Bardzo fajny mod ale często wywala mnie do windy,mógłbyś coś z tym zrobic? Bd rozwijał tego moda?
PS.Te oddziały-duchy też są wkurzające.
Pozdr :)
Wersja do druku
Bardzo fajny mod ale często wywala mnie do windy,mógłbyś coś z tym zrobic? Bd rozwijał tego moda?
PS.Te oddziały-duchy też są wkurzające.
Pozdr :)
Na oba pytanie odpowiedź: Nie.
A kiedy konkretnie wywala do windy? Prześlij też logi.
Edit: Ale oczywiście tego już nie zrobisz...
Ja nie mogę uruchomić tego moda :cry: . Zrobiłem tak samo jak jest readme, odpalam baltic.bat robi się czarny ekran i...klapa.Wyskakuje mi taki błąd:"Medival 2:Total War encountred an unspecified error and will now exit", po czym wywala mnie do pulpitu :( .POMOCYYYYYYYY!!!
Musi działać. Może masz plik lub katalog w złym folderze.
witam,po dłuższej walce z kompem itp. zainstalowałem od nowa wszystko i.... :shock: wszystko ładnie tylko brakuje opisów np.jakie podatki,opisów jednostek,stanu gospodarki i zakładek w miastach(armia,budowa..)są same cyfry,zrobiłem screeny ale nie chcą się otwierać i nie mogę ich wkleić,żeby było śmieszniej to podpisy pod miastami są prawidłowe mimo że rozpakowałem tylko teutonic :shock: ściągnołem wersję z pierwszego posta,pomoże ktoś?
Muszę Ci pogratulować, bo czegoś takiego jeszcze nie było. Zrób screen i wklej go do painta.
niestety nie paint nie "widzi" screenów,i nie moge ich wysłać bo format pliku nieprawidłowy...
Nie ale samozwańczo czuwam nad poziomem materiału serwowanym na tym forum ;) Zwłaszcza ze tyle sie czyta krytycznych opinii o polskich modyfikacjach czy raczej ich braku. Przyznaje sie - nie wiem, nie instalowałem. I nie chce instalowac :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Marat
A może po tej wersji dla KO wwmwe to dałoby radę przystosować i ten mod? Odświeżyłoby to trochę te krzyżackie kampanie.
Trochę by było roboty z rekrutacją. Ale można by również łatwo dodać Ruś Halicką, Pomorze i Szwecję.
Jesli tylko z rekrutacją to nie tak duzo. Z racji tego ze autorzy moda wydają sie ludźmi na poziomie otwartymi na rozwiazywanie problemu i pokornymi wzgledem bezlitosnej krytyki zobowiazany jestem zamiescic jakies łagodzace te zbyt moze troche mocne moje poprzednie słowa jakie wyskrobałem powodowany zniecierpliwieniem dla róznych bubli które tylko zajmowały mój czas na powtórna instalacje gry. Bedą z nich moderzy, ja Wam to mówie :lol: Wiec jakby wyżywałem sie na tym modzie zrazony do innych i przyznałem ze nawet nie zadałem sobie trudu zobaczenia go. A konstruktywniej juz dodam ze łatwiej czasem zaczac juz na nowym czystym koncie z lekcją przeszłosci niz ponaprawiac błedy w modzie - hydra i głowy nie do poodcinania czasem. Pewnie i da sie naprawic ale to tez czasochłonne. Nawet nie wiesz kiedy w miejsce jednej odrosnie druga głowa. Jesli w tym modzie mało jest bugów a jest zainteresowanie to - macie moją zgode na konczenie go :lol: (Tak sie tylko dowartosciowuje czasem cudzym kosztem ;) kto by sie przejmował zdaniem jednego mądrali który wiecej gada jak robi :lol: )
"Chlapnij byle co i pokaż a potem to napraw"
(Wujek dobra rada)
Witam czy można prosić o reupload moda? Linki niestety nie działają:(
Oczywiście, że działają.
Rapsod linki rzeczywiście nie działają. Może sendspace na premiumie zadziała, ale bez niego ani rusz. Jeśli nie wierzysz wystarczy kliknąć w pobierz, wtedy wyświetli się błąd. A na Rapidzie plik został usunięty. Byłbym wdzięczny gdybyś dał rade go udostępnić ponownie.
Z góry dziękuję.
Daje link do Modyfikacji z Biblioteki Modów pod Kingdoms (w pełni sprawny):
Download
1. Za pomocą unpackera (znajduje się w folderze tools) rozpakować katalog ,,teutonic" (uruchomić unpack_all.bat).
Czyli tylko uruchamiam unpack-all.bat pojawia mi się czarne okienko z napisami-zamykam je i pierwszy punkt zrobiony czy trzeba jeszcze jakos ten teutonic rozpakować?
