Każdy czuje klimat w innej kampanii niektórzy ameryka, a inni krzyżowcy:) należy sie raczej zastanowić dlaczego akurat tam czujemy klimat;)Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
Wersja do druku
Każdy czuje klimat w innej kampanii niektórzy ameryka, a inni krzyżowcy:) należy sie raczej zastanowić dlaczego akurat tam czujemy klimat;)Cytat:
Krucjaty gram przez Hot-seata z kumplem. :mrgreen:
Saraceni już wąchają kwiatki od spodu nic nie może się przeciwstawić Czarnym[joannici] białym Krzyżowcom[templariusze]. :twisted: :twisted:
Jak dla mnie to najbardziej czuć klimacik.Tylko szkoda że jest tylko jeden emirat turecki i nie ma Tatarów. :(
Ale są Wenecjanie i rysiu z klanu :D
grałem krzyżacką Krzyżakami oraz amerykańska Hiszpanami i Apaczmi ...
obie mi się podobały:
- krzyżacka za szarże konnicą i uporzadkowane bitwy,
- amerykaska za dzikie i nieokiełznane ataki z indiańskim okrzykiem, (szczególnie apacze) za wojenną ścieżkę :D no i oczywiście ich zabójcy, robia przesiew że upadaja nawet imperia :D
zaczynam krucjatę, to też coś naskrobie ...
Dla mnie najlepsza jest kampania brytyjska. Świetny klima i jednostki. A najlepsza jest radość z kopania tyłka Anglikom Irlandczykami. :twisted: Drugie miejsce eqsequo Krucjaty i Krzyżacka. Najgorsza jest zdecydowanie kampania Amerykańska. Państwa Indiańskie mają prawie te same jednostki, no może Apacze są wyjątkiem. ;)
A poza tym w tej kampanii muzyka jest strasznie denerwująca. Jedynie Hiszpanami i Apaczami da się
pograć dłużej.
Moja ulubiona jest krzyzacka, z oczywistego powodu-mozna grac Polska :) A oprocz tego fajni sa tam oczywiscie sami krzyzacy, wraz z ich dodatkiem z zachodu (jednostki Anglii i Francji).
Nie przepadam za to zbytnio za krucjatami. Tam juz na starcie kazda nacja ma mnostwo jednostek no i dosc spore terytorium. A ja tam wole zaczynac prawie od 0 :)
Brytyjska. Krucjaty są wg mnie nudne, Krzyżacka może być, Amerykańskiej nie trawię.
Ja najbardziej polubiłem kampanię Krucjat, ale jak zacząłem katować Broken Crescent, to już tam nie wróciłem. Na drugim miejscu jest brytyjska, ze względu na muzykę i klimat. W krzyżacką kampanię pocinałem ostro Litwą na N/N aż zlikwidowałem zakon, a Polska wypowiedziała mi wojnę, a potem wszyscy po kolei zrobili to samo, więc to trochę głupie, ale Krzyżakami gra się całkiem miło - mają fajne jednostki. Interesuje mnie też kampania amerykańska - zupełnie nowy świat, inna mapa, inne jednostki. Jakby przenosiło się do innej gry, więc też mnie zainteresowała.
Krzyżacka za polskę i litwę.Możliwość wybrania religii dla litwy.I oczywiście mini krucjaty jako źródło dochodu :D .
A ja mam pytanie nie na temat :D Kiedy się pojawia możliwość zmiany religii dla Litwy ? :D Bo ja nigdy nie gram i nie grałem tą frakcją :P
Nie pamiętam w której turze ale gdzieś w środku kampanii.Pojawia ci się tabelka(chyba z filmikiem) czy chcesz zmienić religię przyciskasz wybraną opcje i pojawia się filmik (nie wiem czy jak odmówisz to też się pojawia litwą grałem tylko raz).
Hmm... to muszę koniecznie pograć potem :D Co do kampanii to tak jak wspominałem Krzyżacka i Krucjat . Jednak najmniej nudzi mi się kampania Brytyjska ... w sumie nie wiem czemu . Ale jakoś kopanie tyłków muzułmanom w Krucjat i rozwalanie Polski Zakonem lub odwrotnie też mi się nudzi ...
