici wydał mi się najbardziej godny zainteresowania, jednak z tego co wyczytałem na twcenter to projekt padł. No i dupa.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Inglorion
Czy jest jakiś mod oparty o trylogię Tolkiena (coś w stylu Third Age), z tym że na czystego Medievala 2?
Nie
Cytat:
Zamieszczone przez mjsz
Podziękować Andzia.
Niestety For King or country w ogóle mi nie pasuje, zależy mi najbardziej na husarii itp. Renaissance TW też jakoś mi nie przypadł, za to ostatni: XVIIth Century Mod: Dominium Maris Baltici wydał mi się najbardziej godny zainteresowania, jednak z tego co wyczytałem na twcenter to projekt padł. No i dupa.
Ale jest przecież beta XVIIth century mod
-
Niby tak ale z tego co kojarzę to pisało tam coś tylko o bitwach tzn. o braku kampanii.
-
Szukam regionalnego moda pod kingdoms coś jak kampania teutońska. Fajnie byłoby gdyby przede wszystkim można było grać w podstawkę i aby dyplomacja była lepsza niż w postawce. Z góry podziękował!
-
Witam a ja chciałbym się dowiedzieć czy istnieje mod przenoszący nas z medievial II bez lub z dodatkiem do uniwersum gwiezdnych wojen... Z góry dzięki za odpowiedź...
-
Takiego chyba niema.
Eee czy jest jakiś mod dodający wiele nacji i prowincji?
-
Cytat:
Zamieszczone przez kretu19955
Szukam regionalnego moda pod kingdoms coś jak kampania teutońska. Fajnie byłoby gdyby przede wszystkim można było grać w podstawkę i aby dyplomacja była lepsza niż w postawce. Z góry podziękował!
Wojny Bałtyckie.
Lithuania Mod.
Oba dostępne na forum w działach: polskie modyfikacje i modyfikacje regionalne.
Możliwe, że Rusichi też.
Cytat:
Witam a ja chciałbym się dowiedzieć czy istnieje mod przenoszący nas z medievial II bez lub z dodatkiem do uniwersum gwiezdnych wojen... Z góry dzięki za odpowiedź...
Tylko na Rome Total War. I jest to mod udostępniający tylko bitwy.
Cytat:
Eee czy jest jakiś mod dodający wiele nacji i prowincji?
Broken Crescent.
Falcon total War.
Retrofit 6.0 (nowe jednostki).
a tak szczerze mówiąc to połowa produkcji z działu modyfikacje globalne.
-
Czy jest jakiś mod zmieniający Medevial 2 w czasy Imperium Rzymskiego ? (czyli w czasy Rome Total War?)
-
Cytat:
Zamieszczone przez gauron
Czy jest jakiś mod zmieniający Medevial 2 w czasy Imperium Rzymskiego ? (czyli w czasy Rome Total War?)
Pod m2tw nic nie znajdziesz, natomiast pod kingdoms znajdziesz Invasio Barbarorum II oraz (w trakcie produkcji) Europa Barbarum II
-
Czy ta modyfikacja będzie działała gdy mam zainstalowany Stainless Steel 6.1 ?
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=128720
-
Powinna działać gdy masz zainstalowanego SS6.1, mod ten zmieniający tekstury krzyżaków ingeruje tylko w tekstury kampanii Teutonic a nie SS6.1
-
Czy istnieje mod z Husytami (Taborytami Czeskimi)
-
Szukam moda który dodawałby nowe frakcje, typu zakon krzyżacki, templariuszy, litwa itd. tylko nie zmieniałby mapy która była w podstawowej wersji na tą ogromną, jedynie tylko dodawała prowincje, czy jest coś takiego?
Jeśli nie, to czy ktoś wie jak przenieść frakcję z dodatku? thx
-
Szukam jakiegos fajnego moda, nie chce SS bo mi cos przycina i wywala do windy, chodzi o to zeby bylo sporo prowincji (jednak nie wiecej niz w SS), dobra dyplomacja (nie łamanie sojuszy), trudno zeby bylo ( poziom jak w SS), nowe jednostki, nowe frakcje, i mapa Europy i zeby byl stabilny ;p.
Prosilbym również o Linki (byle nie hotfile) do moda Call of Warhammer
edit
na jakim modzie toczy sie wiekszasc Kampanii Online?
-
Witam.
Czy znajdę jakiś mod toczący się w IX-X wieku?
-
Poszukuję moda(o ile taki w ogóle istnieje) dodającego nowe prowincje do mapy kampanii w medku(zwykłej dwójce). Jednak jest jedno, ale... ma dodawać tylko prowincje i nie zmieniać innych rzeczy. Przy tym dobrze by było, żeby nie miał zbyt wielkiej ilości rażących błędów.
Istnieje w ogóle taki mod??XD
-
Cytat:
Zamieszczone przez BlackKuma
Poszukuję moda(o ile taki w ogóle istnieje) dodającego nowe prowincje do mapy kampanii w medku(zwykłej dwójce). Jednak jest jedno, ale... ma dodawać tylko prowincje i nie zmieniać innych rzeczy. Przy tym dobrze by było, żeby nie miał zbyt wielkiej ilości rażących błędów.
Istnieje w ogóle taki mod??XD
oooo! i zeby bylo lepsze AI (nie zrywane sojusze) i troszku trudniejszy
-
Mnie wystarczy to co napisałem, bo reszta to już zbytnie ingerowanie w grę.