Oczywiście zrobią nas w jajo. Żeby ludzie kupili napoleona zrobią porządnego multiplayera, dadzą narzędzia do modowania, naprawią wszyskie bugi itd. Czyli wszysko co powinno być w empire
Wersja do druku
Oczywiście zrobią nas w jajo. Żeby ludzie kupili napoleona zrobią porządnego multiplayera, dadzą narzędzia do modowania, naprawią wszyskie bugi itd. Czyli wszysko co powinno być w empire
Haha :lol:
"Beta Edition" Swietne. Swoją drogą o multiplayerze to masz PrisonNeo rację. W tej chwili i tak ratuje on ETW i to mimo tego, że średnio 1 na 3 bitwy wywala z różnych powodów (nie łącze).
Ja z miłą chęcią ujrzał bym Polish-Lithuania: Total War. Zaczynali byśmy za w 1570 a kończyli w 1700. Za taką grę/dodatek byłbym gotów dużo zapłacić.
Obawiam się, że coś takiego nigdy nie powstanie. To nie na nas Polakach CA zbija kokosy.Cytat:
Zamieszczone przez kretu19955
Dlatego trzymajmy kciuki za KLA i European Wars!!!!
wszelkiego rodzaju Polskie akcenty w serii Total War byłyby dużo ciekawsze, gdyby zatrudnili kogoś kto zna się choć trochę na historii Polski i zna historię wojskowości. Bo na pierwszy rzut oka widać że CA nie ma pojęcia o polskich oddziałach i ich specyfikacjach bitewnych.
Filmy o epoce napoleońskiej:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=289225
A swoją drogą narzędzia do modowania mogliby w końcu wydać bo te mody co są teraz to wysokich lotów nie są :/
Konwerter modeli i program do mapowania....marzenia...
Nie zawiedziemy was z EW wspólnie z Salvo. Będziemy się starali. :)
Wyglada na to że w NTW znów spotkamy się z armią klonów - na screenach Stara Gwardia ma jeden rodzaj twarzy a dwa rodzjae kurtek i spodni, przemiesznaych ze sobą. Jest to taki sam silnik jak ETW. Pewnie usłysze że to prealpha itp. Jednak podobnie było z ETW. kiedy ja i ini narzekali na wygląd jednostek, była petycja, ze mundury różne w jednym regimencie a twarze te same. CA zapewniało że to się zmieni. I co? Przez rok nic się nie zmieniło. To co widzieliśmy na pierwszych screenach otrzymalismy w pudełku....
Ale w ostatnich newsach można było wyczytać że armia klonów ma wreszcie zniknąć. Napoleon ma być dużo bardziej zróżnicowany pod tym względem bodajże jednostki będą robione na 4 różnych modelach twarzy i do tego mają być różnego wzrostu. Więc miejmy nadzieje że nie będzie tak źle ;)
No to ładna kiszka się zapowiada...a to że mówią że wszystko poprawiają i w ogóle och i ach to marketing.
Jak to miło poczytać, że są jeszcze ludzie, którzy ślepo wierzą w słowa rzucone na wiatr przez marketingowa pacynkę :lol:
Ostatnio Pan "Kup Pan cegłę" opowiadał nawet, że pracują nad podświetleniem twarzy, żeby była jeszcze piękniejsza grafika.Cytat:
Napoleon ma być dużo bardziej zróżnicowany pod tym względem bodajże jednostki będą robione na 4 różnych modelach twarzy i do tego mają być różnego wzrostu
Dla mnie mogą mylić dupę z głową, byle engine gry nie był zbugowany do stopnia graniczącego z obłędem i jednostki potrafiły reagować na wydawane rozkazy, artyleria nie czekała z salwą na moment gdy Kaziu od koni wróci z małego siku w lesie 300m wcześniej, a AI nie zmuszało jednostek komputera do ataku pojedynczymi jednostkami.
Ja bym stawiał tylko na to jajo, na multiplayera niestety nie, bo:Cytat:
Oczywiście zrobią nas w jajo. Żeby ludzie kupili napoleona zrobią porządnego multiplayera, dadzą narzędzia do modowania, naprawią wszyskie bugi itd
1. 1-2% ludzi którzy kupili grę trafia na multi
2. SEGA dobrze wie o tendencjach wśród graczy - średnio rozgarnięty Amerykanin czy Anglosas poświęca na nowy tytuł ok. 40 godzin, po czym biegnie między półki by kupić następną , a oni stanowią 70-80% rynku - po co się starać?
Nie stawiałbym też na narzędzia do modowania, bo STEAM to dojna krowa i wszelkie modyfikacje można przez tą platformę sprzedawać, więc nie zamienią $ na satysfakcje z wykonanej pracy....