Wypadało by poczekać aż wszystko się rozpakuje. Zamknięcie "czarnego okienka" to zamknięcie unpackera. A on trochę pracuje i nawet na dobrym komputerze to nie jest 30 sekund. Czytaj napisy w tym okienku, już nie pamiętam, ale tam powinno być np: potwierdzenie uruchomienia unpackera, na które trzeba zezwolić (wszystko jest opisane jak to zrobić w tym okienku), dopiero kiedy pojawi się zakończenie pracy, to wtedy zamykasz.Cytat:
Zamieszczone przez Dan Drever
Jak włacze unpackera to pojawia się TO i przez 10 minut nic się nie dzieje.
Wpisz ,,y" i enter. ;) Potem znowu ,,y" (czyli ,,yes").
To właśnie o tych pytaniach pisałem...Cytat:
Zamieszczone przez Dan Drever
Witam!
Otóż postępuję zrobiłem wszystko wg instrukcji, lecz mod po uruchomieniu go przez baltic.bat pokazuje ten ekran ładowania z podstawki, po czym wywala do pulpitu z wiele tłumaczącym błędem "!". Ktoś może wie jak rozwiązać ten problem?
Czuję się z tym naprawdę źle. Jedyne co się pojawia w tym dziale (jak i w WWMWE), to pytania o to co się dzieje, że mod nie działa. I jak zawsze jedna i ta sama metoda: ,,widzę czarny ekran i wyrzuca mnie do pulpitu". Teraz proszę wszystkich o zastanowienie: SKĄD JA MAM WIEDZIEĆ CO ROBICIE NA SWOICH KOMPUTERACH? Wrzuć log, to będę coś wiedział. Jak nie wiesz co to log, to przeszukaj dział. Piszę o nim w co trzecim poście.
Czy te linki z pierwszej strony są do tej poprawionej kampanii z podwojonym replenish(?) najemników?
po dłuzszym okresie pokoju,postanowiłem znów troche powalczyć nad bałtykiem.odpalam moda,wybieram królestwo polskie i......szok,dopiero teraz zorientowałem się że Czersk i Przemyśl mają złą kolejność rozbudowy zamku.obie osady z zamków zmieniają się w drewniane zamki(koszt drewnianego,budynki z fortecy),następnie z powrotem w zamki(koszt murowanego,budynki z cytadeli)jest to wprawdzie ułatwienie (koszty i czas rozbudowy):D ale ja lubie poprawnośc,jak to zmienić?
Amrod, jak to poprawiona? Podwojony replenish mam na dysku i zachowam póki nikt się nie zdecyduje zagrać ko.
Przemyśl jest przecież drewnianym zamkiem. A Czersk? Zamień go w zamek:
settlement castle
{
level large_town
region Czersk_Region
year_founded 0
population 2500
plan_set default_set
faction_creator poland
building
{
type core_castle_building castle
}
building
{
type castle_barracks mustering_hall
}
building
{
type missiles practice_range
}
building
{
type hinterland_castle_roads c_roads
}
}
Powinno pomóc.
dziękuję,pomogło. :P
sorka ale ta instrukcja jest mało przejrzysta więc prosze o pomoc
1. wchodze do folderu tools a potem do folderu unpacker w nim jest parę plików i wybieram plik unpack_all wpisuje 3 razy Y klikając enter to rozpakowywuje się 4-7 minut i co dalej?
A dalej punkty 2-5 z instrukcji po kolei.
ale w katalogu mods [po rozpakowaniu pliiku] mam tylko foldery
-thrid age
-eras total war
- SS 6.3
- i 4 foldery z kampaniami z kingdomsa - wśród których na pewno nie ma folderu teutonic :/. - Rapsod
no dobra jest folder teutonic. zmieniam jego nazwe na baltic wrzucam do głównego folderu gry. te dwa pliki też wrzucam do głównego folderu gry.
w folderze world podmieniam pliki ale reszta plików moda nie pasuje do folderów/plików/katalogów więc wrzucam je lużno do folderu data włączam i odpala się logo z podstawki i wyskakuje do windy. czy coś robie żle
Nie usunąłeś plików z ostatniego punktu w tym map.rwm.
a właśnie że usunołem
Niestety,nie mogę uruchomić moda. Robię to po raz trzeci. Wyrzuca do pulpitu. załączam log
Chłopaki - przeanalizujcie jeszcze raz całą instrukcję instalacji - fakt jest dłuższa, ale kiedy ostatnio instalowałem baltica nie miałem z nim żadnych problemów.
