-
Re: MEDIEVAL II TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Cytat:
[ciach] Pokaż mi te "w świetle prawa obowiązujące". Następna informacja na temat łamania zabezpieczeń lub jakiekolwiek naruszenie regulaminu spotka się z namacalnym ostrzeżeniem - Amrod.
Amrod
Człowieku znasz się na przepisać czy tylko ludzi wnerwiasz co?
Dla twojej informacji jest przepis który mówi że na własny użytek użytkownik ma prawo zrobić sobię kopię z orginalnej gry i grać z tejże kopii jeżeli tego nie rozpowszechnia nikomu innemu i ma orginał w domu. Radzę poszukać w kodeksie a nie robić głupich komentarzy.
To samo się tyczy samego Cracka chłopak wyraźnie napisał że ma orginał i nie chce uruchamiać ciąglę gier z Płyty więc gdzie ty tu widzisz naruszenie prawa co ???
Radzę się nauczyć czytać ze zrozumieniem. ;)
-
Nie żebym był święty, prawdę mówiąc sam nie mam nic przeciwko temu, ale skoro administracja sobie życzy aby nie rozmawiać o tego typu sprawach nielegalnych to niestety Ronin, ale Amrod ma rację, bo z tego co wiem korzystanie z cracka narusza licencję gry.
-
W przeciwieństwie do obrazu płyty,który każdy może sobie legalnie nagrać :)
-
Tyle że do obrazu płytki który mogę mieć legalnie skopiowany jak mówiłem wcześniej też mi jest potrzebny Crack jak nie chcę używać tej płytki a uruchamiać bezpośrednio. Więc nie widzę tu sprzeczności. A na pewno jej nie widzę jak mam orginała na półce bo w takim przypadku policja nie ma punktu zaczepienia. Mogę sobie grać w kopię jeżeli jest to kopia zrobiona z mojego orginała Crack w takim przypadku nie łamie prawa bo pliki które uruchamiam nie są kradzione. To tak w kwestii wyjaśnienia. Więc nie ma tu naruszenia praw autorskich. ;)
PS. Ja też nie jestem święty ale chłopakowi trzeba pomóc. Ma orginała więc nie ma się co wściekać nie chce zniszczyć sobie płytki głównej i ja to rozumiem bo ja mam ją już nieźle porysowaną i czasami mi nie chce uruchomić gierki i sam korzystam z plików które pozwalają na ominięcie tego problemu ( Żeby nie było że coś propaguje ;) ) Więc nie ma co robić burzy w szklance wody.
Wbrew pozorom jest to zupełnie coś innego niż zabawa w Torrenty ;) Tam jest złodziejstwo. ;)
-
Drodzy forumowicze, może zakończmy tą dyskusje, a raczej kłótnie, ponieważ jest to temat służący do dyskusji o medku i robi się trochę offtop. Ponadto jako, że ja sprowokowałem tą dyskusję także czuję się winny ;)
-
Tez tak kiedys mialem, ale grając Polska zdobyłem Jerozolimę. Egipt wyslal mi imamów własnie dookola tej prowincji. Wnerwilem sie i zemscilem sie. Wyslalem ta sama liczbe kaplanow na jedną z ich prowincji, a oni sie wrocili i dali mi spokoj :D
-
Nie chcę zakładać nowego tematu, było to na starym forum, szukajka nic nie znalazła. Jak odblokować opcje graficzne meda? Pamiętam tylko że był to jakiś plik tekstowy w jakimś folderze. Nie pytałbym o to jednak chyba jestem rekordzistą w reinstalowaniu meda2 :evil:
-
A ja mam pytanie czy jest jakiś mod Władca Pierścieni do MTW2 ??
Nie ten temat. SoN
-
THIRD AGE jeden z najlepszych modow, chyba jedyny o lotrze, poszukaj w dziale modow tam bedzie
-
Ostatnio pograłem sobie w medka ''fabularnie'' grając Niemcami, nie wiem czemu ale nimi można najfajniej wątek rozwinąć, krucjaty na rusków, i najlepsze bitwy z mediolanem i wenecją.
-
Sam medek ma to coś w sobie. :D :D :D
-
fajnie i klimatycznie gra sie niemiaszkami w grand campaign mod. w podstawce wszyscysie rzucaja na moszne z kazdej strony i bez powodu... najgorsza jest interwencja maur :shock: ow we florencji... :shock:
-
Siemka! Medek jest jedyną grą którą mam i w którą gram już od 1 części. Jest tylko jedna mała zagwostka. Odkąd mam Medka II (uprzedzam fakt orginał) nie miałem okazji zagrać po sieci z żywym przeciwnikiem. Odpalałem na neostradzie, kablówce lokalnej i obecnie na necie z UPC za każdym razem info: "błąd logowania". Może robię coś nie tak ale nie jest mi chyba pisane zagrać po sieci :cry:
-
Sorry że tak wyskakuje ,ale gdzieś na forum wyczytełem ,że pewien forumowicz gra tura=1 rok.Moje pytanie brzmi gdzie można zmieniać długośc trwania tury???
-
Nie wiem czy ten temat jest od zadawania pytań, ale jest to w pliku descr strat, a dokładniej jest napisane w faq.
Bez spamu - i Krzyżak i Oskar
-
Jeszcze jedno pytanie.Jak to zapisać??? Bo jak zmieniam w plikach te długości tury to niechce zapisać.Pisze tylko ze plik do odczytu czy coś tam.
-
PPM na tym pliku -> Właściwości - >odznacz pole "Tylko do odczytu" -> Ok.
