Dragon Ball - głównie kojarzy mi się z ciągłym siedzeniem w domu i oglądaniu odnicnków DB. Piękne czasy i jak wyszły jeszcze karty z Chio Chips...
To jest świetny serial, nie takie gówno jak Naruto itp. :D
Wersja do druku
Dragon Ball - głównie kojarzy mi się z ciągłym siedzeniem w domu i oglądaniu odnicnków DB. Piękne czasy i jak wyszły jeszcze karty z Chio Chips...
To jest świetny serial, nie takie gówno jak Naruto itp. :D
Szogun i Czarna Żmija genialne klasyki.
Zas "Czarne chmury" to juz Legenda ;)
Spytam cie tylko, czy ogladales Naruto i kiedy wlasciwie ogladales DB ;)Cytat:
Zamieszczone przez Brave
Ja tam nigdy nie rozmialem fenomenu DB:/ Zawsze mne to smeszylo i nie ruszalo. No jeszcze latanie za JAJAMI smoka;) A taka glebie jak Bronti podal to znajde w kazdym filmie z serii kino kopane;)
z fajnych serialii to ja jeszcze wspomne rozowe lata 70 ;)
Czarne Chmury to najlepszy polski serial przygodowy osadzony w epoce płaszcza i szpady. Chyba że o czymś zapomniałem. :)
zawsze wolałem pooglądać Babylon 5 (który także był na rtl7) czy inne Star Treki, które nierzadko oglądało się nawet po niemiecku... zawszę, jak słyszę wir sind die borg morda mi się uśmiecha i przypominają czasy dzieciństwa :)Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
trailer park boys ;]
http://www.youtube.com/watch?v=JYI_sD5F ... re=related
czyli sceny z życia patologicznej społecznosci kanadyjskich zielarzy ;]
"Pitbull" to już klasyk ;)
http://www.filmweb.pl/serial/Prawdziwe+ ... ro,1007844
Dla ciekawych - wywiad z pierwowzorem Despera ( 2 post ).
To ja od siebie dam "Przyjaciół" ;)
http://www.filmweb.pl/Przyjaciele
Joey wymiata w tym serialu.
We Friendsach każdy z głównych bohaterów wymiata. Jestem w tej chwili w 6 sezonie, ale najlepsze jest w tym serialu że czuję się jakbym oglądał dopiero 2 sezon. Nie ma "zmęczenia materiału" i ciągle można się pośmiać :)
Dorzucilbym jeszcze od siebie "Polnoc-Poludnie" oraz "Cudowne lata" ;)
http://www.filmweb.pl/serial/Dzie%C5%84 ... 1989-89067Cytat:
"Cudowne lata"
Serial ze słynnym Corkym bym jeszcze dał w tych klimatach ;)
PS: I ten motyw ;)
http://mazur170.wrzuta.pl/audio/2RTqpOk ... fe_goes_on
Wszystkie seriale z Comedy Central :lol:
Co do japońskich anime/mangi nigdy mnie nie przyciągały. W coraz to kolejnych filmikach każda postać jest podobna do innej wyprodukowanej ileś lat temu i różnią się tylko ubraniem, uczesaniem i kolorem włosów. Wielkie twarze i oczy pozostaję u wszystkich niezmienne i chodź wiem że o to własnie chodzi to mnie po prostu nie ciągnie do takich rysunków i coraz to gorszych fabuł takich seriali. DB to było jeszcze coś, coś nowego z tymi kartami w chipsach no ale te czasy minęły... Przerzuciłem się na Ferdka Kiepskiego 8-)
To teraz znów ode mnie: How I Met Your Mother.
