Witam. Ja bym chętnie zagrał w coś w stylu Pike ans Musket na Medievala 2. Z całą Europą nie tylko z kawałkiem jak w Ogniem i Mieczem.
Wersja do druku
Witam. Ja bym chętnie zagrał w coś w stylu Pike ans Musket na Medievala 2. Z całą Europą nie tylko z kawałkiem jak w Ogniem i Mieczem.
Z tego co kojarzę jest mod o angielskiej wojnie domowej (tylko wyspa).Cytat:
Kiedyś tworzono moda o kolonizacji Ameryk, ale chyba upadł :(
dla Medka 2: Eras Total Conquest, 1648 i czekamy na Ogniem i Mieczem 2.
A racja, ten o wojnie trzydziestoletniej! Z tego co pamiętam popracowali też nad fortyfikacjami miejskimi, żeby bardziej styl bastionów przypominały - efekt był!
Nie zapominajmy też o betce Thrashinga, gdyby nie Empire może by nie przestał robić i coś by się wykluło...do dziś uwielbiam czytać Jego AAR bitewny, lub te trailery z YT.
A największy sentyment mam do XVI Century TW naszego Dzika, też szkoda że mu się znudziło, ogólnie świetnym modderem był.
O tym OiM 2 to już słyszę od paru lat, nie wiedziałem że jeszcze go robią (z drugiej strony dwa lata nie zaglądania na twc robi swoje).
Na pół serio. :lol: Polska Polityka TW
Wiadomo - RPP, PO, PiS, PSL, SLD, Nowa Prawica, SP... i cała reszta maskarady. Mapa Polski z poszczególnymi powiatami i województwami w granicach "frakcji".
Byłoby śmiesznie?
Ja bym nie zagrał.Cytat:
Zamieszczone przez adriankowaty
Szkoda, że po niemiecku.Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
W sieci krąży jakaś wersja tego moda, straszliwie uboga.Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
Ogniem i Mieczem 2 wsparł projekt Renessaince TW (pisane po rosyjsku), więc jest do przodu, co nie co o modzie można poczytać w dziale dla Medka 2, straszliwie liczę na ten mod i mam nadzieję, że w przeciwieństwie do pierwszej części, będzie bardziej stabilny i wypuszczą normalne zangielszczenie, tudzież angielską wersję moda, co by ułatwiło nam życie jeszcze bardziej.
Teraz przypomniał mi się Renessaince TW pod zwykłego Medka (bez Kingdomsów), stara produkcja, ale bardzo sympatyczna.
+1Cytat:
Ja bym nie zagrał.
Pomagałem conieco dzikowi, to nigdy nie miałem z dostępem problemu ;)Cytat:
W sieci krąży jakaś wersja tego moda, straszliwie uboga.
Dodał wiele jednostek, ale było też pełno bugów, mimo to wrażenie na mnie robiło. Szkoda, że do wersji bety z kampanią nie dotrwał, zrezygnował i oświadczył, że zacznie pomagać thrashingowi, a krótko potem całkowicie zrezygnował. Dzik miał talent, ale praktycznie zero pomocy :(
Kojarzę chyba, beż żadnych nowych jednostek, zmieniona tylko przynależność prowincji i późne jednostki odblokowane?Cytat:
Teraz przypomniał mi się Renessaince TW pod zwykłego Medka (bez Kingdomsów), stara produkcja, ale bardzo sympatyczna.
Ja tam długo w to nie pograłem.
Panowie modernatorzy chyba nie zrozumieli mojego żartu.
Polityka nigdy nie jest śmieszna, należy od niej uciekać nawet w żartach (przynajmniej ja tak robię i lżej mi się żyje ;) )
+1Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
Poza tym jako GT-najniższy stopień-W (w skrócie GTW, ale nie mylić z GTW), tworzymy kółko wzajemnej adoracji i żeby nie utonąć wśród użyszkodników, wspieramy się wzajemnie, jak to było widać wyżej. :)
A tak szczerze - szukam (i/lub liczę na stworzenie) moda pod Miedka 2 (z Kingdoms'ami) który oprócz bycia uniwersum całych Kingdoms, zbalansował frakcje, zawierał Azje aż po Chiny i Japonię, a te tereny uraczył frakcjami. Mongoły w tym wypadku (i Timurydy) byłyby frakcjami osiedlonymi.
