-
Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
Cytat:
Joke polega na tym, że 'zwykły' homoseksualista nie mówi z ambony do wiernych, jaki to grzech sodomski jest straszny, jakim to potępieniem są lubieżne czyny wobec dzieci, itd.
Tutaj tkwi szkopuł. Tutaj tkwi hipokryzja na niewyobrażalną wręcz skalę.
Racja, ale jeśli chcesz o tym porozmawiać to załóż osobny temat ;)
Cytat:
Komentarz do tego tekstu jest chyba zbedny?
to chyba nie komentuj? :lol:
Cytat:
Ani Homoseksualizm, ani heteroseksualizm, ani nawet biseksualizm nie ma zwiazku z pedofilia.
Dobrze wiesz że mają związek i wiesz jaki- pozwalając na jedną patologię pozwalamy na podnoszenie głów z rynsztoka i walkę o swoje "prawa" pozostałym.
Homoseksualizm ma bardzo dużo wspólnego z pedofilią- gej nie będzie uprawiał pedofilii na dziewczynkach. Lubicie przykłady z plebanami to odnieście to do nich- najpierw homoseks w seminarium, potem eskalacja skrzywienia psychiki pod postacią pedofilii w zachrystii.
-
Cytat:
Dobrze wiesz że mają związek i wiesz jaki- pozwalając na jedną patologię pozwalamy na podnoszenie głów z rynsztoka i walkę o swoje "prawa" pozostałym.
Dobrze wiem, ze sie mylisz. Rozróznij cos co odbywa sie chociazby za zgoda obu stron, swiadomych i w pelni rozwinietych jednostek (doroslych i dojrzalych do tego), a czyms co wymaga przymusu, bo sex z dzieckiem, ktore jest nierozwiniete pod wzgledem fizycnym i psychicznym, zawsze bedzie dla niego krzywda.
Cytat:
Homoseksualizm ma bardzo dużo wspólnego z pedofilią- gej nie będzie uprawiał pedofilii na dziewczynkach.
A heteroseksualista nie bedzie na chlopcach. No i? Poza tym, moge sie mylic, ale wydaje mi sie, ze dla pedofila plec dzieckanie nie ma zaczenia. Dla niego najwazniejsze jest niedojrzalość fizyczna dziecka.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Pamiętaj, że tolerując homoseksualizm tolerujesz go również wśród plebanów.
Homoseksualizm i pedofilia to oczywiście nie to samo. W każdym razie tolerowanie homoseksualizmu nie oznacza tolerowania go wśród księży, bowiem tych obowiązuje celibat. Przynajmniej udają, że ich obowiązuje. Wracamy więc do uwagi, skądinąd słusznej, rzuconej przez Witię.
Cytat:
Homoseksualizm ma bardzo dużo wspólnego z pedofilią- gej nie będzie uprawiał pedofilii na dziewczynkach.
Co to ma być? Pedofilia na chłopcach jest niedopuszczalna a na dziewczynkach już tak?
Z badań wynika, że orientacja seksualna pedofila nie ma zwiazku z preferowaną płcią dziecka.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Baal-Melkart
Z badań wynika, że orientacja seksualna pedofila nie ma zwiazku z preferowaną płcią dziecka.
"Amerykańscy naukowcy odkryli, ze amerykańscy naukowcy nie istnieją". Takie coś wg mnie można odnieść tylko do najmłodszych dzieci. W przypadku tych trochę starszych (powiedzmy 12 lat) już bym się nie zgodził.