-
Siema,może nie na temat ale nie wiem gdzie napisać,mam pytanie ile GB zajmuje Medieval 2 tw ?Grałem kiedyś w demko a teraz mam zamiar sprawić sobie full v.
-
Pisze, że 11 gb wolnego miejsca na dysku . U mnie tak pisze :P
P.S Ale pytanie :D
-
Aha dzięki,sorki za takie pytanie.
-
na początku tematu były sugestie iż empire to "niewypał"
mógłby ktoś uściślić czemu??
chciałbym wiedzieć bo jutro dostane medievala II i przy odrobinie szczęścia będę miał Empire za free
-
Wszędzie piszą ,ze empire to syf i to prawda. Jak masz pytania o empire to zadaj je w dziale o tej grze ,a nie w dyskusji o mtw2 !
-
ok
dostałem Medieval'a II i mimo że gra nowa nie jest to jak na strategie ma przepiękną grafikę
-
No nie wiem czy taką piekną grafikę . Widziałem dużo strategii, które wyglądały lepiej . Ale Ty masz inne zdanie, ja mam też inne. Co do tej grafiki powiedziałbym, że jest przyzwoita i wystarcza na tą grę :D
-
Witam, mam pytanie, Gram w bc13 Jerozolima i ogolnie praktycznie zniszczylem Egipt... ale nie w tym rzecz.. Probuje od jakiegos czasu zajac miasto Qahira i nie moge... po zdobyciu go wyskakuje mi glupia wiadomosc ze miasto upadlo itp i ze zdobyte... nie byloby problemu gdyby nie fakt ze ta wiadmosc powiela sie w nieskonczonosc i nic sie z tym nie da zrobic. Probowalm kliknac klepsydre i liczylem ze w nastepnej turze juz tego nie bedzie, ale ciagle to samo...
Ktos wyciagnie pomocna dlon i powie jak rozwiazac ten problem???
-
A ma ktoś może pojęcie jak zainstalowac POLSKI dodatek kingdoms na ANGIELSKĄ wersje medievala?? Od razu mówie ze dodatek jest oryginalny, a podstawka pirat (kolega nie chce oddac od 2 lat:/) no i jeszcze zaistalowałem polonizacje. Ma ktoś jakiś pomysł?
-
Tutaj nawet nie mów że masz pirata, a ja piratom pomóc niestety nie mogę ;)
-
ty no ale za gre zapłaciłem(zaraz po premierze ;) ) to chyba moge? i cd keya mam oryginalnego 8-)
I jeszcze jedno żeby zagrac w moda "third age" (chyba sie tak nazywa chodzi o władce pierścieni) to musze miec zainstalowany dodatek ?? bo gdzies czytalem(po angielsku) ze tak, ale są inne wersje niewymagajace dodatku
-
Cytat:
Zamieszczone przez classix
Ma ktoś jakiś pomysł?
zmusić go żeby oddał :roll:
Cytat:
Widziałem dużo strategii, które wyglądały lepiej
ale idę o zakład że nie wyszły one w 2006r.
jedyną strategią która wyszła w tym samym czasie i dorównuje jej grafiką jest Warhammer Mark of Chaos
-
zmusic zeby oddał?? xd jakbym znał adres to bym tak zrobił a nie mam pojecie gdzie teraz mieszka, napewno ktoś musi wiedziec jak to zrobic!
-
Nie, jeśli nie masz Kingdoms, ba nie masz Kingdoms spatchowanego do wersji 1.5 nie pograsz sobie w Third Age . Nic dodać, nic ująć :P
-
Kurde no to czeka mnie ściąganie angielskiej wersji :x :x :x
Ale musze ściągnąc tylko patche czy same dodatki tez???????????
-
Po pierwsze nie radziłbym pisać ściągnąć dodatki :D Bo to PIRACTWO !
Po drugie musisz posiadać przynajmniej jeden dodatek i patch 1.5 ;) Ale ja radzę Ci iść do sklepu, i wydać te 45 zł, a nie piracić :roll: .
-
Dodatek Kingdoms nie jest bezpłatnym DLC, jest to pełnoprawny, płatny dodatek do M2TW. Jest to jedyny dodatek do M2TW a patche trzeba ściągnąć ręcznie (w przeciwieństwie do Empire TW).
PS.A czasami Kingdoms nie sprzedawają teraz za 39.90zł w TopSellers ? :D
-
Sorry ja juz wydałem 150zł na obie gry (nie mówiąc zresztą o reszcie seri także oryginalnej), ale no niestety nie posiadam w tej chwili podstawowego medka pl więc chyba mam prawo go ściągnąc?? No ale dzięki za info
PS: I nawet jak szprzedają w topsellerze to po polsku, a ja własnie potrzebuje po angielsku.
-
a propo third age
wie ktoś może skąd moge pobrac patch 1.4???????
niestety w tym wypadku wujek Google ni pomógł
Cytat:
Zamieszczone przez Andzia
PS.A czasami Kingdoms nie sprzedawają teraz za 39.90zł w TopSellers ? :D
no sprzedają w tej cenie
-
Sorry nie wiedziałem, mimo że sam kupiłem grę za taką cenę . Co do TA to wyszedł w ogóle patch 1.4 ? :shock: Jakoś na TW Center, go nie widziałem, a właśnie stamtąd pobierałem .
-
Nie ma jeszcze patcha 1.4 :roll:
-
No właśnie, sam byłem zdziwiony, gdy zobaczyłem jego wiadomość . Najnowszy jest z tego co wiem 1.3 :roll:
-
gdzies pisalo że jest ale moze się pomyliłem dzieki