Co do bugów - może mnie zaskoczą, ale jeżeli Lusted na miesiąc przed patchem 1.3 odpisuje, że wiedza o bugach i nie ma konieczności wskazywania ich, jeżeli człowiek z
grupy beta testerów potwierdza, że zrobią poprawki, po czym CA nie robi nic i nie sygnalizuje poprawek w patchu 1.4, to biorąc pod uwagę, że są w pre-alfa na 5 m-cy przed premierą, mamy 90% szans na to że poprawią AI i grafikę, a bugi zostaną jak były i dopiero w kolejnych łatkach je zrobią.
Ja nie kupię NTW do chwili gdy nie zobaczę pozytywnej oceny co najmniej trzech uznanych graczy multi.
Wie ktoś czy CA planuje trailery z postępu prac nad Napoleon Total War ? Tak jak miało to miejsce odnośnie Empire czy Miedka II.
A ja dopóki nie poleci mi jej babcia. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Niesmiertelnik
A tak poważnie to spryciarz z Ciebie - niech inni zainwestują, przetestują, a ja ewentualnie jak potwierdzi się że warto. A jeśli "uznani gracze" też pomyślą tak jak Ty? To co wtedy? Każdy ma swój osąd i tak naprawdę jest to sprawa subiektywna co się komu podoba. To już lepiej zobaczyć u kogoś grę w akcji lub ściągnąć demo (o ile będzie) i wtedy decydować. Pozdr.
to ściągnę pirata żeby zobaczyć co za badziew tym razem zrobili.
Zgadzam się z Nieśmiertelnikiem. Zostałem zrobiony w jajo za 100 zł więc teraz ja zrobie w jajo Sege i CA no chyba że chłopaki się postarają.
Hmmm, z tym piratem to chyba będzie Ci trudno ze względu na Steam.Cytat:
Zamieszczone przez theo
A poza tym to niemoralne... :roll:
Cóż najlepsze byłoby demo, bo faktycznie wiele osób zraziło się po ETW i nie zechcą ryzykować kolejnego "trafionego inaczej" zakupu.
nie żartuj. ETW było dostępne 2 dni po premierze czyli w piątek. Demo mi nic nie powie tak samo jak demo ETW. Nie mów proszę o moralności bo CA dało mi do testowanie bete wersję i kazało sobie płacić za ten przywilej. Jak dla mnie to fail i to dużej klasy. Niech nie oczekują że wydam kasę na coś w co nie pogram dłuuuuugo.
Masz rację... z jednej strony. ETW w wersji przekazanej do sprzedaży było Betą (którą my, gracze, testowaliśmy dopiero). I był to jak napisałeś "fail". Jednak po patchach (które bądź co bądź są darmowe) działa zdecydowanie lepiej, a przecież to nie koniec poprawek. Nauczyłem się już nie oczekiwać na produkt/grę doskonałą, bo to przy obecnym poziomie skomplikowania gier rzadko jest realne. Ważne czy poprawiają błędy w grach i czy wyciągają wnioski. A to okaże się chyba niestety dopiero po premierze NTW.
A piractwo generalnie mnie wkurza. W szczególności hasła w stylu "wy lamerzy wydaliście tyle kasy na bubel a ja go mam ściągniętego za darmo".
Nie obraź się, ale czy po ściągnięciu pirata i stwierdzeniu że gra jest OK, będziesz miał ochotę kupić oryginał?
Ale to dyskusja na inne forum i temat. Pozdr.
że przepraszam co te patche zrobiły???
ja nie mówię o produkcie doskonałym ale o grywalnym. Poprawki które wprowadzają tylko powodują problemy. Przy patchu 1,1 czy 1,2 dało się grać na multi teraz jak grasz 4 na 4 to 10% gier da się dograć w pełnych składach zazwyczaj kogoś wywala. Artyleria jest tak spaprana że ręce opadają. Lekka piechota to cyborgi. Jedyne co mamy to NOWE PŁATNE JEDNOSTKI.
Sorry ale potestuje pełną wersję na piracie i może się zdecyduje kupić od nich dodatek.
Później jest lament twórców że piractwo się szerzy :) Jest partactwo będzie i piractwo :)
Bez przesady, obiektywnie trzeba przyznać że patche parę rzeczy poprawiły . Niestety parę też schrzaniły :( Liczę że wyeliminują crash'e w najnowszym patchu 1.4.
Co do piractwa, to idąc tropem który zasugerowałeś (Partactwo=piractwo) piracone byłyby tylko złe gry, niejako za karę. Trochę to absurdalne.
Nieważne. Poczekajmy na premierę, ukażą się wcześniej jakieś zapowiedzi, dema lub opinie z "prasy fachowej" i wtedy zdecydujemy.
