Jeżeli ten mod się uda, i go zrobicie do końca to powrócę do MWII na kolejne godziny :)
Wersja do druku
Jeżeli ten mod się uda, i go zrobicie do końca to powrócę do MWII na kolejne godziny :)
gratki, że zebraliście ekipę.
Pierwsze co się rzuca w oczy to oczywiście Włodzisław - Płock lepszy, a za Czersk lepszy Sandomierz. I liczba prowów utrzymana.
Czy pokazana wersja mapy jest aktualna ? Bo widzę, że nadal skandynawia i wielka brytania sa nieco przerośnięte.
Nie zrezygnujemy z Kujaw na rzecz Sandomierszczyzny, albo rozdrabniania Mazowsza; zwłaszcza że w tym okresie Włodzisław administrował całym Pomorzem Gdańskim. I aż do Potopu ani jakiś tam Płock ani Toruń ani nawet Kraków nie potrafiły osiągnąć obrotu handlowego takiego jak Włodzisław.Cytat:
Zamieszczone przez Dunkel
tak czy inaczej powinniście bez większych oporów przysolić Polsce ze 2-3 prowincje więcej, bo tak każdy niemal mod sobie robi prywatę. A zrezygnowałbym z pustyni.
No no jestem pod wrażeniem. Ileż to godzin grałem najpierw z samą mapą kampanii Modek Midek by Zgrzybek, potem w pierwszy WWmwE. Zawsze żałowałem, że tamten projekt nie został dokończony. Teraz trzymam za was kciuki i mam nadzieję, że dacie mi tym modem powód do zdjęcia Medka 2 z półki, oczyszczenia z kurzu i ponownego zainstalowania na blaszaku.
Powodzenia ;)
A ja mam takie pytanie czy ten mod będzie dostępny na normalnego medka?
A tak propo na koniec moglibyście dodać jak zainstalować tego moda :) A ogólnie świetna praca
Jak mogą powiedzieć jak zainstalować skoro mod jeszcze nie wyszedł ? :DCytat:
Zamieszczone przez selwek
Chyba selwkowi chodziło o to aby po wydaniu moda dać w poście z linkiem instrukcję.
Co do wersji gry to wymagany będzie dodatek Kingdoms jak się nie mylę ..
Tak, konieczny bedzie dodatek Kingdoms.
aha więc źle go zrozumiałemCytat:
Zamieszczone przez Majkello
Cześć, nie żebym się czepiał ale jeśli mod ma być poprawny językowo to muszę to powiedzieć.
Węgry - widzę miasta:
Esztergom
Koszyce
Szeged
Uważam że nazwy powinny być albo w oryginale albo po polsku bo tutaj jest pomieszane - Koszyce to polska pisownia a Szeged i Esztergom to węgierska, po polsku by było Seged i Estergom, a Koszyce po węgiersku to Kassa.
Powodzenia
Dobrze wiesz, że w polskim języku przyjęło się traktowanie węgierskiego ,,sz" jako ,,s" i odwrotnie. Podobnie zresztą łacińskiego ,,k" jako ,,c".
Czy będziecie reorganizować jednostki Bizancjum? Jeśli tak, to może moglibyście użyć tych jednostek: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=169167
A i oczywiście powodzenia w pracach nad modem ;)
Rooster dla Bizancjum mamy juz skonczony, zreszta nie uzywamy niczyich jednostek, wszystkie robilismy sami.
Skoro tak, to nawet i lepiej :)
Zapowiada się fantastyczny mod:) Panowie wielkie słowa uznania za to co robicie.
Nie chce nikogo krytykowac bo wasze starania to kawał dobrej roboty. Ale oglądałem jednostki i tu świetny pomysł na jednostkę górali tatrzańskich. Wydaje mi się że wyglądają przepraszam za słowo ochydnie. Moje gorąca prośba o poprawienie tej jednostki, oczywiście to tylko prośba :)
coś na wzór: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... limek3.jpg
Witam a kiedy można najwcześniej spodziewać się premiery?
Niestety na razie prace stanely - skumulowal sie brak czasu kilku z nas. Na pewno nie nalezy spodziewac sie premiery w tym roku.