-
-
Miałem nic nie pisać w temacie o pederastach ale no cóż :
Ktokolwiek próbuje zalegalizować związki
homoseksualne, powinien wiedzieć o powiązaniach
między homoseksualizmem a pedofilią. JEDYNA
RÓŻNICA MIĘDZY HOMOSEKSUALIZMEM, A PEDOFILIĄ TO
WIEK DZIECKA, KTÓRY PRÓBUJE SIĘ OBNIŻYĆ. Wśród
pedofilów istnieje nieproporcjonalnie większa
liczba homoseksualistów. Stwierdzono przenikanie
się ruchu homoseksualnego z ruchem na rzecz
akceptacji pedofilii. Przykłady związku
homoseksualizmu z pedofilią starożytnej Grecji
opisuje mitologia, a chwali ich literatura. Już
12-letnich chłopców używano dla "rozkoszy
seksualnej". Kwitła prostytucja męska i handel
chłopcami. Chłopcy i młodzi mężczyźni świadczyli
usługi w domach publicznych. Pomiędzy pedofilią a
homoseksualizmem zachodzą ścisłe związki,
politolog prof. Mirkin napisał, że "organizacje
pedofilskie były pierwotnie częścią koalicji gejów
i lesbijek. Badania wskazują, że w 3%-wej grupie
homoseksualistów aż 1/4 z nich to pedofile, co
oznacza, że w tak małej grupie, zachowania
pedofilskie występują ~25 x częściej niż w ponad
90%-wej populacji mężczyzn heteroseksualnych.
Dzieci z rodzin homoseksualistów są bardziej
skłonne do promiskuityzmu i homoseksualizmu. Wg
badań holenderskich śr. długość
‘oddanego’ związku homoseksualnego
wynosi ledwo 1,5 roku. W tych samych badaniach
(~8000 homoseksualistów) 71% związków trwała mniej
niż 8 lat. Przemoc w tych związkach jest do 3 x
bardziej powszechna niż w związkach hetero. To nie
gwarantuje dzieciom potrzebnej stabilności. Były
homoseksualista Stepen Bennet (ma żonę i 2 dzieci)
powiedział: "Przyznanie homoseksualistom praw do
małżeństw i adopcji to umyślne tworzenie rodzin
dysfunkcyjnych". Wbrew oczekiwaniom homoseksualizm
nie jest uwarunkowaniem wewnętrznym, ani też nie
jest niezmienny, a genu homoseksualnego nigdy nie
odkryto. Badania wskazują na możliwość zmiany
orientacji homoseksualnej na heteroseksualną.
Biologia w sposób oczywisty potwierdza, że nikt
się nie rodzi homoseksualistą. O tożsamości
płciowej i zachowaniach seksualnych decydują
przede wszystkim wpływy środowiskowe. Wcześniej
homoseksualiści byli pod rygorem prawa (prawo
Mojżesza przewidywało za to karę śmierci).
Poprzestawano na dekryminalizacji czynów
homoseksualnych, na nieinteresowaniu się ich
prywatnym życiem. Dziś to już za mało. Celem tego
środowiska nie jest ochrona prywatności, na własny
rachunek błądzenie, bez naruszania praw innych.
Domaganie się związków partnerskich to inwokacja
do nieokreślonego zrównania homoseksualistów.
Greccy filozofowie negowali homoseksualizm.
Sprzeciwiali się prawnym zezwoleniom na ten
proceder. Platon oskarżył Spartan i Kreteńczyków
właśnie o wypaczenie homoseksualne skutkiem
ćwiczeń gimnastycznych nago. Homoseksualizm
obarczał nieokiełznaniem żądz, a historie o
Zeusie-pederaście uznał za samousprawiedliwianie
własnego wypaczonego obyczaju. To Platon
zaproponował prawo zakazujące całkowicie
homoseksualizmu jako rozkosz przeciwko naturze.
Arystoteles traktował to jako stan chorobliwy
wynikający z przyzwyczajenia, jak u tych, co od
lat młodzieńczych są zhańbieni, dlatego
nieaprobowany przez współczesnych
homoseksualistów, którego poglądy wydają się
dziwne jak na Greka, choć normalne jak przystało
na normalnego człowieka.
-
olaboga. to z forum frondy?
a hetero znaczy też różni się od pedofilii jedynie wiekiem dziecka? jak ktoś lubi kobiety to i dziewczynki małoletnie tak samo? super.
-
Cytat:
a hetero znaczy też różni się od pedofilii jedynie wiekiem dziecka?
też, z tym że procentowy udział pedofili w hetero jest dużo mniejszy niż udział pedofili w ogólnej liczbie gejów.
-
możesz przytoczyć jakieś badania?
-
Po co skoro i tak będą dla Ciebie prowokacją i kłamstwem?
-
badania naukowców? seksuologów? lekarzy psychiatrów? ^^ chyba mnie z kimś pomyliłeś.
w innym wypadku mogę uważać, że bazujecie na głupim stereotypie dla was wygodnym.
