prosze o pomoc w dodaniu moda 34 ,bo nie wiem co mam zrobic zeby on zadzialal ... prosze o instrukcje a zarazem dziekuje za pomoc
Wersja do druku
prosze o pomoc w dodaniu moda 34 ,bo nie wiem co mam zrobic zeby on zadzialal ... prosze o instrukcje a zarazem dziekuje za pomoc
Brave ja chętnie zagram w eu2 ;p
jak coś pisz na gg
A może zebrałoby się więcej osób do EU2? Jakby co, to piszę się na grę większą ilością ludzi.
W więcej osób tzn.? mi się wydaję, że trzech jest wystarczająco, ale nie ważna czekamy na odp. brave`a
Ja już z Idilla grałem, ale w trójkę także możemy. Tylko najlepiej przez Skype albo TSa grać ;)
Ja chętnie zagra w Eu2 , Hoi , Hoi2
pisac na gg 7064376
Czy to dobra taktyka ? Cyfry oznaczają ilośc dywizji , mam 4 armie Pancerne 12/12/12/9 i 120 piechoty po 9 jednostek w armi.
Czy mój plan się powiedzie ?
Nie jest wyrafinowany (Paint) ale da się coś rozczytac .
http://img130.imageshack.us/img130/1856/inwazjaplan.png
Ja osobiście czołgi umieszczam na flankach i bawię się w robienie kotłów. Wydaje się lepsze, gdyż całkowicie niszczysz wojska, a nie spychasz. Potem uważaj na dziury w froncie, bo komp ma manierę, że wpieprza choćby 1 dywizję w luki na froncie. W Azji to może doprowadzić do nerwicy. Wojska masz sporo, więc są bardzo duże szanse (jak z technologiami stoisz)? Ja 90 dywizjami podbiłem zsrr, co prawda byli jeszcze zaangażowani w wojnę z Japonią. :P
PS. Jak gracie w multi? Przez hamachi? Z kumplem graliśmy kiedyś przez neta (oryginały mamy), ale strasznie muliło.
Jak już pisałem jakiś czas temu - spychanie to żaden sukces, trzeba robić kotły i naparzać lotnictwem w wycofujące się oddziały (wtedy można je łatwo zniszczyć - bo nie mogą regenerować zaopatrzenia). Dojdziesz pod Moskwę, a wróg nie będzie miał armii - w opozycji gdy dochodzisz do Moskwy, nadchodzi zima, a tam w każdej prowincji po 30 kacapskich jednostek...
Trochę nie ciekawie a technologie w czołgi i piechotę , lotnictwa mam mało zaledwie 30 mesershmitów i 9 junkersów.
Dlaczego nie działa mi load screen ?
Oto on http://img195.imageshack.us/img195/5589/load10124.jpg
Plik ma poprawną nazwę , wymiary i jest w formacie BMP dlaczego mi nie działa ? kto może mi podesłac load screena z armagedonu albo domsdayu ?
I poradnik z tąd , http://wayofwar.org/showthread.php?t=24536
Nie działa , wywala do windowsa wie ktoś jak to naprawic ? ponieważ chcę coś zrobic dla użytkowników tego forum.
Ja prawie nigdy nie inwestuje w lotnictwo tylko w czolgi i piechote zmechanizowana + warto zrobic sobie z 12 dywizji gorskich, bo na Kaukazie sie przydaja.Cytat:
Zamieszczone przez kowal357
Ale fakt, tak jak mowili poprzednicy, nie warto ruskich spychac (to nei jest trudne, bo Niemiecka doktryna blitzkriegu pozwala na stosunkowo latwe rozbijanie dywizji ZSRR), tylko trzeba ich jak najwiecej wziasc do niewoli zanim przyjdzie zima (wtedy czolgi maja duzy minus do ataku). Najlatwiej to robic robiac celowe wyrwy w froncie - komputer z reguly zaatakuje gdy tylko widzi, ze mamy dziurawa linie obrony. Tylko trzeba uwazac, zeby w zamieszaniu nasze dywizje pancerne nie zostaly odciete, bo jak skonczy im sie paliwo to mogila.
Na zime z reguly cofam dywizje pancerne na tyly i daje im sie zregenerowac (do tego czasu z reguly wiekszosc jest mocno nadwyrezona). Piechota po prostu bronie terenu (najlepiej sie na rzece jakies zatrzymac).
Mógł by mi ktoś założyc konto na http://wayofwar.org ?