Eras Total Conquest.
A zawiera Chiny i Japonię?
Zawiera Ameryki, Afrykę, Azję, Europę, Australię i Oceanię
Klik
Ja to bym chciał moda do RTW: 1)z fikcyjnymi frakcjami ( taką fikcyjną starożytność ) kazda frakcja zaczynała by od prawie ZERA ,1 generał , 1 początkowa jednostka , 1 miasto na poziomie zerowym ( taką wioske ).
2)Fajny mod by był ze świata gry : The elder scrolls lub Mount and blade Warband
3)Fajny mod byłby tez z tworzeniem własnej frakcji w tradycyjnej kampanii RTW
a ja bym zagrał w moda który daje rocznik od 1000 do 1668
To zagraj, co ci szkodzi?
Oj Eutychesie mało ludzi zna ETC. a szkoda.
Wiedźmin Total War.Mapa obejmująca Królestwa Północy,Nilfgaard, i Zerrikanię.Zamiast rebeliantów potwory,ale żadko występujące.
Dobra by było coś w stylu powieści: Pieśń Lodu i Ognia autora: George'a R. R. Martina jest to seria ksiazek z której wywodzi się serial Gra o tron (serial wywodzi się dokładnie z drugiego tomu sedmioczesciowej sagi pt. " Starcie królów")
Gdzies chyba widziałem prace nad tym modem. O ile mnie pamięć nie myli robili go rosjanie pod MTW2, ale ni wiem czy go skończyli.Cytat:
Zamieszczone przez Foltest
Natomiast mnie wczoraj podczas edytowania jednego z pack'ów (cóż zamiast czekać aż mi ktoś napisze z sensowną odpowiedzią na forum zacząłem interesować się PFM) natchnęło.
Co powiecie na Star Wars Total War?
Witam.
Na naszym forum (aczkolwiek w złym dziale) padła (już zresztą kilka było) propozycja na moda pod Medievala 2 w świecie The Elder Scrolls, co więcej pewien użytkownik podał nawet mapy na których mogłaby się akcja moda rozgrywać. Ja niestety na tworzeniu modów się nie znam ale świat Obliviona i Morrowinda nie ma przede mną tajemnic :) Więc jeśli znalazł by się ktoś co by chciał zrobić takiego moda mógłbym pomóc w wymyśleniu nacji, jednostek do nich itp. Mam nadzieje że osoby znające się na robieniu modów napiszą mi czy takie coś dało by radę zrobić i czy byłoby warto :) Jeśli taki mod byłby zbyt duży lub trudny do zrobienia mógłby być też w świecie Morrowinda lub Obliviona a nie całego Tamriel.
Pozdrawiam.
Ja się troche na tym znam ( chodzi mi o świat TES) Oblivion to nie cześć mapy w grze .Oblivion znaczy tyle samo co Otchłań.A ta wielka część mapy nazywa się Cyrodill ,świat Morrowinda w grze znowu nie był pokazany w pełni http://www.crann-tara.net/viewtopic.php?f=4&t=222 popatrz dokładnie na morrowind a potem na mape z gry zobaczysz że w grze pokazana jest tylko centralna wyspa .Znaczy znam się na świecie TES ale na modowaniu raczej nic :(
Źle sie wyraziłem, chodziło o świat gry Oblivion czyli Cyrodil. Racja w grze Morrowind jest ukazana wyspa Vvardenfell.
