Klikasz Play w tych opcjach i grasz - wszystko.
Przy wyborze opcji po prostu klikasz na tą, którą wybrałeś i już. Wygląd ikonki sie nie zmieni, pokazuje on jakie ustawienia są w stanie podstawowym.
Wersja do druku
Klikasz Play w tych opcjach i grasz - wszystko.
Przy wyborze opcji po prostu klikasz na tą, którą wybrałeś i już. Wygląd ikonki sie nie zmieni, pokazuje on jakie ustawienia są w stanie podstawowym.
Sory Salvo ja po prostu nie wiem co mam dusić co kliknąć by ten mod odpalił, odpalam shoguna w stemie i wyskakuje mi zapytanie jakie mody chcę użyć raz kliknąłem tylko na ten pierwszy i nic później zaznaczyłem wszystkie i tez nic ku****a o co w tym chodzi, nie ma jakiegoś moda którego się ściąga wkleja i działa??
Jeśli go zainstalowałeś (poprawnie :D ) to na pulpicie powinna się chyba pojawić ikonka DModa (na 99%, tylko że nie grałem od wakacji, stąd nie 100 ;) ).
Słuchajcie ja potrzebuje moda tylko do poprawy Al komputera żeby bitwy trwały dłużej itd itd wszystko prócz jakiś dziwnych jednostek które tylko przeszkadzają a nie polepszają rozgrywki bo niby nowe jednostki są ale bez żadnego opisu itd więc tego nie potrzebuje.
AI poprawia zawsze, bez względu na ustawienia :) Odpaliłeś?
Zainstalowałem mody Radious ale mam problem bo łucznicy jak strzelają to słychać wystrzał armat jak mam zainstalować ten plik simfonia aby tego nie bylo bo nie wiem, wkleiłem ten plik do folderu data i odpaliłem ale nadal mam to samo.
A DM? Działa? W nim kiedyś był taki bug, ale ostatnie wersje go naprawiły.
Odpowiedź do Radious masz tutaj:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=562459
Dzieki za pomoc naprawdę mi pomogłeś bo wszystko juz działa. Jedno jeszcze pytanie, ściągnąłem darthmod empire 8.0 platinum zainstalowałem mam na pulpicie ikonke i jak ja odpalam to pojawia mi sie okno z różnymi opcjami nie wiem co ustawić aby wszystko było ok ale jak robie start to nic nie działa jak uruchamiam przez stema to ten mod mi się włącza ale nie mam głosu żadnego dźwięku co zrobić??
No to super, że działa ;)
Odpalasz z pulpitu ikonką. Pojawia się okno z opcjami (analogia do szoguna), z tym, że tutaj jedno zawsze musisz ustawić. Mianowicie w opcji kampanii ustawić w jaką zamierzasz grać (to samo się tyczy gdy chcesz grać z jakiegoś save'a).
Tylko mi chodzi o darthmod 8.0 do Empire Total War jak się go włącza to u góry na pasku sa różne opcje i nie wiem co ustawić aby wszystko grało bo niby wszystko jest ok odpalam darthmod gra się załącza ale nie mam dźwięku.
Właśnie w tym pasku na górze wybierz kampanię w jaką zamierzasz grać. Wszystko.
Salvo a wiesz może w czym jest problem a chodzi o te mody darthmod do napoleona wczoraj grałem i było ok zapisałem, dziś włączam grę chcę zrobić wczytanie i gra mnie wywala do pulpitu z informacja że gra napoleon przestała działać?? nawet jak chce włączyć nową kampanie to mnie wywala i nie wiem o co chodzi, przecież wczoraj grałem i było ok a dzis już nie?? nawet odinstalowałem moda i jeszcze raz zainstalowałem i wywala mnie do pulpitu jak chce uruchomić kampanię.
Nie mam Napoleona, ale w Empire żeby zagrać w zapisaną kampanię należy wcześniej ją zaznaczyć w opcjach kampanii. Pisałem o tym :P
Ale ja nie mam żadnych zapisanych gier w empire po prostu jak odpalam darthmod jaki mam na pulpicie duszę play i tyle i wszystko się włącza ale nie mam dzwięku. A co Napoleona to po prostu jak chce zacząć nowa kampanie czy wczytać grę to wychodzi do pulpitu że gra napoleon napotkała błąd choć wczoraj wszystko było ok
Hmm...w opcjach (na górze) w Empire nie masz nic z dźwiękiem? Może dodaj w opcjach (w oknie) DarthSounds?
No właśnie, a nie ma w Napku takiego samego systemu jak w Empire (wybieranie kampanii przed odpaleniem gry).
jak w shogunie 2 zmienić liczebność odziałow(posiadam pack file menange)
Znajdź unit, lub units_stats. Pewnie coś takiego. Jak nie to daj znać, poszukam na TWC :D
wiem czego szukać tylko nie wiem jaki plik otworzyć ;)
Najaktualniejsze tabele znajdziesz w najnowszym packu patch (przynajmniej tak to dotychczas działałao) ;)
Daj znać :)
No niestety nie mogę tego nigdzie znaleźć.
