Musisz go zainstalować w folderze mods, a nie głównym. Tzn. /M2TW/mods ( tutaj instalujessz)Cytat:
Zamieszczone przez dewastator
Wersja do druku
Musisz go zainstalować w folderze mods, a nie głównym. Tzn. /M2TW/mods ( tutaj instalujessz)Cytat:
Zamieszczone przez dewastator
działa :D ,dzięki.
NIe ma za co :) Musimy sobie pomagać ;)
Niestety i ja mam problem, stwierdziłem że mogę spróbować zagrać w jakiegoś moda, ale mam problem. Zainstalowałem AL Ultimate, i chciałbym zainstalować jeszcze Stone forts for Medieval, ale nie wiem gdzie te forty zainstlowac. W medek/mods/stone... ? Nawet gdy wszystko skopiuję, i włączę przez ikonkę AL Ultimate to te kamienne forty będą działały, czy będą tam standardowe drewniiane? Z góry dzięki za pomoc.
Witam,
na początku chciałem przywitać się ze wszystkimi, gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum.
Mam kilka pytań:
1. Czy mogę jednocześnie grać na modzie Where West meets with East oraz Ultimate AI? Jeżeli tak jak powinna wyglądać instalacja tych modów?
2. Czy mody można ze sobą dowolnie łączyć?
3. Czy jeżeli mam zainstalowany dodatek Kingdoms będę mógł grać na modach stworzonych pod Medieval II?
4. Czy mając grę w języku polskim, po zainstalowaniu moda w języku angielskim cała gra będzie po angielsku (np. czy po zainstalowaniu Seinless Steel gra jest w języku angielskim?)
Będę wdzięczny za odpowiedzi! Z góry dzięki!
Witam
Mam problem z działaniem moda wwmwe 1.0, a mianowicie co jakiś czas gra się zawiesza lub wyłącza . Czy jest jakaś łatka żeby błąd nie występował ???
czy mod pod kingdom mozna zainstalowac do podstawki?
Nie. Jeżeli widnieje napis, że wymaga dodatku, to go potrzebuje - na podstawce nie zainstalujesz.Cytat:
Zamieszczone przez Wedge
Czy może mi ktoś po kolei napisać jak zainstalować tego sub moda pod SS 6.1 http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=300716? Mam Viste, reinstalowanego kilkakrotnie Stainless Steel 6.1 i jak zwykle wydaje mi się, że robię wszystko jak trzeba ale kto wie.
Też mam problem z tym modem jak kolega wyżej, instaluje SS 6.0 potem idzie łatka 6.1, wypakowuje RR/RC odpalam FILE_TASK, w grze w momencie rozgrywania 3 bitwy wywala mnie do pulpitu z takim komunikatem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f16 ... e417c.html. Dodam że w modzie TATW też tak się działo.
Miał ktoś taki problem z jakimkolwiek modem?
Na TA też masz RR/RC?
Sprawdzałeś instalację Medka? Najlepiej przeinstaluj mimo wszystko.
W TATW działo się tak samo od patcha 1.3 bez RR/RC, 2-3 razy przeinstalowywałem Medka i niestety nic nie to nie dawało. Dodam że ma XP HE i nawet po formatowaniu, pierwszą instalowaną grą był Medieval (oczywiście z dodatkiem i patch'em 1.5).
edit:Podczas działania FILE_TASK zdążyłem zrobić screen'a
http://img684.imageshack.us/img684/1139/filetask.th.jpg
instalacja modów wszystko fajnie ale jak je potem odinstalować :?:
//już nie ważne
Witam! Na modach się nie znam więc proszę o wyrozumiałośc.Otóż mam pewien problem , a mianowicie zainstalowałem SS 6.0 1 i 2cz oraz patch 6.1. Próbowałem grę odpalic przez plik Stainless_Steel_Kingdoms ale nic nie działało. Pisało że nie można otworzyc pliku kingdoms.exe (odrazu mówię że mam M2TW bez Kingdoms , a w bibliotece modów pisało że mod jest na M2TW), tak więc zmieniłem nazwę pliku na w/w.Odpaliłem grę i coś takiego mi wyskoczyło http://img214.imageshack.us/i/badw.png/.Proszę o szybką odpowiedź bo bardzo napaliłem się na tego moda.
