a jakieś projekty polonizacyjne moda są?:D
Wersja do druku
a jakieś projekty polonizacyjne moda są?:D
Nie słyszałem, chociaż na starym forum zastanawiano się nad tym? Może?Cytat:
Zamieszczone przez [IG
Martin von Carstein , pisałeś na początku tematu,że jedną z paru rzeczy które ci się w modzie podobają, to submod o Świętym Cesarstwie Narodu Niemieckiego. Mógłbyś podać linka do tego submoda? Szukałem na TW Center w dziale submodów do SS i nie znalazłem. Próbowałem też poszukać ręcznie,ale trochę jednak tych stron jest.
Złote Lato na mody MTW II było, ale niestety nikt nie zajął się Starym Poczciwym Stainless Steel a przecież mogliby w końcu dokończyć tą łatkę 6.2 albo zrobić kolejnego patcha już ostatecznego. A tak znowu nic :?
Moglby ktos mi napisac jak zainstalowac moda renesansa do Medka II?? Badzo prosze o szybka odpowiedz!!
Zazwyczaj mod ma plik instalacyjny. Wystarczy zacząć instalację i zaznaczyć folder gry. Część modów wymaga jednak wpisania parametrów do pliku gry,aby się uruchomiły. To jednak zależy od moda.
PS Nie ten temat
a czy jest jakis sposob zeby Czechy byly w tym modzie, bo wiem ze mial byc jakis Bohemia mod, ale czy da rade to jakos polaczyc?
Dla ludzi którzy lubiąc RR/RC PB niedługo wrzuci nową wersję jego super modu który DE Facto zawiera wiele mniejszych modifikacji, nowe wersja będzie poprawiona i jeszcze lepsza, mod będzie ważył ok 2 G i będzie w czterech partach po 500 mega, na razie są problemy z wrzuceniem na filefront więc trzeba się uzbroić w cierpliwość jak ktoś czeka, tak jak JA :D
Cześć
Mam problem z SS 6.1. Otóż nie mogę rekrutować wojsk :/
http://img18.imageshack.us/img18/8040/20946542.jpg
Można czekać wieczność a i tak będzie 6 tur aby móc budować katapultę.
Podobnie jest z wszelkimi bardziej zaawansowanymi jednostkami. O co chodzi ?
Heh problem tak często poruszany, że aż nudny :lol:
Instalując patcha 6.1 zaznaczyłeś instalacje submodów(te checki przy kwadracikach w instalce).
Odinstaluj Stainless Stell i zainstaluj ponownie, przy tym że kiedy będziesz go ponownie instalował przy patchu 6.1 wszystko odznacz!
I tyle będziesz grał na wersji 6.1 czystej bez submodów.
po nieudanej przygodzie z ETW Beta Edition wróciłem do tego moda. Jest genialny jak dla mnie. Testowałem kilka innych (DVL) ale w porównaniu ze SS to słabizna.
Denerwujące jest dodawanie kasy kompowi bo czasem co tura przysyła ci po 2 armie i walki w polu to trochę rzadkość. :)
AI jest przyzwoite. Szturmowanie miast 3 armiami z 3 stron miasta z użyciem sprzętu oblężniczego lub katapult ipt. W bitwach lądowych też nie jest źle. Oskrzydlanie wycieczki na plecy wycofywanie zagrożonego i okrążonego generała. Jedyny minus to jak komp ma chociaż 2 łuczników (sztuk) to nie zawsze będzie szarżował tylko da się wystrzelać. Nie zawsze tak jest ale czasem się zdarza. Co zauważyłem to jak kopmp atakuje z użyciem generała to dowodzi lepiej :)
Olbrzymia mapa 2 kampanie i masa nowych jednostek. W zależności od frakcji są łatwe (Francja) i mega trudne (Templariusze).