De facto Piractwo jest karą ale nie za złe gry ale za ich wygórowaną cenę która często choć nie zawsze jest zbyt wysoka w porównaniu do jakości danego produktu. Empire świetnie wpisuje się w tą definicję. Samo piractwo jest nie moralne chociaż de facto jak się przyjrzeć temu bliżej to coś takiego jak piractwo nie istnieje.Cytat:
Co do piractwa, to idąc tropem który zasugerowałeś (Partactwo=piractwo) piracone byłyby tylko złe gry, niejako za karę. Trochę to absurdalne.
Dlaczego zapytamy ? Bo to jest wymyślony slogan, a no prosty przykład spożywczy. Jasio kupuje jabłko i za nie płaci w sklepie 5 zeta. Spotyka za jakiś czas Tomka i daje mu te jabłko z życzliwości , więc tomek to jabłko od Jasia bierze.
Więc patrząc na to z punktu widzenia piractwa komputerowego, Tomek jest piratem bo za Jabłko które dostał od Jasia nie zapłacił ani grosza. Ale czy rzeczywiście Tomek to złodziej ? Według mnie nie to prawo które jest pisane pod konkretne lobby zrobiło z Tomka złodzieja.
Bo przecież Tomek nie ukradł tego jabłka dostał je od Jasia który przecież za nie zapłacił w sklepie 5 zeta. Więc de facto coś takiego jak piractwo to tylko wymyślony slogan.
Ps. Do Admina. Nie zamierzam więcej poruszać tematu Piractwa gdyż jest to dość drażliwy wątek dla Adminów chciałem tylko przez powyższy przykład pokazać absurd takiego stwierdzenia a także prawa które to reguluję. . Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez Ronin
haha dobre :) Tylko że jak Ty kupisz ogrinał i dasz koledze za darmo po tygodniu albo dwóch to nie jest piractwo. Jak zrobisz kopie i dasz lub sprzedasz koledze to jest piractwo. Jabłka nie da się skopiować a podarowanie komuś prezentu w tym wypadku jabłka to nie piractwo.
Piractwo to syf ale jak wszyscy zauważyli sami producenci gier o to dbają zawyżając ceny lub wypuszczając buble.
Gadajcie o Napoleonie, a nie o piractwie :D
Jak macie jakieś pomysł z nowymi możliwościami/zmianami/usprawnieniami w NTW to piszcie.
Wszystko to zamieszczę na twc w odpowiednim temacie do którego często zagląda CA... i kto wie może coś użyją.... :D
Apropo jescze CA na twc.
Sam wielki Jack Lusted zapewnił mnie, że przestudiowali dokładnie Ospreya i wszystkie jednostki będą historyczne.
Ciekawe czy w NTW będą piraci? :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
Sorry, nie mogłem się oprzeć :oops:
Pozdr
Pomijając multi, lepszą optymalizację gry i wiele innych usprawnień (np. nieszczęsna dyplomacja), których gracze na pewno będą żądać, ja chce jeszcze jednego. . .Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
Chcę wyzwania :) Niech zrobią tak aby przejście gry na najwyższym poziomie trudności było niemalże niemożliwe. Przynajmniej niektórymi państwami :) Dobre ai to skomplikowana sprawa, która już niejednokrotnie przerosła twórców, ale odpowiednie eventy (zarazy, bunty, rewolucje, powstania w koloniach), modyfikacje w mechanice, gra kompa na mapie strategicznej np. żeby komp nie tworzył śmieciowych armii, z którymi walka nie daje żadnej przyjemności itd. itp. Francja w głównej kampanii byłaby ok państwem do takiej gry przeciwko całej reszcie świata naraz :)
Wysoki poziom trudności to zaleta gry, która powoduje że później wraca się do niej dużo częściej. Weźmy chociażby grę Warhammer Dark Omen i Warhammer SotHR, które były niewątpliwie pierwowzorami serii Total War. . . ich przejście jest wyzwaniem - zwłaszcza za pierwszym razem - i to powoduje, ze wracam do nich aż do dziś. Gra gdzie aby wygrać wystarczy iść wszystkim na pałe, szybko zaczyna się nudzić :)
Wyzwanie juz jest... Po ostatnim patchu. Pograj sobie Turcja na VH. Gwarantowana wojna ze wszystkimi sąsiadami. Przyjscie tej gry na tym poziomie jest niemalże niemożliwe.Cytat:
Zamieszczone przez Izabelin
Kurcze Epoka Napoleońska to mój ulubiony okres historii nie licząc XX lecia międzywojennego i ery Piłsudskiego. Ale jak tak patrzę na to wszystko to również zaczynam wątpić czy znowu nas w butelkę nie nabiją. Mogliby raz się wysilić i zrobić produkt grywalny bez koniecznosci łatania go 10 razy w międzyczasie. Na Empire nie mogę patrzeć z tego powodu jak to samo zrobią z Napoleonem to chyba se w łeb strzelę bo nie po to się kupuje grę żeby tracić przy niej nerwy i zastanawiać się kiedy mnie wywali do deskopa w tej turze przy tej bitwie czy przy tym epizodzie. Najgorsze jest to że tak naprawdę CA ma w dupie to co myślą o ich pracy czy raczej zaniedbaniach i w kółko gadają że wszystko będzie cacy a jak jest każdy widzi. Przydałaby się jakaś dobra konkurencja szkoda że nie ma grupy Polaków którzy podjeliby się ze wsparciem finansowym zrobienia coś na kształt Total War to by dopiero Europa i USA otworzyli gały ze zdziwienia bo na pewno nie tylko nasze regiony byłyby o wiele lepiej odtworzone historycznie ale zapewne i regiony wszystkich nacji wyglądałyby o niebo lepiej niż to ma miejsce w chwili obecnej.
