Praszam, że czekacie na mnie, ale poza lekkim chorowaniem, czekam na odpowiedź dlaczego posty shadow-huntera poznikały z dyplomacji.
Wersja do druku
Praszam, że czekacie na mnie, ale poza lekkim chorowaniem, czekam na odpowiedź dlaczego posty shadow-huntera poznikały z dyplomacji.
Składam oficjalny wniosek żeby odwołać kolegę krasnoluda z gry. Bez urazy jakiejkolwiek dla kolegi, ale sobie nie radzi, spamuje i psuje innym rozgrywkę. Brak interpunkcji, pojedyncze zdania i nierozgarnięta polityka niszczą klimat kampanii.
+1 dokładnie o tym samym myślę. Teraz ten taki spam, jakby pisał na czacie, zero role-play'u i nagle wymyślanie w trakcie, że nikt ŁĄCZNIE Z CHAOSEM nie rozpoznał krasnoludów chaosu. Po prostu meh.
Ja bym był za tym, żeby napisać do kolegi o co chodzi w danej zabawie i dać mu osta albo coś takiego może się poprawi a jak to nie pomoże to niestety MG będą musieli postanowić co zrobić.
Szczerze to trochę przeszkadza i rozwala grę, nie jest trudne zrobić 1 wiadomość i bardziej się przyłożyć jeżeli się chcę grać oczywiście.
Niestety również jestem za tym żeby minimalnie koledze dać ostatnie ostrzeżenie, lub całkowicie usunąć go z kampanii. Jego ostatnie poczynania są pozbawione jakiegokolwiek uzasadnienia jego ostatnich działań, i mało 'flufowe' działania wybijają trochę z klimatu.
za ostatnia szansą
Odbyłem rozmowę z Shadow Hunterem. Otrzymał ostatnią szansę, na pisanie w sposób estetyczny, nie psucie klimatu gry, pisanie dłuższych wiadomości o większej wartości merytorycznej, nie podejmowanie pochopnych decyzji i ogólne zaangażowanie w rozgrywkę. Jeżeli szansa nie zostanie wykorzystana, pozostanie jedynie jedna opcja. Mam nadzieję że nie będziemy musieli jej wprowadzić.
Koniec. Wszyscy gracze zaznaczyli, że skończyli swoje działania. Jutro o godzinie 8:00 startuje tura II!. Wstępnie będzie ona trwała do przyszłej niedzieli, a działania armiami można wydać do wtorku. Jeżeli znów się szybciej uwiniemy, to tura III zacznie się wcześniej.
Niestety, od poniedziałku 20 maja do czwartku 23 maja nie będę miał dostępu do komputera, to też zajmować się wami będzie jedynie Tomas. Zachęcam by dodać go do znajomych na steam (link w temacie ,,Kontakt z Mistrzami Gry''), lub kontaktować się przez Discorda SacredBandu.
A ja może trochę nie na temat ale chciałbym pogratulować chłopakom pracy nad kampanią,myślę że rozwiązanie z dwoma dobrze dogadującymi się MG to strzał w dziesiątkę bo pracy na jedną osobę byłoby sporo a tak to się wszystko ładnie rozkłada. Trzymam kciuki i mam nadzieję że uda Wam się sprawnie dograć ją do końca a w kolejnej edycji kto wie,może i ja bym się załapał na grę ;p. Na szczególne wyróżnienie zasługuje też Turek,Mist i Daniel którzy świetnie oddają klimat rozgrywki,miło widzieć że i inni gracze z mniejszym lub większym powodzeniem próbują się wczuć i tworzyć ciekawe posty,oby tak dalej :ok:.
Duce Duce a jaaaaa :p jak na pierwszy raz :D
Też jest dobrze,choć wysokie elfy w mojej wizji powinny być bardziej aroganckie i bezczelnie pewne siebie ;D.
Dziękujemy za miłe słowo :). Od siebie dodam, że gracze naprawdę stają na wysokości zadania, często z Hadvarem jesteśmy pod wrażeniem widząc opisane przez nich wątki na TF. Zaangażowanie jest bardzo wysokie i mamy nadzieję, że utrzyma się przez następne tygodnie :).
Tak z ciekawości tura zakończona już??
Do 23:59 można zmienić rozkazy wydane wojskom. Sama tura jeszcze kilka dni potrwa na pewno.
RIP Białobrody najlepszy wojownik Bjornlingów. Będziemy za nim płakać :((((
Spoiler:
Nie będzie więcej bitew w tej turze.
Cześć, wróciłem z wyjazdu, i za niedługo ruszam z odpisami ;) . Chciałem również podziękować za słowa uznania, bardzo cieszy nas myśl że gra wam się podoba :D .
No Panowie, jak wygląda postęp tury?
Dziś się pojawią wyniki bitew. Myślę, że turę skończymy planowo w niedzielę, bo jeszcze zostało trochę do zrobienia nam i graczom.
Którzy gracze się opindalają? :P
Np ja ponieważ w po bitwie troszkę mi się pozmieniał plan, i nadal może się zmienić jest dość zależny od pewnych.. wątków :). Na te chwilę mam cisze w tej kwestii (powiedzmy) ;) a wieść niesie, że Krasnal zwyciężył z przeważająca siłą Orków... W oczach Orków to był raczej standartowy wypad, który zrobił więcej niż mógł.
koszt rozwoju prowincji równa się kosztowi jaki zysk generuję czy jak ;)
Jutro o 08:00 zaczynamy następną turę ;)
Jak waszym zdaniem sprawdzają się zasady? Czy po 2 turze odczuwacie, że coś powinno zostać zmienione? Z chęcią usłyszę opinię graczy. :)
Jak dla mnie jest ok tylko czasem się trzeba trochę dopytywać o nie które info ale od tego mamy dyskusję i naszych MG :)
Mapa kiedy będzie miała aktualizację :)
Jest git. Fajnie się gra, ale ludzie róbcie więcej jakiś fajnych akcji. Np. piszcie coś na TF i prosicie potem MG żeby udostępnił na ogólnym temacie kampanii. Razem budujmy klimat, a nie męczmy tylko MG :D (patrz. post o egzekucji Bjornlingów).
Wiesz Turek może nie tyle co prosić o udostępnianie tego, bo nie wszystko się nadaje do tego myślę że jeśli nasi MG stwierdzą że to się nada to dadzą
Mała poprawka na mapie politycznej została naniesiona, gniazda mantykor należą do chaosu. Proszę zobaczyć.
Post o egzekucji Bjornlingów jest tak naprawdę w całości napisany przez Turka, my tylko go przenieśliśmy do głównego tematu. Jeśli któryś z graczy ma ciekawy pomysł na wątek fabularny, to śmiało pisać do nas byśmy go udostępnili dla wszystkich :).
Tomas zapraszam na salę obrad tam parę smaczków fabularnych może znajdziesz :p
Oki to z ekipą się naradzimy co można co nie i co jakiś czas damy wam znać:)
Mist już najwyższy poziom prowincji? Ładne cheaty xD
Przypominam o rozkazach dla wojsk, jak zwykle do godziny 24:00 ;)
No i super. Panowie ulepszamy Lore Warhammer'a hehe