Brytyjska
nie ma to jak skopać tyłki anglikom :twisted:
Albo Anglikami kopać tyłki :D
Mnie tak samo. Brytyjska ma te tereny, realistyke i ta super muze+jednostki. Sam nie wiem co.Cytat:
Ja tam nie potrafię wytypować ale wybrałem Krzyżacką za Polskę.
Tak, kampania Brytyjska wciąga :)
Kampania Krzyżowców też bardzo klimatyczna, szczególny + za Greckich Ogniomistrzów ;)
Najmniej lubię Amerykańską. Krzyżacka wg. mnie ani nie błyszczy ani nie zraża
A teoretycznie powinna błyszczeć bardziej niż inne :P ...Cytat:
Zamieszczone przez Derwish
Dlaczego bardziej
? Bo jest polska ?
Mnie najbardziej podchodzi kampania krzyżowców. Jednostki miotające ogniem i wybuchowymi beczkami, unikalne jednostki i bohaterowie. Pozostałe kampanie również są świetne, ale ta przebija wszystkie.
Nr. 1 Krucjaty, niesamowity klimat "Królestwa Niebieskiego" :D Wcześniej grałem Jerozolimą teraz wracam do Gry Antiochią. Znakomite jednostki i bardzo ciekawy okres historyczny. Nr. 2 Brytania, gra Norwegami sprawiała mi dużo satysfakcji, Szkotami z resztą również, tu z kolei klimat "braveharta" :P Nr. 3 Kampania Teutońska, gra zakonem sprawiała mi dużo satysfakcji, może dla tego że jestem fanem krucjat to wszelkie zakony są intrygujące. Gra Polską była wdzięcznym wyzwaniem. I nr. 4 kampania amerykańska, ciekawy, nowy świat, plemiona indiańskie koszone wręcz podczas gry Hiszpanią mimo to również ma swój klimat. Na koniec muszę dodać że każda kampania jest świetna, po prostu każdego kręci coś innego. O ile dobrze pamiętam na "poprzedniej wersji forum" była ta ankieta również zaraz po premierze kilka tygodni i wtedy najlepszy wynik miały Krucjaty ;)
I co z tego, że jest Polska jak ani na J nie odstępuje od mediewalowej, ahistorycznej "Polski".Cytat:
Zamieszczone przez Romulus
Ja wybrałem Krzyżacką za możliwość bicia zakonu :P
Albo bicia zakonem Polski i Litwy :D
Nah, to nie dla mnie, wolę bić Niemiaszków :PCytat:
Nie słyszałem o zakonie Polski i Litwy :D Ale bić Polaków-stfu :oCytat:
:lol: :lol:
Czytaj ze zrozumieniem OskarX :P Co do drugiego to każdy ma inny gust i czym innym się interesuje .
wedlug mnie na równi krzyżacka i krzyżowcow ale krzyżowców dlatego jest lepsza bo ,mamy do dyspozycji grecki miotacz ognia i wyrzutnie beczek ze smola (to ostatnie jest w krzyzackiej tez a daje takąfrajde jak wrogowie płoną ;) ) sa wyjatkowe postacie m.in. Saladyn w niektórych krajach sa jeszcze inne wyjatkowe wojska
Zagłosowałem za brytyjską, choć każda kampania ma w sobie coś ciekawego, a krzyżowców wiele do brytyjskiej nie brakuje. Brytania ma ciekawe wydarzenia związane z pojawianiem się dowódców. Choć krzyżowców znów ma bohaterów ze zdolnościami specjalnymi. Wygrała jednak bardziej odpowiadająca mi muzyka i klimat. Zdecydowanie gorzej wypada na tym tle kampania krzyżacka, choć też ma dwie całkowicie nowe frakcje. Najwięcej nowych frakcji wprowadza kampania Ameryk, ale to zupełnie nie moje klimaty.