-
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
badania naukowców? seksuologów? lekarzy psychiatrów?
Bez znaczenia- dopóki nie zrozumiesz, że Twoje poglądy mogą być błędne- nie będziemy rozmawiać poważnie.
Na razie jednak we wszystkich tematach na Agorze wieje od Ciebie nienawiścią do KK i każdego kto nie zgadza się z Twoim "jedynie słusznym" światopoglądem.
Cytat:
w innym wypadku mogę uważać, że bazujecie na głupim stereotypie dla was wygodnym.
odezwał się ten co nie bazuje na stereotypach...
-
ależ to samo mógłbym zarzucić i Tobie :D
bo i na tym opiera się dyskusja. muszą być osoby o innym swiatopoglądzie. inaczej o co bysmy mieli sie spierać?
a wianie nienawiscią to baardzo subiektywne odczucie.
więc masz jakieś dowody na pedofilia=homo? czy ksiądz na religii tak powiedział i amen? :lol:
-
Oczywiście mogę- problem polega jednak na tym że to co nie zgadza się z Twoim światopoglądem nie może być prawdziwe, czyż nie? Jeżeli o homo/ aborcji/eutanazji napisze jakiś katol, to choćby pisał słusznie to wiadomo- propaganda/ciemnogród. Jeśli napisze jakiś homo/ateista to od razu jest ok choćby totalne głupoty pisał itd.
Dlatego nie warto (przynajmniej z Tobą) przedstawiać argumentów bo i tak skończy się na gdybaniu "ma być tak bo inaczej będzie ciemnogród" i "powinno być tak bo na Zachodzie jest tak" czyli na uznawaniu obecnych trędów za wyznaczniki moralności etc.
Cytat:
czy ksiądz na religii tak powiedział i amen?
Dzięki, że potwierdziłeś to co o Tobie pisałem w tym i poprzednim poście ;)
-
fajne masz wizje, szkoda że zmyślone :lol:
Cytat:
Jeżeli o homo/ aborcji/eutanazji napisze jakiś katol, to choćby pisał słusznie to wiadomo- propaganda/ciemnogród
co oznacza słusznie? wg jego swiatopoglądu tylko i wylacznie. nie jest to obowiazujaca wszystkich wizja. chyba nawet w KK dozwolona jest różnica zdań..?
Cytat:
Jeśli napisze jakiś homo/ateista to od razu jest ok choćby totalne głupoty pisał itd
był już taki przypadek? przypomnij może.
Cytat:
Dlatego nie warto (przynajmniej z Tobą) przedstawiać argumentów bo i tak skończy się na gdybaniu "ma być tak bo inaczej będzie ciemnogród" i "powinno być tak bo na Zachodzie jest tak" czyli na uznawaniu obecnych trędów za wyznaczniki moralności etc.
wtf..? rozumiem, że to kolejny stereotyp lewaka i ateisty (chociaż daleko mi do takich typów). i pisze się trendy... dżizas. człowiek całe życie stara się isc pod prąd a tu mówią, że kieruje sie nagle trendami...
nie znasz mnie a z taką łatwoscią oceniasz.
co więc z tymi badaniami? czy jedziemy dalej z analizą Twoich fobii i uprzedzeń?
-
Daj sobie spokój z ortografią panie polonisto. Wiem, że na brak argumantów to jedyne lekarstwo ale cuż...
Cytat:
człowiek całe życie stara się isc pod prąd
Oglądałeś kreskówkę "Koleś Git"? Nie? To obejrzyj ;) Coś dla Ciebie.
Cytat:
co oznacza słusznie? wg jego swiatopoglądu tylko i wylacznie.
a wg Twojego światopoglądu to nie?
Cytat:
nie znasz mnie a z taką łatwoscią oceniasz.
i kto to mówi? Ty dlatego że mam poglądy podobne do nauki KK od razu mnie szufladkujesz do jego członków. Mało tego- od razu jestem dla Ciebie słuchającym we wszystkim księży człowiekiem bez własnego zdania. A takie pytanie- jeśli zgadzam się w jakiejś kwestii z KK to od razu nie mam własnego znania? A jeśli się z Tobą w czymś zgodzę to też? Czy może wtedy jest ok, mam swoje zdanie i nie jestem za wstecznictwem? I kolejne pytanie-
Cytat:
człowiek całe życie stara się isc pod prąd
zgodnie z tym jeśli wejdziesz na forum wrogów KK to go tam bronisz czy jednak idziesz z prądem i też atakujesz?