Powodzenia, trzymam kciuki za Was i tego moda. Wydajcie go jak najszybciej ;)
Jak wygląda roster Polski w waszym modzie? Opiera się na jednostkach z modu Aramegila czy to zupełnie coś nowego? Moglibyście dać więcej informacji albo więcej screenów ;)
Pozdrawiam i czekam na premierę ;)
Czesciowo jest oparty na modzie Aramegila, ale jest sporo wiekszych czy mniejszych zmian.
Wiecej informacji nie udostepnimy na razie, bo prace obecnie stanely i nie ma sensu sie niczym chwalic na ten moment...
Nie chodzi o chwalenie się, ale o debatę. Podajcie spis jednostek z krótką charakterystyką, to porozmawiamy o tych konceptach. Najlepiej dla porównania podajcie też roster HRE i Węgier, żebyśmy mogli ocenić, czy na tle naszych sąsiadów nasz roster jest dobrze zbalansowany. No chyba że sami wiecie wszystko najlepiej i nie chcecie merytorycznej debaty z przyszłymi graczami moda, którzy bywają amatorami historii z wieloma przeczytanymi książkami 'z branży'. Choć to byłby marketingowy samobój ;)Cytat:
Zamieszczone przez Joopiter
Nie przypominam sobie takiej debaty z CA, a gracze nawet za grę zapłacili.
A chcesz, żeby gracze klnęli na was na podobieństwo CA? ;) Swoją drogą, czy nie popierałeś swego czasu słusznej Polish Petition? A dziś zdajesz się dumnie stać po drugiej stronie barykady... Przewrotne bywają losy ludzkie ;)Cytat:
Zamieszczone przez Rapsod
Jaki szantaż :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Silesian_Noble
Myśle, że po prostu póki co nikt nie ma na to czasu, a Ty piszesz jakbyś komuś łaskę robił, że w tego darmowego moda zagrasz.
Wybacz, ale wydaje mi się że głupoty gadasz. Zanim się robi jednostki - trzeba zrobić koncept rosteru. Oni zapewne mają go dawno gotowy, więc niby na co czasu nie mają, na copy paste? Wydaje mi się, że merytoryczne uwagi ekipa mogłaby przyjąć tylko z zadowoleniem. Przynajmniej ja, będąc liderem własnego projektu ( http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 55&page=26 ) zawsze z ogromną wdzięcznością przyjmuje merytoryczne wypowiedzi forumowiczów, zaiste nic bardziej mnie nie cieszy niż sytuacja, kiedy ktoś z obszerniejsza wiedzą w danej dziedzinie jest mi na tyle życzliwy że się tą wiedza chce ze mną podzielić. I projekt i ja tylko na tym wygrywamy :) No ale tu jest Polska i osławione polskie piekiełko...Cytat:
Zamieszczone przez Piter
Nie znam się na robieniu jednostek, nie wiem czy mają już gotowy roster do wrzucenia na forum. Nie mam zamiaru być adwokatem Rapsod'a, nie znam Cię, zresztą Rapsoda też nie bardzo, ale te twoje dwa ostatnie posty są bardzo prowokacyjne, więc też dokładasz cegiełke do tego "piekiełka". Nie ma się o co kłócić, jak pisano powyżej do zakończenia pracy nad modem jeszcze kupa czasu, więc może i czasu na debatę będzie dość ;)Cytat:
Pozdrawiam, Piotrek
Silesian_Noble - osobiście uważam, że nie ujawnianie rosteru to dobry ruch twórców moda WWME 3.0. Wiele modów jakie były w trakcie powstawania padło właśnie, przez takie dyskusje i towarzyszącą im falę krytyki i uwag różnej maści specjalistów, co skutecznie podcinało skrzydła wielu moderom. I mody nie zostały dokończone w wielu wypadkach. Ważne by skończyli. Na ile znam temat trzymają się realiów historycznych. Co do polskiego piekiełka, to Jesteś jednym z moderów, którzy sami zostawili to piekiełko na rzecz pracy z ludźmi z TWC, nad zagranicznymi produkcjami. To Twoje prawo, ale nie krytykuj tych, którzy zostali i walczą nad polskim modem pod wodzą Rapsoda. Pozdrawiam.