Ponieważ do mnie nie przychodzi e-mail aktywacyjny
Nick
Pandemonium albo Guderek .
Jak ktoś założy niech wyślę passy na pw.
Ostatnio udało mi się przypadkiem zrobić coś genialnego. Mianowicie: Sprowokowałem ZSRR aby to oni wypowiedzieli mi wojnę. A najlepsze jest w tym wszystkim to, że nie mam jednocześnie wojny z aliantami, toteż mogę większość wojsk wysłać na front wschodni, jednocześnie małą armię trzymać w umocnieniach na Renie. Wydawałoby się to głupie, gdyby Francuzi na linii Maginota też nie trzymali 6 oddziałów... Tymczasem doszedłem już do Uralu podbijając wszystko po drodze i nie pokazuje się event z kapitulacją Stalina!!! Może niechcący go usunąłem, więc mam prośbę: Mógłby go ktoś wł ożyć na jakiś serwer gdzie można darmowo pobierać pliki?
Może jednak nie spełniłeś wszystkich warunków?
Warunki gorzkiego pokoju
control = { province = 187 data = SOV } # Leningrad
control = { province = 163 data = SOV } # Stalingrad
control = { province = 175 data = SOV } # Moscow
control = { province = 1907 data = SOV } # Baku
control = { province = 1572 data = SOV } # Sverdlovsk
Czy mógł by ktoś założyc mi konto na wayofwar ? szczegóły w 3 poście niżej .
Ale gafę zrobiłem, aż mi siebie żal :oops:... Czy mógłby mi ktoś go po prostu skopiować i powiedzieć gdzie wkleić?
Do Kowala: Mam już te prowincje, a nawet dużo więcej. Już ganiam Rusków po stepach, i mam ponad połowę Kazachstanu...
Masz tutaj sventy dla Ruskich . wklej do (tam gdzie zainstalowene)\hearts of iron 2\db\event
To są eventy + moje więc nie gniewaj się jak u Rosjach wyskoczy 75 dywizji w tym 15 pancernych po zajęciu , charkowa , kijowa i smoleńska .Jak chcesz zagram na multi w hoi 2 ? chętnie jako rumunia albo węgry pomogę w podbojach .
http://www.mediafire.com/?kzmnonc1ymm
Chętny ktoś na grę w hoi2? jeśli tak to pisać na gg. 8-)
Kurde, ale sie dzisiaj nerwicowałem przed HoI-em.
Otóż, gram Francją, przejąłem Hiszpanie i całe Włochy, i postanowiłem nie czekać i ruszyć na Szwabów.
W końcu dochodzi do bitwy 34 moich dywizji kontra ! 6 ! niemieckich. Ja mam piechotę '41, a oni '39.
2/5 wszystkich dywizji to czołgi III i IV, a mimo wszystko przegrywam tę bitwe. I tak jest z wszystkimi starciami.
Dodatkowo większość piechoty ma działa polowe i przeciwpancerne.
Zdobycie jednej prowincji to mozolna praca, musze utrzymywać front złożonych z kilku prowincji i w każdej musi być min. 15 dywizji.
Tak się nie da. Może mi ktoś powiedzieć, w czym jestem gorszy od Rzeszy??
Niemożliwe, ja jak grałem, Francją, po wystąpienie z sojuszu z Wielka Brytanią, zaatakowałem, Hiszpanie, Holandie, Belgię, Włochy oraz wyzwoliłem wszystkie kolonie. Później ruszyłem z pomocą dla Polski i to wręcz przeciwnie Niemcy czsami przegrywały mimo przewagi liczebnej, oczywiście ogólnie miałem trochę więcej dywizji niż Rzesza, stąd też miałem przewage w prawie każdej bitwie, też dzięki wysokiemu zaangażowaniu szwabów w Polsce..
Ale ta przewaga, była zazwyczaj 2/1, 3/1, czasami 4/1, najlepiej zajmować wrogie, ziemie powoli, ale atakując na każdą z wielkim naciskiem lotniczym i lądowym, wówczas bitwy trwają krótko i nie traci sie dużo siły ludzkiej....
Ja mam tak jak Brave, po prostu nie mogę tego zrozumieć.
Tez tak mialem kiedy gralem, praktycznie niewazny bylo co rzucilem, i tak Niemcy wygrywaly bitwe, chocby byli 100 lat technologicznie za mna a statystyki sila/organizacja bardzo podobne
Zależy jak macie rozwiniętą, technologię, ja stawiam przede wszystkim na Doktryny, dzięki, którym mogę zancznie szybciej przyspieszać przewagę nad takimi gigantami jak Rzesza.