-
może jednak porozmawiajmy o gejach.
czekam więc na potwierdzenie pedofil=homo.
a ciągnę ten temat bo jest zabawny ^^ nie żeby coś wyjaśnić.
-
Cytat:
na ten temat można długo, a i tak nic z tego nie wynika.
Zgadnij kogo zacytowałem ;) Odpowiedź w 3 poście na 1 stronie.
Cytat:
To sobie załóż taki temat w tawernie.
Reasumując- uważam że admini powinni zamknąć ten idiotyczny temat, który nie prowadzi do niczego tylko sporów między userami.
-
Patrząc z boku, stwierdzam, że Zakapior mogłeś już z 5 razy podać te badania....
-
Cytat:
Zamieszczone przez Czik
"Amerykańscy naukowcy odkryli, ze amerykańscy naukowcy nie istnieją".
Brawurowo obaliłeś wyniki badań ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez Czik
Takie coś wg mnie można odnieść tylko do najmłodszych dzieci. W przypadku tych trochę starszych (powiedzmy 12 lat) już bym się nie zgodził.
Dlaczego? Definicja pedofilii jest w miarę jednoznaczna. Dotknięte nią osoby interesują się dziećmi będącymi w okresie przedpokwitaniowym.
Cytat:
Zamieszczone przez Fumanchu
JEDYNA
RÓŻNICA MIĘDZY HOMOSEKSUALIZMEM, A PEDOFILIĄ TO
WIEK DZIECKA, KTÓRY PRÓBUJE SIĘ OBNIŻYĆ.
A jaka jest różnica miedzy heteroseksualizmem a pedofilią?
Cytat:
Wśród
pedofilów istnieje nieproporcjonalnie większa
liczba homoseksualistów.
Jakby babcia miała wąsy to by była dziadkiem. Masz jakieś dane na poparcie tej tezy? Bo ja spotkałem się ze statystykami, że ok. 90% pedofili to osoby heteroseksualne.
Cytat:
Przykłady związku
homoseksualizmu z pedofilią starożytnej Grecji
opisuje mitologia, a chwali ich literatura.
Olśniło mnie! Teraz już wiem, że wszyscy, ok. 10 tys. (piwerwsza połowa V w. p.n.e.) Spartiatów to byli geje i pedofile!
Cytat:
Badania wskazują, że w 3%-wej grupie
homoseksualistów
Nawet dokładnie ich policzył. No brawo. Cała reszta ma z tym problemy, on nie.
A na koniec stanowisko Polskiego Towarzystwa Seskuologicznego:
"Należy podkreślić, że – identycznie jak sama w sobie heteroseksualność –
również homoseksualność per se nie implikuje żadnej szczególnej predyspozycji
do zakazanego prawem wykorzystywania seksualnego dzieci.
Znakomita większość przypadków wykorzystywania seksualnego dzieci
w Polsce jest popełniana przez heteroseksualnych mężczyzn i ma miejsce w
rodzinie (tj. wykorzystywanie dziewczynek przez mężczyzn będących
członkami ich rodzin – np. przez ojca, ojczyma, dziadka, wuja itd.). Ze względu
na fakt, że osoby homoseksualne stanowią w społeczeństwie mniejszość,
przypadki wykorzystywania seksualnego dzieci popełnianego przez te osoby
stanowią proporcjonalną mniejszość w porównaniu do czynów popełnianych
przez ludzi heteroseksualnych.
Przypisywanie osobom homoseksualnym szczególnej – w porównaniu do
heteroseksualnych – skłonności do seksualnego wykorzystania dzieci stanowi
nieuprawnione nadużycie, a rozpowszechnianie skojarzenia między
homoseksualnością a pedofilią jest domeną ludzi nieświadomych i
niekompetentnych bądź też uprzedzonych do ludzi homoseksualnych i
sprzeciwiających się prawom obywatelskim tych osób."
