-
Re: Poszukiwani zastępcy do KO.
Tak jak w temacie "Banita" :A co do ko, to no w sumie, dobra, nie będę się jednak usuwał w geście protestu i emocji, ale APELUJĘ o przyznanie Szkocji w zarząd - mi. Dlaczego? Ja z Bohunem mieliśmy w 100% te same planny - iść jako jedno państwo, jedna armia. Nie byłby to niesprawiedliwy upgrade jednego z państw, bo i tak walczylibyśmy razem. Dodatkowo założyliśmy tą typową mi UNIĘ, w której zapisane zostało prawo o tym, iż po martwym władcy, władzę przejmuje żywy. Byłoby to "klimatyczne" władanie Wielką Brytanią (chociaż jestem wpieniony całą sytuacją i nie mam dużo radości teraz z tego) i sensowne. Poza tym...znam hasło. Ok?
-
U mnie to samo mieliśmy 100% te same plany a kampania jest w fazie dość zaawansowanej i to troszkę denerwujące co się stało. Zwłaszcza, że dużą wagę do tej kampanii przywiązuję/przywiązywałem. Jeśli nie robił on od dawna nic złego i zachowywał się porządnie to powinien moim zdaniem dostać szansę bo ludzie w końcu się zmieniają. Wiadomo, że nic nie zmienię no ale warto by było tak zrobić... nie wspominając o tym kto np. w owym bc na tym zyskał, że ktoś nie w temacie weźmie jego kraj i być może zmieni o 180 stopni politykę... co nie Marat? :mrgreen: ;) Tak więc wiem, że moje zdanie wiele nie zmieni, no ale nie można by dać mu szansy?
-
Do moderatorów - Usuńcie wszelkie zbędne i nieaktualne posty i zaktualizujcie viewtopic.php?f=3&t=3772 ten temat o nowe wolne posady
-
Temat niedawno był czyszczony z kilkunastu stron a tematem opiekuje się Abu Yusuf. Może powoli, ale aktualizuje ;) Wystarczy przypomnienie na PW.
-
Po tobie Garindor nie spodziewałem się tak żenujących insynuacji. No ale cóż, człowiek uczy się całe życie.
-
Rozumiem, moje wypowiedzi to żenujące insynuacje? Dodatkowo typowe i nie dziwiące?
-
Garindor to twoje drugie konto?
-
poukładali się z banitom na reszte ko i teraz wielce oburzeni że są pretensje do nich że chcą grać 2 krajami naraz :| darujcie sobie, oboje.
Temat wolnych frakcji zaktualizowany, andzia nie musisz mnie tak kijem poganiać, ja wiem co należy do moich obowiązków, robie to z własnej nieprzymuszonej woli, poprostu w ciągu paru dni pojawiło się trochu nowych frakcji a czasu miałem mało na aktualizacje.
-
1.
Cytat:
Garindor to twoje drugie konto?
Nie, oryginał. Właściwie teraz chciałem skasować swoją wypowiedź, ale widzę, że błyskawicznie odpisałeś. PO prostu wyczułem pewną aluzję w moją stronę, zważając na to iż moja wypowiedź o Szkocję jest zaraz nad Garindorem i po całej tej dyspucie o banicję Bohuna, nawet tego nie skomentowałeś. Czyli wszystko układa się we wniosek, który zawarłem między Twoimi wypowiedziami - że po prostu nawet moich "wypocin" nie będziesz komentował, jest to typowe... żenujące żale... (coś w tym stylu)
2.
banitą
obaj
A kłócimy się, bo tak powinno być, i jest to całkiem sensowne, ale mówić do was to jak zwykle, jak do ściany.
-
A muszę komentować? Nie mam zamiaru narażać się na twoje oskarżenia o tyranie, czy odwoływania do Amroda i Joopitera. Jeżeli chcesz odpowiedzi, to uważam, że nie powinieneś dostać tej nacji - potraktuj to jako uwagę zwykłego gracza, a nie moderatora. Zadowolony?
Cytat:
ale mówić do was to jak zwykle, jak do ściany.
Zapewne każda inna decyzja niż ta satysfakcjonująca ciebie, będzie skwitowana jako "mówienie do ściany". W WK29 jest MG i on jest tam najwyższą władzą, a wyrok już chyba wydał, sprawa jest więc jasna.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Marat
Po tobie Garindor nie spodziewałem się tak żenujących insynuacji. No ale cóż, człowiek uczy się całe życie.