Ja nie kupię do póki 1. Nie spadnie cena do 89 zł 2. Jak wszystko będzie tak jak obiecują, 2 raz w butelkę nabic się nie dam. Ale jak to mówią :''mądry Polak po szkodzie''.
kiedy6 ma wyjsc napoleon, i jakie maja byc wymagania?
Encyklopedia gry on-line ;) http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=13983
Napoleona i Żaboli nie trawie, kupie ta gre tylko wtedy, jesli dane mi bedzie osobiscie skopac mu zad Brytyjczykami. Gdybym mial grac Francja w ETW to bym zeswirowal slyszac Francuskie teksty...
Hail Arthur Wellesley, 1st Duke of Wellington!
To nie wiesz co tracisz bo nie było takiego drugiego człowieka jak Napoleon. To był geniusz strategii. Kto inny mógłyby się przeciwstawiać największym światowym Mocarstwom przez tak długi okres czasu i wychodzić zwycięsko w walce z 6 koalicjami Anty-napoleońskimi oczywiście nie wliczając tej ostatniej.Cytat:
Zamieszczone przez Marquess Alec Fortescue
Ale mimo to to wynik oszałamiający. Analogicznie dzisiaj żeby zbliżyć się do tego co zrobił Napoleon to USA musiałoby się bronić przed zmasowanym atakiem Chin Europy i Rosjii (Dla mnie to Azja) i wyjść z tego na 6 razy 5 razy zwycięsko.
Dziś ktoś wcisnął by atomowy guzik i po wojnie. USA miałoby z głowy chiny a rosja za straconego sojusznika drugą atomówkę :lol:
No mówiłem to w przenośni wiadomo że dzisiaj to już nie możemy mówić o taktyce wojny takiej która była przed wynalezieniem Bomby Atomowej. Jak mawiał Einstein. Nie wiem jaka będzie III Wojna Światowa ale wiem że IV Wojna Światowa będzie na kije i kamienie... ;)Cytat:
Zamieszczone przez kretu19955
Trzecia Wojna Światowa? Toż to byłby, przy dzisiejszych technologiach, koniec świata...
A o Napoleonce zdania nie zmienie, o!
Tak offtopując http://pokazywarka.pl/mirror/ ciekawy artykuł na temat wojny atomowej, ciekawostka taka.
Swoją drogą ciekawe dlaczego aż tak bardzo nie lubisz Napoleona, dla zasady - bo to Francuz, czy z jakiegoś konkretnego powodu, a może "bo tak"? Ja tam go nie czczę ani nie nie cierpię, ot był sobie Napoleon co zawojował Europę.
Ja również zaofftopuje, bo nie chce mi się rozmawiać o Napoleonie, a wiem jak będzie wyglądał koniec świata :D
http://www.albinoblacksheep.com/flash/end
nie mogę się już doczekac tej swietnie zrobionej z miłością do graczy, nie wymagającą steama gry :)
bitwa pod borodino moje marzenie :D
Napoleon to już sam się boi tej premiery nie mniej niż CA i Sega :lol: Przecież oni i tak coś skopią pytanie co i jak bardzo. Po za tym nigdy nie było jeszcze dodatku który de facto nie ma być dodatkiem a samodzielną grą choć wymagać podstawki ETW więc wychodzi z tego masło maślane. I co z tego wszystkiego wyjdzie tego nie wie nikt. :)
Myślę że CA jest tak sprytne jak perfekcjonista bloga Mike "Bart" Simpson, manager CA we własnej osobie.
Wypuścili na chybcika zrobioną Warpath, po to żeby tradycji stało się zadość i ETW jak i wszystkie poprzedniczki również miało swój dodatek.
To w ich prze sprytnym mniemaniu uprawni SEGA do wydania Napoleona za full prajs jako zupełnie oddzielna grę, a krytykom mogą teraz pokazać gest Kozakiewicza opatrzony komentarzem FY everybody....