-
Czyli, mój tok myślenia jest prawidłowy ? "Bycie homo nie równa się byciu pedofilem, równie dobrze hetero też może nim być". A co do tolerancji, to już inna sprawa.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Aquila
Czyli, mój tok myślenia jest prawidłowy ? "Bycie homo nie równa się byciu pedofilem, równie dobrze hetero też może nim być".
Można to tak ująć ;)
-
Cytat:
A na koniec stanowisko Polskiego Towarzystwa Seskuologicznego:
Na koniec to sobie obejrzyj wiadomości- niektórzy z tych speców twierdzą, że można leczyć przez molestowanie :lol:
Cytat:
rozpowszechnianie skojarzenia między
homoseksualnością a pedofilią jest domeną ludzi nieświadomych i
niekompetentnych bądź też uprzedzonych do ludzi homoseksualnych i
sprzeciwiających się prawom obywatelskim tych osób."
Jeszcze niech dopiszą że to "domena" wsteczników i ciemnogrodzian. Nie ma tolerancji dla nietolerancji!
Ps: ciekawe o jakie prawa obywatelskie chodzi? Branie ślubów i adopcje dzieci przez homo jak sądzę...
A teraz coś stricte na temat homoseksualistów:
http://www.youtube.com/watch?v=Y3uIGJbOSIM
Najlepszy pysk ma ten lider organizacji :lol:
-
Cytat:
Na koniec to sobie obejrzyj wiadomości- niektórzy z tych speców twierdzą, że można leczyć przez molestowanie
No tak, wiec nie przejmujmy sie lekarzami, przeciez jakis tam jeden kogos zabil. Cala organizacja musi zbrodnicza! Tak samo z kazdym innym zawodem...
Cytat:
Jeszcze niech dopiszą że to "domena" wsteczników i ciemnogrodzian. Nie ma tolerancji dla nietolerancji!
ty masz jakis problem:/ Jescze nikt tego w stosunku do ciebi nie uzyl, a ty krzyczysz juz ktorys raz o tym...
Daj jakies argumenty, bo w tej chwili to miotasz sie jak łoś we wnykach. Cos o jaichs badaniach tez wspominales, chetnie poczytamy te niusy;)
-
Cytat:
chetnie poczytamy te niusy;)
po co? Lepiej dla "Was" uznać to za pewnik:
Cytat:
stanowisko Polskiego Towarzystwa Seskuologicznego:
z akcentem na słowo "stanowisko" oczywiście :lol:
Zresztą jakim prawem wypowiadasz się za jakichś "My", w domyśle większość? Z tego co widzę w ankiecie przewagę ma moja opcja czyli nr 2, w społeczeństwie zresztą też.
Co do mnie to żyj w błogiej nieświadomości, cokolwiek bym napisał to i tak padnie "rzeczowy" argument:
Cytat:
ksiądz na religii tak powiedział i amen?
Ewentualnie gdy i ten argument nie poskutkuje to można się wykręcić z napisanych głupot w taki sposób:
Cytat:
Cytat:
Daj jakies argumenty
Dałem je na 1 stronie tego tematu. Teraz czekam na Twoje ;)
Czy może tylko przytakujesz innym jak klon, ewentualnie kogoś łosiujesz bo ma inne zdanie?
Ps: komentujesz rzeczy poboczne, skomentuj odniesienie do w/w światłego "stanowiska" PTS:
Cytat:
ciekawe o jakie prawa obywatelskie chodzi? Branie ślubów i adopcje dzieci przez homo jak sądzę...
-
Twoja wypowiedz na 1 stronie nijak się ma do stanowiska specjalistów. opiera się jedynie na Twoim przekonaniu pseudonaukowym.
jezeli nie masz argumentów to domyslam sie wlasnie, ze opierasz sie na stereotypie- tak jak wiekszosc spoleczenstwa. co własnie chyba mam prawo wyśmiać?
to masz te badania czy po prostu je sobie wymyśliłeś? albo po prostu ciężko Ci jest się przyznać, że jednak homo ma niewiele wspolnego z pedofilią, która jak napisał Baal-Melkart zachodzi w tzw. normalnych rodzinach. a teraz będziesz jezdzil ad persona po kazdym co ma inne zdanie? lewacka praktyka :twisted:
nie lubisz gejów? Twoja sprawa i Twojego sumienia- każdy ma do tego prawo, ale szerzenie nieprawdy i mówienie o jakichś fikcyjnych badaniach, naukowcach to zupełnie inna sprawa i jest totalnym buractwem.