Nie insynuowałem tylko stwierdziłem jasno, że to tobie na rękę bo wojna jest po pierwsze a po drugie denerwuje mnie to, że w chwili pierwszych potyczek sojusznika mi zbanowano. A i mnie z kolei żenuje to, że zbanowano właśnie earla który wydawał mi się człowiekiem uczciwym i w porządku i z którym dobrze mi się dogadywało. Jeśli cię uraziłem to przepraszam.
Edit: Dlaczego drugie? A co mi pierwsze zrobiło, że miał bym drugie zakładać?(tzn hasła nie pamiętałem to e-maila podałem i mi nowe wysłało, ale raczej nie oto chodzi) A i przez chwilę nie chciałem z siebie dwoma krajami władać, z resztą szybko zastępstwo się znalazło. A jedyny powód dla którego mówię to to, że zacząłem od nowa grać w ko a tu znów od proga kłótnie i cyrki jakieś i nie można spokojnie grać tylko się denerwować trzeba bynajmniej nie sprawami z mapą kampanii związanymi. Myślałem, że koniec tematu ale skoro "insynuuję" to trzeba było wyjaśnić swą "nieobliczalność". I nie miałem na myśli się kłócić ni obrażać a jedynie swe zniesmaczenie wyrazić ;) już się tam nie oburzaj ;)
-
Wiesz, ten fragment twojej wypowiedzi można rożnie interpretować:
Cytat:
nie wspominając o tym kto np. w owym bc na tym zyskał, że ktoś nie w temacie weźmie jego kraj i być może zmieni o 180 stopni politykę... co nie Marat? :mrgreen: ;)
Można dojść do wniosku, że zbanowałem Bohuna, żeby mi było łatwiej w jednej kampanii. Czy masz mnie za taką osobę? Troche mnie znasz, ja ciebie również, zawsze cię miałem za rozsądnego człowieka ( choć przy odejściu mi lekko "podpadłeś" muszę przyznać ;) ale nie zmieniło to mojej ogólnej oceny ), a tu takie sugestie?
Żenuje cię zbanowanie banity? No cóż, musisz się do tego przyzwyczaić, na forum obowiązuje regulamin i pewne zasady, staram się je po prostu przestrzegać. Co do samego Bohuna i jakiś szans dla niego - z ręką na sercu mówię, że nim dostał bana to oszczędzałem go i często kasowałem jego wulgarne posty, za które po prostu powinien dostać osta, na gg też starałem się mu tłumaczyć by przestał. Nic nie poskutkowało, miarka się przebrała, a sam Bohun spokojnie zasłużył nawet na dwa bany - dlatego też nie będzie już miał nawet najmniejszej szansy, miał ich na prawdę dużo.
Dlatego w waszym interesie leży jak najszybsze poinformowanie moderatorów, ze ponownie się zalogował, bo inaczej znowu pozapisuje się do wielu kampanii, a jak sprawa się wyda, to będzie krzyk. Jak Gorbi się zapisze do KO to też mu mamy dać szanse? A znani oszuści Jedr i Szycha, którzy grzebali w plikach i dzięki temu wygrywali ( no jędruś był na tyle niemądry, że wpadł akurat od razu :lol: )? Im też damy szanse, żeby mogli tym razem dodawać sobie kasę i wojsko z głową? No bo na to wychodzi, że tak. Czy oni są jednak zbyt "oszołomiaści? Może mamy stworzyć skalę "oszołomstwa" dla banitów i wstawić ją do regulaminu, żeby każdy wiedział czy ma szanse na powrót?
Proponuję wszystkim zajrzeć do tematu "Banita" na post Obiego, by w przyszłości nie było zdziwienia, gdy jakiś banita z KO dostanie bana. Unikniemy wtedy niepotrzebnych kłótni o których tu mówisz ( a ja również wolę uniknąć zarzutów o tyranie, bo nie są one zbyt miłe ), a za które cię przepraszam i za twój powrót do KO w tak niemiłej atmosferze również.
PS:
Cytat:
Edit: Dlaczego drugie? A co mi pierwsze zrobiło, że miał bym drugie zakładać?(tzn hasła nie pamiętałem to e-maila podałem i mi nowe wysłało, ale raczej nie oto chodzi)
To była taka ironia, bo pisałem post do ciebie, a Mefisto się na niego oburzył, tak jakbym pisał do niego ;)
-
Cytat:
Można dojść do wniosku, że zbanowałem Bohuna, żeby mi było łatwiej w jednej kampanii.