http://www.filmweb.pl/serial/Jak+pozna% ... 005-221833
Serial jest świetny, klimaty podobne do Friends, ale jak dla mnie bije ich na głowę. Naprawdę warto obejrzeć, a postać Barneya absolutnie niszczy ;)
Kto zas ogladal serial Hrabina Cosel :?:
Oglądałem. Całkiem niezły, dobre było jak August Mocny podkowę zgiął. Czarne Chmury jednak lepsze. :)Cytat:
Zamieszczone przez zajac
How I Met Your Mother to mój ulubiony serial, niektóre starsze odcinki oglądałem po 5 razy :) Od jakiegoś czasu oglądam Friendsów i dużo pomysłów scenarzystów się powtarza w HIMYM, ale to ze względu na podobną formułę (grupa przyjaciół, związki między nimi). Muszę jednak przyznać, że z sezonu na sezon HIMYM jest coraz słabszy, no i kiedy on w końcu pozna tą przyszłą żonę? ;)Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
No 5 sezon już nie jest wyśmienity, acz np odcinek z telefonem Barneya wymiata ;) w sumie to czekam na 6 sezon ;>
Oglądał ktoś może Spartakusa? Mam negatywne odczucia pierwszy odcinek przypomniał mi 300 tylko jeszcze bardziej kiczowate. Przypomina też taką nawalankę na Xboxa tylko jeszcze bardziej zrytą z efektami krwi, czy spowolnionego tempa. Nawet sceny erotyczne mi się nie spodobały. Taki wielki niedosyt w każdym aspekcie wszystko zmienia się tak szybko iż ciężko się ogląda. Walka jak i cały serial polega na wielu spowolnionych animacjach przerywanych przeogromną ilością krwi. Grafika wygląda jakby ktoś ją robił w photoshopie i przeholował z efektami. Gepidowie też dziwnie wyglądali niczym małpy z gry Beowulf.
Rzeczywiście odcinek z telefonem wymiótł :D Też czekam na 6 sezon, ale nie spodziewam się niczego specjalnego. Ktoś tu pisał o Californication? Tu tendencja jest odwrotna niż w HIMYM, każdy sezon jest lepszy od poprzedniego. Przez to zakończenie 3 sezonu nie mogę się doczekać czwartego.Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
No Californication miecie, acz ja np wolałem mniej ugrzecznionego Hanka z 1 sezonu ;) zakończenie faktycznie mocne, kiedy można się spodziewać 4 sezonu?
Pewnie jakoś jesienią, wtedy zwykle są nowe sezony seriali. W 3 sezonie też Hank taki grzeczny nie był ;)
moim zdaniem to wielka zaleta tego serialu - fantastyczna odmiana wobec tego, co zaprezentował Rzym, czyli znaczne uproszczenie historii na rzecz akcji i efektownych scen walki, których w serialu nie brakuje.Cytat:
Zamieszczone przez Dagorad
jeżeli patrzysz na Spartacus: Blood and Sand jak na film historyczny, to się zawiedziesz. jeżeli spojrzysz jak na film akcji, taką Xenę (swoją drogą bardzo zaskoczyłem się, ujrzawszy twarz Lucy Lawless oraz kilku innych aktorów, których znałem z Xeny) czy Herkulesa pierwszego 10-cio lecia XXI wieku
PS po pierwszym odcinku także miałem mieszane uczucia, jednakże już po drugim moje nastawienie zmieniło się na całkowicie pozytywne.
Drugi już leciał na HBO?Cytat:
PS po pierwszym odcinku także miałem mieszane uczucia, jednakże już po drugim moje nastawienie zmieniło się na całkowicie pozytywne.