-
Cytat:
Zresztą jakim prawem wypowiadasz się za jakichś "My", w domyśle większość? Z tego co widzę w ankiecie przewagę ma moja opcja czyli nr 2, w społeczeństwie zresztą też.
Co do mnie to żyj w błogiej nieświadomości, cokolwiek bym napisał to i tak padnie "rzeczowy" argument:
Mowie "my" bo wiekszosc osob, ktore wziely udzial w dyskusji nadal czeka na te Toje wiekie badania. A co do rzeczowego argumantu Glacy to wyluzuj chlopie i naucz sie co to jest ironia;)
Cytat:
Dałem je na 1 stronie tego tematu. Teraz czekam na Twoje
Czy może tylko przytakujesz innym jak klon, ewentualnie kogoś łosiujesz bo ma inne zdanie?
Jkabys nie zauwazyl to ja swoje argumenty podalem. wczesniej i nadal czekam na te badania na ktore tak usilnie si epowolujesz.
Cytat:
Ps: komentujesz rzeczy poboczne, skomentuj odniesienie do w/w światłego "stanowiska" PTS:
Cytuj:
ciekawe o jakie prawa obywatelskie chodzi? Branie ślubów i adopcje dzieci przez homo jak sądzę...
a co mam tu komentowac? Ja popieram sluby gejow i czesciowo adopcje.
-
Adopcji to nigdy w życiu.
-
Cytat:
a co mam tu komentowac? Ja popieram sluby gejow i czesciowo adopcje.
To wyjaśnia wszystko :shock:
Dalsza dyskusja z Tobą jest zbędna.
-
posiadanie własnego zdania jest wg Ciebie większą zbrodnią niż perfidne kłamstwo i wymyślanie badań, których nie ma..?
-
Cytat:
posiadanie własnego zdania jest wg Ciebie większą zbrodnią niż perfidne kłamstwo i wymyślanie badań, których nie ma..?
Abstrachując od zakłamania w/w pytania oraz obrażania- rozmawiasz teraz poważnie czy nadal:
Cytat:
No więc :?:
Jeżeli rozmawiamy poważnie to proszę bardzo- ja kłamcą nie jestem:
Raport opracowany w 2002 roku przez Radę Badań nad Rodziną (FRC) działającą w USA (dr T.J. Dailey "Homosexuality and Child Sexual Abuse") wykazuje zależność między homoseksualizmem a pedofilią. Statystyki pokazują, że homoseksualni mężczyźni (których w rzeczywistości jest zaledwie 3% a nie 10% w społeczeństwie) popełniają nieproporcjonalnie dużo, gdyż aż 1/3 wszystkich aktów molestowania seksualnego dzieci. Gdyby nie było związku między homoseksualizmem a pedofilią zaledwie 3% aktów pedofilnych powinno być popełnianych przez homoseksualistów.
Czekam na próby dementowania tych doniesień (chociaż po poziomie poprzednich wypowiedzi nie spodziewam się konstruktywności...).
Ps:
Cytat:
wymyślanie badań, których nie ma
A więc jednak są?
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Family_Research_Council
Cytat:
The Family Research Council (FRC) is a conservative, Christian right group and lobbying organization.
a znajdziesz jakąś niezależną instytucję? tzn. chodzi o naukowców.
bo bez urazy, ale to mi wygląda na podobną organizację jak tych kolesi co wierzą, że ziemia jest płaska i negują odkrycia Kopernika, albo postawili muzeum kreacjonizmu z jaskiniowcami ujeżdżającymi triceratopsy... sorry, no ale w Ameryce znalezc mozna chyba kazdy rodzaj freaków.
chodziło o prawdziwych naukowców, a nie z tych co rozmawiają z Jezusem ;]
i niby dlaczego ich opinia jest wiarygodniejsza niż ta podana przez Baala? skoro PTS jest w zupełności bezstronne i nie kieruje się interesem politycznym..? w przeciwienstwie do amerykanskiej organizacji, której twórcy jasno opowiadają się za polityką Busha?
wybacz, ale doswiadczenie uczy, ze podobni radykalowie lubią manipulowac faktami.