Mam pewne wyzwanie albo raczej propozycję dla osób które umieją robić mody, zróbcie mod do medievala 2 w świecie the elder scrolls, wiem, że to może być trudne ale większość osób lubi grać w third age lub call of warhammer a kolejny świat fantasy byłby niesamowity jakby co to proszę, oto propozycje mapek:
1- na jednym kontynencie w tytułowych częściach gry -http://www.google.pl/imgres?hl=pl&sa=X&biw=1280&bih=675&tbm=isch&prmd=i mvns&tbnid=pNSdP3XipGLpaM:&imgrefurl=http://www.giantbomb.com/the-elder-scrolls-v-skyrim/61-33394/do-the-elder-scrolls-games-take-place-in-the-same-world/35-523675/&docid=K9yJQUCfzU4uTM&imgurl=http://media.giantbomb.com/uploads/10/108693/2024805-Oblivion-World-Map.jpg&w=840&h=606&ei=xeGOULPdKo_HsgbxtIHQBA&zoom =1&iact=hc&vpx=598&vpy=154&dur=876&hovh=191&hovw=2 64&tx=114&ty=93&sig=101248083756852865334&page=1&t bnh=140&tbnw=194&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:2,s: 0,i:74
2- na jednym kontynencie wraz z wyspami - http://www.google.pl/imgres?hl=pl&sa=X& ... 6,s:0,i:86
3 - na całej planecie - http://www.google.pl/imgres?hl=pl&sa=X& ... s:20,i:252
Jeśli o mnie chodzi to proponuję propozycję numer 2.
PS.Jeśli w złym dziale napisałem post to proszę o poprawę i przekierowanie mnie do poprawnego działu, a jeśli kogoś zainteresowałem tą propozycją proszę przekazać na inne fora których ja nie znam, nawet te angielskie, rosyjskie i niemieckie.
Z wielką chęcią zagrał bym w mod o Drugiej Wojnie Św do ETW.
(Pomóc graficznie bym nie mógł ale próbował bym Historycznie)
Ja za to bardzo się znam na świecie wiedźmina . Gdyby ktoś tworzył tego moda i miałby problem z jednostkami oraz mapą służę pomocą ;) .
viewtopic.php?f=31&t=10887Cytat:
Zamieszczone przez EliminatorT
jak ktos chce moze zrobic moda warlords ;] stara fajna strategia
ja bym z chęcią zobaczył moda na podstawie Kronik Czarnego Księżyca.
4 główne frakcje grywalne:
-Imperium
-Zakon Światła
-Zakon Sprawiedliwości
-Czarny Księżyc
Można by było dodać parę pomniejszych ksiąstewek oraz ras.
Wyobrażam sobie jak Ghorghor Bey wpada w tłum przeciwników robiąc miazgę lub rycerze światła przebijają się przez zielone falę orków :) Modele jednostek z opisem były w bestiariuszu, dodatkowe jednostki oraz bohaterowie są w komiksie, olbrzymia mapa.
Rome-In-Medieval TW
Może coś do NTW o PWS?
ZSRR: Total War z frakcjami buntowników z różnych narodów komunistycznych i sam ZSRR (czas 1950-1989)
Cytat:
Zamieszczone przez Reznow45
To już chyba od roku jest jak nie więcej :D
viewtopic.php?f=230&t=4984
Ja chętnie pograłbym w mod o średniowieczu. Średniowiecze Total War. Na razie nie znam się na modach, dlatego w tworzeniu go nie mogę zbytnio pomóc, ale mam pewne pomysły:
-W modzie religiami powinny być katolicyzm, prawosławie, islam, pogaństwo i wschodnie,
-Gra zaczynałaby się, kiedy Polska była pod panowaniem Bolesława Chrobrego, u końca jego życia (czyli inaczej wtedy gdy Polska była duża, a Czechy bardzo małe i trochę mniejsi byli Niemcy :twisted: ),
-A oto przykład kilku jednostek: chłopi, wojsko ochotnicze, straż, oprychy, patrioci, kapłani (ciąg dalszy nazwy zależny od religii w państwie), łucznicy, myśliwi, kusznicy, ubogie rycerstwo, rycerstwo, bogate rycerstwo(rycerstwo i "coś" [lub bez "czegoś"] to kawaleria), samurajowie (u religii wschodniej)/ zakonnicy zachodni (u religii katolickiej)/ zakonnicy wschodni (u religii prawosławnej)/ wielcy (u religii pogańskiej)
Jakby co jestem ogólnie nowy.
