Przecież jest darth vader :mrgreen:
Wersja do druku
Przecież jest darth vader :mrgreen:
Niby jest tyle że w Empire jakoś mi te mody kiepsko chodzą i trzeba cudować żeby to zainstalować. W Miedka gram na samych modach a tu dupa. Zresztą w samego Empire też już nie gram bo moim zdaniem to i tak Beta jest :lol:
He, he, ja napisałem przecież, że nie takie bezosobowe, skoro jest tam Bonaparte i są ludziki. :DCytat:
Zamieszczone przez Salvo
Trochę smętności też tu nie zawadzi, wszak to ma być NTW, a nie na wesoły bal karnawałowy.
Nie jasnowidz, tylko widziałem trailer :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez exNowy
A mundur na oko szaserów gwardii czyli z czasów Cesarstwa.
wiecie co, te screeny jakoś nie powodują u mnie wzwodu. Owszem są niezłe, ale bez jaj Panowie, nie tego oczekuje się od "nowej wersji" odgrzewanego kotleta E:TW. Ja już się nie karmię obrazkami, filmikami od twórców gry, jak to było przed premierą Empire. W tej grze brakuje cywilnej ludności, zróżnicowania płci, wiekowości żołnierzy, a że już o samym ich wyglądzie nie wspomnę. Drażni mnie brak innych wolnych zwierząt (nie koni, wielbłądów czy słoni) na mapach bitewnych, słychać za to niewidzialne wilki i ptaki. Mnie 27 prawie letniego gościa trudno jest zadowolić samymi fajerwerkami... Chyba najgorzej boli mnie powiewająca flaga podczas ulewy... spróbujcie namoczyć kawał koca, zmocować na kiju i nawet podczas silnego wiatru zobaczcie jak taka flaga się zachowuje... żałość...
Lub inna rzecz... gdzie są rozstawione namioty medyczne? Gdzie są lekarze lub inni żołnierze zanoszących do nich rannych? Czemu w następnej walce tej samej grupy bitewnej, w tej samej turze u żadnego żołnierza nie widać ani jednego bandaża? Czemu wszyscy giną od postrzelenia konia, od każdego celnego strzału? Czemu nie widać i słychać ryku rannych, ich dramatycznego czołgania się od scen walk... To są takie proste rzeczy, a ich brak... żałość...
Trochę się uśmiałem jak cię czytałem.
Piszesza tylko na fajerwerkach ci chyba zależy.... bo jak inaczej nazwać fakt łopoczącej flagi na deszczu - daruj... czy to ma jakieś strategiczne znaczenie dla samej gry?Cytat:
Mnie 27 prawie letniego gościa trudno jest zadowolić samymi fajerwerkami...
Albo sprawa ze zwierzętami - śmiech... Namioty medyczne - przecież chłopie to nie film historyczny tylko gra...
Niektórzy się czepiają wszystkiego i wiecznie są niezadowoleni - taka już Polaków mentalność.
@ piernik
widzisz, przez takich ludzi jak ty, gra taka jak empire wychodzi jak wyszła... Przyjmujesz wszystko co ci dadzą. Ja taki nie jestem. Jak się nie krytykuje, jak się nie wytyka błędów to słaby jest postęp w wydawaniu gier. Screeny z Napoleona utwierdzają mnie, że nie warto będzie kupować za tą cenę jaką proponuje CDP tej gry - dodatku.
Eeeee, ci Szkoci ciut nietypowi :(
Ja jestem pewny, że nie kupię tej gry od dnia kiedy dowiedziałem się, że księstwa warszawskiego nie będzie. Poczekam, jak będą fajne mody księstwo dodające to zakupię ;)
Gteam_tomek
Lusted mówi, że wielu nowości jescze nie dodali...