Po 1. Czy macie zainstalowanego patcha 1.5?Kod:INSTALACJA: (Mod pod wersję 1.05)
1. Za pomocą unpackera (znajduje się w folderze tools) rozpakować katalog ,,teutonic" (uruchomić unpack_all.bat).
2. Skopiować rozpakowany katalog ,,teutonic" z folderu ,,mods" do folderu głównego gry i zmienić jego nazwę na ,,baltic".
3. Wkleić pliki baltic.bat i baltic.preference.cfg do głównego folderu gry, zaś zawartość katalogu ,,data" wrzucić do katalogu o tej samej nazwie w folderze ,,baltic". Pliki podmieniać.
4. Usunąć trzy pliki:
a) map.rwm: baltic -> data -> world -> map -> base
b) imperial_campaign_regions_and_settlement_names.txt.strings.bin
c) export_units.txt.strings.bin: oba znajdują się w folderze data -> text.
5. Grę uruchamiamy przez plik baltic.bat
Po 2. Czy na pewno podmieniliście folder "data", wpierw przenosząc katalog "teutonic" do folderu głównego MTW2? I czy na pewno zmieniliście nazwę?
O usunięcie 3 plików się nie pytam, wierzę, że to zrobiliście. Jeżeli zrobiliście wszystko dokładnie tak jak jest w instrukcji, wklejcie tutaj swoje logi (z informacjami o błędach), a spróbujemy Wam pomóc.
Tez chcialbym uzyc ten mod zmieniajacy tekstury Krzyzackie. Juz go sciagnelem. Co teraz? Czy mam najpierw zainstalowac Wojny Baltyckie i potem dopiero ten modzik zmieniajacy tekstury czy odwrotnie?Cytat:
Zamieszczone przez Rapsod
I co z tym? W tamtym modzie zmieniajacym teksturki pisze tak. Wiem co to znaczy. Ale nie wiem dokladnie jak to zrobic z tym ostatnim zdaniem nizejszego tekstu. Bo przeciez Wojny Baltyckie odpalamy przez plik baltic.bat. Wiec mam dodac ten skrot do nazwy baltic.bat? Jak to? baltic--io.file_first.bat??? Nie rozumiem. Bo przeciez nie ma sensu zmieniac nazwy plika Medieval II TW Teutonic bo nie odpalamy przez ten plik, no nie?!
INSTALLATION
Extract the content of OrdoTeutonicusTextureSet.zip into your MTWII directory, acknowledge
Overwriting existing (stock) files. Add the following parameter to your Medieval II Total War
Teutonic shortcut : --io.file_first.
Po prostu podmień pliki z Ordo Texture z analogicznymi w folderze ,,baltic".
Mam ten sam problem co BuryZenoslaW. Mi również wyskakuje błąd z wykrzyknikiem :P !
Wklejam Log.
[spoiler:3le8nf1r]10:42:20.171 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
10:42:20.171 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Feb 25 2008 version development ===
10:42:20.171 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
10:42:20.171 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
10:42:20.187 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
10:42:20.187 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
10:42:20.187 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
10:42:20.187 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
10:42:20.187 [system.io] [always] mounted pack baltic/packs/data.pack
10:42:20.187 [system.io] [always] mounted pack baltic/packs/localized.pack
10:42:20.187 [system.io] [warning] open: data/text/shared.txt is missing
10:42:20.187 [system.io] [warning] open: data/text/tooltips.txt is missing
10:42:20.203 [system.io] [warning] open: data/text/battle.txt is missing
10:42:20.203 [system.io] [warning] open: data/text/strat.txt is missing
10:42:20.203 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/menu_english.txt.strings.bin is missing
10:42:20.203 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/menu_english.txt is missing
10:42:20.203 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/expanded.txt.strings.bin is missing
10:42:20.203 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/expanded.txt is missing
10:42:20.203 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/diplomacy.txt.strings.bin is missing
10:42:20.203 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/diplomacy.txt is missing
10:42:20.203 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/diplomacy_speech.txt.strings.bin is missing
10:42:20.203 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/diplomacy_speech.txt is missing
10:42:20.218 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/missions.txt.strings.bin is missing
10:42:20.218 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/missions.txt is missing
10:42:20.218 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/shortcut.txt.strings.bin is missing
10:42:20.218 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/shortcut.txt is missing
10:42:22.218 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for ANISELECT
10:42:22.218 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_SABOTAGE
10:42:22.218 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_TRADE
10:42:22.234 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for DRAGGABLE
10:42:22.234 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for DRAGGING
10:42:22.234 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_MULTIPLE_SELECT
10:42:22.234 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_ATTACK
10:42:22.234 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_CHARACTER
10:42:22.234 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_RESOURCE
10:42:22.234 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_FORT
10:42:22.234 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_MOVE_OBJECT
10:42:22.234 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_WATCHTOWER
10:42:22.234 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_DEPLOYMENT_AREA
10:42:22.234 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_TILE
10:42:22.234 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_SPECIAL_PIECE
