No i co cwaniaki??? mówiłem, że podaje się prowincje zdobyte, a nie które sobie zdobędziecie...Cytat:
Zamieszczone przez Tadzio_Norek
Wersja do druku
No i co cwaniaki??? mówiłem, że podaje się prowincje zdobyte, a nie które sobie zdobędziecie...Cytat:
Zamieszczone przez Tadzio_Norek
Z dniem ugody z Królestwem Danii wieloletni spór o Ziemię Inflancką zakończony - ziemie nadbałtyckie od Tuwangste po Revel stały się terenami Wielkiego Księstwa Litewskiego! Wpływy z licznych portów umożliwiły zdecydowaną ofensywę w wojnie z Państwem Kijowskim oraz przejęcie miast Pińsk i Witebsk. Na tym Litwini nie poprzestaną! Smoleńsk oblężony i lada dzień padnie. Nic nie powstrzyma litewskich wojów!
Lyon FR
Białogród Kijów
Antwerpię Cesarstwu, a Bolonię Wenecji domalujcie, cny kartografie.
Dobrze, zdrajco! :)
PS:
Jak możesz niszczyć moją kochaną Flandrię, złoczyńco?!
Cagliari, Kariuan, Trypolis nasze Sycylisjkie!
W Irlandii to co jest na mapie zaznaczone jako Conn należy do Szkocji teraz
No i Lizbona Mauryjska oczywiście
Praga i Gdańsk dla Polski.
Rennes francuskie.
Wielki Ustiug i Moksza dla Bułgarii
Wszystkie prowincje graniczące na starcie z Gruzją oprócz tej przy morzu czarnym graniczącą z Kijowem są Gruzińskie. Również prowincja nad morzem kaspijskim bliższa Bułgarii będzie wkrótce zdobyta
Względem tego co na mapie to Bretania i Brugia dla Francji.
Sarkel dla Kijowa
Ostatnie miasto rebelii dla Litwy.
Kalmar, Visby i Lubeka dla Polski. Uppsala w kolejnej turze.
Erfurt na 95% też będzie polski w następnej turze. Więc możesz już zamalować, najwyżej jakby co to później odmalujesz z powrotem. :P
Fu. Jeszcze Erfurtu Polsce nie zamalowywałem. Szkarada.
Janker! Do roboty!
Nigdy w karierze?
Jak tak dalej pójdzie, to nie zmieści się napis Sancto Romano Empiro. :PCytat:
Janker! Do roboty!
Jakoś Polacy się zwykle niespecjalnie przykładali. ;)
Bo frakcje niezbalansowane. Polska na początku słaba, HRE silne. A ja wziąłem Polskę dobrowolnie - wybierałem przecież 2 lub 3.
A jeszcze co poniektórzy, mają do mnie mimo to pretensje o zagrywki dyplomatyczno-polityczne. :P
Jakbym był takim HRE, to też bym wszystkie sprawy załatwiał tylko "siłowo i wojskowo". :P
Wszystkie prowincje na głównej z Wysp Brytyjskich należą do Anglii (informacje od Spikrambo).
że niby co ?
Tak mi pisał Spikrambo na GG.
No to ja piszę napiszę tutaj teraz że wszystko jest tak jak jest narysowane na mapie
Magdeburg i Norymberga dla Polski.
===========================
Wszystkie iberyjskie prowincje Maurów chyba dla Kastylii. Riazań chyba dla Nowogrodu.
Trypolis, Ghadamis, Barka, Kasantina, Algier dla Sycylii
Ajaccio i Genua dla Katalonii, Mediolan i Florencja dla Wenecji. Jeszcze to co widzialem, a sie nie zgadza z mapa:
- wszystkie mauryjskie posiadlosci na Polwyspie Iberyjskim dla Hiszpanii,
- Kasantina i Al-Dzazair dla Sycylii,
- Metz i Antwerpia dla HRE,
- Londyn dla Francji.
Darnah dla Wenecji, Mediolan dla Wenecji, Genua dla Aragonii (Katalonii).
Podaje sie zajete a nie które będą w kolejnej turze.
Ok, edytowałem.
afryka od cyrenejki po algier dla Rogera!
Cagliari dla Katalonii
PS. Bedzie jakas aktualizacja?
Umknal Ci Joopiterze fakt iz znajduje sie na obczyznie, gdzie dostep do neta mam mooze raz na tydzien, nie mowiac o mozliwosci robienia tur czy mapek?
Hamburg i Frankfurt dla Polski. A w kolejnej turze... a dobra, to napiszę w kolejnej turze. :)
Względem tego co jest na mapie:
Londyn, Antwerpia, Utrecht, Turyn francuski.
Wracam we wtorek rano. Aktualizacje priorytetem. ;)
Właśnie tak mi się wydawało że w przeciągu tygodnia wracasz i dlatego napisałem :)
No. Jest. Król Roger - ohydny blokator czyichś flot (tak, tak! Ja wiem!) pewnie doczekać już się nie mógł, aby ujrzeć skutki swych imperialistycznych zapędów.
Co to się porobiło, co się porobiło... Żeby najświętsze imperium tak potraktowane zostało, a różowa zaraza tak rozbyczona została...
Pozdrowienia dla przebrzydłych rozbiorców - (w tym najohydniejszego francuskiego capa) - ze słonecznego Krymu. Panie Kataloński Oprawca! Dobrze się gniło na wybrzeżu te 2 latka? Mamy nadzieję, że muchy dokuczały...
PS: Piona Janker, rozwalimy ich gdzie indziej... :D
A tam na wschodzie żadnych zmian?