Zamieszczone przez Araven
Ja robiąc sobie przerwę od spolszczania Bellum Crucis 6.3 i dla przetestowania dotychczasowego spolszczenia, wreszcie pograłem. No podoba mi się. Zmian jest sporo, stopniowo je wychwytuje. Dodano nowe budynki w zamkach i miastach. Zmieniono AI i dyplomację. W obleżeniach ai bitewne jest dobre nieźle walczy. W bitwach w polu nie testowałem ale wygląda obiecująco. Trudniej sojusze zawierać. Bardziej zróżnicowano poziomy trudności, teraz jest duża róznica pomiędzy poziomem medium - mamy nawet ponad 2000 bonusu do sakiewki króla na medium, a na VH bonus jest minimalny. ale największa różnica jest w agresywnosci kompa. Namedium mozna fajnie pograć i dyplomacja jest sensowna na VH jest masakra. Po 30 turze totalna rzeź. Dlatego na razie odpuściłem VH. Mocno obcieto dochody z kupców, co balansuje nieco grę. Zmieniono czas budowy budynków niektórych. Abbasydzi sa ciekawą frakcja. dopracowali frakcje muzułmanskie bardziej niz popzrednio. Obecnie kampania light jest bardziej rozbudowana niz popzrednio w 6.2 co zapewnia ciekawa grę. Potem cos do niej dorzucę, znaczy kilka skryptów i zrobie medium kampanię ale to za jakis czas. AI szybciej buntowników kosi. No warto było czekać na Bellum Crucis 6.3. pozdrawiam.