Trzeba mieć dodatek Kingdoms aby ten mod ci działał (ogólnie większość modów chodzi na Kingdoms).
No to utknąłem. Wie ktoś jak zainstalować mod Anno Domini?
EDIT: Zrobione. Mod jest jednak cienki...wyskakiwały mi wszędzie puste białe okienka. Odinstalowałem go i pomieszał mi w plikach. Nie mogę uruchomić w podstawce normalnej kampanii! Nie polecam moda nikomu.
Problem chyba rozwiązany, trzeba wyłączyć pomoc komputera przy rozpoczynaniu kampanii.
Niestety, nie pomogło. Ale zrobię wkrótce reinstall. A może mi ktoś powiedzieć w jaki sposób zainstalować Stainless Stel. Ściągłem z biblioteki modów wszystkie cztery części i co teraz. Rozpakować do folderu Medievala? Jeśli tak to w jaki sposób później ściągać patche?
mam pytanie, jak Zainstalowac DLV? Mam werasje 6.0 6.1 nigdzie nie moge znaleźc no to sicgalem 6.2 i tam pisze zeby czegos nie robic podczas isntalacji ale nie rozumiem ;/ powiedzcie jak mam zaisntalowac DLV ;/;
Siema a ja mam mały problem z modem call of warhammer :(. Otóż zainstalowalem go usunąłem teutonic i juz niby wszystko gra klikam plik wsadowy i juz się odpala. Pełen euforii widze pierwszy ekran z logo moda po czym wywala mnie do windy i mam takir okienko z wiersza cmd
http://img19.imageshack.us/img19/221...ot001la.th.png
Proszę pomóżcie, z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)
Zainstalowałam moda ale przy próbie odpalenia wyskakuje mi informacja" Please insert the correct CD-ROM, select OK and restart application"
Co mam zrobić prosze o pomoc?
Włożyć odpowiednią płytę - jeśli nie posiadasz oryginału, to polecam zmienić forum. Nie tolerujemy piractwa.Cytat:
Zamieszczone przez Amelia_90
To nie koniecznie wina pirata, ja mam oryginał a też mam taki komunikat czasem. Mowa oczywiście o Kingdoms, Medek nie wariuje. Przyczyny mogą być inne, np emulatory napędów - to już podpada pod piractwo, zgoda - oraz złe ustawienia w panelu sterowania/system/sprzęt/menadżer urządzeń/kontrolery IDA ATA/ATAPI/Podstawowy kanał IDE/właściwości/ustawienia zaawansowane. Tutaj powinno być "tylko PIO" jeżeli masz niżej jako bieżący tryb transferu PIO. Czasami z automatu jest ustawione "DMA jeżeli jest dostępne".
A najprostszy powód to ten że mod wymaga Kingdoms (np. Retrofit) a w napędzie jest płytka z podstawki;)
jak zainstalowac moda three age??
Trzeba go ściągnąć, uruchomić instalator a później wskazać prawidłową ścieżkęCytat:
Zamieszczone przez Jadziek
Czesc. Sto lat mnie nie bylo od czasow instalowania The Third Age. nawet nick mi wykasowali. Do rzeczy. CHcialbym zainstalowac SS do MTWII. Obecnie mam zainstalwoane MTWII, Kingdoms i na to The Third Age plus jakeis dodatki. Czy musze cos odinstalwoac zeby SS chodzil poprawnie?
Raczej nie powinno być problemów z instalacją SS na takie pliki. Te dodatki są tylko do TA czy jeszcze jakieś inne?Cytat:
Zamieszczone przez Werewolf
Jak mniemam sa to tylko dodatki do TA, z tego co pamietam Real Combat plus cos jeszcze. Ok. Dziekuje. Ale zauwazylem, ze moze byc problem chyba bo mam neistety wersje polska MTWII a SS anglojezyczne. Beda kompatybilne?
