-
Re: INVASIO BARBARORVM 2: CONQVESTVS BRITANNIAE
No rozegrałem sobie 2 bitwy w tym modzie, i przyznam że jestem pozytywnie zaskoczony, szkoda że linki do submoda muzycznego nie działają, klimatu nie ma aż tak fajnego. Jednostki są ładnie zrobione. Zastanawiam się nad frakcją jaką będę grał, może Rzymem spróbuję ;) Tak czy siak pierwsze wrażenie pozytywne.
-
do muzyki padł? Kiedy wreszcie zrobi się bazę plików forumową? :twisted: Postaram się wrzucić to, ale to kolejny plik przeze mnie wrzucony, a przecież jak ktoś jakiś plik pobrał może przecież wrzucić w neta? Trochę współpracy szlachetni gracze ;)
edit:
link zablokowany jest gamefrontu dla naszej części świata , a nie że padł i idzie ściągnąć... ;)
-
Byłbym wdzięczny jakbyś wrzucił, uwielbiam brytyjski klimat z tych starożytnych czasów, i ze średniowiecznych... ;)
PS. Eutychesie pamiętasz o tym problemie z tym modem o którym na czacie pisałem? Wystarczyło zrobić następną kopię Medka i na nią instalować, na poprzedniej pewnie zbyt wiele modów mam ;)
-
Aktualizacja tematu.
Nowy link do submodu muzycznego, jeszcze ciepły z gamefrontu
http://www.sendspace.pl/file/929139c0cd ... ic-mod-1-0
-
Pograłem sobie Romano-Brytami i gra się super, submod muzyczny znacznie dodaje klimatu w grze. Mod jest fajnie zbalansowany, każda jednostka ma minimum 2 HP co sprawia że walki są dłuższe i ciekawsze. Gwardie przyboczne wodzów są strasznie ciężkie do pokonania, ja swoim Teulu które liczy około 20 ludzi mogę bić po 3 oddziały w miarę dobrej piechoty w walce wręcz, bez szarży, to ogromna potęga. Świetnie mi się gra, dzięki Eutychesowi bo bez tego submoda to nie byłoby to samo :D
-
Jest spolszczenie do tego moda?
-
-
Toż będe musiał sie zadowolić spolszczeniem uniwersalnym.
-
Aktualizacja pierwszego posta, o nowy link do submoda muzycznego, bo tamten ma tendencję do wypyszczania się o kasę ;)
-
Mam taki problem. Znowu ściagnełem sobie tego moda , zrobiłem instalację, klikam na ikonke, która pojawiła mi sie po instalacji na pulpicie i mam taki komunikat : ,,System windows nie moze odnaleźc pliku kingdoms.exe.Upewnij sie, ze wpisana nazwa jest poprawna i sprobuj ponownie''. Mod nie daje rady się odpalić.
-
A masz tą wersję z 7zip czy tą z instalatorem? Ja pobieram z 7zip. Z komunikatu jaki masz wynika, że masz niewłaściwe miejsce instalacji. Niedługo zainstaluję, to zedytuję posta i napiszę co i jak.
BRITANNIAE II INSTALL INSTRUCTIONS FOR 7z THE FILES
Part 1:
Extract and click on mods folder: Copy or paste your mods folder within your Medieval II Total War folder
Part 2:
Extract and click on data folder: Copy or paste your data folder within your IB2 Britanniae folder
IMPORTANT: IB2 Britanniae II Patch II.6:
Extract-Copy or paste your mods folder and Maximum Campaign Script within your Medieval II Total War folder
Czyli pobierz te pliki z 7zip drugie od góry. Ja wypakowałem kolejno 7zipem Part I, Part II i Patch II.6.
Potem wchodzisz do Part II kopiujesz data i wrzucasz go do katalogu moda w partI czyli skopiowany data z part II wklejasz do Part I do mods IB2_Brittanniae i nadpisujesz. Potem wchodzisz do Patcha kopiujesz z niego folder mods i wrzucasz do Part I i nadpisujesz. Po tych wszystkich operacjach folder mods w Part I ma mieć 2.74 do 2.78 GB, jak tyle ma skopiuj mods z part I i wklej do mods w katalogu Medka II, tam gdzie masz inne mody. Potem wejdź do mods do moda IB2-Britanniae zrób skrót do pliku Executive i graj.