Zgadzam się w 100%. Rezultat takiego czegoś możemy zauważyć w pewnym modzie... na tym forum. - MvC
Również uważam szlachetny Rayokenie- Silesian_Noble, że coś ci się tak dziwnie napisało. Podpisuję się pod tym, co napisał Araven.
Ja tu chyba czegoś nie rozumiem. Proponowałem (nie ja sam, ale w nawiązaniu do prośby innego forumowicza - widać zainteresowanie/zapotrzebowanie jest szersze), żeby ekipa wrzuciła szkic rostera (nie obrazki, screenshoty, ale spis jednostek z ich ogólną charakterystyką), bo mając pewną wiedzę zarówno z zakresu historii jak i modingu chciałem się podzielić spostrzeżeniami. A odpowiedź ekipy jest że nie powiemy, w domyśle bo sami wiemy lepiej. Przy czym mówi się, że robota w modzie ostatnio nie idzie do przodu, a wszystko to w temacie rekrutacyjnym.... Rozpisze wam to w punktach:
- z mojej strony -
1. jestem moderem
2. mam wiedzę historyczną
3. mam dobre kontakty z innymi moderami z TWC
4. piszę w temacie rekrutacyjnym moda WWmwE (którego nota bene sam zakładałem i współtworzyłem, ba to ja wymyśliłem nazwę tego moda, ale co tam)
5. wykazuje zainteresowanie projektem
6. deklaruje wstępnie chęć wsparcia swą wiedzą
7. przypuszczalnie: gdyby ekipa życzliwie ustosunkowała się do mojego zainteresowania, mogłaby mnie zachęcić do szerszego udziału w projekcie, nie tylko na zasadzie researchera co może i modera, a ze swoimi kontaktami może wciąnałbym i jeszcze kogoś - to bardzo optymistyczny wariant, ale przy odpowiednim zbiegu okoliczności (i przede wszystkim nastawieniu ekipy) jednak możliwy...
...tymczasem ze strony ekipy, która:
1. zakłada temat rekrutacyjny bo potrzebuje nowych moderów
2. przyznaje się że roboty ostatnio utknęły w martwym punkcie, no bo w życiu różnie bywa (nie można mieć o to żalu)
3. olewa przejawy zainteresowania znanego modera, bo im się nie chce, bo nie gotowe, bo oni nic nie muszą...
Czy to ma sens? Proszę sobie zajrzeć na TWC do np takiego Dominion of the Sword - najbadziej obecnie obiecujący, obok TGC, historyczny mod pod M2TW/K - co jakiś czas ktoś na ich subforum pyta o roster wybranej nacji. I jaka odpowiedź? Członek ekipy - Hross - przedstawia szczegółowy koncept rosteru danej nacji, ba dziękuje za zainteresowanie, odpowiada na ewentualne pytania - KULTURA PEŁNĄ GĘBĄ. A teraz wróćmy na nasze rodzime podwórko do tematu rekrutacyjnego WWmWE gdzie nijaki Silesian_Noble aka Rayoken odważył się zapytać o szkic rosteru Polski... W kontekście takich okoliczności to mam nadzieje, że już nikt nie będzie mi miał za złe, że uciekłem do TWC.
Chyba ani Avasil, anie Araven nie pracują nad modem, tylko Rapsod ;) Z ekipą jak mogłeś wywnioskować przedtem jest kiepsko i być może po prostu nie ma na to czasu.Cytat:
Z mojej strony wygląda to tak, że przychodzi ktoś z twc i na polskim forum robi trolling, jakby uważał, że może, bo to jakieś gorsze forum, na twc też się tak wykłócasz ? ;) Ja nie oceniam czy to dobrze czy źle, że się nie publikuje tych informacji, o które prosisz, ale właśnie proponowałbym trochę kultury, a nie strzelanie fochów i tworzenie jak to mówisz "polskiego piekiełka" ;) To tylko gra nie róbmy o to wojny.
Cholera, panowie, nie o to tu chodziło.