-
Cytat:
chodziło o prawdziwych naukowców, a nie z tych co rozmawiają z Jezusem ;]
jeżeli ktoś jest wierzący od razu wyklucza to jego obiektywność albo możliwość posiadania racji?
Cytat:
i niby dlaczego ich opinia jest wiarygodniejsza niż ta podana przez Baala?
Oczywiście że nie jest, ale biorąc pod uwagę że jesteśmy w "pok...onym kraju" jak to napisałeś pod avatarem to chyba zagraniczne opinie są lepsze?
Cytat:
skoro PTS jest w zupełności bezstronne i nie kieruje się interesem politycznym..?
myślę, że sam w to nie wierzysz ;) W tym kraju bezstronna i apolityczna jest tylko psia kupa na chodniku.
Cytat:
wybacz, ale doswiadczenie uczy, ze podobni radykalowie lubią manipulowac faktami.
jak i wszystkie homo-lobby. :roll: Jedni warci drugich.
O co się wogóle spieramy? Ja opieram się na swoich źródłach wiedzy, doświadczeniach i sumieniu, a Ty na swoich. W kwestii homo nie znajdziemy wspólnego zdania dopóki jedna z wersji nie zostanie udowodniona na 100%. Można się spierać przez 100 stron forum a i tak definitywnego rozstrzygnięcia nie będzie. W kwestii homoseksualistów (małżeństw/ adopcji z jednej strony a zamykania ich w więzieniach z drugiej) powinno się stać w najbardziej newralgicznej pozycji czyli w naszej ankiecie nr 2 z kawałkiem nr 3.
Robienie jakichś marszów miłości po miastach czy z drugiej strony wystąpienia Trytkopodobnych pacanów próbują narzucić nam niebezpieczne skrajności i powodują pogłębianie nienawiści i antagonizmów. To nie wróży niczego dobrego tak dla homo jak dla panów w koloratkach. Zgodzisz się?
-
Cytat:
To wyjaśnia wszystko
Dalsza dyskusja z Tobą jest zbędna.
To se samoboja strzeliles :lol: :lol: :lol: To rozmowa z Toba jest bezcelowa, skoro nie dopuszczasz mysli, ze ktos moze miec odmienne zdanie. Inna sprawa to to, ze na tym opiera sie dyskusja, na odmiennym zdaniu, no ale coz.
-
Lipna sprawa .... Miłośc , sex i te wszystkie ewenty z tym zwiazane jak dla mnie sa scisle powiazane z hetero czyli facet + dziewczyna .
Gdy widzac 2 typow calujacych sie dostaje obrzydzenia i mysle ze to jest totalnie sprzeczne z natura :P czyni mnie homofobem ??
Bo dla mnie to co masz miedzy nogami pasuje jak ulal do tego co pacjentka ma miedzy nogami .... noc z gejem (poprawnosc polityczna ?) to chyba jak walka Jedaj na miecze w gwiezdnych wojnach , ten kłuje i ten kłuje a obaj nadal walcza ...
"czysty surrealizm"
-
[Moje zdanie]
Uważam, że homoseksualiści powinni mieć takie same prawa jak związki heteroseksualne przy wyłączeniu możliwości adopcji dzieci. To, że dana osoba jest homo nie czyni jej gorszą od ogółu społeczeństwa. Już nie raz widziałem próby powiązania homoseksualistów z pedofilią.
Owszem, większość pedofilii to homo. Ale to nie działa w druga stronę, większość homo nie jest pedofilami.
Ludzie, którzy uważają homoseksualizm za coś złego są dla mnie po prostu ograniczeni. Nie są wstanie zaakceptować czegoś, co jest inne od ogólnego zarysu tego, co jest prawidłowe. Często jest tak, że ktoś szydzi z homo "bo śnieg".