To widać, bo nie licząc Medievala I i II oraz ze dwa tuziny (jak nie lepiej) modów o wiekach średnich do nich, to pod Rome również powstało kilka modów.
Pora, bym zaktualizował moją odpowiedź, bo wymyśliłem całkiem ciekawy pomysł na moda:
Ashan Total War, dokładniej mowa o wydarzeniach z Heroes V Dzikie Hordy z frakcjami:
Imperium Czerwonej Królowej (w sojuszu z Demonami Sheoghu)
Księstwo Jednorożca z bohaterami głównymi: Duncanem, Freydą, Izabelą
Irollan (Elfy z Findanem)
Krasnoludy z Kamiennych Auli (wódz Wulfstan)
Mroczne Krasnoludy (krasnoludy sprzeciwiające się władzy Wulfstana, wódz Rolf)
Srebrne Miasta (armia magów i magicznych stworzeń Zehira)
Orkowie i gobliny (wódz Gotai) - frakcja żyjąca na równinach Ranaan (wschód Ashan)
Heresh (Nieumarli pod władzą Arantira)
Wolne miasta (Stonehelm itp. wodzem byłby wielki mag Menelag)
Demony Sheoghu (frakcja z miastami gdzieś wewnątrz Imperium Biary (czyt. Czerwonej Królowej).
Bez frakcji Mrocznych Elfów, bo:
+w dodatku niewiele zrobili, prawie że nic
+ciężko byłoby usytuować ich lokację
Modele jednostek wszystkie z gry i opisy z gry + jakieś dziesiątki nowych, wymyślonych jednostek; bez broni palnej i armat; obecność magów; mroczna muzyka dla ICK; różne wydarzenia z gry np. Marsz Inkwizycji (10 pełnych armii z Alarykiem na czele); po podboju Flannschrein przez Heresh możliwość rekrutacji czarnej jazdy Flannschrein...
tak bym sobie ten mod wyobrażał, gdyby ktoś się jedynie wziął do roboty, by wcielić te marzenia w życie :)
Możeby rozbudować całkiem fajny świat i fabułę z gry BATTLE MAGES] 8-) ( ciekawe jakby wyglądały żywe trupy )( w oryginale wcisnęłoby się 6 frakcji , więc mało (ja już fajnie poraździelałem )) . Albo jakiś konflikt w niebiosach ?
Nasunął mi się kolejny ciekawy pomysł: Tamriel Total War (kto zagłębiał się w książki w TES to wie). Mowa tu o konflikcie między Cesarstwem, a Aldmerskim Dominium, który osiągnął skalę całego Tamriel. Granie jedną z kilku frakcji:
Thalmor
Cesarstwo
Leśne Elfy z Valenwood
Khajjici
Argonianie
Mroczne Elfy
Nordowie (przychylni Cesarstwu)
Gromowładni
Hammerfell z żołnierzami nieregularnymi lub inaczej zabójcami Alik'r
Bretoni z Daggerfall
1 turą byłby początek konfliktu z Thalmorem. Problem byłby żaden ze zrobieniem prowincji z racji tego, że w książkach i mapach TES znajdują się wzmianki o miastach. Troszkę byłby problem ze zrobieniem pogody na terenie Morrowind (a dokładniej na Vvanderfell) oraz z 100% prawidłowości z grą (jako, że broń palna jest tylko w modach do serii TES, to można zrobić w armii Cesarstwa tzw. poszukiwaczy dwemerskich artefaktów, którzy by podchodzili pod dwemerskie ruiny i poszukiwaliby broni palnych/nieaktywnych robotów i używać ich do walki). Ogółem całkiem dobry pomysł wg mnie.