1. Krzyżowcy - mimo że dla krzyżowców jest to banalna kampania to najbardziej mi się spodobała
2. Krzyżacy - trudna kampania dla każdej frakcji, fajny klimat
3. Angielska - Gdyby tych stałych fortów nie było to było by 1 miejsce ale tak to 3, w dodatku tą anglią strasznie trudno ogarnąć na początku
4. Amerykańska - W ogóle nie czuje tego klimatu, nie lubie strzelb i armat, wole te starsze bronie :)
W Krzyżakach przecież Zakonem gra się łatwo ;) Mimo, że problemy finansowe na początku, to po podbiciu Litwy jesteśmy wielcy i nikt nam nie podskoczy ...
Jak dla mnie to najlepszą kampanią jest kampania Ameryk. Niepowtarzalny klimat, odmienny całkowicie od reszty, która ma wspólny klimat. Jakby się było w innych czasach. Jest egzotycznie, kolorowo i bogato. Przeciwwaga dla pozostałych kampanii. Gra Aztekami jest po prostu magiczna. Te stroje, wygląd wojowników, te piramidy, Meksyk; poza tym bardzo ciekawa jest geografia terenu. Odkrywanie dżungli i pustyni. Americas to dla mnie złoto. A srebro to kampania Krzyżowców. Ale to po prostu z moich zamiłowań do tematyki krucjat i w ogóle lubię ten okres... Bardzo ciekawy. Zderzenie kultur.
Nie wiecie może jakie mody (oprócz ferr...ate....)wprowadzają historycznych wielkich mistrzów krzyżackich?
Najbardziej podobała mi się kampania krzyżacka :D
Moja ulubiona to kampania Krzyżacka, lubię historię Zakonu Krzyżackiego, a niestety w Polskich podręcznikach historii jest ona często fałszywie podana. Drugą klimatyczną kampanią dla mnie jest brytyjska za Szkotów i świetną muzykę.
Najlepsza kampania do zdecydowania krzyżacka, szkoda tylko, że nie było nowych jednostek dla Polski.
1. Najwięcej frakcji.
2. Najciekawszy moment historyczny (może Krucjaty też takie były)
3. Najhistoryczniej oddana kampania (nie tak jak w krucjatach, że cholernie dużo łatwych do zdobycia rebelii było, których w rzeczywistości krzyżowcy nigdy nie podbili,a my to robiliśmy w kilka tur).
4. Bardzo dużo rozsądnie rozłożonych prowincji.
jak dla mnie najlepszą kampanią jest kampania brytyjska klimatyczna muzyka i jednostki ;]
Napisałbym że amerykańska gdyby nie nudna muzyka i banalny poziom trudności. Dlatego Krzyżaków, za muzykę, jednostki i Zakon Najświętszej Marii Panny którego mi strasznie brakowało w podstawce (podobnie jak templariuszy i joannitów).
Ja tam wybrałem kampanię amerykańską. Może i mało w niej klimatu, ale fajnie jest pograć sobie indianami... Najlepsi są Apacze, jak się wejdzie na wojenną ścieżkę to są prawię nie pokonani... Wyrzuciłem nimi Nową Francję całkowicie z kontynentu Amerykańskiego! :)
Na pierwszym miejscu u mnie jest kampania Krzyżacka, fajnie tam to wszystko wygląda. Na drugim miejscu jest kampania Ameryk, ma bardzo dobry klimat itp.
Pierwsze miejsce przypadnie..... Brytanii :D Najlepsza równowaga sił, świetna muzyka, dobre jednostki po każdej stronie:D I klimacik jest.
Drugie miejsce jest krzyżackie, niestety ale balans nie jest zbyt dobry(szczególnie moc zakonu), muzyka jest też świetna a jednostki niestety nie wszędzie tak dobre(patrz Nowogród).
Trzecie miejsce to Krucjaty. Wojska Jerozolimy i Antiochii są trochę za mocne ale Turcja i Egipt pod względem ilości wyrównuje to. Muzyka jest jaka jest ale słaba.
Czwarte miejsce to kompania Ameryki. Grałem mało dla mnie zero klimatu i ogólnie takie sobie :P