a kto tu mówi o oglądaniu na HBO? ja już cały I sezon widziałem!Cytat:
Zamieszczone przez Dagorad
Zgadzam sie Ironem;) Sprtacus to czysta rozrywka! Bez zbednego myslenia i analizowania;) Walka, walka, sex i walka. Mi to odpowiada i czekam nakolejny sezon, bo tez juz calosc widzialem:D Inna sprawa, ze cos mowiono, ze bedze prequel serialu, a to tez fajna sprawa;)
tam chodziło o to, że u Andy Whitfielda (czyli serialowego Spartacusa) wykryli jakiś nowotwór. jednakże różne źródła w internecie podają, że jego terapia zakończyła się całkowitym sukcesem. prequel ma dotyczyć przede wszystkim Crixusa... będziemy więc mieć szansę dowiedzieć się, w jaki sposób został Mistrzem Kapui.Cytat:
ja czekam z wielką niecierpliwością
Wiem o tym, poprostu mi sie pisacni chcialo;) W kazdym badz razie ja tez czekam na wydarzenia poprzedzajace, glownie za sprawa Crixusa, ale tez Barcy (czy jak tam mu bylo), bo tez ciekawa postac troszke pominieta w pierwszym sezonie. No i wiecej walki, wiecej Doctoe, wiecej radosci;)Cytat:
tam chodziło o to, że u Andy Whitfielda (czyli serialowego Spartacusa) wykryli jakiś nowotwór. jednakże różne źródła w internecie podają, że jego terapia zakończyła się całkowitym sukcesem. prequel ma dotyczyć przede wszystkim Crixusa... będziemy więc mieć szansę dowiedzieć się, w jaki sposób został Mistrzem Kapui.
Spartacus to zupełnie coś innego niż Xena i Hercules. tamte seriale były przygodowo-komediowymi z licznymi wątkami komicznymi, a z historią nie było nic wspólnego nawet w ubiorze czy architekturze. :) Tutaj mamy serial w realiach Rzymu - stroje, kultura, architektura, jednak czysto przygodowy, rozrywkowy bez realnych zdarzeń. Kolejne co różni go od Zeny i Herculesa to zupełnie inna konwencja, brak wątków komicznych a za to dużo krwi, walk, przemocy i seksu. Tamte poprzednie seriale były też przeznacozne dla młodego widza, a ten już nie. Rozrywka dla dorosłych. ;)
Uuuu, to lepiej nie ogladaj;)Cytat:
Tamte poprzednie seriale były też przeznacozne dla młodego widza, a ten już nie. Rozrywka dla dorosłych.
Ja jeszcze z seriali ogladam True-blood;) Bardzo mi sie ten serial podoba, aczkolwiek w 3 serii pojawilo sie bardzo duzo (za duzo) roznych watkow, ktore mnie akurat malo interesuje... Takze jakies 10-15 min w odcinku jest dla mne zbedne;) W kazdym badz razie, porzadny serial o wampirach, wilkolakach itd.
Mimo wszysko zlauje ze serial Kindred zostal przerwany... To bylab jedyna alternatywa dla True blood, a raczej "czysta" bylaby alternatywa dla swiata mroku;)
buuuu ile można oglądać seriali o wampirach, wilkołakach... przez Sagę Ścierwo (Ścierwo, Ścierwo w Nowiu, Ścierwo w Pełni, Wschód Ścierwa) stało się to takie jakieś nadzwyczajnie popularne. czy w serialach, o których mówiłeś, można uświadczyć jakichś antybohaterów w stylu Blade'a, czy też Van Helsinga, który ich z premedytacją tępił?Cytat:
bo plugastwa wylęgło się mnóstwo, począwszy od Supernatural na jakichś różnych Kindredach czy True Bloodach kończąc.
Nie z abardzo rozumiem o co Ci chodzi. Ogladales True Blood? Po pierwsze te Zmierzchy to syf (inna sprawa, ze w tym wszystkim malo jest wampirow bo co t a wampir co sie swieci i chodzi po sloncu... bo pomijam kiepscizne techniczna ksiazki i filmu). Po drugie wampiry, wilkolaki od daaaawna sa populrne i to nie dzieki tej emo sadze. Czy to zle? Chyba nie, bo rownie dobrze moge powiedziec, ze teraz to wyleglo sie tych szystkih seriali sci-fi; Star treki, Gwiezdne Wrota, Battlestary itd. Po trzecie Blade to kretyn:P Ja uwielbiam True Blood, dla mnie jest to wyluzowana rozrywka, gdzie pojawia sie troche drapieznictwa, troche sexu, troce komedii, troche opery mydlanej.Cytat:
buuuu ile można oglądać seriali o wampirach, wilkołakach... przez Sagę Ścierwo (Ścierwo, Ścierwo w Nowiu, Ścierwo w Pełni, Wschód Ścierwa) stało się to takie jakieś nadzwyczajnie popularne. czy w serialach, o których mówiłeś, można uświadczyć jakichś antybohaterów w stylu Blade'a, czy też Van Helsinga, który ich z premedytacją tępił?
bo plugastwa wylęgło się mnóstwo, począwszy od Supernatural na jakichś różnych Kindredach czy True Bloodach kończąc.
