-
Re: 'Fall of The Samurai' - pudełkowy dodatek!
Cieszę się z faktu wydania dodatku i to zapowiadającego się nie byle jak - połączenie bitew morskich z lądowymi, oblężenia portów moze się okazać to rewolucją, bo to jest czwarty rodzaj bitew w TW.
Gdy wydawano DLC ludzie narzekali na brak większych dodatków ''pudełkowych'' w tradycyjnej formie. Teraz gdy taki dodatek po 3 częściach zapowiedziano to ludzie wolą DLC. :D
-
Bo DLC często są na promocji i zasady muszą być tańsze niż dodatki.
-
Przede wszystkim DLC nie różnią się ceną a zawartością... Dodatek pudełkowy jest znacznie bardziej obszerny i wnosi więcej zmian.
P.S. Wyszło kolejne DLC: Blood Pack. Info w osobnym temacie.
-
Witam, to mój pierwszy na tym forum ( i nie ostatni 8-) ). Takich kilka moich przemyśleń napisze, więc FoTS nie wychodzi w wersji pudełkowej dlatego że CA chce nam zrobić przyjemność czy coś, tylko dlatego ( Ja tak uważam) że ów dodatek zmienia rozgrywke za bardzo i nie ma sensu dawać tego w DLC (mogli) bo nawet Oni wiedzą że pobieranie 8-10 GB patcha by nieco zyirytowało ludzi, więc Samodzielny dodatek.
Rozgrywka będzie fajna napewno, szczególnie bitwy morskie, walki pomiędzy nowoczesną Armią a tradycyjnymi Samurajami (Widać musieli oglądnąć Ostatniego Samuraja :D ), fajnie by było jak by można było stworzyć Avka nowoczesnego i tradycyjnego ( w multi) albo ew. mix. Chociaż obawam się o balns Gatlinga i arty, a tak to gorąco na niego czekam. Diękuje
-
Pobieranie danych nie ma tu nic do rzeczy przy łączach jakie są na zachodzie. Tu raczej chodzi o ułatwienie wejścia do Total War. Jakby to był zwykły dodatek to potencjalni klienci powinni mieć podstawkę, a tak wydatek i jedna z barier zostaje zlikwidowana.
-
W Polsce łącza też nie są złe, ja za 50zł miesięcznie mam pobieranie od 756 kb/s do 2.1 mb/s.
-
Witaj Polakko.
A ja za 40 zł miesięcznie mam łącze, które umożliwia mi pobieranie z zawrotną szybkością średnią 80kb/s, a są gorsze. Nie zapomnijmy też iż wielu ma limity i w życiu nie pobraliby 10gb danych. Dodatek pudełkowy to sakramencko dobra rzecz, nie cierpię tego całego diabelstwa zwanego DLC.
-
Ja wolę mieć na półce w kolekcji klasyczny dodatek w pudełku, który mogę zainstalować kiedy chcę a nie trzymać gdzieś w notatniku kody do DLC i pilnować by się nie skasowały przypadkiem. Wolę klasyczne podejście do gier. ;)
Mam tylko nadzieję że za kilka lat pudełkowe gry nie zanikną całkiem...
-
To widze znam już kogoś kto uważa tak jak ja :P Też sądze że DLC to zło, wogule jakie jets tego sens. To jak dawać ludziom tort który jest okrojony z 1/4 a potem dawać im te kawałki i wołać o to kase..... Ale takie czasy co zrobić
-
Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Ja wolę mieć na półce w kolekcji klasyczny dodatek w pudełku, który mogę zainstalować kiedy chcę a nie trzymać gdzieś w notatniku kody do DLC i pilnować by się nie skasowały przypadkiem. Wolę klasyczne podejście do gier. ;)
A po co ty zapisujesz kody do DLC?
Jak już zaktywujesz jakiś kod na steamie to drugi raz go nie wpisujesz.Masz grę lub DLC przypisane na trwałe do swojego konta.
-
Ja poczekam na shogun 2 complete ze wszystkimi dodatkami i DLC.
Mysle ze total war moze poprawic wizerunek od Empire.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Rue
Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
A po co ty zapisujesz kody do DLC?
Jak już zaktywujesz jakiś kod na steamie to drugi raz go nie wpisujesz.Masz grę lub DLC przypisane na trwałe do swojego konta.
Racja, ale na dobrą sprawę niczego to nie zmienia bo: Gdy będziesz bez neta, a zainstalujesz na nowy komputer to masz problem. Tak samo konto Steam zawsze może przepaść, zostać przejęte lub zablokowane; z mailem może być podobnie itp.