Takie rzeczy jak piszecie, to mi się zdarzały, ale tylko w jedynce, wtedy to nawet, jak atakowałem 200 dywizjami, na 1 Niemiecką, to zawsze przegrywałem, no chyba, że miałem świetnego generała utalentowanego w doktrynie ofensywnej...
Edit: dałbym wam sejwa, ale niestety robiłem reinstalke gry ;|
Zmobilizowałem się i spróbowałem dziś ponownie. Idzie mi nie najgorzej, zająłem najbardziej uprzemysłowione tereny i...Cytat:
Zamieszczone przez MateuszKL
nagle Szwaby zajmują Belgię i Holandię, po czym wdzierają się pojedyńczymi dywizjami i zajmują pół kraju...cyrk na kółkach.
Trudno idę próbować dalej.
mnie tez to wkurza, komp z łatwością zatrzymuje nasze dywizje mimo przewagi militarnej :x grając Brazylia nie moglem pokonać Boliwii zajmując jej stolicy mimo iż miałem 12 dyw w tym 2 górskie, z 43r piechota przeciwko 4 z 39r :x
A może atakowałeś bez maksymalnej organizacji?
wszystko było na maksa i organizacja i morale a i tak dostawałem becki :x
To jest niemozliwe, ja grajac Turcja, rownomiernie rozwijajac technologie,budujac dywizje z rozna bronie tzn. pp,art,aa etc., obsadzajac kazda Armie w dywizje dowodzenia oraz dobrego dowodce, niekiedy pokonywalem Armie Niemiec wieksze niz moja.
ps. sorry za brak Polskich znakow.
jak mam jeszcze tego sejva do wrzucę screena
mógłby mi ktoś polecić jakiegoś fajnego moda pod grę??
Ja polecam moda 33 , albo sam jakoś zmodyfikuj , za czasów grania w HoI2 miałem Niemców tak zmodowanych i przeciwników tak przypakowanych że ruskie mieli po 1500 dywizji a ja mimo wszystko 180 dywizji i ich pokonywałem .
Co do moda to ja polecam Way to Victory. Jest to Polski mod, który pozwala grac polską na uchodźstwie. Ma kilka błędów, ale jest genialny.
sreena nie mogę dać, zwaliły mi sie sejvy :( podczas ładowania pokazuje mi sie ze jest jakiś błąd i wywala mnie do windowsa
jak można zmodyfikować grę by Francja po wypowiedzeniu przez Niemców wojny Polsce była łaskawa ruszyć 4 litery i uderzyć na nich, zaczyna mnie to mocno wkur... :x :x :x
Zapewne pilik AI trzeba byłoby zmodować, ale jak nie wiem za cienki jestem, zajrzyj na forum http://wayofwar.org/forumdisplay.php...189c009893be79 tam coś na pewno znajdziesz. Możesz spróbować przejąć kontrole militarna nad Francją i sam nimi pokierować. :DCytat:
Zamieszczone przez chochlik20
Francuzi, chętnie by zaatakowali, ale jest przecież jeszcze linia zygfryda, a Niemcy zawsze zostawiają tam kilka dywizji, po za tym mają lepszą technologię, co też góruje nad Francuzami, ale jak kolega powyżej napisał, można jeszcze przejąć militarnie państwo.
chciałbym sie zapytać jak można zmodyfikować grę, by państwa posiadały od razu na wstępie jakieś lotnictwo, grając Czechosłowacją na modzie Armagedon nie mam żadnej eskadry, mogę jedynie rozpocząć produkcje, chciałbym to zmienić. Które pliki i jak należy zmodyfikować??
Edytor
Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
Otwórz D/tam gdzie zainstalowane/Hoi2/scenarios/(Jaki scenariusz ? przykład 36.)/Czechoslovakia.
Otwórz D/tam gdzie zainstalowane/Hoi2/scenarios/(Jaki scenariusz ? przykład 36.)/Germany.
I skopjuj z pliki Germany Air , zmień id na np. 9000000 i śmigaj , AIR są na końcu pliku.
Jak nie wiesz jak wrzuc te 2 pliki to ci zrobię eskadry . bo nie mam hoi2 na kompie.
http://www.przeklej.pl/plik/czh-36-inc-002085819agh
pobierz i wklej do
D/tam gdzie zainstalowane/Hoi2/scenarios/1936
Jak odblokować inne nacje w HoI2??