Grałeś już w tego submoda? Ja gram na podstawce i uważam że jest super - jak się gra w RR? Cóż nowego tam jest że to waży 2GB?Cytat:
Zamieszczone przez ziolo
Probowal ktos odpalic najnowszy zbior sub modow do stainless steel ??
Pobralem prawie 2 GB-owa instalke, wykonalem wszystko jak nalezy a mimo to wciaz przy uruchamianiu gry wyrzuca mnie na pulpit.
U mnie też sie tak działo. Ja nawet nie umiałem wgrać hotfixa, ale w końcu odpaliłem dopisując coś tam do pliku cfg. Na stronie submoda jest instrukcja...
Ale tak czy inaczej chyba pogram w broken crescent dla odmiany
czy da sie z tego moda (wyciągnąć) cos co odpowiada za mape kampani? tzn nie zrywanie sojuszy, pomoc sprzymierzeńcom, tylko to
pograj w SS 6,1 tam masz sojusze stałę jak mentalność członków Sowieckiej Partii Komunistycznej :)
Mam problem z stabilnościom osad co tura przechodzą w skrajności raz twarz jest zielona po turze jet czerwona ,
podbitą osadę wybijam w pień lecz nowi osadnicy przyjmują religię osady coś tu jest nie tak jeszcze nie widziałem by zmiana zamieszkania
obejmowała zmianę wyznania czy problemem może także być opisywany pach 6.2 rc4
Witam wszystkich. Mam problem z zainstalowaniem tego moda w wersji 6.0, przy próbie instalacji nic się nie dzieje, tylko komp zaczyna strasznie mulić. Próbowałem ściągnąć moda z innego miejsca, ale to też nie pomogło. Oczywiście mam też dodatek Królestwa. Mój system to Vista.
Musisz poczekać, odblokuje się. To są duże pliki instalacyjne. Nawet uruchomienie z prawami administratora niewiele daje. Mieli, mieli ale przemieli. Sam nie wiem czemu tak się dzieje. Ale może to zająć do 20 minut nawet. Najlepiej jak będziesz starał się zainstalować po świerzym uruchomieniu komputera.
Nie da się tak długo czekać jak mówisz, bo po około 10 minutach wyskakuje taki tekst: ,,Operacja została zwrócona, ponieważ przekroczono limit czasu". Próbowałem wszystko wyczyścić, aby szybciej komp chodził, ale to też nic nie dało.
Witam
Czy ktoś ma zainstalowanego najnowszego RC/RR, bo ja mam taki problem że w w Polskiej Armii zamiast Polski Rycerzy są Rycerze Węgierscy, kierowałem pytanie na TWC do PB czy to nie błąd, a on powiedział że tak jest i jeśli mi się nie podoba to sobie mam zmienic :roll:. Problem w tym że na zmianie kolorów to ja się nie bardzo znam i ty moje pytanie: Czy wie ktoś jak zmienić kolory u tych rycerzy i czy wiecie gdzie trzeba zmienić coś w plikach aby po zmianie pancerza Polscy gwardziści mieli gotyckie zbroje, bardzo proszę o pomoc, i z góry dziękuję :)
Pozdrawiam ;)
Rozumiem, że najnowszy RC/RR znaczy z hotfixem OCT25 ?
Ja używam aktualnie najnowszego i przynajmniej w custom battel nie zauważyłem żadnych węgierskich rycerzy u Polaków.
Co do zmian w modzie to niestety ja się na tym, aż tak dobrze nie znam żeby coś kombinować z jednostkami.
Nie nie grałem na najnowszym Hotfixie OCT25, ale wgram i zobaczę czy wszystko jest ok, dzięki za info :D
Jest jakieś spolszczenie do SS w wersji 6.1?
niestety o ile mi wiadomo nie ma żadnego spolszczenia :(
To nic, dalej będę grał po angielsku. Dzięki za szybką odpowiedź.Cytat:
Zamieszczone przez Przemysł II
Witam miał ktoś z was może taki problem jak ja? Mam MTW Kingdoms, instaluje SS 6.0 pózniej patcha 6.1 wchodzę do gry i jak właczam szybką bitwę, ale toczę bitwe w kampanii to mnie wywala z gry. http://img30.imageshack.us/img30/2616/beztytuuho.jpg
Miałem taki sam problem, myślę że jego powodem jest plik export_descr_battles, w każdym razie nie masz innego wyjście jak reinstalka calego Medievala i modow.