10:42:22.234 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PAINT
10:42:22.234 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_ADJUST_HEIGHTS
10:42:22.234 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_ADD_UNIT
10:42:22.234 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_SETTLEMENT
10:42:23.187 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/religions.txt.strings.bin is missing
10:42:23.203 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/religions.txt is missing
10:42:23.203 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/climates.txt.strings.bin is missing
10:42:23.203 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/climates.txt is missing
10:42:23.625 [system.io] [warning] open: data/animations/engine/Mangonel_Idle.CAS is missing
10:42:23.625 [script.err] [error] Script Error in baltic/data/descr_engine_skeleton.txt, at line 278, column 102
AnimDB: Could not load - 'data/animations/engine/Mangonel_Idle.CAS'
10:42:24.062 [system.rpt] [error][/spoiler:3le8nf1r]
Witam,
proszę o pomoc. Poniżej log. Postępowałem zgodnie z instrukcją, krok po kroku...
Pzdr. MS
18:29:52.375 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
18:29:52.375 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Feb 25 2008 version development ===
18:29:52.625 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
18:29:52.734 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
18:29:53.015 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
18:29:53.265 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
18:29:53.390 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
18:29:53.406 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
18:29:53.515 [system.io] [always] mounted pack baltic/packs/data.pack
18:29:53.515 [system.io] [always] mounted pack baltic/packs/localized.pack
18:29:53.593 [system.io] [warning] open: data/text/shared.txt is missing
18:29:53.609 [system.io] [warning] open: data/text/tooltips.txt is missing
18:29:53.625 [system.io] [warning] open: data/text/battle.txt is missing
18:29:53.671 [system.io] [warning] open: data/text/strat.txt is missing
18:29:53.687 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/menu_english.txt.strings.bin is missing
18:29:53.687 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/menu_english.txt is missing
18:29:53.828 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/expanded.txt.strings.bin is missing
18:29:53.828 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/expanded.txt is missing
18:29:53.953 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/diplomacy.txt.strings.bin is missing
18:29:53.953 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/diplomacy.txt is missing
18:29:54.046 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/diplomacy_speech.txt.strings.bin is missing
18:29:54.046 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/diplomacy_speech.txt is missing
18:29:54.171 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/missions.txt.strings.bin is missing
18:29:54.171 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/missions.txt is missing
18:29:54.328 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/shortcut.txt.strings.bin is missing
18:29:54.390 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/shortcut.txt is missing
18:30:02.515 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for ANISELECT
18:30:02.562 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_SABOTAGE
18:30:02.625 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_TRADE
18:30:02.812 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for DRAGGABLE
18:30:02.812 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for DRAGGING
18:30:02.859 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_MULTIPLE_SELECT
18:30:02.859 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_ATTACK
18:30:02.859 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_CHARACTER
18:30:02.859 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_RESOURCE
18:30:02.859 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_FORT
18:30:02.859 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_MOVE_OBJECT
18:30:02.859 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_WATCHTOWER
18:30:02.859 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_DEPLOYMENT_AREA
18:30:02.859 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_TILE
18:30:02.859 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_SPECIAL_PIECE
18:30:02.859 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PAINT
18:30:02.859 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_ADJUST_HEIGHTS
18:30:02.859 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_ADD_UNIT
18:30:02.859 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_SETTLEMENT
18:30:05.937 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/religions.txt.strings.bin is missing
18:30:05.953 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/religions.txt is missing
18:30:05.953 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/climates.txt.strings.bin is missing
18:30:05.953 [system.io] [warning] open: baltic/data/text/climates.txt is missing
18:30:21.906 [system.io] [warning] open: data/animations/engine/Mangonel_Idle.CAS is missing
18:30:21.906 [script.err] [error] Script Error in baltic/data/descr_engine_skeleton.txt, at line 278, column 102
AnimDB: Could not load - 'data/animations/engine/Mangonel_Idle.CAS'
18:30:23.171 [system.rpt] [error]
Ale co się dzieje? Nie działa gra, bitwa, wczytywanie mapy kampanii?