Mając pudełko jest bezpieczniej i mam świadomość że ta gra jest zmaterializowana.
-
Przecież jak konto Ci przepadnie to i tak gry ponownie nie zainstalujesz po jest na stałe przypisana do konta. Ale generalnie też mam jakoś większe przekonanie do pudełkowych wersji, niby dlc ściągane przez internet to jest wygoda, ale mimo wszystko jakiś taki mam sentyment ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez ManUtd
Przecież jak konto Ci przepadnie to i tak gry ponownie nie zainstalujesz po jest na stałe przypisana do konta.
Ale nadal mam pudełko z nią i mogę kombinować z crackiem, bo co mi innego pozostanie skoro za grę zapłaciłem.
Steam jest OK ale powinni go zmodernizować i ułatwić ludziom życie w sytuacjach gdy gra przepada. ;)
-
W przypadku serii Total War te "dodatki" oferujące dodatkowe jednostki, to nie są żadne DLC - tego się nie pobiera a jedynie odblokowuje za pośrednictwem np. wspomnianego wyżej klucza. Innymi słowy gra z chwilą zainstalowania tak naprawdę zawiera już owe formacje, jednak trzeba dodatkowo wywalić eurusie by je uaktywnić. Tak było w przypadku Empire, Napoleona czy "drugiego" Shoguna. Jako takim DLC była tylko "Ścieżka Wojenna", "Kampania w Hiszpanii" czy "Świt Samurajów" (czy jak to się tam nazywa).
Generalnie i ja wolę wersje pudełkowe a zapowiadany dodatek prezentuje się cholernie obiecująco. Widać, że będzie to chyba ostatnie rozszerzenie Shoguna 2
-
Sądzę że pod ten dodatek będą także wychodzić DLC np. jakiś pancernik, dodatkowe jednostki zachodnie np. Prusacy itp. :)
-
Możliwe, wszystko żeby trochę więcej kasy ściągnąć...
-
Przynajmniej jedno DLC gwarantowane.
Nie zdziwiliście się że brak Prusaków? Wymienili Francję, USA i Brytanię, a przecież Prusy tutaj dużo miały do gadania. Pruska piechota morska wtedy bardzo szybko się rozwinęła.
-
Na Steame pisze ze dodatek nie bedzie wymagal Shoguna do grania....pewno i cena bedzie taka sama jak za Shoguna w takim razie.Mam nadzieje ze po tym dodatku wroca do broni bialej,a nie ze bedzie to beta test do nastepnej czesci....WW I.
-
Nie wykluczam WWI ale najbardziej prawdopodobny wydaje mi się kolonializm II poł. XIX wieku.
-
Shogun 2 Fall of the Samurai - co o tym sądzicie?
Jak myślicie, Zmierzch Samurajów osiągnie sukces, czy też nie. Co o nim sądzicie? Co wam się w nim podoba, a co nie?
Mi osobiście podoba się pomysł nowego typu batalii (przejmowanie portów) i linie kolejowe. Mam też nadzieję, że oprócz frakcji japońskich byłby też np. Chińczycy albo Amerykanie :)
-
Re: Shogun 2 Fall of the Samurai - co o tym sądzicie?
Cytat:
Zamieszczone przez Gaeth I
Mam też nadzieję, że oprócz frakcji japońskich byłby też np. Chińczycy albo Amerykanie :)
Frakcje zostały już zapowiedziane, teraz jedynie nadzieja w modach i DLC.
-
Jako że będzie to pełnoprawny dodatek - "oddzielna gra", pewnie wyjdzie DLC o ataku na chiny :) Mandżuria i te sprawy xD A to juz 1904 rok by był
Właśnie, ciekawe ile będzie klanów, zapowiedziano 6 DODATKOWYCH, pytanie czy będą normalnie ikko-ikki/hattori. Wiadomo że nie bedzie shimazu i chosokabe (te 2 klany będa imperialne, o nowych nazwach wywodzących się z prowincji). Pozostałych 4 nowych klanów nie znalazłem, obstawiam że wszystkie 4 klany(zarazem nazwy prowincji ;) [przynajmniej w wyniku pierwszych wymienionych 2]) będą na nowej dodanej wyspie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez legoras
Pozostałych 4 nowych klanów nie znalazłem, obstawiam że wszystkie 4 klany(zarazem nazwy prowincji ;) [przynajmniej w wyniku pierwszych wymienionych 2]) będą na nowej dodanej wyspie.