-
Ok dzieki. Ja mialem sciagnietego moda z tym automatycznym instalatorem, teraz wiem już o co chodzi. Dziekuję.
-
Czy jest ktoś zainteresowany submodem muzycznym do tego moda? Bo linki wygasły, te które wstawiłem, a nie chce mi się ponownie wrzucać, ci którzy pobrali prosiłbym o jakąś inwencję i wrzucenie w neta, zawsze czyjaś praca związana z upiększeniem modyfikacji nie pójdzie na darmo... :D
-
Jak będzie ktoś chciał submoda to mogę wrzucić, ale niech napisze bo jak nie ma zainteresowanych to nie ma sensu wrzucać hehe.
-
Radzę śledzić ten temat, gdyż już za moment powinien pojawić się olbrzymi Expansion Mod do IB 2, zmieniający naprawdę masę rzeczy. ;) Także ja już zacieram rączki i w międzyczasie proszę o wrzucenie submoda muzycznego na jakiś serwer. ;)
-
Padły linki. Part 2 moża pobrać ale 1 to już nie. Ma ktoś działające linki albo mógłby wrzucić ten mod? IB2:AFRICA VANDALORVM też nie da się pobrać. Pomocy, chciałbym w to zagrać!
-
Nic nie padło, zaczęło mi pobierać, zajrzyj na ich stronę, link także w poście nr 1 jest kilka linków, http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=447212
-
Africa Vandalorum jest niestety raczej słaba, a co do tej świetnej modyfikacji o Brytanii - myślę, że do jutra pojawi się Expansion Mod, który zmieni bardzo dużo w rozgrywce, więc warto się wstrzymać ze ściąganiem. ;)
-
Mam mały problem z modyfikacją. Mianowicie po zainstalowaniu, uruchamiam, włączam kampanię, wybieram frakcję klikam "graj" i gra się zawiesza. Muzyka leci dalej jednak nie uruchamia się żaden ekran ładowania. Sprawdzałem 5 frakcji i działo się tak dla każdej. Reinstalacja, uruchamianie w zgodności czy jako administrator nie pomogło. Gdy zrzucam na pasek wyskakuje "brak odpowiedzi". Z załapaniem czekałem ~30 min i nic nie ruszyło.
Wersja instalatora, bez steama na wersję 1.5 i bez submoda.
Ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie problemu?
-
Mam ten sam problem pomóżcie! Tylko mi nie działa nic: własna bitwa, szybka bitwa, kampania. Próbowałem wersje z instalatorem i 7zip.
-
Naprawdę przez 30 min nic nie ruszyło? mi też nie odpala od razu ale nie po aż 30 minutach.Zazwyczaj muszę poczekać 3 minuty i kampania się włącza.
-
Ile wam zajmuje mod 2,74 gb na dysku 2,77 gb u mnie, na stronie 3 pomagałem jednemu koledze, może i wam się przyda wszystko poinstalowaliście i prawidłowo? Usuńcie map.rwm z katalogu base i spróbujcie odpalić.
-
Jest już nowa wersja, zatytułowana "IB 2 Britanniae Expansion"! Właśnie instaluję, ponoć bardzo dużo zmian. ;)
-
Pobrałem i zainstalowałem.
Edit: Grogmir, grałeś coś? Duże różnice w stosunku do wersji bez Expansion? Mapa teraz wymiata. Zmiany w rozgrywce też wygląda znaczne.
-
Grałem, grałem. Świetnie odwzorowany okres chaosu politycznego i religijnego, wcale nie jest łatwo utrzymać nowych poddanych w ryzach. Bardzo podoba mi się także model ekonomiczny, choć mam wrażenie, że porty dają za duże zyski - po 20 turach Regnum Britanniae, rozbudowie portów i zdobyciu 4 miast mam dochód 25k na turę, mimo king's purse -4000. No i nie wiem, czy to bug, ale członkowie rodziny nie mogą zdobywać tytułów regionalnych (comites civitatus i dux), za to zwykli generałowie już tak - a skoro nie można rekrutować tych ostatnich, to po jakimś czasie nie ma komu dawać tytułów. Nie wiesz, jak to zmienić?
