https://i.ibb.co/KqRYdM5/TEST.jpg
Tura VI:
//Terqwel wchodzi do wielkiej sali w której panuje lekkie zamieszanie w rogu. Zauważa Malrithe piękną Druchii jak się okazuję to ona nadzoruje "dyplomacją" w Nagronath. Po przekazaniu listu, elfka odpowiedziała...
Witam mój Pan nie kłamał macie ciekawe sługi jak pewne widzisz Lorda Teguala nie ma w tej chwili ma inne ważne sprawy.
//Malrithe przeczytawszy list od posłańca lekko się uśmiecha i mówi
Ten list tylko mnie utwierdził w mocy naszego Pana Lorda Teguala, wszystko jest tak jak przewidział. Kilka dni temu wyruszył z wojskami w kierunku Twierdzy Krasnali, na odejściu przekazał mi pieczę nad tymi komnatami i rzekł, że niedługo zjawi się tutaj wysłannik mrocznych bogów i oto jesteś! Jako, że w moich kompetencjach leżą sprawy dyplomatyczne to w imieniu mojego Pana Theguala informuje Cię, że wyrażamy zgodę na wspólny atak na te marne szkodniki które zaśmiecają te góry. Nie martwcie się wkrótce będę robić to co powinny czyli kopać kosztowności w imię mojego Pana. Przekaż swojemu Panu te dobre nowiny razem nasze armię przywrócą "Ład" w tych górach co umocni naszą pozycję na tej wyspie oraz pozwoli zdobyć Ci upragnioną sławę dla Twojego Boga ale te sprawy zostawmy jak już wygramy bitwy i wojny.
//Wysunięcie propozycji PON(4 tury) w celu wspólnego ataku na ziemie krasnoludów(Kacper)