Generalnie jeden lubi wampiry (ja:P) inny woli gwizdny klimat Star treka, ktory mi bardzo nieodpowiada i nudzi. Wiec troche obiektywizmu, bo wampiry sa popularne ale na pewno nie bardzie niz gwiezdne podboje. Pomijam zmierzch bo temu blizej do Jeziora marzen niz krwiopijcow.
Serial masakrycznie dynamiczny. W każdym odcinku coś się dzieje, a krew leje się strumieniami. Warto poświęcić trochę czasu na obejrzenie. Klimat serialu oddaje ten trailer http://www.youtube.com/user/HBOPOLSKA?b ... xuODKTlYPU
"1) propagowania piractwa w jakiejkolwiek jego formie. Obejmuje to umieszczanie na Forum linków do cracków czy numerów seryjnych do gier oraz zamieszczanie informacji o wszelkich sposobach na ominięcie zabezpieczeń płyt przed ich kopiowaniem lub linków do takich informacji. Dotyczy to także linków do stron, które mogą posłużyć do wejścia w posiadanie nielegalnych kopii oprogramowania. Za propagowanie piractwa będą również uważane wszelkie prośby o podanie w/w linków, numerów seryjnych czy informacji;"Cytat:
Zamieszczone przez Brave
Serial jak na razie mi się nie podoba no ale oglądałem dopiero pierwszy odcinek więc może jeszcze zmienię opinię.
Oglądając te 13 odcinków, ani razu nie odczułem nudy i tak jak kolega wspomniał, serial jest cholernie dynamiczny.
@Dagorad - nie szpanuj znajomością regulaminu, bo jeszcze moderatorem zostaniesz :lol: :lol:
Regulamin dotyczy każdego, masz szczęście, że w podanym przez ciebie linku niczego nie ma (bo widocznie moderator przeoczył) - następnym razem za taki numer ostrzeżenie. Połączyłem wątki, mogły się trochę posty przemieszać, ale temat ma tylko cztery strony, to wielka krzywda się nie stała. - Jarl
Kolega dopiero oglądał 2 odcinki, a już nie może się doczekać kolejnych... wszystkie w jakości HD :D
Pozwole sobie odkopac ten temat a to z powodu tegoz serialu
http://www.youtube.com/watch?v=6OgtS89F ... grec_index
Ciekawe czy ktos to wogole pamieta ;)
Może odświeżę trochę temat, sam oglądam chyba 8 różnych seriali amerykańskich, zna ktoś takie produkcje jak:
How I Met Your Mother
The Big Bang Theory
Merlin (angielski)
Desperate Housewives (dobre i dla facetów :P )
Psych
Stargate Universe (wcześniej zagorzały fan SG1 i SGA)
Scrubs (ledwo się skończyło, ale wciąż mówi się o możliwości kontynuacji)
Glee
Trochę tego jest. Wcześniej oglądałem Friends, Prison Break, Lost, Detektyw Monk. Nie wiem kiedy ja na to wszystko znajduje czas, ale od października to każdy wieczór będzie zajęty przez powyższe tytuły :P
Dobrze że How I Met Your Mother wymieniłeś jako pierwsze, w końcu to mój ulubiony serial :D Scrubs oglądam sobie ostatnio do śniadania na Comedy Central. Tylko zupełnie nie wiem w którym sezonie jestem, w każdym bądź razie Carla jest w ciąży z drugim dzieckiem, a Cox został dyrektorem medycznym.