Już dawno w tym temacie był podany odpowiedni link.
Cytat:
6 new playable clans Play as a clan supporting the Imperial throne, or the last Shogunate:
Shogunate clans: Aizu, Nagaoka, Jozai
Imperial clans: Choshu, Satsuma, Tosa
http://www.totalwar.com/shogun2/fall-of-the-samurai
-
Czytałem to zanim był temat na forum o tym :geek:
takie trudne do wydedukowania było to? zobacz sobie jakie są nazwy prowincji startowych shimazu i chosokabe..
-
Cytat:
Zamieszczone przez legoras
Właśnie, ciekawe ile będzie klanów, zapowiedziano 6 DODATKOWYCH, pytanie czy będą normalnie ikko-ikki/hattori.
Jeżeli wtedy istniały i są ich rodzime prowincje to raczej będą.
-
Karabiny maszynowe vs. miecze, coś sobie tego nie mogę wyobrazić.
Pomysłem mnie zaskoczyli, wykonaniem na pewno zniechęcą :roll:
-
Wyciągają powoli, bo powoli z mozołem wielkim, wnioski z Empire Total Bug, podjęli się zadania ambitnego, czekam z niecierpliwością i na pewno kupię:)
-
Jaaaaaa cięeeeee pierwszy raz to widzę ale będzie jadka... :o
-
Ktoś wie coś więcej o Steamwoks i tej stronie http://dedicated.heffebaycay.fr/cdr_tes ... shogun%202
Więcej w tym temacie na oficjalnej http://forums.totalwar.com/showthread.p ... post277035
To jest coś co zapisuje wszystkie subskrypcje Steam i jak widać są już DLC do FoTSa. Na prawie 4 miesiące przed.
Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai - Saga Faction Pack Retail
Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai - Obama Faction Pack Retail
Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai - Tsu Faction Pack Retail
Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai - IOS Edition Retail
Daty wpisów dzisiejsze.
Preorderowe DLC? I co to może być te IOS?
Mamy też coś takie jak Veteran Group Beta (związany chyba z MP)i Beta FoTSa.
-
Hmm, IOS Edition zwykle znaczy wersję na iPhone'a (w zasadzie iOS - iPhone Operating System) :D Nie wiem, nie chcę tutaj jakichś banialuków opowiadać, ale nie znam się na tych wszystkich klanach, więc piszę, co mi się na myśl natychmiast nasunęło.
A propos, swego czasu po premierze Shoguna 2 CA wydało aplikację na iPhone'a, także może mają jakieś ambicje w związku z tym systemem (skoro zrobili aplikację, to programistów iOS'a mają)?
-
Też tak myślałem, ale z drugiej strony, skąd aplikacje do tych telefonów na Steamie? Zresztą już szybko zatarli ślady ;) Zobaczymy wkrótce czy się zgadzało. Ale cena tych DLC była, jak dla mnie dość wysoka (5.5 dolara/euro)
-
Można zapisywać się do udziału w testach wersji beta!
Cytat:
Twórcy serii Total War, The Creative Assembly zapraszają do udziału w testach wersji beta najnowszego, samodzielnego, dodatku do gry – Zmierzch Samurajów. Jak informuje CraigTW na forum TWCenter, znany fanom serii gier Total War, jako osoba odpowiedzialna za kontakt ze społecznością, do 23 grudnia otwarte zostają zgłoszenia do udziału w testach trybu multiplayer. Ale uwaga, największe prawdopodobieństwo udziału będą mieli ci, którzy zrobią to jak najszybciej!...
http://totalwar.org.pl/blog/2011/12/22/ ... samurajow/
-
Dostałem betę :D , ludzie zgłaszajcie się.
-
Masz betę? :shock: To opisz coś jak to wygląda. Zmiany itp.
-
Gdyby byłaby beta także trybu single to bym się zgłosił ale na multi nie mam ochoty
-
Nie tylko ja mam z tego forum i każdy może się jeszcze zgłosić:
http://totalwar.org.pl/blog/2011/12/22/ ... samurajow/
Niestety nić nie napisze, ponieważ podpisałem umowę z CA o poufność.
-
Ta, a CA ma wszędzie agentów i zaraz będą wiedzieć że coś zdradziłeś..
A możesz chociaż powiedzieć czy fajne, bez zagłębiania się w szczegóły?
-
Póki co i tak jeszcze gra nie jest dostępna, dopiero po Nowym Roku, Ci co dostali klucze będą mogli pobrać.
-
Błąd, można już pobierać.