To było by absurdem ;) Po prostu mnie wkrurzyło to, że sojusznika straciłem w wojnie i zamieszanie jakieś. I z tym banitą no chyba też masz rację. Sorki jeszcze raz bo z pewnością nie chciał bym ciwebie obrazić i już zamilknę lepiej :D
-
Noo, po tych zażartych, nieprzyjemnych dyskusjach ostatnich, zabrzmiało mi to jako pewna aluzja TEŻ w przypadku do mnie. Jeśli się myliłem to sorry.
-
Bardzo się cieszę Garindorze, że wyjaśniliśmy sobie niejasności ;)
-
Wolny zakon w k35, sytuacja: pod względem militarnym chyba najlepsza frakcja w grze, niedługo wojna z Ruskiem i Mongołem, już trwa wojna z Duńczykiem ale można się z nim dogadać, po hasło do Krzyzaka lub Yaevina. Przydałby się jakiś dobry gracz który lubi hardkor :twisted:
-
Kniecht nie sądzisz że ogłoszenie powinien dać sam Krzyżak lub ewentualnie MG ?
-
Tak Krzyzak się już o to nie pokwapi chyba, a MG w takich kampaniach to tylko służy w sumie do trzymania haseł więc dałem ogłoszenie, może się ktoś znajdzie.
-
po cholere piszesz na gadu i tutaj? tu albo tu, po co mi spamować o.o
-
Mam tylko neta, ale jak od razu mnie wywalacie z tej KO to nie będę się zatrzymywał.
-
Potrzeba nam mg na krzyżaków 37, żeby za ten czas ktoś nas pilnował :P
-
Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
Mam tylko neta, ale jak od razu mnie wywalacie z tej KO to nie będę się zatrzymywał.
Czy ktoś pisał o wywalaniu, chodzi o to żeby ta KO trwała, bo może jak wrócisz w styczniu to ten "namiestnik" dobrze poprowadzi i będziesz mógł przejąć z powrotem frakcję.
-
Ogłaszam wszem i wobec, że uratowałem kompa i mogę robić tury.
-
Problemy z kompem się jednak odnowiły. Proszę MG lub sojusznika za robienie za mnie tur. Jak coś to w sprawie haseł pisać na gadu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
Problemy z kompem się jednak odnowiły. Proszę MG lub sojusznika za robienie za mnie tur. Jak coś to w sprawie haseł pisać na gadu.
O mój Boże - Krzyżak powoli zadrażniasz z nerwami paru osób ;)
-
Na wigilie dostanie nowego kompa i znowu wróci, a potem rozwali go w sylwestra i znowu go nie będzie :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez Abu Yusuf
*WK 27
- Kijów - Dobra sytuacja, sporo woja, sojusz z Polską i Nowogrodem.
hasło posiada : Mnil
*WK 28
- Polska - sytuacja agonalna, są 2 armie ale jest wojna z węgrami i ich sojusznikami się szykuje jeszcze - kijowem litwą.
hasło posiada : Idiila
* WK 29
-Maurowie - sytuacja nieznana info u rapsoda
hasło posiada : Rapsod.
Na jakich są modach? Bo chciałbym je wziąć
-
wmwe 0.9 i 2.0 o ile dobrze mi się wydaje, 0.9 wk 27 a 2.0 wk 28 i 29
-
Źle Ci się wydaje. ;) WKO27 jest na 1.0,
-
A skąd można ściągnąć 1.0 i 2.0? bo szukam i znaleźć nie mogę
-
-
Jako że Maurowie w 29 WK są zajęci to biorę Kastylię więc prosiłbym Rapsoda o hasło
-
Najlepiej napisz mu na gg/pw ;)
-
krucjata 1 egipt do wziecia. haslo u mnie badz MG. zastepowalem tam na pare tur,ale dluzej nie moge;/
-
No ja ewentualnie mógłbym wziąć. Demon napisz do mnie na PW o sytuacji państwa jeśli się zgadzasz ;)
-
Rezygnuje z KO bo denerwuje mnie czekanie tygodnia na swoją turę... To będzie chyba Polska (WK 28), Kijów (WK 27) i Hiszpania (WK 29)
-
W wk tak właśnie jest ale w kampaniach krzyżackich często zdarzało mi się robić po 3 tury dziennie: ).
-
Ogłaszam, że wracam do KO ;) Zastępcy nie robić tur !
-
Cytat:
Zamieszczone przez dawid96
No ja ewentualnie mógłbym wziąć. Demon napisz do mnie na PW o sytuacji państwa jeśli się zgadzasz ;)
To bys mogl wziasc tą krucjate? Sytuację masz tam bardzo dobrą
-
No chce ale niech mi ktoś przyśle hasło ;)