olbrzymie (osobiście tylko pierwszy screen historycznie ujdzie):
http://img690.imageshack.us/img690/8595/98803203.jpg
http://img266.imageshack.us/img266/2771/98801406.jpg
http://img693.imageshack.us/img693/9372/98800968.jpg
Ja odróżniam niedpopracowanie strategiczne gry (ETW to moim zdaniem porażka CA - głównie jeżeli chodzi o bugi), ale pierdoły typu trzepocąca flaga to nie błąd gry, tylko wybrzydzanie, biadolenie i marudzienie. Z tego lepsza gra nie powstanie bo mogą i nawet umierać ludzie godzinami, mogą ptaki latać nad ciałami, ale jakie to ma znaczenie, jak to jest gra która ma się w pierwszej kolejności nie nudzić a taką flagę to zauważysz tyko raz i masz ją w du**e a gameplay to całkiem inna para kaloszy.Cytat:
Zamieszczone przez Gteam_tomek
@ piernik
skończ z tym powtarzaniem powiewającej flagi na deszczu... nie przy każdej mojej wypowiedzi do tego wracam. Widzisz drogi pierniku, ja jestem wybredny, nie łykam wszystkiego co mi podadzą. Rozumiem również twój punkt widzenia. Nie ma sensu się kłócić. Betonu nic nie rusza... Mam nadzieję jednak, że ktoś podziela moją uwagę w poprawianiu, dodawaniu nowych rzeczy, obserwowania niedociągnięć w grze. Skoro jak ktoś się za to bierze, niech to będzie jak najbardziej dopieszczone, w końcu taka gra nie kosztuje 20zł. Chcesz grać w to samo, ale w innym opakowaniu proszę cię bardzo... Napoleon nie będzie zbytnio różnił się od Empire, tak myślę. Ot taki ekstra mod od wydawców...
Mnie irytuje ten francuski kirasjer na ostatnim screenie, bo ma całkowicie zbroję fantasy, hełm z obiciem lamparciej skóry, buty jakieś tez wymyślone, całkowicie nie ten kolor munduru no i brak wąsów ma się rozumieć :D Jedne jednostki robią przyzwoici a inne partacza całkowicie tak jakby z opisu tekstowego je robili a nie ilustracji. :)
A ty skończ trollować. Kolega wytknął absurdalność twojej wypowiedzi, w której najpierw piszesz, że ciebie 27 latka fajerwerki nie ruszają, a potem piszesz właśnie o fajerwerkach, o łopoczących na deszczu flagach, o rannych konających niewiadomo ile (tylko czemu to miałoby służyć ?) o lekarzach i namiotach medycznych. . . to ostatnie to akurat absurdalne bo aż do bitwy pod Solferino pomoc medyczna na polu bitwy praktycznie nie istniała. Pod Waterloo ranni konali na polu bitwy długo długo po bitwie, nawet 2 dni. . . nie było lekarzy czy personelu, który się tym fachowo zajmował. A już na pewno nie w czasie bitwy.Cytat:
Zamieszczone przez Gteam_tomek
Liczy się grywalność jak już ktoś wspomniał. Mechanika rozgrywania bitew, Ai itd. itp.
Liczy się mechanika, ale jakiś poziom historyczny też musi być zachowany. W ETW nie chodzi o samą mechanikę, ale denerwuje mnie to że każda frakcja europejska to klon przemalowany, mało cech indywidualnych a jednostki robione na jedno kopyto. Patch 1.3 wprowadził trochę różnorodności. Grafika buduje klimat, a klimat też po części wpływa na grywalność. Gdzie tu poczuć klimat skoro każda jednostka wygląda podobnie, a frakcje różnią się kolorem. Nie czuć ze to XVIII wiek ;)
No jasne, że jednostkiw ETW to była lekka porażka - w szczególności armia klonów - jak takie coś można było wypuścić po tak dobrym pod tym względem M2TW (mówię o różnorodności a nie o historyczności). Faktem jest że tworzyli nowy silnik i bitwy na morzu a to musiało trwać (przecież sama mapa bitewna jest chyba 4 razy większa od tej w M2TW), ale to nie tłumaczy tak niedopracowanych jednostek.
Moim zdaniem po prostu panowie z CA skoro chcą być tak blisko (Wybranych) społeczności Total War to już dawno powinni pomyśleć o tym żeby wersję gry beta dać do przetestowania wybranym moderom i wtedy można by było liczyć na porządne sprawdzenie produktu tudzież wytknięcie niedoróbek. Ale jak narazie nic się na to nie zanosi żeby do tego kiedyś miało dojść a szkoda bo to rozwiązałoby masę problemów i zamiast robić 10 łatek można by większość błędów załatwić w 1 do góra 2 patch-y.