Większość userów ma wersję polską i wszystko działa normalnie. Możesz spokojnie instalować mody jakie chcesz :)Cytat:
Zamieszczone przez Werewolf
Wiem, że ten mod nie żyje, ale ciekawie wyglądała beta, no i korciło mnie, żeby zagrać, ściągnąłem, no ale jest problem z uruchomieniem tej gry. Nie wiem w jaki sposób ją uruchomić. Szukałem sposobu uruchomienia tutaj:
http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=739. Były tam posty jak uruchomić, lecz ciągle mi nie wychodziło. Umieściłem folder XVII century mod beta(nazwa My_Mod) w głównym folderze gry, rozszerzenie .bat czasami w folderze głównym gry, czasami w folderze My_Mod, pojawiło się nawet okienko, ale tylko czytało informacje w szybkim tempie od góry do dołu i nic się nie uruchamiało. Może chodzi o wersję gry? Na jaką wersję jest ta beta? Jeżeli ktoś grał już w tą grę to niech mi pomoże :). Proszę o dokładną instrukcję.
Z tego co wyczytałem na TWCenter instalacja i sprawdziłem u siebie powinna wyglądać tak:
- Rozpakować moda do folderu Medieval`a.
Włożyć dysk 1 Medieval`a do napędu (bardzo ważna sprawa :lol: )
Pierwsza metoda. Trzeba stworzyć nowy plik tekstowy w folderze Medieval`a w notatniku i wkleić do niego tylko to:
medieval2.exe @My_mod.cfg
zapisać wszystko jako .bat
czyli w nazwie wpisać np. XVIIcenturymod.bat
trzeba również wybrać w Zapisz jako typ - Wszystkie pliki
(lub po prostu zmienić nazwę po zapisaniu na np. cokolwiek.bat)
Druga metoda to zmiana elementu docelowego ikony Medieval 2.
Trzeba po spacji dodać @My_mod.cfg
Czyli wychodzi np. coś takiego C:\Medieval 2\medieval2.exe @My_mod.cfg
U mnie działa. Do wyboru jest jedynie własna bitwa i są dostępne jedynie cztery frakcje Dania, Niemcy, Polska, Ruś. Poza tym jest bardzo mało jednostek. Ogólnie słabo , ale to w końcu beta...
Witam.
Jestem całkowicie zielony w instalowaniu modów, nawet tych najłatwiejszych w obsłudze.
Ściągnąłem Crimson Tide 4 ( z Waszej strony) zainstalowałem do Medka, stworzył mi się folder "mods".
Ale w grze nie ma żadnych zmian.
Mam wersję 1.3.
Mam ściągnąć inne patche? Jak tak to proszę o linki i pomoc.
Serdecznie dziękuję.
Niestety ten cytat z tematu o Crimson Tide na TWCenter stwierdza, że na 'czystym' Medku ten modzik nie zadziała.
Cytat:
Installation:
Point the installer at the /data folder of the mod of your choice.
Witam, mam problem z modem "call of warhammer" pobrałem go z tej strony:http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=320935 zainstalowałem i nie wiem co dalej, dodam że jestem bardzo zielony :? w informatyce, wiem że trzeba pogrzebać w folderach ale gdzie i jak, prosiłbym o pomoc krok po kroku, byłbym wdzięczny o odpowiedź.
Proszę o pomoc, w zainstalowaniu moda call of warhammer :roll: :roll: :roll: :roll:
Tutaj to jest chyba całkiem nieźle opisane ?
No tak, ale ja połowy z tego nie rozumiem np " wybrać ścieżkę ręcznie" najlepiej jak byś mi napisał co mam po kolei zrobić, ale pewnie za dużo wymagam.
Może moja wiedza o omawianym modzie nie jest zbyt rozległa, ale przynajmniej mogę wyjaśnić, o co chodzi z " wybrać ścieżkę ręcznie".
To nic innego jak podanie w kreatorze instalacji miejsca gdzie znajduje się folder Medievala 2.
Domyślnie gra instaluje się do C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War w zależności od tego gdzie zainstalowaliśmy Medka2 ta ścieżka będzie inna np. G:\gierki\TW\Med2 czy cokolwiek innego.
Najważniejsze jest żeby podać ścieżkę do folderu głównego Medieval`a 2.
Dzięki za pomoc, już zainstalowałem po wielu nieudanych próbach, jeszcze tylko muszę ściągnąć muzykę :o
Witam.
Mam problem z jednym z tych modów ( CLOUDS ACROSS EUROPE ). Kiedy wlączam moda i wczytuje mi się już mapa kampanii wyrzuca mi do pulpitu. Taką samą sytuacje mialem z Stanless Steel. Mam MTW2 wersję 1.2 polską. Czy mógłbyś pomóc. Poza tym Cloud Across Europe nie jest pod Kingoms?