Żeby nie było, rozpoczęcie przeze mnie tematu rostera Polski nie miało na celu rozpoczęcie krytyki osób pracujących nad modem(jak to miało miejsce parę stron wcześniej w tym temacie). Wystosowałem jedynie prośbę o uchylenie rąbka tajemnicy i ewentualnie rozpoczęcie kulturalnej dyskusji na temat prac, może kilku propozycji, co do których realizacji i tak ostatnie słowo mieliby autorzy ;)
Dlaczego tak mi, i pewnie nie tylko mi, tak na tym zależy? Ano temat rosteru Polski jest dość istotny dla polskiego gracza, który wciąż pewnie odczuwa niedosyt z powodu przedstawienia Polski zarówno w podstawce jak i modach do Med2K. Sam walczyłem z tym problemem, wiem jak niełatwą sprawą jest modowanie, i może bym wykrzesał coś, co nadawałoby się do opublikowania, no ale niestety brak czasu, zajawki itd., dlatego mam wielki szacunek dla ludzi którzy tworzą i czerpią z tego jeszcze radość.
Niektórzy pewnie powiedzą że polski roster jest dobrze przedstawiony w gigantach takich jak SS czy Bellum Crucis. Jeśli kogoś nie drażnią rycerze bez uszu, prześwitujące modele czy godło Polski z 1990 roku na tarczach to można się zgodzić.
Pojawiło się kilka projektów tworzonych przez naszych rodaków, szumnie zapowiadanych i, że się tak wyrażę, "robiących smak" graczom, po czym zostawały porzucane i dupa zimna. Jednak ktoś, kto się już napracował, wrzucił kilka screenów do neta itp., mógłby spakować to co już stworzył, wrzucić do neta żeby ktoś inny to skończył, po czym zostałby umieszczony w creditsach z wszelkimi honorami.
Nic by się nie stało, bo chyba nikt z modowanie nie chce czerpać korzyści majątkowych :)
Oczywiście, zdarzają się wyjątki jak WWmwE1, mod Aramegila (który jest niezwykle skromnym i pomocnym człowiekiem), Lithuania Baltic(czy jakoś tak,no ale to już nie nasze podwórko) których główną zaletą jest to, że są one w ogóle dostępne. Mimo tego że w mody te została włożona ogromna praca, którą należy docenić, pewne problemy nie zostały rozwiązane, przez co niektórzy gracze wciąż odczuwają pewien niedosyt.
I właśnie z waszego previewu najbardziej zainteresowała mnie jednostka mieczników pawężowych, która jest dobra, ale chyba dobrze byłoby, żeby miała więcej barw narodowych, nie jakiś tam brudnawy strój tylko czerwoną tunikę z pięknym piastowskim orzełkiem :) Żeby nie było jak w vanilli, że polskie wojska wyglądają jak oblepione taśmą oddzielającą roboty drogowe :)
Tylko o to mi się rozchodzi, nie chce tu rozpatrywać długości włóczni,szerokości płytek w lamelce itp. :)
Wydaję mi się, kwestia jednostek Polski, ich wyglądu, barw narodowych (jak zresztą pokazują ost. wydarzenia polityczne i ta ankieta sprzed paru lat do CA) jest trochę sprawą narodową i kwestią honoru :) i może dobrze byłoby, żeby ludzie którym na tym zależy, mogli trochę podyskutować :) I żeby ten roster Polski w tak dużym modzie jakim zapewne będzie WWmwE3 był naprawdę wspaniały i żeby wszyscy byli z niego zadowoleni.
Jeśli uważacie inaczej, nie ma problemu, poczekamy, zobaczymy, ocenimy ;)
Pozdro dla wszystkich którym chce się to czytać ;)
Kolego Blood - miałem identyczne jak twe, w rzeczy samej patriotyczne, intencje. Dobrze, że jest nas chociaż dwóch ;) Pozdrawiam!
100% zgoda z Aravenem. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Nowy trailer: 8-) http://www.youtube.com/watch?v=Igc2hFhZAdA
Świetna robota. Pełny profesjonalizm. Gratuluję. ;)
Niezłe, chociaż czaszki na tarczach spieszonych feudałów mi jakoś nie pasują... :?
Dokładnie, mnie też te czaszki kuły w oczy, jakoś tak nie pasowały, ale ogólnie wygląda ciekawie, a mapa wygląda na prawdę bardo ciekawie :)
Mapa wam wyszła z tego wszystkiego (pokazanego na trailerze) najlepiej. Oby tylko Rzymianie wam dobrze wyszli, a będzie dobrze.