How To Create Units In PFM
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=443856
Jakby co tutaj jest subforum o edytowaniu podobnych rzeczy:
http://www.twcenter.net/forums/forum...-and-Resources
A tutaj spis poradników:
http://www.twcenter.net/forums/showt...e-21-Dec-2011)
Mam pytanie czy jest jakaś możliwość(mod, ustawienie w opcjach czy coś w ten deseń) usunięcia uciekających jednostek podczas bitew.
Chodzi mi oto żeby bitwy były toczone do ostatniego żołnierza a nie że połowa armia ucieka.
Wiem że morale dodają więcej realizmu ale chciałbym teraz powalczyć do ostatniego żołnierza,
gdyż znużyły mnie te taktyki na osłabienie morale i z 2 krotnie mniejsza armią wygrać bitwę.
Czy istnieje takie coś co umożliwiło by mi walkę do ostatniego żołnierza?
Możesz im powiększyć morale za pomocą narzędzi (to samo miejsce co powyższy problem z ilością). Innej opcji nie wiedzę.
O modzie takim nigdy nie słyszałem.
Czy mod na podział krainy jest kompatybilny z darth modem?
A DM go nie zawiera?
Nie wiem :/
Siem, a DM wpływa jakoś na polska wersje gry? czyt. czy lepiej mieć ang bo mogą być problemy z językiem w modzie ?
DarthModa należałoby instalować na angielską wersję gry ;)
Przecież darhmod to zmiany w paru linijkach kodu i paru statystyk w exelu...
Nie zmienia nic co by mi coś schrzaniło z polską wersją w shogunie.
Dokładnie, język nie ma tu nic do rzeczy. Jedynie część nazw i opisów zmieni Ci się na angielski.
super dzięki wielkie :-). szczerze nie mam pojęcia co i gdzie on zmienia, więc wolałem zapytać najpierw. gra musi być uaktualniona najnowszym patchem? niestety jeszcze zaznaczam jeszcze nie mam oryginału, ale 10 blisko :-)
W sensie aktualnie nie grasz wogóle, ale wkrótce zamierzasz kupić? W innym wypadku nie mamy o czym mówić....;)Cytat:
niestety jeszcze zaznaczam jeszcze nie mam oryginału, ale 10 blisko
Tak, steam wszystko za Ciebie uaktualni. DM ma automatyczny instaler (który dodatkowo nie zadziała jeśli chcesz zainstalować do złego folderu, więc powinno być dobrze. Polecam, bardzo dobry mod.
Mimo wszystko ja zainstalowałem DM na angielskiej wersji gry, ponieważ wcześniej miałem problemy z grą, napisami, nie wiem czy było to spowodowane DM ale nastąpiło to po jego instalacji.
Część napisów była po angielsku i tyle ;) ?
W niektórych miejscach w ogóle brakowało napisów, w menu na przykład były puste luki :) Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane :D
No wlasnie o to mi chodzilo :) ze beda sie gubic napisy :) teoretycznie to zaden problem grac dla mnie na Eng wersji, ale jakos bardziej przyjazna mi sie wydaje polska :P moze to lenistwo :) w kazdym badz razie Salvo, powiedzmy ze nie gram w ogole ;) tylko sie doszkalam ;). Zasmucila mnie jak diabli wiesc ze nie bedzie polskiej zlotej edycji :< tzn ze nie bedzie jej w polsce bo jednak przeliczajac na $ albo euro to duzo wiekszy wydatek. A orientujecie sie czy np na Steamie nie bedzie do kupienia tej zlotej edycji Shoguna 2 :) ? i jakby ktos mogl mi wytlumaczyc na jakiej zasadzie sie kupuje przez steama, konkretnie paypal ?czy np jest mozliwosc przelewu, no nie wiem kompletnie nic na ten temat a szkoda robic zamieszanie wiec wole odrazu spytac i delikatny offtop zrobic :)
Nigdy tam nie kupowałem, nie wiem.
Widziałem, że do shoguna 2 jest mod który odblokowuje wszystkie klany, czy istnieje taka modyfikacja która odblokowuje klany w Zmierzchu Samurajów? Przymierzam się do zakupu, ale płacić 40zł za dlc to niezbyt miła perspektywa.
Zmierzch Samurajów nie jest DLC, jest pełnoprawnym i samodzielnym dodatkiem. Poza tym bardzo często można go kupić za około 20zł.
Na szybko znalazłem taką modyfikacje: http://www.twcenter.net/forums/showthre ... e-for-FOTS!
Źle się zrozumieliśmy, DLC chodziło mi o dodatkowe frakcje z dodatku.
Dodatkowe, w sensie płatne?
Mody nie mają nic wspólnego z piractwem, jeśli o to pytasz...