-
Rekrutację zwykłych generałów można dopisac łtwo w export_descr_buildings, podaj budynek w jakim byś ich chiał i nazwę frakcji i ich dopiszę. Spróbuj pzrenieść tyttuł regionalny ze zwykłego gienka na tego z rodziny, powinno się dać.
-
Zainstalowałem i chcę zagrać, ale pojawia mi się jeden błąd - gdy daję na start game to się nic nie ładuje, a gra stoi w miejscu. Jak wychodzę do managera zadań, to wyskakuje brak odpowiedzi. Coś nie tak z modem czy jak?
-
Działa bez zarzutu. Co zainstalowałeś part i i II, czy też Expansion czyli part III. jak part III to odpalaj z executive.exe. Dobrze poinstalowałeś? Mod z dodatkiem expansion zajmuje 2,86 gb do 2,89. Tyle masz?
-
Mam i part I i II, jak i Expansion. Całość zajmuje mi od 2,86 do 2,87 GB. Instalowałem wg instrukcji.
Edit: odpalałem teraz z pliku executive.exe, lecz to nic nie zmienia.
-
Part I się instaluje do głównego, part II się wypakowuje i wkleja ręcznie do moda a part III do głównego. Tak zrobiłeś?
-
Tak, lecz to nic nie zmienia. Dokładnie ten sam problem, co inni - zawieszenie się gry, brak ekranu ładowania i czekanie ok. 30 minut wkurza mnie...
... nie ma na ten błąd rozwiązania?
EDIT: udało się, problem leżał w nieusuniętym (w tym wypadku) pliku map.rwm
Po przegranej godzince i wypróbowaniu dwóch frakcji (Alemanów i Rzymu) stwierdzam, że Rzym ma najciężej - może i ma mnóstwo fajnych i mocnych jednostek, lecz co z tego, skoro forsa idzie w dół po ponad 15k. Lecz mimo wszystko polecam mod, nie ma tam bugów czy jakiś błędów. Wreszcie dobra część Invasio Barbarorum.
-
Mnie działa bez usuwania map.rwm.
-
Witam, ja mam z kolei inny problem. Na mapie kampanii i bitwy ikonki jednostek wyglądają tak samo - wszyscy to chłopi :D . Grę zainstalowałem poprawnie, I, II i ext. Ma ktoś może pomysł co jest skopane? ;)
-
Usuń map.rwm ale to raczej nic nie da. Zrób reinstalację.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Usuń map.rwm ale to raczej nic nie da. Zrób reinstalację.
zastosowałem obie opcje, nic nie dały :x
czy możliwe jest, że pliki są niekompletne?
-
Nie bardzo, ile Ci zajmuje mod, kilka postów wyżej pisałem ile powinien zajmować. Na ich pierwszej stronie sa opisy Virtual coś tam i innych problemów, poczytaj. Może zmień program do wypakowania? Jak pobierałeś spakowane 7zipem nim rozpakowuj.
Edit: odpalasz z executive.exe oczywiście?
-
Cytat:
Nie bardzo, ile Ci zajmuje mod, kilka postów wyżej pisałem ile powinien zajmować. Na ich pierwszej stronie sa opisy Virtual coś tam i innych problemów, poczytaj. Może zmień program do wypakowania? Jak pobierałeś spakowane 7zipem nim rozpakowuj.
Edit: odpalasz z executive.exe oczywiście?
przepraszam, ale d..., dam sobie już spokój, bo szlag mnie trafi :twisted:
-
-
Cytat:
Pobierz z innych linków.
zdecydowałem się zainstalować ręcznie i problem zniknął, ale teraz podczas bitew nie podświetlają się jednostki i banery.
a DISABLE_ARROW_MARKERS ma wartość 1. To już zaczyna być zabawne :D
-
Spróbuj tak:
[game]
morale = 1
mute_advisor = 1
allusers = 1
unlimited_men_on_battlefield = 1
advisor_verbosity = 0
sub_faction_accents = 1
show_banners = 1