Ludzie często myślą, że homoseksualizm to jakieś dziwne wypaczenie, czy jakieś skrzywienie. Nie. Homoseksualizm jest czymś normalnym co nam towarzyszy od zarania dziejów. Ludzie często widzą homoseksualistów przez pryzmat tego, co widzą na tych całych paradach. Cóż, jestem za oddzieleniem terminu "pedał" od terminu "gej". W moim przekonaniu "gej" to zwykły homoseksualista, zaś "pedał" to homoseksualista, który odznacza się dziwnymi nawykami jak np. nadmierne malowanie się i ubieranie w dość "dziwne" stroje. Uważam, że gdyby nie te manifestacje, to homoseksualiści nie byliby tak wyszydzani. Ewentualnie mogliby to robić normalnie ubrani... Nie wiem jak można myśleć, że ubierając się w samą bieliznę i idąc na taką paradę można zyskać szacunek i akceptację heteroseksualistów. To tylko wypacza ich wizerunek, który i tak obrósł już dostatecznie różnymi mitami. [/moje zdanie]
Więcej mi się już pisać nie chce, bo jest już dość późno.
-
Cytat:
Uważam, że gdyby nie te manifestacje, to homoseksualiści nie byliby tak wyszydzani. Ewentualnie mogliby to robić normalnie ubrani... Nie wiem jak można myśleć, że ubierając się w samą bieliznę i idąc na taką paradę można zyskać szacunek i akceptację heteroseksualistów. To tylko wypacza ich wizerunek, który i tak obrósł już dostatecznie różnymi mitami.
popieram
-
Wywiezc wszystkie cioty z calego swiata na Antarktyde...niech tam sie grzeja ku wlasnemu samozadowoleniu :lol: :twisted:
-
Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
[Moje zdanie]
Uważam, że homoseksualiści powinni mieć takie same prawa jak związki heteroseksualne przy wyłączeniu możliwości adopcji dzieci. To, że dana osoba jest homo nie czyni jej gorszą od ogółu społeczeństwa.
Niech sobie mają te same prawa ale nie nazywają tego małżeństwem, z tego prostego powodu, że tradycja definiuje małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny. Oczywiście poza możliwością adopcji dzieci, ponieważ dzieci powinny posiadać dobry wzór, w rodzicach homoseksualnych wyrośnie homoseksualista, albo człowiek nienawidzący homoseksualistów. I w iednym i drugim przypadku nie za dobrze ;)
Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
Ludzie, którzy uważają homoseksualizm za coś złego są dla mnie po prostu ograniczeni. Nie są wstanie zaakceptować czegoś, co jest inne od ogólnego zarysu tego, co jest prawidłowe.
Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
Ludzie często myślą, że homoseksualizm to jakieś dziwne wypaczenie, czy jakieś skrzywienie. Nie. Homoseksualizm jest czymś normalnym co nam towarzyszy od zarania dziejów. [/moje zdanie]
Homoseksualizm jest wypaczeniem i na pewno nie jest czymś naturalnym, argument, że towarzyszy nam od zarania dziejów dowodzi jedynie, że jest wypaczeniem towarzyszącym ludzkości bardzo długo. Naturalne jest dążenie osobników do przedłużenia gatunku, oraz wiązanie się z osobnikiem przeciwnej płci. Odchylenia od tego wzorca są dla mnie wypaczeniem, nie jestem tylko pewny z czego wynika, czy jest to jakaś wada w budowie i funkcjonowaniu mózgu, czy też z wychowania, skłaniał bym się ku temu drugiemu i dlatego jak pisałem wyżej pary homoseksualne powinny nie mieć prawa do adopcji.
-
Cytat:
Oczywiście poza możliwością adopcji dzieci, ponieważ dzieci powinny posiadać dobry wzór, w rodzicach homoseksualnych wyrośnie homoseksualista, albo człowiek nienawidzący homoseksualistów.
Popierasz to czym? Wlasnymi doswiadczeniami?
Cytat:
nie jestem tylko pewny z czego wynika, czy jest to jakaś wada w budowie i funkcjonowaniu mózgu, czy też z wychowania, skłaniał bym się ku temu drugiemu i dlatego jak pisałem wyżej pary homoseksualne powinny nie mieć prawa do adopcji.
To nie wada, to genetyka. Homoseksualizm jest czyms normalnym, wypaczanym przez ludzi.