A jak zwalczyłeś ten problem? tylko poprzez reinstall?
Dokladnie tak, nastepnym razem jak bdziesz instalował patcha 1.2 to uważnie sprawdzaj czy wypakowują ci się wszystkie pliki bez żdnych błędów, bo to właśnie w tym patchu może być problem.
W tym rzecz, że mam orginalną i sam mi się patchuje. Cóż, spróbuję od nowa.
Mam wersje 6.1 SS i mam pewien dziwny problem . Gram bizancjum i mam kilka zamków . Wszystkie bardzo dobrze rozbudowane i w oknie rekrutacji mam około 10 jednostek . Niektóre z tych twierdz mam już od 60 tur ( mam teraz 90 ) a mimo to mogę w nich rekrutować jedynie chłopów , łuczników chłopskich i milicja ( reszta obrazków jest zaciemniona ). Wie ktoś może czemu tak jest ? Gram we wczesnym okresie ale te jednostki które tam są powinny być już wtedy dostępne .
ps. problem usunięty
Aż tak długo nie gram w SS jednak w kingdoms trochę. Zobacz czy w wymaganiach jednostki jest wymagany odpowiedni procent religii. Jeżeli to nie to to nie wiem co ;)
mam problem z zanikaniem tekstur jednostki z daleka widać tylko konie a jak zblirze kamere to dopiero widać jezców ? pooommmcy
Naprawiłem błąd opisany przeze mnie wyżej przeinstalowując moda i nie instalując submodów . Ale w tym miejscu pojawił się kolejny problem . Czy zna ktoś może jakiś sposób , żeby móc grać na starym savie wyłączając działanie submoda real combat/recruiting przy którym zaczynałem? Troche już grałem i szkoda by było przestać w tym momencie . ( A walka 4 rodzajami jednostek nie jest zbyt ciekawa )
Gram w tego moda i mam pewien problem. Grając Templariuszami po kilkunastu turach pojawia mi się komunikat o piratach którym opcjonalnie można lub nie zapłacić haracz - 5000. Jak odrzucam tą "ofertę" to komputer dowala mi w trybutach: -12 000 na turę. Jeżeli zapłacę żądane 5000 to i tak odejmuje mi tą kwotę przy następnych turach ale nie jest to unaocznione w menu ekonomii. Jak mogę to usunąć i czy ktoś miał podobny problem. Gram na poziomie hard na patchu 6.1. Wcześniej grałem z submodem RC i nie było takiego problemu tzn płaciłem albo nie i po zawodach. Mod jest b. ciekawy, grałem już w większośc modów na TW i oceniam go wysoko. Obie gry: TW 2 i Królestwa są oryginalne. Dziękuję z góry za pomoc, Jeżeli jej nie otrzymam też będzie ok.
Edit: Zagrałem teraz irlandią i jest ten sam problem.
Mam dość uciążliwy problem, mianowicie gdy zdobywam ostatnie miasto Aragonii gra się wyłącza (w chwili gdy wybieram rodzaj okupacji ). Czy ktoś wie jaka może być przyczyna ?
Może to nie jest odpowiedź, której oczekujesz, ale jak pisze- piraci mogą ci zaatakować szlaki handlowe i z tej przyczynny może ci znikać kasa. Oczywiście to tylko moja teoria ;)Cytat:
Zamieszczone przez Gnejusz
Dlaczego nie mam w custom battle Hiszpanii i Tempariuszy? Używam RR+RC i wiem, że w czystej wersji moda byli. Trzeba ich dodać do frakcji grywalnych czy co?