Ładne te jednostki - ciekawe ile będzie w płatnym DLC :lol:
I druga sprawa ile % ogółu jednostek będzie tylko przekolorowana ;) bo jak wiemy w empire podawali 350 różnych jednostek dla wszystkich państw z czego 300 to kolorki tylko zmienione :/
Na jednym ze screenów widać wybuchy w powietrzu nad głowami walczących. Ciekawe czy to tylko fajerwerki czy będzie to realne w grze...byłoby to dość ciekawe, o ile tego nie skopią:)
Jesteśmy coraz bardziej wymagający ale z drugiej strony firma, która produkuje serię gier kilka lat powinna się uczyć na błędach.
mnie osobiście coraz bardziej denerwuje wygląd mapy kampanii, dużo lepszam byłaby normalna mapa fizyczna z zaznzczonymi granicami prowincji i wyróznionymi kluczowymi dla rozgrywki lokalizacjami.
A to co jest w tej chwili to takie siusiumajtki
Cytat:
Zamieszczone przez Hetman
Pytasz? Masz! :D :D :D
viewtopic.php?f=15&t=2309
:lol:
Dużo nowych screenów:http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=312855
To te lipne screeny z DLC. :D W oddzielnym temacie dałem do nich linki.
To jednorogi lub haubice tak walą, robią dziury w ziemi i zabijają jednym pociskiem 90% ludzi w oddziale :?Cytat:
Na jednym ze screenów widać wybuchy w powietrzu nad głowami walczących. Ciekawe czy to tylko fajerwerki czy będzie to realne w grze...byłoby to dość ciekawe, o ile tego nie skopią:
Mi sie screeny podobają, przypominają sie starzy, dobrzy kozacy:) mam nadzieję ,ze bedzie cacy;)
Modlę się o to żeby będzie można oddalić mapę kampanii :D Nie wytrzymam nawet 5 minut z tak "bliską" mapą :lol:
Co ty gadasz :oops: nie strasz mnie tak :oops:
hehe ja to mam nadzieje że zmniejszą liczbę mieszkańców Paryża.Trochę to dziwnie wygląda jak przy 30 turze Paryż ma 60 mln mieszkańców :shock:
Na twcenter znaklazłem takiego screena:
http://www.totalwar-zone.de/forum/in...2b2fe224baf64f
Podobno widok strategiczny mapy bitewnej - nie wiem jakie źródło, ale super pomysł - czegoś takiego mi brakowało...
Super pomysł z widokiem "z lotu ptaka" nareszcie będę wiedzieć kiedy mnie ktoś flankuje :D
jeśli będzie można tak oddalić kamerkę jak do lotu ptaka, to jest to ukłon CA w stronę graczy! To bardzo dobry pomysł. Ikonki jednostek wojskowych na karcie generała są tandetne.
Hehehe, az sie dziwie, ze jeszcze sie nie odezwal nikt kto by tu zaprostestowal przeciew temu, ze to przecie niehistoryczne :D No jak to w poczatkach XIX wieku widok z lotu ptaka? A co to Napoleon mial juz zwiad lotniczy? :D
Wiesz, istniały już wtedy balony, może też i była koncepcja użycia ich do zwiadu lotniczego;)
A pamiętacie Szoguna ? Tam też był prawie widok z lotu ptaka bo taka była skala hehe a nikt się nie przyczepiał jakoś wtedy do pierdół czy to a-historyczne czy nie ;)Cytat:
Hehehe, az sie dziwie, ze jeszcze sie nie odezwal nikt kto by tu zaprostestowal przeciew temu, ze to przecie niehistoryczne :D No jak to w poczatkach XIX wieku widok z lotu ptaka? A co to Napoleon mial juz zwiad lotniczy? :D
Jesteście pewni że to screen z NTW? Nigdzie nie znalazłem wzmianki na ten temat, a przeszukiwałem strony zagraniczne.